• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu KARATAY DİYETİ ile yiyerek aç kalmadan zayıflıyoruz ve hastalıklardan kurtuluyoruz...

Yanlız bir an aşağıdaki hamilelik takviminde yazanları okudum da senin mesajdan sonra :) Ulturasonda emme hareketini görebilirsiniz yazıyor :1:

Ekincim inan ki senin mesajınla okudum günlüğümü,hergün okurum aslında ama bugün fırsatım olmadı,birde geldim mesaj yazdım sadece..:)) o kadar tatlıydı hiç durmuyor du :)

Geldim canlarım,işlere bile bakmadan buraya baktım hemencik ....

Uzun ve yorucu bir muayene oldu,biraz da canım sıkılmadı desem yalan olur..bunu size yansıtırım yani..

Bebeğim biliyorsunuz başından beri sizinle paylaşıyorum gelişimi ,sağlığı yerinde maşallah..

Bugün detaylıya bakan prof.regl başlangıcına göre 3 gün geride olduğunu küçük olduğunu söyledi.Afalladım tabi ağladım,bir de prof.olduğu için çok sert şap şap söyledi böyle sinirlerimi boşalttı.İçeri girmeden kardeşim çok iyi dr. olduğunu ama çok sert olduğunu çok bilmişlerin böyle olacağını söylemişti,aldırış etmemiştim..Sorun olmaz sadece bilmeniz gerekiyor dedi..

Onun dışında; kalbi,organları,omurgası ,el-ayak -kulak v.s. hatta ağız yapısının çok iyi olduğunu söyledi..Benden bebeğe giden damar gayet açık,beyin gelişimi v.s. onlarda çok iyi,hiç bir sorun yok.

Çıktım dr.um yanına gittim,kardeşim yanımda biraz teselli etti beni..Dr.başından beri tombik bebek,uzun boylu diyordu.
Dr.um regl tarihini biliyoruz ama ovülasyon dönemi bilemeyiz,3 gün sonra olmuştur belki,başından beri uyumlu gidiyorsun,sakın telaş yapma dedi.Gayat iyi ,ne küçük bebekler var,anneden beslenmeye giden yolu kapalı zor beslenen bebekler var diye beni rahatlattı tabi..Kendime bu saate ancak gelebildim,sonra yolda gelirken düşündüm.Sağlığı yerinde ne istiyorum dedim,tabi bir anlık duygusal patlama birde prof.un sert oluşu..

Hiç bir sorun yok,burda yazıp sizin de canınıza sıkmak istemezdim ama sizde böyle karşılaşırsanız aklınızda olsun,ben bilmediğim için panik yaptım,yumurtalama geç de olmuş olacağından regle göre büyük ve ya küçük çıkabiliyormuş..

Hastanede kardeşim ve arkadaşları ye ye dediler başka birşey demediler,şimdi ben karataya uygun besleniyorum,acaba neleri artırmam gerekiyor bunu araştırıcam,sizde bana yardımcı olun olurmu ...dr.ısrarla bebeğin kilosu iyi dese de annelik işte dürtüyor beni birşey..

Böyle işte ...teşekkür ederim güzel dualarınız için..

canım ya, üzülme ne olur. bak bebek sağlıklıymış. üç günlük bir fark, zaten anatomi öyle saat gibi değil, ovulasyon süresi uzun falan. üzülecek bir şey de yokmuş bak. kardeşin doğru söylemiş tüm profesörler böyle. canan hanım bile böyle, denk gelmişssinizdir. ne kadar sert ve sinirli söylüyor. röportaj yapanı ya da programında ağırlayanı dövecek gibi. kesinlikle tıbbın matematiğini bilmek, iki kere iki dört eder demek değil ama profesörler böyle işte...
sen hiç üzülme :))

canım ya, üzülme ne olur. bak bebek sağlıklıymış. üç günlük bir fark, zaten anatomi öyle saat gibi değil, ovulasyon süresi uzun falan. üzülecek bir şey de yokmuş bak. kardeşin doğru söylemiş tüm profesörler böyle. canan hanım bile böyle, denk gelmişssinizdir. ne kadar sert ve sinirli söylüyor. röportaj yapanı ya da programında ağırlayanı dövecek gibi. kesinlikle tıbbın matematiğini bilmek, iki kere iki dört eder demek değil ama profesörler böyle işte...
Aynen öyle. Canan Karatay'da çok sert. Hatta çok eleştiriyorlar o yüzden. Benim kuzenim var o da prof. o da öyle sert. Kaşlarının arasına botoks yaptırdı çatık kaştan dolayı hastalar korkmasın diye :1::1:

çok teşekkürler, doktor antibiyotik vermediği için sevinmiştim, ama basit bi soğuk algınlığı değilmiş boğazında enfeksiyon olmuş, hastalığın başında gittiğimiz için anlaşılmadı tabi.. 3 günlük bi antibiyotik verdi, 10 gün etki ediyormuş.. çocuklar hasta olunca evin tadı kalmıyor.. s.arabistanda havalar hiçbi zaman tam soğumadığı için mikroplar çok dirençli ve sürekli hasta olan birileri var etrafta..

yok unutmadım valla:) 57.1 çıktım, adetin etkisi hala var, yarın unutmayıp yazayım diye yazmadım..

buraya geçici görevli gelmiştim ben sonunda atamam oldu,bugün öğrendim.. sınav kazanmış öğrencileri gibi mutluyum bugün:)

çocuğun için çok çok geçmiş olsun. en kısa zamanda iyileşsin de evin neşesi yerine gelsin.
ataman da hayırlı olsun. tebrik ederim, mutlu etsin seni.

canım öncelikle gözünaydın

allaha şükür herşeyi yerinde sağlıklı bir bebek,
senin prof 3 gün küçük dedi yazını okurken ben hiç üzülmedim içimden yorumum şu oldu, canım erkekler geç döllenir, ...ben kız-erkek formülü yazmıştım ya hepinize orada erkek için 10 günden sonra demiştim buda demek oluyor ki döllenme 12-16 arası oluyor,, seninkide öyle ....bunda üzülecek bişey yok için ferah olsun doktorunda aynı şeyi söylemiş zaten o söylemese de burada kız-erkek konusunda çakma doktora yapmış yıllarca araştırmış ve en az 40 kişide denemiş ablan var....bu bile benim araştırmalarımı doğruluyor...

sana bir olay anlatayım bu prof larla ilgili için rahatlasın...arkadaşımın kızı hamile benim doktorumda başlasın çok iyi dedim muayenesi ucuz diye burun kıvırdılar bilgisi az sandılar, prof a gittiler 2 ay sonra adam detaylıda bakarken bu bebeğin alınması lazım kafa gelişimi anormal diyor kız ağlaya ağlaya eve gidiyor sonraki gün arkadaşım işyerinde anlatıyor bebeği aldıracağız diye bende dedimki yapmayın benim doktorum çok iyi aldırmadan bide ona götürelim ne kaybedersiniz dedim, gittik doktorum normal ultrasyonda baktı baktı bişey göremedi bu bebek normal hiçbişeyi yok aldırma sakın sonraki aylarda diğer testleride yaparız aman bişey çıkmayacak emin ol dedi o bebek doğdu ve şimdi 10 yaşında çokta zeki

Sağol gül ablacım..Bilseydim zaten böyle panik yapmazdım,sanırım erkekler de bu sebepten geç doğuyor oluyor,oğlumda 8 gün geç doğmuştu.
Ben prof.un yüzünü bir kere daha göreceğim bir daha görmicem..Kendi dr.um çok tatlı..Zaten o tavsiye etti,bu konunun uzmanı o dedi,ama sert olduğunu bana söylemişlerdi..
Ben de duygusalım zaten ,dokundu işte...benden de kaynaklanıyor biraz..

Üzülmüyorum canım sağolasın,bir anlık duygusallık bilemedim ya da biraz düşünsem tahmin ederdim ama işte olan oldu,ağladım :)) dayanamadım..Evet canan hanım da öyle ama ben ona gülüyorum tatlı sert o..:)

Ekincim sağol canım,annelik işte bir anda sert bir şekilde söyledi..Beklemediğim bişeydi..

Bu arada o kadar hareketliydiki canım ya,videosunu aldım akşam izlicem.Emme hareketleri yapıyor du :)))

çizelgendeki yazıyı okursan orada da aynı şey yazıyor emme hareketleri yapar diye demek ki bebekte sorun yok sorun prof ta...

için rahatlasın diye aklıma gelenleri yazıyorum .....benim kızda (3.de) 6 gün geçmişti doktora gittim ikizse aldıracaktım tekse doğuracaktım, 2 de evde 4 yapar çalışırken nasıl bakacağım o kadar çocuğa neyse doktor anlamak için 6 gün çok erken ama bakalım dedi tek su kesesi gördü ikiz değil ama su kesesi göründüğüne göre erken döllenme olmuş dedi bende o zaman bu bebek kız tekrar sünnet yaptırmaktan kurtuldum dedim (oğluma yeni sünnet düğünü yaptırmıştım aylarca tek başıma hazırlık yapmaktan canım çıkmıştı ) onu nerden çıkardın dedi, ben buse de (onuda o doğurtturduğu için tanıyor) kıızm olsun diye çok araştırma yaptığım için kız çocuğunun erken döllendiğini biliyorum dedim güldü....bildiğin gibi olsun dedi:52:

çok teşekkürler, doktor antibiyotik vermediği için sevinmiştim, ama basit bi soğuk algınlığı değilmiş boğazında enfeksiyon olmuş, hastalığın başında gittiğimiz için anlaşılmadı tabi.. 3 günlük bi antibiyotik verdi, 10 gün etki ediyormuş.. çocuklar hasta olunca evin tadı kalmıyor.. s.arabistanda havalar hiçbi zaman tam soğumadığı için mikroplar çok dirençli ve sürekli hasta olan birileri var etrafta..

yok unutmadım valla:) 57.1 çıktım, adetin etkisi hala var, yarın unutmayıp yazayım diye yazmadım..

buraya geçici görevli gelmiştim ben sonunda atamam oldu,bugün öğrendim.. sınav kazanmış öğrencileri gibi mutluyum bugün:)

Geçmiş olsun,burada da salgın var,tüm hastaneler dolu ve iyileşme dönemi uzun sürüyor..en kısa zamanda iyi olursunuz inşallah..

Atanmana çok sevindim,hayırlısı olsun.

Geldim canlarım,işlere bile bakmadan buraya baktım hemencik ....

Uzun ve yorucu bir muayene oldu,biraz da canım sıkılmadı desem yalan olur..bunu size yansıtırım yani..

Bebeğim biliyorsunuz başından beri sizinle paylaşıyorum gelişimi ,sağlığı yerinde maşallah..

Bugün detaylıya bakan prof.regl başlangıcına göre 3 gün geride olduğunu küçük olduğunu söyledi.Afalladım tabi ağladım,bir de prof.olduğu için çok sert şap şap söyledi böyle sinirlerimi boşalttı.İçeri girmeden kardeşim çok iyi dr. olduğunu ama çok sert olduğunu çok bilmişlerin böyle olacağını söylemişti,aldırış etmemiştim..Sorun olmaz sadece bilmeniz gerekiyor dedi..

Onun dışında; kalbi,organları,omurgası ,el-ayak -kulak v.s. hatta ağız yapısının çok iyi olduğunu söyledi..Benden bebeğe giden damar gayet açık,beyin gelişimi v.s. onlarda çok iyi,hiç bir sorun yok.

Çıktım dr.um yanına gittim,kardeşim yanımda biraz teselli etti beni..Dr.başından beri tombik bebek,uzun boylu diyordu.
Dr.um regl tarihini biliyoruz ama ovülasyon dönemi bilemeyiz,3 gün sonra olmuştur belki,başından beri uyumlu gidiyorsun,sakın telaş yapma dedi.Gayat iyi ,ne küçük bebekler var,anneden beslenmeye giden yolu kapalı zor beslenen bebekler var diye beni rahatlattı tabi..Kendime bu saate ancak gelebildim,sonra yolda gelirken düşündüm.Sağlığı yerinde ne istiyorum dedim,tabi bir anlık duygusal patlama birde prof.un sert oluşu..

Hiç bir sorun yok,burda yazıp sizin de canınıza sıkmak istemezdim ama sizde böyle karşılaşırsanız aklınızda olsun,ben bilmediğim için panik yaptım,yumurtalama geç de olmuş olacağından regle göre büyük ve ya küçük çıkabiliyormuş..

Hastanede kardeşim ve arkadaşları ye ye dediler başka birşey demediler,şimdi ben karataya uygun besleniyorum,acaba neleri artırmam gerekiyor bunu araştırıcam,sizde bana yardımcı olun olurmu ...dr.ısrarla bebeğin kilosu iyi dese de annelik işte dürtüyor beni birşey..

Böyle işte ...teşekkür ederim güzel dualarınız için..

canımmm benim anne yüreiği işte akla herşey geliyordur.. çok şükür sağlıklıymış herşey yolunda gidiyormuş sıkma canını lütfen.. benim i arkadaşıma 3lü test diyolar herhalde ya da 2 lisi işte onunb irinde dr çok korkuttu başka bir dr aracılığıyla yurt dışına kan yollayıp baktırdılar. o sonuç gelene kadar arkadaşım o kadar kötüydü ki anlatamam.. şimdi bebişleri olldu maşallah turp gibi:nazar: bazen dr lar sert ifade edebiliyorlar sen içini rahat tut ki bebişinde yerinde rahat olsun huzursuzlanmasın:16:

günaydın canım

dualarım seninle canım, hayırlı haberlerini bekliyorum

benimkiler ısırgan otu yemez burun bükerler, bende bulgura katarak yaptım ıspanaklı bulgur dedim çok sevmişler 2. tabağıda yediler ne yediniz dedim ıspanaklı pilav dediler :9: o ısırgan otlu pilavdı dedim, niye söylemedin söyleseydin yemezdik dediler, yemeyeceğinizi bildiğim için söylemedim bu size ananızdan ders olsun yemeğin adı değil tadı önemlidir, bi daha tadını bilmediğiniz şeyi arkadaşım yemiyor bende yemem diye yememezlik yapmayın dedim...

ne güzel bir ders olmuş. ben de bir gün arkadaşıma benzer bir şey yaptım. kabak yemem diyen arakadaşıma, çiğ kabağı rendeleyip cacık gibi yaptım. cacık yediğini yani salatalık rendesi yediğini zannetti. yemekten sonra söyleyince de şok oldu. hala söylerim sana kabak yapayım mı diye :)
ezberleri, böyle şaşırtmalarla bozmak lazım, alerjileri yoksa tabii :)

çizelgendeki yazıyı okursan orada da aynı şey yazıyor emme hareketleri yapar diye demek ki bebekte sorun yok sorun prof ta...

için rahatlasın diye aklıma gelenleri yazıyorum .....benim kızda (3.de) 6 gün geçmişti doktora gittim ikizse aldıracaktım tekse doğuracaktım, 2 de evde 4 yapar çalışırken nasıl bakacağım o kadar çocuğa neyse doktor anlamak için 6 gün çok erken ama bakalım dedi tek su kesesi gördü ikiz değil ama su kesesi göründüğüne göre erken döllenme olmuş dedi bende o zaman bu bebek kız tekrar sünnet yaptırmaktan kurtuldum dedim (oğluma yeni sünnet düğünü yaptırmıştım aylarca tek başıma hazırlık yapmaktan canım çıkmıştı ) onu nerden çıkardın dedi, ben buse de (onuda o doğurtturduğu için tanıyor) kıızm olsun diye çok araştırma yaptığım için kız çocuğunun erken döllendiğini biliyorum dedim güldü....bildiğin gibi olsun dedi:52:

Hergün okuyorum günlüğü zaten,sağol gül ablacım...

Bunu da öğrenmiş oldum :)) içim baya rahatladı sağolun arkadaşlar..

canımmm benim anne yüreiği işte akla herşey geliyordur.. çok şükür sağlıklıymış herşey yolunda gidiyormuş sıkma canını lütfen.. benim i arkadaşıma 3lü test diyolar herhalde ya da 2 lisi işte onunb irinde dr çok korkuttu başka bir dr aracılığıyla yurt dışına kan yollayıp baktırdılar. o sonuç gelene kadar arkadaşım o kadar kötüydü ki anlatamam.. şimdi bebişleri olldu maşallah turp gibi:nazar: bazen dr lar sert ifade edebiliyorlar sen içini rahat tut ki bebişinde yerinde rahat olsun huzursuzlanmasın:16:

Sağol canım,haklısın ağlamamalıydım..o da üzülmüştür,kendimi tutamadım..

iyi sabahlar canım

menülerin iyi, çorbada zorda kalınca yapacak bişey yok

sporların da iyi

yarın sabah tartılmayı unutma

ahhh yarın sabah tartılacağız değil mi :)
şimdiden çok mutlu oldum :)
gerçekten elimden geleni yaptım. bilincim sürekli açıktı ki arada yanlışlıkla ağzıma bir şeyler atıp, tüm bekleme saatlerini mahvetmemek için.
kilo çizelgesini ilk sayfadaki gibi yapacağız değil mi

ahhh yarın sabah tartılacağız değil mi :)
şimdiden çok mutlu oldum :)
gerçekten elimden geleni yaptım. bilincim sürekli açıktı ki arada yanlışlıkla ağzıma bir şeyler atıp, tüm bekleme saatlerini mahvetmemek için.
kilo çizelgesini ilk sayfadaki gibi yapacağız değil mi

evet canım yârin bol eksili olsun hepimiz için

çizelge ilk sayfada ki gibi canım

güle güle kullan canım

ben o değirmenlerden almadım belki ayarı vardır bzıları ayarlı oluyor kedi aldı o nasıl kullanıyorsa yazar

benim aldığım kolay çekiliyor birini tuza kullanıyorum birini keten tohumuna tepeden çevirmeli çok rahatEki Görüntüle 925583

Benim de elimde bundan bir tane var ama ben kullanırken çok zorlandım. O yüzden başka bir tane edindim. tuzu içine nereden atacağımı anlamadım. Üstteki o küçük girişten, tuzları koymaya çalışırlen çok zorlanıyordum. Ağız küçük , kimi tuzlar büyük. İçine koymaya çalışırlen hep dökülüyordu. Var mı başka bir yöntem?

Bu arada cam olanı da şöyle edindim , adını şu an hatırlamadığım bir markanın kaya tuzlarını direk küçük bir cam değirmene koymuşlar öyle satıyorlar. O tuz bittikçe billur tuzun deniz tuzunu aldım, cam şişede, onu koyuyorum değirmene.

Benim de elimde bundan bir tane var ama ben kullanırken çok zorlandım. O yüzden başka bir tane edindim. tuzu içine nereden atacağımı anlamadım. Üstteki o küçük girişten, tuzları koymaya çalışırlen çok zorlanıyordum. Ağız küçük , kimi tuzlar büyük. İçine koymaya çalışırlen hep dökülüyordu. Var mı başka bir yöntem?

Bu arada cam olanı da şöyle edindim , adını şu an hatırlamadığım bir markanın kaya tuzlarını direk küçük bir cam değirmene koymuşlar öyle satıyorlar. O tuz bittikçe billur tuzun deniz tuzunu aldım, cam şişede, onu koyuyorum değirmene.

ben çay kaşığı ile koyuyorum keten tohumları kolay oluyor tuzu da kaşığa alırken alttan incelerini seçmeye çalışıyorum, büykleri havanda kırarak küçültebilirsin

deniz tuzuda zararlı canım ben almıştım kitapları okuyunca bıraktım kristal kaya tuzu aldım topikteki çoğu arkadaşta aynı yerden aldılar

ben çay kaşığı ile koyuyorum keten tohumları kolay oluyor tuzu da kaşığa alırken alttan incelerini seçmeye çalışıyorum, büykleri havanda kırarak küçültebilirsin

deniz tuzuda zararlı canım ben almıştım kitapları okuyunca bıraktım kristal kaya tuzu aldım topikteki çoğu arkadaşta aynı yerden aldılar

Geçmiş olsun.

2. günden arttırmıyordun hareketleri. 1. hafta 3 tekrar, 2. hafta 5 tane yapıyorsun. Hemen 2. günden arttırma yavaş yavaş ilerle. Bu hareketler 3'te çok basit görünsede kolay hareketler değil. 1,5 yılı geçti ben hala 21'de zorlanıyorum.

Ben bunu bilmiyordum bak. Her gün bir artacak diye anladım. Demek yanlış anlamışım. Hafta hafta artacaksa 18 hafta sonra 21 tekrarlı yapıyor olacağım :) haklısın 3 tekrarlı da kolaymış gibi görünüyor ama şu ters masa hareketinde kollarım o kadar acıdı ki anlatamam :))

Deniz tuzu da işlemiş gıda mı oluyor? Kristal kaya tuzu himalaya tuzu deniz tuzu... Kafam öyle karıştı ki bir gün markette karşımda deniz tuzunu görünce alıverdim işte.

Nereden aldınız? Ben de almak isterim.

Deniz tuzu da işlemiş gıda mı oluyor? Kristal kaya tuzu himalaya tuzu deniz tuzu... Kafam öyle karıştı ki bir gün markette karşımda deniz tuzunu görünce alıverdim işte.

Nereden aldınız? Ben de almak isterim.

Back