ekmektendir dermişimsen ekmek ye hemde 3 tane sıra bunu yemekte
içinde şeker olmadığı için istediğin saate kadar içebilirsin canımEkmek değil, ekmeğin üzerine yaparlarya kıtır bir yer çubuk şeklinde ondan incecik, yarım cm kalınlığında, kısa 3 tane. Ama sonuçta ekmeğin bir parçası, onun için hakettim. :18:
Türk Kahvesini saat kaça kadar içebiliriz.
çeyrek elmadan bişeycik olmaz sabah yememişsin ona say...
Evet yemedim abla..sabahlari geçmişte cok aç uyanirdim ve kahvaltida tatliya karşı cok zorlanirdim..reçel bal müthiş canim cekerdi..cok şükür artik hiçbiri kalmadi..meyve yetiyor bazi sabahlar kaciriyorum hem gunkurusu+ hem az baska bir meyve birlikte yiyorum..inşallah onuda tek çeşit meyveye dusurecegim..
Abla bu arada havuçta da baya bi şeker var meyve gurubu mu sebze gurubu mu??
Ikindi arası yoğurt ceviz olmayacakti..sütlü Türk kahvesi beni cok tok tutuyor, sut kalmamış:)
İlk günüm kızlar. Affınıza sığınarak listemi paylaşıyorum.sabah peynir çb fıstık 3 dal marul 1 yeşil biber yarım salatalık ve maydanoz salatası.yanında sıfır şeker çay. Saat 3 gibi komşumun azizligine ugrayarak bir küçük tas aşure ve bir Kıymalı pişiüstüne bir ayva.aksam 7 de de bir tabak karnıbahar yemeği 9 da da bir portakal.deminde 3 -4 dilim minnacıklar ama beyaz tuzsuz peynir yidim ekmeğe nasıl dayandım hayret ettim kendime.cok mu yemişim? Gül ne dersin?
Havucun diğer sebzelere göre glisemik indeksi yani kan şekerini yükseltme değeri daha fazladır yani çok az miktarda daha fazla şeker içerir diyebiliriz fakat havucun glisemik yükü düşüktür. Yani sizin kan şekerinizi yükseltecek şekilde havuç yemeniz için 1 tencere yani 1 kg havuç yemeniz gerekir. Bu yüzden diyetlerde 3-4 parça havuç veya salataya rendelenen bir miktar havuç sizi şişmanlatmaz. Bu miktarların problemi yoktur. Bu yüzden zayıflarken bol bol havuç tüketebilirsiniz.
A vitamini yağda eriyen bir vitamindir. Havucu tüketirken mutlaka biraz zeytinyağı gezdirerek tüketirseniz içeriğinde ki vitaminlerden de maksimum düzeyde fayda sağlamış olursunuz.
O zaman havucu sebze karegorisinde düşünüp sabah tuketsek bile meyve hakkimizdan kullanmamis oluyoruz demek oluyor. .
simdi niye bu kadar irdeledim sabah domates salatalik cok tüketmek istemiyorum mevsimi gecti diye..havuç turp yiyip yanina gunkurusu+ yarım meyve cok mu olur abla? Ne çok sordum yaaa gıdım giıdım verince böyle oluyor
ilk gününüz olduğu için kızmak yok
sabah 2 yumurta yersen iyi olur canım tok tutar,en az 10 tane zeytin yağın içinde,en az 3 tane gün kurusu yememde gerekiyor kahvaltıdaki herşey yenmeliki metabolizma %30 fazla çalışsın....
çok değil ama karataya uygun değil...saatlerde düzenli değil, sen kahvaltıyı sabah tam yap aklına ne tatlı ne ekmek hiç bir şey gelmez, bu rejim olmadığı için az yenmesi gerkmiyor doyana kadar yemek gerekiyor
Unutmuşum yazmayı yumurtalarımıda yedim.zeytin yemedim ve gün kurusu.gün kurusu illa kayısı mı olcakki dut olur mu gül?Birde doyana kadar demişsin ya doymaya korkuyorum ben sonrada acıkıyorum iişte. Mesela sebze yemeğini bir buçuk tabağa çıkarmak problem olmaz öylemiii
2.12.2013 tarihindeki bildirimimiz
KİLO VERENLER
Fmgenc -%1,543:119:
ALPRMUS %-0.926:119:
RuweYDaa… %-0.903:119:
kedi83 %-838
Ekin06 0,625
Mydenizzz %-0.590
SABİT KALANLAR
Gul_0663
Kaania
gly35
KİLO ALANLAR
SÜPER HİÇ KG ALAN YOK BU HAFTA....
YENİLER
Erzurumlu
Gurbetçiçeği
Yaş23
M_a_e 87
HAMİLELER
prenscim
BİLDİRİM YAPMAYANLAR
Gulhatun :44:
kg verenleri tebrik ediyorum, duraksayanlara bol leptinli günler diliyorum, yeni gelenlerinde haftaya kg vermiş olarak bildirim yapmalarını bekliyorum,
cok dogru kahvalti cok önemli ve hepsini yediginde acayip tok oluyorsun, dün ben ögleden sonra biraz aclik hissettim, onun disinda aksam rahattim, corbami ictim karnabaharimi yogurtla yedim cok sükür dünü listemin disina cikmadan atlattim.ilk gününüz olduğu için kızmak yok
sabah 2 yumurta yersen iyi olur canım tok tutar,en az 10 tane zeytin yağın içinde,en az 3 tane gün kurusu yememde gerekiyor kahvaltıdaki herşey yenmeliki metabolizma %30 fazla çalışsın....
çok değil ama karataya uygun değil...saatlerde düzenli değil, sen kahvaltıyı sabah tam yap aklına ne tatlı ne ekmek hiç bir şey gelmez, bu rejim olmadığı için az yenmesi gerkmiyor doyana kadar yemek gerekiyor
ayni sorun bendede var canim, kisin bende domates , salatalik almiyorum, turp ve havuc, maydonoz, ve paprika biberler olabilir sanirim , meyveye gelince aslinda dün ögleden sonra canim cok istedi ama yemedim, iste meyve sinirliya bu biraz torlayacakO zaman havucu sebze karegorisinde düşünüp sabah tuketsek bile meyve hakkimizdan kullanmamis oluyoruz demek oluyor. .
simdi niye bu kadar irdeledim sabah domates salatalik cok tüketmek istemiyorum mevsimi gecti diye..havuç turp yiyip yanina gunkurusu+ yarım meyve cok mu olur abla? Ne çok sordum yaaa gıdım giıdım verince böyle oluyor
insallah önce zayiflayalimda sonra yeriz herseyidomates-salatalık karatayda bu aylarda yok...yerine havuç-turp ve bol yeşillik var zaten....zeytinyağına batırıp yada doğrayıp yeyince Gİ düşüyor.....gün kurusu varsa meyve yok degıstırerek ye...zayıfladıktan sonra hepsi var
en iyisini yapiyorsun , ben oruclu gibi davranmak yerine haftaya gercekten oruc tutmayi planliyorum, cünkü sabah zaten 6 ya kadar yenebiliyor, tam bir karatay kahvaltisiyla aksam 4 e kadar acikmam, is , güc, yemek yap diyene kadar zaman gecer gider, 4 te yemegimi yerim yatana kadarda sadece su , tam oruc ve diyet zamanlari bence(Alinti yapamadım)
İlk gününüzü atlattiniz tebrik ederim, hepimizin ilk günlerde yanlışları oldu halada oluyor..baksanıza bana gül ablayla pazarlik yapiyorum gunkurusu yanina yarim meyve diyenefis işte çok zor doyurmak onu..Allah herkese nefsiyle mücadele gücü versin..
Yemekten kalkinca oruçlu gibi davranabilirseniz Nazlı hormonumuz leptin ortaya cikip yağ yakmaya baslarmis:) kolayliklar dilerim..ben her yedigimi saati saatine yaziyorum ki yanlisim varsa arkadaslar düzeltsin diye...
bende az önce actim evet izliyorum suangünaydın arkadaşlarım güzel bir gün olsun inşallah hepimize
şu an meleğin programında dr.yavuz dizdar adında bir bey konuşuyor nasıl etkilendimmmm..canan hocanın söyledikleriyle bire bir uyuşuyor..ilgilenenler varsa hala devam ediyor
sevgiler
sabah : karatay kahvaltisi (Soganli yumurtali)
öglen : kabakli tavuk sote, bir bardak ayran
aksam : bir kase ezogelin corbasi, haslanmis brüksel lahanasi, yogurt
arkadaslar planladigim menülerimi sabahtan yaziyorumki, yanlisim , eksigim, fazlam varsa uyarin lütfen, simdilik böyle planladim sizce nasil:44::44::44:
Bu mevsimde sabahları kahvaltıda yeşillik ve 1 tane havuç en iyi alterantif ama ben hep yağa batırmayı unutuyorum bundan sonra dikkat etmeliyim sanırım.Havucun diğer sebzelere göre glisemik indeksi yani kan şekerini yükseltme değeri daha fazladır yani çok az miktarda daha fazla şeker içerir diyebiliriz fakat havucun glisemik yükü düşüktür. Yani sizin kan şekerinizi yükseltecek şekilde havuç yemeniz için 1 tencere yani 1 kg havuç yemeniz gerekir. Bu yüzden diyetlerde 3-4 parça havuç veya salataya rendelenen bir miktar havuç sizi şişmanlatmaz. Bu miktarların problemi yoktur. Bu yüzden zayıflarken bol bol havuç tüketebilirsiniz.
A vitamini yağda eriyen bir vitamindir. Havucu tüketirken mutlaka biraz zeytinyağı gezdirerek tüketirseniz içeriğinde ki vitaminlerden de maksimum düzeyde fayda sağlamış olursunuz.
(Alinti yapamadım)
İlk gününüzü atlattiniz tebrik ederim, hepimizin ilk günlerde yanlışları oldu halada oluyor..baksanıza bana gül ablayla pazarlik yapiyorum gunkurusu yanina yarim meyve diyenefis işte çok zor doyurmak onu..Allah herkese nefsiyle mücadele gücü versin..
Yemekten kalkinca oruçlu gibi davranabilirseniz Nazlı hormonumuz leptin ortaya cikip yağ yakmaya baslarmis:) kolayliklar dilerim..ben her yedigimi saati saatine yaziyorum ki yanlisim varsa arkadaslar düzeltsin diye...
Bu mevsimde sabahları kahvaltıda yeşillik ve 1 tane havuç en iyi alterantif ama ben hep yağa batırmayı unutuyorum bundan sonra dikkat etmeliyim sanırım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?