Ekin06 bunu beğendi. Tarçınla dans anne karnında dans![]()
bende beğendim..

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ekin06 bunu beğendi. Tarçınla dans anne karnında dans![]()
Hoşgeldiniz aramıza :) Hayırlı haberlerinizi bekliyoruz..
Gül ablacım ,geçmedimi daha..sporu azaltsan biraz ..
Günaydın...
Dün;
Sabah-tam kkk +greyfurt
Öğlen -1 kepçe mercimek çorbası+5 minik köfte(yemeğin içinden ayıklıyorum)+salata+ayran ..tabi doymadım 30 dk.yürüyüş yapıp geldikten sonra biraz yer fıstığı ve bir lokmacık muz (kalanı yere düştü)
Akşam -mercimek çorbası+ıspanak yemeği +salata +yoğurt
7,30 gibide bir elma
8 den sonra tarçınlı süt yanında çok az kabak çekirdeği ..
Kızlar akşam eğer teşhiş doğruysa ; dün tarçınlı süt içtikten sonra bebiş oynamaya bir başladı ben şok geçirdim,ilk kez bu kadar hissettim..nasıl tekmeliyor bodyden görüyorum..çok komikti ..bakalım bu akşam içmicem ,yarın tarçınlı süt tekrar içicem teşhişim doğru çıkıcakmı :)) tarçın egzotik bir bitki veya baharat .. bizim bebiş etkilendi galiba![]()
Amerikalı uzmanlar tarafından yapılan araştırma sonucunda, bademin birçok faydasının yanı sıra hızlı kilo vermeye de yardımcı olduğu öğrenildi. Yapılan araştırmada günde 15 badem yiyen insanların bel çevresinin daha çabuk inceldiği gözlendi.
bademin zayıflama üzerine etkisi bilimsel olarak da ortaya çıktı. Diyet yapan iki grup belirleyen araştırmacılar 10 hafta boyunca ilk gruba düşük kalorili diyet ve ara öğünde belli bir miktar badem verdi. Badem verilen grubun kilosunda yüzde 18'lik azalma görülürken, badem yemeyen diğer grubun kilosundaki düşüş yüzde 11 oldu. Ayrıca ilk grubun bel çevresinde görülen yüzde 14'lük azalma, diğer grupta yüzde 9'da kaldı.
Kanser ve birçok hastalıktan koruyor
Bu verilerin ardından bademin diyet reçetelerine eklediğini anlatan Beslenme Uzmanı Dr. Ayça Kaya şu bilgileri verdi: "Uzun yıllardır yağlı tohumlar dediğimiz bir grup yiyecek olan ceviz, badem, fındık, çekirdek, fıstık gibi yiyeceklerin içerdikleri kaliteli yağ asitleri sayesinde kalp-damar hastalıklarına karşı koruyucu olduklarını biliyorduk. Ancak bu yiyecekler yağlı oldukları kalori değerleri de yüksek olduğu için kilo aldırır endişesi ile hastalarımıza pek önermiyorduk. Şimdi ise belli bir sayıda da olsa verebiliyoruz." Bademde çinko, demir, kalsiyum, potasyum, E vitamini gibi mineraller ve vitaminler bulunuyor. Ayrıca içerdiği amigdalin maddesi kanserden koruyor. Bununla birlikte Ko enzim Q 10 ve Omega 3 seviyesi çok yüksek olduğu için tavsiye ediliyor. Bu enzim ve yağ asidi kalp damar hastalıklarından koruyor ve yaşlanmayı geciktiriyor. Bademi düzenli tüketmek kötü kolesterol olan LDL'yi yüzde 6 ila yüzde 15 oranında da düşürüyor. Dr. Ayça Kaya, bademin kaliteli protein içermesi ve sağlıklı yağlardan zengin olması sayesinde tok tuttuğunu vurgulayarak, bademin avantajlarını hakkında şöyle dedi: "Lif oranı yüksek olduğu için bağırsak hareketlerini artırıyor. Kolaylıkla her yere taşınıp tüketilebiliyor."
Dikkat etmeniz gerekenler:
Çiğ, kavrulmamış ve tuzsuz olanını satın alın.
Mümkünse kabuklu ve kabuğu kolay kırılabilir olandan tercih edin.
Bir defada 15 taneden fazla yemeyin. İşyerinizde ve çantanızda 15'lik küçük paketler şeklinde de bulundurabilirsiniz.
Ara öğünlerde özellikle tercih edin. Az yağlı süt ve ayranla birlikte mükemmel bir ikili oluşturuyor.
Meyveleri bademle birlikte yediğinizde glisemik endeksi düşürmüş olursunuz bu da daha tok kalmanızı sağlar.
Canlarim benimmmm,hepinize cok guzel bir gun devami diliyorum.Gulcugum,maasaallah evlatlarin senin gibi her yonden muhtesem donanimli,olaganustu fedakar bir anneye sahip olduklari icin cok sanslilar.Biz de en az evlatlarin kadar sansliyiz bunca isinin arasinda herbirimize elini uzattigin icin.Sen bizim bastacimizsin onun icin hep bizimle ol bize varligin yeter.Kismetse bugun sali,bende birazdan prensesimi ziyarete giderim.Ustelik bugun ona surpriz de aldim.Yarabbim yeterki gozleri bir parlasin bana yeter.Insaallah aksama tekrar bulusmak ve hepinizi mutlu bulmak uzere hoscakalin.
Tarçın o kadar güzelki, kesin ondan etkilenmiştir.
Neyyyy, hemen badem almalıyım.![]()
Tarçın o kadar güzelki, kesin ondan etkilenmiştir.
Neyyyy, hemen badem almalıyım.![]()
arkadaşlar bi sorum olacak öğlen mesela kavrulmuş badem yedim ben .sebze yemeği ve yoğurtla illaki kavrulmamış olması şart mı? alıncaya kadar öle yesem abartmadan sıkıntı olur mu ?birde ben şu an kilo mu bilmiyorum o yüzden bildirim yapamıyorum cumaya bilginiz olsun .ha bu arada karatayda 66 kılo ıle başlayanlar ne zaman kilo vermeye başladılar merak ettim. ılk haftadan düşme başlıyor mu mesela?
almazsan şaşarım ..akşam yazarsın badm yedim diye
![]()
Kesinlikle hemen badem almalısın kedicik![]()
[video=youtube;Tuf61OjvoPQ]http://www.youtube.com/watch?v=Tuf61OjvoPQ&feature=share&list=PL1237AA31F F037200&index=3[/video]
AMİNanladım anne olmak çok zor gerçekten.. şimdiden anlıyorum, bakıcıya bırakınca arkamdan ağlasa üzülüyorum, ağlamasa üzülüyorum.. ağlarsa çocuğumu bırakıp işe gidiyorum diye dert ediyorum, ağlamasa çalışıyorum diye beni sevmez mi, beni umursamıyor mu diye endişe ediyorum..annelik böyleymiş zormuş.. büyüyünce kontrolden çıkınca çok daha zordur eminim.. Allah en kısa zamanda işlerini yoluna koysun..
:
hanımlar ben de bir soru soracağım.. bazen öğlen yoğurtla doymuyorum, yanında meyve mi yemeliyim? yemek yiyince çok yemiş gibi hissediyorum, yoğurt yesem yetmiyor.. kuruyemiş yesem sabah 1 çay bardağı yediğim için çok fazla olur diye düşünüyorum, günlük 1 çay bardağın geçmemek gerek gibi okumuştum sanki..
napmalıyım?
evet canım kavrulmuş olanlar trans yağa dönüştüğü için zararlı, bütün kuruyemişler çiğ olacak, alıncaya kadar yersen bi faydası olmaz zararı olur hiç yeme daha iyi
sen haftaya cuma bildirim yap canım hergün düzenli menülerini yazmaya devam et, o sırada tartı alırsın kg belli olur
ilk hafta ödem gittiği için 1-2 kg gidiyor ama kaçamak yapılmayacak zararlı şeyler yenmeyecek sonrada yağlar gitmeye başlıyor
[video=youtube;Tuf61OjvoPQ]http://www.youtube.com/watch?v=Tuf61OjvoPQ&feature=share&list=PL1237AA31F F037200&index=3[/video]
tşk ederim bugün gidip kavrulmamış ne var ne yok alacam :)tartıda alıyım :)haftaya cumaya bildirim yapıyım siz beni 66 sayın yinede bakalım haftaya kaç olacak ?
AMİN
ağlamasa çalışıyorum diye beni sevmez mi, beni umursamıyor mu diye endişe ediyorum..demişsin eskilere gittim yine...kızım 3 yaşındaydı bakıcıya bırakıyordum sabah 8'de bırakıp 18'de alıyordum ......bakıcıya dürdane anne bana gül-- anne diyordu...bakıcıyı öyle kabullenmiştiki beni kapıda karşılayıp gül anne bize gel çay iç veya pasta börek ne varsa onu ye diye davet ediyordu zorla içeri alıyordu, bir gün kapıdayım bakıcıyla sohbet ediyorum kızım yanıma geldi gül anne ben bugün size gelebilirmiyim dedi bakıcıda bende şok olduk
fmgenc her öğlen meyveli yoğurt yiyordu artık yemeyeceğim dedi, gecen haftaki yorumunda da meyveyi kesince kg vermesinin arttığından bahsetmişti....meyve sabah öneriliyor
sabah kuruyemişi yarım yeyip yarısınıda öğlen yiyebilirsin yada ttek çeşit yemek yiyebilirsin, köfte falan
[video=youtube;Dzz6lUsF19g]http://www.youtube.com/watch?v=Dzz6lUsF19g&feature=share&list=PL1237AA31F F037200&index=4[/video]
vah zavallı vah o kadar uğraştı balığı kaptırdı ufaklığa![]()
Neler yaşamışsın Gül abla, şimdi anlatınca tabi komik oluyor.
![]()