Popüler Konu Karbonhidrat Diyeti Deneyimlerimiz

Akşam günahını affettirmek için burger yemişsin sen de :)))) Olsun hayatım bu tür kaçamak günlerimiz hepimizin oluyor. Bu günleri mümkün olduğunca az tutarak devam edersek daha iyi olur ilerde. Bir de şekersiz çay içemem cümlesini daha önce de duymuştum. (Venhaaaar kulakların çınlasın. ) Şekersiz çay içersin hayatım, çok da lezzetli hem. Çok da çabuk alışabileceğine bahse gireremi. Şeker en çok kaçınmamız gereken şey. O yüzden neden şekersiz çay içemediğini açar mısın bana? Ne hissediyorsun, hiç denedin mi? Günde kaç bardak çay içiyorsun mesela?

:))) valla içemiyorum. Babamda hep senin gibi diyo ama yok. Ablacım ben
bu nedenle bu hafta pazartesiden beri çayı bıraktım. Listelerimde farkettiysen
hep yeşil çay. Onuda ilginçtir hiç şekerli içmem. Doğadan portakallı yeşil çay
içiyorum kokusu bi güzel şekere gerek duymuyorum. Ama siyah çay öylemi.
Küçüklüğümden beri alışmışım şekerliye. Günde en az 13 bardak içiyordum.
Hepsi de 2şekerli. Şimdi şekersiz içemediğim için içmiyorum yani daha iyi.

Çayı bırakmak çözüm değil, kokar burnuna burnuna hayatım. Günde en az 13 bardak çay içen bir insan, çayı sevdiği için içiyordur. Çay heryerde karşımıza çıkar ve sen heryerde çaya hayır diyemezsin. Tıpkı menündeki gibi, bunu bugün yaşadın yarın da yaşayacaksın. Ben üniversite yıllarında bıraktım 20 yıla yaklaştı şekersiz çay dönemim. O dönemde 7 kilo vermiştim sadece çayı şekersiz içerek. Daha önce de yazdım ablam bir bardağa 6 şeker atıyordu ve bıraktı şimdi bir toz şeker tanesi olsa içinde içemiyor.
Şimdi şöyle yapalım o zaman. Çayı yavaş yavaş şekersiz de olsa içmeye başlayalım mı. Çok zor değil inan. Bir hafta falan sürecek zaten. Çayı çay içiyormuş gibi içmeyeceksin, o duyguyla değil başka bir şey içiyormuşsun gibi önce açık başlayacaksın. Bunu deneyebilir misin, şekeri azaltarak değil ama, şekeri tamamen bırakarak çaya azar azar geçiş yapabilir misin?

Önce bi nedenini öğrenmek lazım ama di mi Venharcım :)))) Neden şekersiz çay içemediğini öğrenmeden sorunu çözemeyiz ki. Sevgiden mi kaynaklanıyor yoksa denemiş mi önceden başaramamış mı onu bulucam.
Meyve hep serbestti ki ben ne zaman yasak dedim. Sadece daha hızlı kilo vermek istiyorlar sesimi çıkarmıyorum. Bi deneme yapıyoruz bitince inşallah sonuç güzel olursa ona göre sonucu söylüycez. Deneyerek buluyoruz herşeyi napalım :)

selintepe ve DENEKLERİkaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3

gerçekten öyleydi ama. şimdi içmiyorum. ama bugün içtim kahvaltıda mecbur
dışardaydım.

Hee bi de nedenini sormuşsun Selin abla. zehir gibi geliyo ağzıma o çay o zaman.
Çay tadı bile alamıyorum. Belki psikolojik olabilir. Şeker olmayınca hiç hoşuma
gitmiyor tadı işte.

cnm bende disarda cay icince sekersiz icemiyordum hatta evde bi seker atsam disarda 3 seker atiyordum. Dedigin gibi zehir gibi oluyo caylar. Bu yüzden artk disarda cay icmiyorum :) onun yerine kusburnu yada elma cayi yada soda iciyorum

yahu işinize karışmak gibi olmasın ama günde 13 bardak çay zaten iyi bir şey değil ki. o kadar çok çay içmek zamanla 1-anemiye(kansızlık) 2-demir eksikliğine(zaten anemiyle bir arada oluyor) 3-aşırı kafein alımına(selülite davetiye, uyku düzensizlikleri, ileriki yaşlarda kemik erimesi riski vs) 4-zamanla mide rahatsızlıklarına(gastrit, ülser) sebep olacaktır. şekerini bırakın zaten kendi zarar.

arkadaşlar benim el yatar..bebeğim uyuyorken bende yatayım..3 gündür rahatsızdı ve gece uykusunu unutmuştum artık uyku zamanı..hepinize iyi geceler...

Çayı bırakmak çözüm değil, kokar burnuna burnuna hayatım. Günde en az 13 bardak çay içen bir insan, çayı sevdiği için içiyordur. Çay heryerde karşımıza çıkar ve sen heryerde çaya hayır diyemezsin. Tıpkı menündeki gibi, bunu bugün yaşadın yarın da yaşayacaksın. Ben üniversite yıllarında bıraktım 20 yıla yaklaştı şekersiz çay dönemim. O dönemde 7 kilo vermiştim sadece çayı şekersiz içerek. Daha önce de yazdım ablam bir bardağa 6 şeker atıyordu ve bıraktı şimdi bir toz şeker tanesi olsa içinde içemiyor.
Şimdi şöyle yapalım o zaman. Çayı yavaş yavaş şekersiz de olsa içmeye başlayalım mı. Çok zor değil inan. Bir hafta falan sürecek zaten. Çayı çay içiyormuş gibi içmeyeceksin, o duyguyla değil başka bir şey içiyormuşsun gibi önce açık başlayacaksın. Bunu deneyebilir misin, şekeri azaltarak değil ama, şekeri tamamen bırakarak çaya azar azar geçiş yapabilir misin?

Deneyeceğim Selin abla. Seviyorum tabi çayı ama zayıflamak için ondan
vazgeçebiliyorum işte.

cnm bende disarda cay icince sekersiz icemiyordum hatta evde bi seker atsam disarda 3 seker atiyordum. Dedigin gibi zehir gibi oluyo caylar. Bu yüzden artk disarda cay icmiyorum :) onun yerine kusburnu yada elma cayi yada soda iciyorum

Bende soda içebilirim aslında dışarıda. Ya da yanımda yeşil çayımı taşırım.
Sıcak su isterim sadece:)))

yahu işinize karışmak gibi olmasın ama günde 13 bardak çay zaten iyi bir şey değil ki. o kadar çok çay içmek zamanla 1-anemiye(kansızlık) 2-demir eksikliğine(zaten anemiyle bir arada oluyor) 3-aşırı kafein alımına(selülite davetiye, uyku düzensizlikleri, ileriki yaşlarda kemik erimesi riski vs) 4-zamanla mide rahatsızlıklarına(gastrit, ülser) sebep olacaktır. şekerini bırakın zaten kendi zarar.

Ya işte hem seviyorum. Hem de gün içinde işyerinde, evde derken buluyor valla.
Çok şükür bir sorunum yok şimdilik. Olmazda İnşallah...

Bugünkü menüm,
biraz gec girdim nete, tarih 3 temmuza ait diyelim :-)
Selintepe özellikle senin yorumunu merak ediyorum.. bu uygulamaya biraz alismam lazim sanirim:)

Sabah: Lor peynirli kepekli tost = 8, azicik domates ve salatalik = 6, salam= 1
Ara: Süt = 6

Öglen: Izgara köfte = 1, yogurt= 6
Ara: Papatya cayi (sekersiz)

Aksam: Izgara sucuk = 1, 1 dilim kepek ekmegi= 11
Ara: Yesil cay(sekersiz), kahve (sekersiz)

Toplam 40 puan oldu, yinede fazla degil mi ? o kadar kasiyorum bide
:KK1:

Son düzenleme:
günaydin kizlar.....

ben tr ye 84 ile giderim saniodum ama 2 haftada 4 kg vermek imkansiz sempatiksalakcinni :gitme: off off

bende meyveyi cok seviyorum yaz meyveleride hep yüksek puanli insan öle 100grlada yetinemiyo..ben yurtdisindayim türk marketleri disinda satilan kavun karpuzu sevmiyorum evdede yoktu dün bir sürü kiraz ve nektarin almistimda onlarla vedalastim veda derken ben 10puanla zor kizlar hayatimda belki bi kac kere salam sosis burger filan yedim..onlara konulan katkilardan dolayi sagliksiz buluyorum..eti ne hale getiriyolar güvenemiyorum benim bekarkende evimize butürürünler kolay kolay girmezdi...meyvesizde duramam..aslinda ptesiden beridir takip ediyorum sizi ve bende uyguladim 77ydim baslarken suan 76yim..puanim 40in altina düsmedi..puanlar daha cok sebzelerden geldi sabah kahvaltida domates salatalik,haslama kabak vs vs..
topik iyi ilerliyo..herkesin bi yasam tarzi ve icinde bulundugu maddi manevi durum var ona göre dieti uyarliyo sanirim..bende motive olmak icin burdayim..herkese cani gönülden basarilar dilerim..
bu arada Selincim bende farkettim az karbonhidrat dinc olmaya vesile oluyo..dün aksam yedigim meyveler sabah yataktan sürünerek kalkmama sebeb oldu..zaten gec saat meyve vucuda zararli biliyorumda bilmek yetmiyo..ve bana 300 gr ma mal oldular..

cnm sen spor yapiyormusun? bence diyet arti spor yaparsan o zaman verirsin.

yapmiyorum YAPAMIYORUm bu sicakta....
bugün yine serin hava...
yüzmeye gidecem haftaya

sporu sevmiyorum bide sempatiksalakcinni

7 haftadir rejimdeyim verdigim kilo 5

offfffff

selin abla eminmisin yaa bu karbonhidrat diyeti ise yaricakmi :gitme: regl yüzünden birsey anlayamadim yaa

yapmiyorum YAPAMIYORUm bu sicakta....
bugün yine serin hava...
yüzmeye gidecem haftaya

sporu sevmiyorum bide sempatiksalakcinni

bende hiiic sevmiyorum inan bana...ama sirf üni yine acildiginda siniftakilerin yüz ifadesini görmek icin mecburen seviormus gibi yapiyorum :) ama alisiyorsun ya ben 8 gündür hergün spor yaptim bi dün yapmadim kendimi kötü hissettim. önemli olan ilk adimi atmak gerisi geliyo kaydirigubbakcemile2

bende hiiic sevmiyorum inan bana...ama sirf üni yine acildiginda siniftakilerin yüz ifadesini görmek icin mecburen seviormus gibi yapiyorum :) ama alisiyorsun ya ben 8 gündür hergün spor yaptim bi dün yapmadim kendimi kötü hissettim. önemli olan ilk adimi atmak gerisi geliyo kaydirigubbakcemile2

kilon kac senin canim

iyi pazarlar kızlar, bu hafta denize gitmedim, annemlerdeyiz çok fena eksiklik hissediyorum buzz gibi suya atlamak, şu an denizde olanlar benim yerimede şöle bir balıklama atlayın bakalım :KK1:

X