Popüler Konu KARATAY DİYETİ ile yiyerek aç kalmadan zayıflıyoruz ve hastalıklardan kurtuluyoruz...

KURUYEMİŞLERE DELİ OLUYORUM ! " DEMENİZİN 11 SEBEBİ

İlk iş, yukarıdaki başlığa bir kelime ekleyelim: "Çiğ" kuruyemişlere deli oluyorum. Neden mi? Çok basit: Aklınıza herhangi bir canlı getirin, sonra onu kavurun, herşey eskisi gibi olur mu o canlı için? Maalesef, Sizlere ömür.
Bu nedenle aşağıdaki faydalardan tam yararlanmak istiyorsanız, lütfen mümkün olduğunca çiğ kuruyemiş yiyin. Gelelim sebeplere:

1.KURUYEMİŞLER İNSANLIĞIN EN ESKİ BESİNLERİNDEN Milyonlarca yıldır dünyada var olmamızın bir sebebi de, kuruyemişler, şüphesi olan var mı?

2.KARBONHİDRATLAR VE GLİSEMİK İNDEKS AÇISINDAN DÜŞÜK

3.DOYURUCU
Bir avucu dahi doygunluk hissi verir. Bir dilim pasta yer hemen arkasından yine yemek istersiniz ama kuruyemişte çok daha doymuş hissedersiniz.

4.ÇÖZÜNEBİLEN LİF ORANI YÜKSEK
Bu da kanser ve kalp hastalıkları risklerinin azaltılmasında candır.

5.SAĞLIKLI YAĞ KAYNAĞI
Esansiyel yağ kaynaklarıdır. Kuruyemişlerde bulunan yağları vücudun kendisi yapamaz, dışarıdan alınması şarttır. Bu yağların eksikliğinde kuru cilt, yangı, kısırlık, hafıza problemleri olabilir ve kalp hastalıkları için bir risktir.

6.ÖNEMLİ VİTAMİN E KAYNAĞI
Takviye yoluyla aldığınızE vitamini, kuruyemiştekilerin yerini tutamaz. Önemli antioksidan kaynağıdır.

7.B VİTAMİNİ AÇISINDAN ZENGİN

8.YÜKSEK ORANDA MAGNEZYUM İÇERİRLER
Bu konuyu geçtiğimiz günlerde yazmıştık, magnezyumun önemi çok fazla. Okumamış olanlar belirtirse, memnuniyetle anlatırız:)

9.BAKIR SAĞLARLAR
E devamlı ciğer yemiyorsanız, bakır minerali almanız için harikadırlar.

10.SELENYUM
Et veya balıkla aranız çok iyi değilse, 3-4 tane de yeseniz çiğ fındıktan bayağı fayda görürsünüz.

11.EN GÜZELİ, HER YERE TAŞIYABİLİRSİNİZ
Atın lütfen çantanıza bir poşet karışık çiğ kuruyemiş. Trafikte mi şiştiniz? Karnınız mı aç? İştesiniz bir türlü yemek mi yiyemediniz? Bir avuç atın ağzınıza. Hatta toplantılarda bırakın artık o küçük poğaça tipi yiyecekleri yahu, çiğ kuruyemiş ikram edin. Hem o zaman toplantılarda tansiyon da aniden düşecektir, her açıdan kazançlısınız:))

sağlıklı yaşıyoruz ..alıntı

daha öncede yazmıştım ama sonrasında kızım ve ben hastalandık...öncekızım acile gitti ertesi gun ben Allahıma şükürler olsunkı iyileştik...hastaayken kızıma yardımcı olamamak çok zordu ama çok şükür atlattık....

çarşamba gunu tam anlamıyla başladım karataya....hastalandıgımda hıç dikkat etmedım yedıklerıme kılo da almıştım ama şimdi ilk bildirim yaptıgım kıloya ındıgım gıbı ekstradan 500 gr daha veerdım .....şu an 71.6 kıloyum ...
carşamdan benri jillian spor yapıyorummm.yarım saat suruyo ama kan ter içinde kalıyorum bugun yapmıycam dınlenıcem....

benım kafama takılan bazı şeyler oldu yıne sormak istiyorum.dun çörekotu,yenıbahar ve sumak aldım.çünkü canan hocanın yemek kıtabı var bende ve yemeklerde sumak ve yenıbahar kullndırdıgı tarifler var

bugunde keten tohumu ve seramık ögütücü alıcam ama çörekotunu ve keten tohumunu gunde ne kadar yemelıyım ve herhangı bı saatte yıyeblirmiyim bilmiyorum.... bide soguk sıkım zeydınyagı çankırı kayatuzunu nerden yanı hangı siteden almamı tavsıye edersınız bana özelden msj atarsanız sevınırım...

şimdiden teşekkür ederim.ekmeksiz 4 gun oldu imkansız eliyodu ama sanırım başarıcammmm.hayatımda yemedıgım kadar yumurta yıyorum açlık krızıne gırdıgımde hemen yumurta yıyorum bazen gunde 5 yumurta bile yedıgım oluyo

tekrar hoş geldin...
kızına ve sana çok geçmiş olsun,
hem karataya hem spora başlaman ıyı olmuş çok çabuk kg veririrsin, keten tohumu günde 1 tatlı kaşığını geçmeyecek, çörek otu yemediğim için ne kadar yenmesi gerektiğini hatırlamıyorum, bir yerde günde 10-15 tane yemek çok faydalı diye okumuştum ama karataydamı başka sağlık yerimi hatırlayamadım,saati yok yemeklerle beraber ,tuzla yağı mesaj atarım,hayatı başa aldık beyne format attık ben ayda 1 yumurta yerdim şimdi 60 tane yiyorum

Hastalıkların korunma ve tedavisinde omega-3 dozları

Birçok hastalıktan korunmak için günde en az 1 gram omega-3 yağ asidi alınmalıdır...Maksimal etkiyi sağlamak için omega-6’ten zengin yağların (mısır, ay çiçeği, soya, pamuk) tüketimi de iyice azaltılmalıdır

Hastalıkların proflaksisi ve tedavisinde omega-3 dozları

Hastalık..............................................Doz

· Süt çocukları (korunma)................250-500mg/gün

· Büyük çocuklar/erişkin (korunma)...500mg-1000mg/gün

· Kalp hastaları.................................1000mg-2000mg/gün

· Depresyon, romatoid artrit ve diğer iltihabi kronik hastalıklar.....2000mg-4000mg/gün

Bir gram balık yağı (EPA+DHEA ) almak için yenilmesi gereken balık miktarı

Balık cinsi.......................Balık miktarı

Uskumru .........................60-250 g

Somon............................50-100 g

Hamsi..............................60-100 g

İstavrit.............................60-100 g

Sardalya...........................60-100 g

Ton balığı, orkinos.............75-350 g

Yayın...............................500-600 g

Herkese iyi pazarlarrr:))
Sabah muhteşem bi KKK 'yla güne başladım. 4 saat oldu leptin calismaya başladı. ..leptin calisirkende bi jillian yapiyim diyorum:))
Gül abla çok güzel bilgiler paylasmissin yine..benim gibi kitabi okuyamayanlara yol gösteriyorsun

arkadaslar yarin tarti günü kaçamak yapmayalim amann ha

Keten tohumu
keten tohumu sağlığınız için iyi olmakla birlikte DHEA ve EPA içeren balık yağları kadar iyi omega-3 kaynağı değildir.

Omega-3 yağları ısıtıldıkları zaman çabuk oksitlenirler ve besin değerleri azalır. Bu nedenle balık yağları soğuk olarak tüketilirler. Aynı şey keten tohumu için de geçerlidir. Keten tohumu kahve değirmeninde öğütüldükten sonra günde soğuk yemeklere, yoğurda veya salatalara serpilerek yenilir. Öğütüldükten sonra en geç 24 saat içinde tüketilmelidir. Aksi halde besin değeri düşer.

Keten tohumu tane olarak da alınabilir. Çiğnenmeden yutulursa daha iyi olur. Fakat 1 tatlı kaşığı keten tohumunu birden ağza alıp çiğnenmeye çalışılmamalıdır. Çünkü fazla su tuttuğu için ağızda hemen şişer ve boğulma riski doğurabilir.
Keten tohumu günde 1 tatlı kaşığı tüketilir

Tekrar hoşgeldiniz size ve kiziniza da geçmiş olsun. ..ben de jillianciyim daha once yapip faydasını görmüştüm bu gün 1/4'ü yapicam
Haklisiniz Koşu bandinda 1 saat yurusem bu kadar ter atmam..inşallah emeklerimizin karsiligini aliriz hepimiz..

sanada iyi pazarlar canım,

kolay gelsin , bu kadar gayretin sonu yarın ne olacak bakalım iyi sınuçlar bekliyorum,

sağol canım....bizleri ilgilendiren bilgiler okuyunca kopyalayıp az öz olacak şekilde sadeleştirip paylaşıyorum,
kopyaladığımı yapıştırsam 4 sayfa okurken sıkılıyor insan içindeki terimlerinde çoğunu anlamıyoruz doktora yapmadık ki

Bende çektirmeden 1tatlı kaşığı ağzıma atıp çiğniyodum iyiki boğulmamışım genrçekten biraz sıkıntılı bi durum
Ablaaa bu arada ben annemlere geldim tartıdım 63 çıktım birazdan eve gidecez gidince bide bendekinden tartılırım bakalım ne kadar oynicak arada:44:

iyiki paylaşmışım canım ya.....
hiç araştırmamışmıydın yada sormamışmıydın alırken ? nasıl tüketilir nasıl kullanılır diye...

aradaki farkı baz alarak gecen haftaki kg na eklersen bildirim yaparken,..
bu gecen haftaki bildirim,n
Rumuz: fmgenc
Başlangıç: 9.11.2013
Başlangıç kilosu: 65
Gecen hafta: 65
Bu hafta: 64

geçen hafta 64 müşsün ya evde kaç gram fazla gelirsen gecen haftaya eklersın, mesela 600 gram fazla çıkarsan gecen haftayı 64.600
olarak yazarsın yarından itiberen de hep evde tartılırsın

Yok abla sormamıştım yoğurda filan atıyodum genellikle, ama bazende öyle yiyodum
Kilo konusunuda öyle yapayım teşekkür ederim gül abla desteğin yardımların için

bişey değil canım...

Ablacım annemlerde tartıldıktan 45dk sonra evde hemen benimkiyle tartıldım 65.1 geldimm şaka gibi :18rda 63 çıkmıştım, arada 2.1 fark var. Ben şimdi geçen hafta ki kiloma(64) eklicem bu farkı demi ? yani 66.1 yazıcam yarın bildirimde , geçen hafta ki kilomu yazarken yanlış anlamamışım seni:44:

Son düzenleme:
Sabah 9.30 kkk yumurtam bol tereyağında ev sucuğuyla yapıldı
Akşam 10dk önce bitti kuru fasülye yedim biraz kalmıştıda bitsin istedim yanında da yoğurt yeim kuru soğanla birlikte.
Ben iyice alıştım artık bu düzene galiba Yemege kadar hiç acıkmadım. o kadar gezmeye eskiden olsa girer bi fastfood yerdim kesin her türlü zararlı şeylerle birlikte

Ooooo arkadaşlar ben bugün girmeyince muhabbeti kaçırmışım:))bugünkü menümü paylaşayım;
11.00 kkk
15.00 bir tabak kuruyemiş(arkadaştaydım bir çok şey vardı çok ısrar edince çerez yedim)
18.30da tavuk ızgara salata ayran

Tarti farki oluyor canim ben alirken 3,,4 marka vardi hepsinde tartildim evdekine yakin tartani aldim..
Dogru anlamissin canim..Gecen haftakine ekleyince 66,1 i bu hafta kinede yarin tartildigini yazarsin
..gecen haftadan bu haftaya verdigin kg ayni olur...bu hafta yeni tartiya gore sifirdan baslarsan gecen haftaki vermeye ugrastigin eemegin bosa gider...1 kg vermissin bu hafta
:) ne guzel

afiyet olsun canim..millet uygulamak zor diyor hic zor degil karatay uygulamak..sende hemen alistin bak...zararli seylere bayiliyormusuz,,,yemek olmayinca yapmaya vakit yoksa disardan isterdik yada disardaysak yer gelirdik..simdi ben birgun onceden yapmaya calisiyorum iisten gelince hazir olsun hemen yiyeyim yoksa hazirla yap gec oluyor..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…