- 4 Mayıs 2010
- 1.031
- 6
Bugünkü menüm,
biraz gec girdim nete, tarih 3 temmuza ait diyelim
Selintepe özellikle senin yorumunu merak ediyorum.. bu uygulamaya biraz alismam lazim sanirim:)
Sabah: Lor peynirli kepekli tost = 8, azicik domates ve salatalik = 6, salam= 1
Ara: Süt = 6
Öglen: Izgara köfte = 1, yogurt= 6
Ara: Papatya cayi (sekersiz)
Aksam: Izgara sucuk = 1, 1 dilim kepek ekmegi= 11
Ara: Yesil cay(sekersiz), kahve (sekersiz)
Toplam 40 puan oldu, yinede fazla degil mi ? o kadar kasiyorum bide
Canım, sabahki menünden salamı, akşamki menünden de ekmeği çıkardığın zaman menülerin normale dönmüş olacak. Bu puanla da kilo verirsin normalde. Ama bir önceki beslenme sistemine bakmak lazım. Bir öncekinde karbonhidratı çok alıyorduysan eğer hemen kilo vermeye başlarsın, daha doğrusu hemencecik fazlalık bir kilonu verirsin :))) Ama daha önceki beslenme şeklinde karbonlu gıdaları almıyorduysan çok fazla, vücudun belli bir alışma dönemine girdikten sonra vermeye başlayacak demektir ki bu da şu an çok az kilo verir ya da olduğun kilonda kalırsın anlamına geliyor. Bir hafta sonunda tartıda çıkan sonuca göre daha net birşeyler yazabilirim.
bende meyveyi cok seviyorum yaz meyveleride hep yüksek puanli insan öle 100grlada yetinemiyo..ben yurtdisindayim türk marketleri disinda satilan kavun karpuzu sevmiyorum evdede yoktu dün bir sürü kiraz ve nektarin almistimda onlarla vedalastim veda derken ben 10puanla zor kizlar hayatimda belki bi kac kere salam sosis burger filan yedim..onlara konulan katkilardan dolayi sagliksiz buluyorum..eti ne hale getiriyolar güvenemiyorum benim bekarkende evimize butürürünler kolay kolay girmezdi...meyvesizde duramam..aslinda ptesiden beridir takip ediyorum sizi ve bende uyguladim 77ydim baslarken suan 76yim..puanim 40in altina düsmedi..puanlar daha cok sebzelerden geldi sabah kahvaltida domates salatalik,haslama kabak vs vs..
topik iyi ilerliyo..herkesin bi yasam tarzi ve icinde bulundugu maddi manevi durum var ona göre dieti uyarliyo sanirim..bende motive olmak icin burdayim..herkese cani gönülden basarilar dilerim..
bu arada Selincim bende farkettim az karbonhidrat dinc olmaya vesile oluyo..dün aksam yedigim meyveler sabah yataktan sürünerek kalkmama sebeb oldu..zaten gec saat meyve vucuda zararli biliyorumda bilmek yetmiyo..ve bana 300 gr ma mal oldular..
Canım, eğer sen de meyveyi seviyorsan sana da monti diyetini önereceğim Tülay gibi. Karbonhidrat diyeti daha çok et ve ürünlerini sevenler için aslında. Ben oldum olası et ürünlerini hep sevmişimdir. Ama yaptığım büyük hata yanında ekmek ya da pilav, patates yemekmiş, bunu çok sonra anladım malesef. Karbon diyetinde, yanında ekmek ve karbonhidrat gurubu olmadan ne kadar çok et yersen o kadar hızlı kilo veriyorsun. Sen de et ürünlerini öğünlerinde almadığın sürece sadece sebze yemiş olacaksın, tabi ki bu da kilo verdirir, sonuçta puanı geçmiyorsun ama kilo vermeyi kolaylaştıran işlenmesi zor olan protein gurubu. Kendi tecrübelerim ve burdaki kızların listelerine baktığımda neden çok kilo veremiyorum diyenlere verecek tek cevabım var, çok fazla et ürünleri yemiyorsunuz. Konu açılmışken hemen yazayım, ben burger ya da sosis, salam yemedim hiç bu süreçte. Ben en çok tavuk yedim, haşlama ve de ızgara. Kırmızı et de çok yedim. Ve benim verecek çok fazla kilom vardı. Hepsini topluca düşünerek sonuç çıkardığımızda, öğünlerinde ve ara öğünlerde proteinleri fazla tercih etmeyenler ya da edemeyenlerin kilo vermesi yavaştan olacak. Bunu kabul ediyorum, yavaş da olsa vermem lazım tüm fazlalıklarımı diyenler aynen devam etsinler, zaten en güzeli yavaş verilen kilodur. Ama senin gibi meyve ve sebzeyi seven arkadaşlarım için bu diyet işkenceden farksız bana göre. O yüzden yazıp duruyorum, herkes zevkine, yapabilirliğine göre bir diyet seçip onunla devam etsin ve diyeti ikide bir başka bir diyetle değiştirmeden bu şekilde sonuna kadar aynı diyetle devam etsin, vazgeçmeden diye. Diğer şekilde haftada bir, ayda bir değiştirerek kendi vücudumuzu mahvederiz. Bütün diyetler kilo verdirir, ama aç kalmadan, sevdiğimiz gıdalarla yaparsak diyetimizi o süreçte hem psikolojimiz bozulmaz, hem de normal yaşantımızı idame ettirebiliriz. Monti diyetini ben yapmadım, ama sistem olarak çok mantıklı bir diyet gibi geldi bana ve yıllardır yapan herkes kilo verip olduğu kiloyu da muhafaza edebiliyormuş.
Yazdıklarıma göre karar verip yine burda kalmak istersen her zaman yanındayım hayatım. Hatta diğer diyeti yaparsan da biraz bilgim var takıldığın yerlerde yardımcı olmaya çalışırım. Burda topikleri de var bildiğim kadarıyla.
Yazdığın son satırı şimdi okudum, meyveler her şekilde yararlı ama çok fazlası değil haliyle. Bize asıl zararı olan grup ekmek, pirinç ve patates türünden karbonhidratlar. Bunlardan kilo verdiğimizde, istediğimiz kiloya indiğimizde de çok sınırlı tüketmemiz gerekiyor. Normali de bu zaten. Bizler eskiden kalma geleneklerimizi halen sürdürüp bu ürünleri çatlayana kadar yiyoruz ama geçmişteki doğallık ve yaşam tarzıyla günümüzdeki koşullar aynı değil. Şimdi teknoloji bizi koltuğa yapıştırdı, hiçbirşey için efor sarfetmiyoruz. O yüzden bu gurubu azaltmamız lazım.
7 haftadir rejimdeyim verdigim kilo 5
offfffff
selin abla eminmisin yaa bu karbonhidrat diyeti ise yaricakmi :gitme: regl yüzünden birsey anlayamadim yaa
Aylincim, çok olumsuzsun güzelim yaaa. 7 haftada verdiğin 5 kilo o kadar az ki. Çoğu vermen gereken kilolun sırf bu olumsuz fikirlerinden kaynaklandığını düşünmeye başladım artık biliyor musun. Azcık inansan kilo vereceğine keşke. Sadece bu diyette değil hangi diyeti yaparsan yap kilo veremeyeceğine inanırsan cidden veremezsin ki. Senin en büyük hatan tartılmak. Sen 17 Temmuz'a kadar hiç tartılmamayı başarabilirsen yemin ediyorum çok şey değişecek, çok basit yapacağın şey TARTILMAMAK. O kadar emek veriyorsun lütfen tartılarak bu emeğini ziyan etme güzelim, azcık lafımı dinle.
selintepe ve DENEKLERİkaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3
sempatiksalakcinni
Deneyeceğim Selin abla. Seviyorum tabi çayı ama zayıflamak için ondan
vazgeçebiliyorum işte.
Bence yavaş yavaş dene. Çünkü şekersiz içtiğinde sadece kahvaltılarda ve yemeklerden sonra içebileceksin böylece günlük çay içimin de azalacak ve daha açık içeceksin, hepsi kar senin için. Kahvaltılarda iki lokma sonra doyacaksın zamanle ve zorlasan 2 bardağı geçmeyecek, yemeklerden sonra da ikişer bardak içsen, bu 13 bardak şekersiz içtiğinde 6'yı geçmez bile.