- 4 Mayıs 2010
- 1.031
- 6
Akşam günahını affettirmek için burger yemişsin sen de :)))) Olsun hayatım bu tür kaçamak günlerimiz hepimizin oluyor. Bu günleri mümkün olduğunca az tutarak devam edersek daha iyi olur ilerde. Bir de şekersiz çay içemem cümlesini daha önce de duymuştum. (Venhaaaar kulakların çınlasın. ) Şekersiz çay içersin hayatım, çok da lezzetli hem. Çok da çabuk alışabileceğine bahse gireremi. Şeker en çok kaçınmamız gereken şey. O yüzden neden şekersiz çay içemediğini açar mısın bana? Ne hissediyorsun, hiç denedin mi? Günde kaç bardak çay içiyorsun mesela?
:))) valla içemiyorum. Babamda hep senin gibi diyo ama yok. Ablacım ben
bu nedenle bu hafta pazartesiden beri çayı bıraktım. Listelerimde farkettiysen
hep yeşil çay. Onuda ilginçtir hiç şekerli içmem. Doğadan portakallı yeşil çay
içiyorum kokusu bi güzel şekere gerek duymuyorum. Ama siyah çay öylemi.
Küçüklüğümden beri alışmışım şekerliye. Günde en az 13 bardak içiyordum.
Hepsi de 2şekerli. Şimdi şekersiz içemediğim için içmiyorum yani daha iyi.
Çayı bırakmak çözüm değil, kokar burnuna burnuna hayatım. Günde en az 13 bardak çay içen bir insan, çayı sevdiği için içiyordur. Çay heryerde karşımıza çıkar ve sen heryerde çaya hayır diyemezsin. Tıpkı menündeki gibi, bunu bugün yaşadın yarın da yaşayacaksın. Ben üniversite yıllarında bıraktım 20 yıla yaklaştı şekersiz çay dönemim. O dönemde 7 kilo vermiştim sadece çayı şekersiz içerek. Daha önce de yazdım ablam bir bardağa 6 şeker atıyordu ve bıraktı şimdi bir toz şeker tanesi olsa içinde içemiyor.
Şimdi şöyle yapalım o zaman. Çayı yavaş yavaş şekersiz de olsa içmeye başlayalım mı. Çok zor değil inan. Bir hafta falan sürecek zaten. Çayı çay içiyormuş gibi içmeyeceksin, o duyguyla değil başka bir şey içiyormuşsun gibi önce açık başlayacaksın. Bunu deneyebilir misin, şekeri azaltarak değil ama, şekeri tamamen bırakarak çaya azar azar geçiş yapabilir misin?