Popüler Konu KARATAY DİYETİ ile yiyerek aç kalmadan zayıflıyoruz ve hastalıklardan kurtuluyoruz...

bütün kalanları ayırıp bir kere daha çekebilirdin...un gibi yapmadığın daha iyi olmuş karatay un haline dönen yiyecek yemeyin diyor ...

O zaman iyi yapmışım, ama tabii bazı fındıklar bütün kaldı. :)

Zencefili fazla kaçırdım, tadı biraz kötü oldu. :)

iki dilim peynir yeşil çay zeytin 1 tane yumurta 2 dilim ekmek

ben yeni üye oldum pek bilgim yok nasıl oluyo karatay diyeti

Konunun ilk sayfasını okursan orada yasak olanlar, neleri yememiz gerektiği yazıyor. İlk sayfada 7. mesajda. Kahvaltında kuruyemiş eksik, 2 ad. gün kurusu kayısı ile 1 ince belli çay bardağı, fındık, fıstık, ceviz, kaju hangisi varsa (çiğ olacaklar) bunların olması da gerekiyor ve Karatayda ekmek yok. Ben normalde ekmek yemiyorum ama bugün kaçamak yaptım börek yedim. :) Kilo verme aşamasında kaçamak yapmak yasak. Birde mevsim sebzelerinden salata yaparsan, bol zeytinyağı, limon ile yiyebilirsin. Turp, havuç, dereotu, maydanoz vs...

Son düzenleme:
Birde kurabiyeleri kaşığın ucuyla alın yazmışlar, alınca dağılıyor bende sonunda yeter dedim, aldım elime iyice sıktım öyle toplandı.

Birde kurabiyeleri kaşığın ucuyla alın yazmışlar, alınca dağılıyor bende sonunda yeter dedim, aldım elime iyice sıktım öyle toplandı.

içindeki malzemeye göre değişiyordur onlarınki kaşığın ucuyla alınır sen farklı malzeme kullandığın için elinle sıkarsın,,
önemli olan mantık yürütüp şekillendirmek onuda yapmışsın ,,,afiyet olsun canım

Pancar turşusunu bolca yapın ve buzdolabınızda bekletip bütün bir sene yiyin, özellikle de kansızlık problemi olanlar bu tarif sizin için:
Kırmızı Pancar Turşusu - Dünyanın En Sağlıklı Turşusu - Prof. Dr. İbrahim Uslu

40 dakika önce Hazırlık: 10 dk.
Pişme: 15 dk.
Zorluk: Normal

Malzemeler:

5 adet orta boy kırmızı pancar (yaklaşık 1 kg)

1,5 bardak sirke (elma sirkesi tercihimdir)

1 çay kaşığı tuz

En az 10 diş sarımsak (daha fazla da olabilir)

1 - 3 adet defne yaprağı

6 - 8 adet karanfil

4 - 5 adet fesleğen yaprağı

3-4 adet tane karabiber

Yapılışı:

1....Pancarlar soyulur ve çok da küçük olmamak üzere doğranır,
2...Tencereye dizilir ve üzerini 1 parmak geçinceye kadar su eklenir,
3...Diri kalması için düşük ısıda pişirilir,
4....15 dakikayı geçmeyecek şekilde haşlanır,(Fazla kaynatılırsa içerdiği antioksidanlar büyük ölçüde azalır)
5...Piştikten sonra sarımsak, defne, karanfil, fesleğen ve karabiber ile sirkeyi ilave edilir.
6...Soğuyunca hemen servis edebilirsiniz.

Püf Noktası:

Fazla suyunu sakın dökmeyiniz, içiniz.

Bu özel turşunun rengini de istediğimiz gibi değiştirebiliriz kişiye özel bir turşu yapabiliriz. Nasıl mı? Şayet pancarlar kaynarken limon suyu eklersek turşunun rengi açılacak, kabartma tozu eklersek turşunun rengi koyulaşacaktır. Seçim size kalmış.

Notlar:

Kırmızı pancar soframızda daha sık tüketilmesi gereken besinler arasında yer almalıdır.

yemekmutfak tan alıntı

arkadaşlar öğün saatlerinizi merak ediyorum..hangı saatlerde nasıl ne yıyorsunuz..bırde kefır ın zayıflamaya etkısı varmı acaba..

arkadaşlar merhaba öğün saatleriniz merak ediyorum..saat kaçte ne yıyorsunuz..bırde kefırın zayıflamaya etkısı varmı acaba..cook tok tutuyor ve kabızlıga ıyı gelıyormus

arkadaşlar merhaba öğün saatleriniz merak ediyorum..saat kaçte ne yıyorsunuz..bırde kefırın zayıflamaya etkısı varmı acaba..cook tok tutuyor ve kabızlıga ıyı gelıyormus

öndeki sayfada kahvaltıların örneklerinin ve resimlerinin bulunduğu sayfayı vermiştim arkadaşa oradan bakabilirsiniz...

öğün aralarını herkes kendine göre ayarlıyor , kimisi 2 öğün kimisi 3 öğün yapıyor, yeniler 3 öğünle başlayıp zamanla 2,5 sonrada 2 ye iniyorlar, karatay tok tutuyor ve zamanla yeme isteği azalıyor

kaçta kalkıyorsanız kahvaltı yapın en az 5 saat sonra öğle yemeği en az 5 saat sonrada akşam yemeği...leptin 4 saat ten sonra çalışıyor , 7-8 den sonra bişey yenmeyecek sadece şeker içermeyen sıvılar içilebilecek

kefiri bende duydum ama daha yapmadım bir arkadaşım maya getirecek yapabilirsin ama yemek saatleri dışında içme, aralarda sadece şekersiz sıvı ve limonlu ılık su içiyoruz

iyi haftasonları canım arkadaşlarım.. babam gelmişti ya o yüzden pek giremedim ama aklımdaydınız hep. ara ara girdim okudum...
bi liste haftası daha bitti herkesi sağlıklı beslerdikleri için kutluyorum..
gül ablacım birinciliğini tebrik ederim nihayet kırıldı şeytanın bacağı rahatsızlanmışsın geçmiş olsun çok.
ekincim sanada geçmiş olsun dikkat edin havalar çok tuhaf.. kaç gündür buz kesen ankara bugün çok güzel..
kedicim seninde ellerine sağlık afiyet olsun

perşembe menüm.. sabah kkk
öğlen yoğurt elma
akşam keşkek pilavı et yemeğim yeşillik turp kuru soğan

cuma menüm.. sabah yumurta kalnamıştı ilk defa kkk yumurtasız oldu
öğlen iki yerli muz yoğurt
akşam et köftesi salata ( geç yedim 8.30)

Ablacim Merhaba dün birinciliğini kutlamamisim canan abla yazinca aklima geldi, bu topikteki ilk birinciligin Tebrikler devami gelir umarım. .
3-ü sormussun abla sanirim yapmicam sıkıldım artik.sirtimda zorlanmasin yuruyecegim bi müddet. Bu gün yaptim jilliani yine yarın olculerimi alip bitirecegim..
Biber gazi mi yemiş kizin yazık kiyamam
eşim geçen diyordu küçücük bi parfüm şişesi kadar biber gazindan sadece 1 pıst odaya sıkmis duramamislar çok kötü olmuslar..kizin ne durumda??

afiyet olsun canım,

Afiyet olsun aklimizin bi kenarinda dursun canim:)

Teşekkür ederim.

merhaba canım...gözünaydın baban gelmiş
teşekkür ederim canım
bir iki sefer geç yemekten bişey olmaz önemli olan kaçamak olmasın oda yok sende

merhaba canım
teşekkür ederim kambumbağa hızı ile gidiyordum bu sefer hem detoksla önceki haftaki 700 gram ödemin gitmesi hem de 300 gram verince 1000 oldu ...1. liği kaptım bi dahada zor

yarın ölçülerdeki farkı yazarsın ilk orta ve son bakarız ne kadar sıkılaşma var
kıızım ankaray a binecekken yemiş gazı gelene kadar düzelmiş çok kötüydüm öksürüp durdum gözlerimden yaşlar aktı metronun altı bile göz gözü görmüyordu diyor...millet metronun altına kaçıyor diye orayada sıkıyorlarmış kapalı ortama

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…