Geldim.Ben de yer fıstığı alacaktım, bir bakayım içindekilere dedim, gluten vs.. içerir yazıyor. Kabuklu fıstıkta bile var, kuruyemiştekilerde de varmı acaba?
Görüyormusun Gül abla zorla sana kaçamak yaptırıyor.
sana uygun şeylerde varmış, kuruyemişinide kendin götür orada kavrulmuş olur bence
annesinin doğum günü ya onu kıramaz bi parça alır...
en iyisi baştan kaçamağa izin vereyimde kendini şuçlu hissetmesin
annesinin doğum günü ya onu kıramaz bi parça alır...
en iyisi baştan kaçamağa izin vereyimde kendini şuçlu hissetmesin
100 gr çiğ (kavrulmamış) yerfıstığında bulunan besin, yağ, mineral ve aminoasit
değerleri şöyledir:
Besin değerleri
Toplam kalori: 594
Karbonhidrat:25,35 gr
Lif: 9 gr
Lipid: 51,45 gr
Posa: 4,15 gr
Protein: 17,30 gr
Toplam asit değerleri
Doymuş yağ asitleri: 6,899 gr
Çoklu doymamış yağ asitleri (Omega-3 ve Omega-6): 10,768 gr
Tekli doymamış yağ asitleri (Omega-9): 31,395 gr
Mineraller
Bakır (Cu): 1,279 mg
Çinko (Zn): 3,80 mg
Demir: 3,70 mg
Fosfor (P): 435 mg
Kalsiyum (Ca): 70 mg
Magnezyum: 225 mg
Manganez (Mn): 1,937 mg
Potasyum (K): 597 mg
Sodyum (Na): 12 mg
Aminoasitler
Alanine: 0,806 gr
Arginine: 2,242 gr
Aspartic asit: 2,056 gr
Cystine: 0,287 gr
Glutamic asit: 4,423 gr
Glycine: 1,064 gr
Histidine: 0,480 gr
Isoleucine: 0,744 gr
Leucine: 1,371 gr
Lysine: 0,712 gr
Methionine: 0,228 gr
Phenylalanine: 0,953 gr
Proline: 0,875 gr
Serine: 0,917 gr
Threonine: 0,597 gr
Tryptophan: 0,264 gr
Tyrosine: 0,676 gr
Valine: 0,934 gr
Vitaminler
Vitamin A: 15 IU
Vitamin B-6: 0.296
Vitamin C (total ascorbic asit): 0,4 mg
Folat: 50 mcg
Niacin: 4,700
Pantothenic asit: 1,205
Riboflavin: 0,200
Thiamin: 0,200
karatayın ABC sinden alıntı
Canım ben 5 aylık hamileyim,54 ile başladım 59 um şuan..boyum 167 cm.
Şuan için bebeğimin gelişimi çok iyi maşallah..herşey yolunda gelişim olarak önden gidiyoruz..Bebeğe yarıyor yani..
9,5 yaşında birde oğlum var,kısmetse bir oğlum daha olucak :)
(
Gluten mi hadi ya,ben üstünü okumadım..doğaldır diye düşündüm :))
fıstık götürücem ablacım :))
pasta yemem :44::44:,kabak tatlısı bir iki çatal yerim..börek de bilmiyorum neyli olduğuna bağlı :))
Oooo çok faydası varmış,bana doktorum hergün sabahları 1-2 tane de olsa ye demişti..
Ben ceviz-fındık yiyordum hep,sabahki kuruyemişime ekleme yapayım bari..
evet canım bizim de boy gelişimimiz normalin üstünde biraz ama kg da normalin birz altı gibi her ay ortalama 750 gr almş.en az 600 gr almalı diyrlar neyse sağlıklı olsun da.hasta yavrucak burnu tıkalı
Sen ne yapacaksın, kaçamak yapmayı düşüünüyormusun?
Ta... varya onda vardı.
hazır paketmiydi
geçmiş olsun canım odada buhar yapıyormusun oda rahatlatır
hayır canım ben ne olursa olsun yapmam farklı bişey yiyemiyorum artık karatay kitabındaki tatlı kaçamakları bile yapmadım daha canım istemiyor...
akşam 5 te kızkardeşim gelecek işyerine onunla yemeğe gideceğiz sonra ben eve döneceğim o arkadaşlarının yanına gidecek...
senin oğlanı görünce benimkinin küçüklüğünü hatırlıyorum seninkide iri
benimki 1 yaşından sonra yaşıtlarından hep boy farkı ile önde gitti 4 yaşından sonra en farkıda ekledi, ana sınıfında 7 cüceleri oynuyorlar sıraya dizdiler benimki en sonda ve en uzun çocuktan bir karış uzun enini saymıyorum...6 cüceler ve 1 dev gibi oldu herkes güldü 10 yaşındayken insan azmanı gibi dururdu kimse inanmazdı 10 yaşında olduğuna seninkide öyle maşşallah
Ta...m varya onda vardı.
hayır canım ben ne olursa olsun yapmam farklı bişey yiyemiyorum artık karatay kitabındaki tatlı kaçamakları bile yapmadım daha canım istemiyor...
akşam 5 te kızkardeşim gelecek işyerine onunla yemeğe gideceğiz sonra ben eve döneceğim o arkadaşlarının yanına gidecek...
Canlarimmmm,yasam guclerim herbirinize yuregim dolusu simsicacik merhabalar.Herbirinize aileniz,ebeveynleriniz ve de evlatlarinizla saglikli ,mutlu,huzurlu,basarili,bolluk ve bereket dolu,hayirlara vesile olacak bir yil temenni ederim canlarim.Rabbime emanet olunuz insaallah.
merhaba arkadaşlar.. dün giremedim topige bugünde hem oku hem çalış şimdi yazabiliyorum.. dün rahatsızlandım öğleden sonra başım döndü midembulanıp durdu fenaydım yani...
menüm sabah kkk yer fıstığını zçok seviyorum kavrulmamış çiğ alıyorum. faydalarınıpaylaşmışsınız sevindim.
öğlen bi portakal yoğurt yedim.. ne olduysa bundan sonraoldu. herhalde portakal mahvetti beni. bide su limonlu içtiğim için
5 gibi acaba acktım mı midem böyle dedim ayran içtim ama hiç işe yaramadı
akşam bişi yiyemedim. avuç içi kadar ekmeğe peynir koydu eşim zorla yedirdi midemi rahatlatsın diye... ve iki ay sonra ilk kez ekmek yedim malesef
ama işe yaramadı başım döndükçe midem bulandı ve nihayet çok afedersiniz çıkardım en son..
iş çıkışı servise biniyorum . bi de trafik eklenince yolda tuttu beni... ayyyy dün çok kötüydümmm. bugünde başımda bi ağırlık var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?