canim yaa . :)
sabahları gun kurusuna kaymak sur boyle bol bol icine de ceviz koy cayla cok iyi gidiyo. ayni pasta gibinoluo ki bnce pastadan da lezzetli oluyo. :)
bazi sabahlar da muza kakao dok biraz findik kir findiga batir o da pasta gibin oluyo.
ama tarcinli süt icersen canin istemez. yavas yavas gececek .
Karatayin bas kismi kesinlikle irade .
Karatay mutfagı kıtabından:
SÜTLÜ İNCİR TATLISI
Malzeme
İstenilen miktarda kuru incir
Her incir için 1 adet ceviz içi
Süt
Hazırlama
CEVİZLİ KAYISI TATLISI
- Cevizleri iri iri parçalayın. Sapını kestiğiniz incirleri kapaklı cam bir kaba dizin.
- Üzerine kaynar süt dökülüp, incirler yumuşayıncaya kadar bekletin. Yumuşayan incirleri parmak yardımı ile sap kısmından oyun, içine cevizleri yerleştirin. Oda ısısında bir gece (süt katılaşıncaya dek) bekletin ve servis edin.
Dört mevsim yapılabilir.
Malzeme
İstenilen miktarda gün kurusu kayısı
Her kayısı için 1 adet ceviz içi (bütün şekilde kırılmış, ikiye ayrılmış)
Oda sıcaklığında su
Hazırlama
- Kayısıları bir gece önceden yıkayın, cam bir kâsede üzerini örtecek miktarda su ile ıslatın ve buzdolabına kaldırın.
- Ertesi sabah yumuşamış kayısıları sudan alın, yarık kısımlarını hafif açıp içine cevizlerin yarısını koyun ve bir servis tabağına yerleştirin.
- Kalan yarım ceviz içlerini de havanda iyice dövüp, kayısıların üzerine serpin ve servis edin.
Yok kuzum sıfı kacamak ımsallah hafta umıtlıyım kahvaştımı erken alsam ymegıı erken yyıyorum nekadar tkrn ytsrk okadarlptın calısıyoya o bakımdanSaliha gezmelere gitti gibiArzu sen nerdesin hiç sesin cıkmıyo kaçamak mı yapıon yoksa Ben bu ara hiç spor yapmıyorum kendımdan hiç memnun degılım bu akşam 1 saat yapıcam tartı gününe az kaldı
ben de internetten Canan karatayin baska kitaplari var mi diye bakarken bulmustum. ozelden gondermeyi deneyeyimEğer yanlış anlamazsanız ben sadece karatay diyeti kitabını okuma fırsatım oldu diğer kitaplarıda var mı sizde bana gönderme şansınız var mı ? Göndermek istemezseniz de saygı duyarım.
evet duruyor.Saliha hanım sabah ezanında leptin duruyor mu? gündüz de leptin var mı ?
La LunaSevgili Saliha hanim bende artık yediklerimi yazmaya karar verdim. 6.5 aylık hamileyim. 6 kilo aldım. Derdim kilo değil şeker hastalığı. Sanırım bende hamile sekeri var. Şekerli bir şey yiyince ellerim uyuşuyor aşırı uyku ve bitkinlik çöküyor belim ya da başım aşırı ağrıyor. Zaten şimdiye kadar toplasan 4-5 kere yemisimdir.
Zaten karatay beslenmeye çalışıyordum şimdi artık kesin kararlıyım. Yediklerimi yazayım.
Sabah
sucuklu yumurta peynir salatalık domates gunkurusu kayısı kaymak. Çok çok açık çay.
Diğer öğün
1 kepçe tavuklu çorba
1 tabak tas kebabı köfte bol salata.
Su 4 lt 1 maden suyu
Günlük hedefim 5 km tempolu yürüyüş. Birazdan da yürüyüşe çıkacağım.
Kitabı bugün alacağım. Aslında önleyici hekimlik olmalı çünkü sonuçta şimdiye kadar bebek çoktan etkilenmiş olurdu ben şeker tüketseydim.La Luna
Karatayin hamileler ile ilgili kitabi var okudun mu bilmiyorum .ben okumadim .
ama maden suyu icmek.cok faydali bacaklarima kramp girince doktorum maden suyu ic demisti . hamileleikte pek ilac vermeyi sevmiyordu.
bence de seker olabilir uyku gelmesi direk belirti dio canan hoca. bence bende de vardi canim hep dimit poaca istiyordu ama seker yüklemede cikmadi ama son ayimda 4300f cikinca cocuk doktorlar sonucun neydi diye soruyor ama oncesinde koruyucu hekimlik diye bir sey yok.
maşallah ne guzel size Karatayla hamilelik geciriyorsaniz.
miktari hakkinda bir bilgi yoktu ama internette birisi bir tarifin 5 kisilik oldugunu bir kaseyi bile bitirmek zor oldugunu yazmis. ben de saf salep bulabilirsem haftada bir odul olarak yemeyi dusunuyorumKaratay dondurma tarifi veren arkadaş haftada 1 kere 1 kase yesek 1 öğün yerine olur mu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?