Popüler Konu KARATAY DİYETİ ile yiyerek aç kalmadan zayıflıyoruz ve hastalıklardan kurtuluyoruz...

Gul abla sen bu sucuk tarifini denedin mi nasil oldu? Aslinda dennebilir gercekten ev sucugu insanin cani cekiyor bazen. Bizimkilerde bagisaksiz yaparlardi baxen baharat koyup kiymali yumurta hibi ama sucuk baharati olunca sucuklu yumurta gibi oluyodu. Tarifini bilmiyorum ama.

Sagol tesekkur ederim bu arada gul abla evet dogru soyluyorsun. Ne bilim esim pirinc pilavini cok seviyor icine koymak icin bulunuyor sehriye evde aslnda hic sehriyesiz yapabilirdim.bartik birdahakine oyle yaparim.

Yalniz birsey sormak istiyorum mesela corbalara kivam vermesimacisindan biraz tam bgday unu kullanabilirmiyiz? Sonucta tarhanada da un var ve saglikli olmasi acisindan karatay tarhanayi oneriyor. Yani sanki ayni mantik gibi geliyor bana ama sizin fikriniz nedir bu konuda? Msela ben suan tarhana yapiyorum icine sirf tam bugday unu koydum.

gul_0663 gul_0663 ablacim yine sana bir şey danisacagim..geçen yıl sucuk yapmistin ya evde ,onun ölçüsünü ve tam tarifini alabilir miyim? Bendeki tarifle karsilastirmayi düşünüyorum. .birde bu tariften yaptigin sucugun lezzetini begendin mi??
sucuk tarifini verdim ama yorumumu yazmayı unutmuşum..:)
tadı güzeldi ama rengi çok kahveydi çocuklar ilk defa ev yapımı yeyince renkten dolayı garipsediler....sen kırmızı tatlı biber fazla atki rengi kırmızıya benzesin canım

Markafonide yemek termosu var, ama az zaman kaldı. İhtiyacı olan alabilir Q......ueens K......itchen diye bir marka. Benim olduğu için almıyorum.

Gul abla sen bu sucuk tarifini denedin mi nasil oldu? Aslinda dennebilir gercekten ev sucugu insanin cani cekiyor bazen. Bizimkilerde bagisaksiz yaparlardi baxen baharat koyup kiymali yumurta hibi ama sucuk baharati olunca sucuklu yumurta gibi oluyodu. Tarifini bilmiyorum ama.

Sagol tesekkur ederim bu arada gul abla evet dogru soyluyorsun. Ne bilim esim pirinc pilavini cok seviyor icine koymak icin bulunuyor sehriye evde aslnda hic sehriyesiz yapabilirdim.bartik birdahakine oyle yaparim.

Yalniz birsey sormak istiyorum mesela corbalara kivam vermesimacisindan biraz tam bgday unu kullanabilirmiyiz? Sonucta tarhanada da un var ve saglikli olmasi acisindan karatay tarhanayi oneriyor. Yani sanki ayni mantik gibi geliyor bana ama sizin fikriniz nedir bu konuda? Msela ben suan tarhana yapiyorum icine sirf tam bugday unu koydum.
denedim canım geçen sene yaptım ...üstte maydenize yorumumu yazmıştım

canım tarhana dışında una izin yok tarhanada ev yapımı olacak ama sık sık yenmeyecek....aynı mantık olmuyor canım ben 4 aydır tarhana çorbası içmemiştim ama diğerlerini sık sık içiyorum yapıyorum....un olduğu için az yapılacak ....unlaşmış herşeyin Gİ si yüksek olduğu için yasak sen herşeye koyarsan insülin direncin kırılmaz ve zayıflayamazsın zayıflasanda kaçamak yapmaya yönelirsin yine alırsın ....

tarhanada un var neden hala koyuyorsun ki anlamadım....

İyi geceler arkadaslarim.. internetimn yavasligi ve bi iletiyi alnti yapmak istedigimdki yavasligi sebebiyle alinti cok yapamiyorum ama tum yazilanlari okuyorum. Aslinda bircok kisoye bisey yazmak begenmek istiyorum ama takiliyor netim yapamiyorum. Birgun duzelirse yapicam ins. Ncelkle nikleri karistiriyorum o yuzden niksiz yazmak istiyorum riskli gebe olan arkadasim ins hayirli bir seklde bebegini kucagina alirsin ins bi aksilik olmaz baska cocuk olunca mecbur ne hasta olunup yatiliyor nede cocuga faydamz dokunuyor ama olsun artik Rabbim azi cok etsin ins cocuklarimiz icin.
Birde bir ark birisiyle rastlasms nedense cok etklendim bu mesajdan Allah yardimcin olsun. Olayi bilmiyorum ama sanirim unutmaya calistigin birini gormssun. Mecnun leylayi ararken mevlayi bulmus derler ya ins senin sevginde hayirlara vesile olur. Bu senin icin bir imtihan. Eger unutamadigin ama vazgecmek zorunda oldugun biriyse umidini ahirete sakla. Bunuda niye diyorum bir tanidigimin arkadasi gayri muslim imis ve msluman olduktan sonra zevk aldigi seylerden vazgecmis haliyle icki gibi ve kendini nasilsa cennette icebilicem diyerek avutuyormus. Cok ilginc gelmsti bana bu yontem ama aslinda biz mslumanlarin umitsiz olma gibi bi durumumuz yok cunki cennet gibi bir umidimiz var. Ve adaletine sonsuz guvendigimiz bir Allahimiz var.

Kakao olayini bende bilmiyordum aceba bu keklere katilan kakao mu yiyorsunuz sute karistirip falan. Aslnda regl donemlerine dogru olusan bu cikolata istegi boylr gecebilir. Hosuma gitti bu bilgi.

Bu arada bende carsam gunu rahatsizlandim ve sanirim midemi usutmusum cunki o gun yedigim kurufasulye pilavi 7 saat gecmesine ragmen eritemedim ve sonnda gece uyanip cikardim. Persembe gunu kahvaltimi bi kac ceviz ve kayisiyla yaptim yumurtayi gorebilecek durumda bile degildimnkokusu bile sgir geldi. Aksaminada bolca tavuk suyuna corba yedim bol limon ve karabiberli. Leptinim bozuldu aralarda eksi seyler tuketmem gerekti sanki mandalina cok iyi geldi gozum acildi. Onun haricinde bisey yemedim meyve yedim yani o gun birde corbamda sehriye vardi onuda sehriyesz nasil olur diye dusundum ama yedim yani. Bugun de kahvaltim ayni corbadan oldu. Aksaminada bi komsumda findik vekisir yedim iki tabak cayla ve halaa acikmafim yedigim saatte bes gibiydi. Tabi ncesindede evden cikmadan birbucuk yumurta bir avuc ceviz ve az kuru uzum yemistim. Hepsi beni baya tok tuttu.
Çok teşekkür ederim iyi ve güzel dileklerin için canim..inşallah saglikla neticelenir durumum..ben de bir değil 2 çocuk daha var doğacak olan hariç. .o yuzden dinlenme şansım cok az...yine de her fırsatı değerlendiriyorum. ..

corbalardaki un kısmını ben kendi adima cevaplayim.tarhana dışında bi çorbam var yalancı İşkembe gibi bir şey sadece onu yaparken 1 yemek kaşığı kullanıyorum. .unsuz denedim çok duru oldu yemediler.evdekiler cok sever o yüzden koydum bende..zaten zahmetli bir corba arada yapıyorum. .onun dışında hiç un koymuyorum..
Biraz uzun oldu ama icimden yazmak geldi bugun nedense. Bu arada kizima devit ucu kullanmaya basladim bugun ucuncu gunu ve 21 damla veriyorum ama prospektusunu okuyunca bi tereddut etmeye basladim. D vit fazlaligi birsuru hastalga sebep oluyormus safra da tas gibi. Gerci insan prosprkt okuyunca hic bisey kullanmak istemiyor ama kzi, kcuk daha iki yasinda simdi onu aglata aglata tahlil yaptirmak ta istemiyorum. Kanli canli bi cocuk mas. Durup dururken ne getek var simdi. tek dikkatimi ceken devit icin fazlaliginda su tuketimi cogaliyormus diyordu bugunde dikkatimi cekti kizimmsanki normalden fazla su tuketti. Ben mi evham yapiyorum yoksa yediklerimimsusatti bilemedim. Miktarini mi azaltsam devitin napsam bilemedim. 28 aylik 16.5 kilo. Kilosu bir yasindan beri ayni boya gidiyor. Miktar olarak dedigim gibi 20 damla veriyorum ama son kaldirirken bir damla daha dusuyor siseden 21 oluyor. Napsam bilemedim inanin.
Benim küçük oğlumda senin kizinla yaşıt canim ben de vermeye çekiniyorum açıkçası. .1 yaşından sonra biraktirdi sağlık ocağı devam etmem gerektiğini yeni gecen ay öğrendim..aslinda çok yüksek miktarda kullanilirsa o yan etkiler oluyormus diye bi yazi okumustum..bu bizim içinde geçerli. .gebelik öncesi d vit kullandım ama sonra gebeligimi öğrenince biraktim..simdi cocuklarimla omega 3 kullaniyoruz..ben ayrica kan hapi kullanıyorum..

Cocuk doktorumuz tayin oldu guvenecegim bi dr bulsam danisacagim :KK43:

gözünaydın canım iyi sonuçlar almana sevindim...bundan sonra herşey senin elinde bol bol dinlen
hemen karatay kitabından bakıp yazıyorum canım ..

karatay SUCUK tarifi

2 kg kıyma
250 gram içyağı
2-3 diş sarımsak
1 tane kuru soğan ince ince doğranacak (bakteri ürememesi için)
1 ymk kaşığı karabiber
1 ymk kaşığı kimyon
1 ymk kaşığı kırmızı biber..istrnirse acı pul biberde
1 ymk kaşığı kristal tuz
3-4 mt bağırsak (yapmadan 3-4 sat önce yarım çay bardağı beyaz üzüm sirkesi ve 1 yemek kaşığı kristal kaya tuzu olan 2 lt sıcak suyun içinde bekletin

kitaptakileri kolay anlatımla kısaca yazayım canım....
kıyma kasapta 2 kere çektirilecek, yağ 1 kere
sonra hepsi yoğurma kabına konulup karıştırılacak,,1 gün buzdolabında dinlenecek, dinlenrken 2 saatte bir çıkarıp yoğurulacak, 1 gün sonra bir parçadan köfte yapıp damak tadına uygunmu diye bakın...değilse baharat ekleyip tekrar aynı işlemi yapıp dolapta bekletip 2 satte bir yoğurun baharat ete iyice işlesin, tat iyiyse yapma işlemine geçin,,,,doldururken hava boşluğu kalmasın,istediğiniz şekilde ağzını bağlayın,,,havadar güneş görmeyen bir yerde ip gererek asıp bekletin....4-6 gün sonra rengi kahverengiye dönüşür suyunu kaybederyenecek hale gelir....temiz bir beze sararak buzdolabında veya soğutucuda bekletin.....
Ablacim çok teşekkür ederim bendeki tarifte soğan yoktu sadece..onun dışında baharat oranları belki degisiktir diğer kısımlar ayni yapilista ayni..bi püf noktasi okudum nette ; ya bir hafta her gün sucukları ıslatın ,ya da minik minik toplu iğneyle bir kaç delik açın diyordu..içi kurumadan dışı kuruyup catlamasin, iciyle dışı ayni zamanda olsun yaziyordu..ıslatma kismi ugrastirici da artik bi kaç yerinden delmeyi düşünüyorum. .

sucuk tarifini verdim ama yorumumu yazmayı unutmuşum..:)
tadı güzeldi ama rengi çok kahveydi çocuklar ilk defa ev yapımı yeyince renkten dolayı garipsediler....sen kırmızı tatlı biber fazla atki rengi kırmızıya benzesin canım

Abla komsumda yedim gecen sene onun sucugu da fazla kahverengiydi baharati boldu..acaba ev yapimlarinin hepsi böyle mi oluyor ?renklendirici yok katkı maddesi yok ya, neyse tadi güzel olsunda önemli değil rengi

Mydeniz Allah yardimcin olsun canim suan kizimi dusundum de birde karnimda olmasi gercekten inanilmaz yorucu olurdu ayrica birde buyuk. Allahh yardimcin olsun gercekten. Corbalarin bir coguna un konuyor mesela mantar corbasi veya domates corbasi ne bileyim karataydan sonra uc dort corba arasinda donuyorum genelde kirmizi mercimek, yesil mercimek, bulgur corbasi ve de tarhana corbasi. Genelde de kendi acimdan ve kzim acisindan evde corba bulnmasi iyi oluyor. Kendime ayri eve ayrida pisiremiyorum butun corbalari unsuz yapnca yinede v halki begeniyor mu? Cok sulu olmuyormu?

Gul abla beni yanlis anladin tarhanaya tam bugday unu koydum dedigim tarhananin hamuruna yani kendim yapiyorum cunki.

Mydeniz simdi yine tereddutte kaldim devit konusunda. Ben balik yagi vermiyorum henuz ilgilenip alamadim ama deviti dort gun oldu baslayali. Eczacilar genelde gerek yok diyo ama bak gene kafam karisti simdi. Sonucta karataya soruldugundada ben cocuk doktoru degilim diyor.

Ablacim çok teşekkür ederim bendeki tarifte soğan yoktu sadece..onun dışında baharat oranları belki degisiktir diğer kısımlar ayni yapilista ayni..bi püf noktasi okudum nette ; ya bir hafta her gün sucukları ıslatın ,ya da minik minik toplu iğneyle bir kaç delik açın diyordu..içi kurumadan dışı kuruyup catlamasin, iciyle dışı ayni zamanda olsun yaziyordu..ıslatma kismi ugrastirici da artik bi kaç yerinden delmeyi düşünüyorum. .

Abla komsumda yedim gecen sene onun sucugu da fazla kahverengiydi baharati boldu..acaba ev yapimlarinin hepsi böyle mi oluyor ?renklendirici yok katkı maddesi yok ya, neyse tadi güzel olsunda önemli değil rengi
evet canım ev yapımı kahverengi olurmuş,,,

bende bir yerde kaldırırken dışını yağlarsanız küflenmez dıye okumuştum yağlayıp kaldırdım

Mydeniz Allah yardimcin olsun canim suan kizimi dusundum de birde karnimda olmasi gercekten inanilmaz yorucu olurdu ayrica birde buyuk. Allahh yardimcin olsun gercekten. Corbalarin bir coguna un konuyor mesela mantar corbasi veya domates corbasi ne bileyim karataydan sonra uc dort corba arasinda donuyorum genelde kirmizi mercimek, yesil mercimek, bulgur corbasi ve de tarhana corbasi. Genelde de kendi acimdan ve kzim acisindan evde corba bulnmasi iyi oluyor. Kendime ayri eve ayrida pisiremiyorum butun corbalari unsuz yapnca yinede v halki begeniyor mu? Cok sulu olmuyormu?

Gul abla beni yanlis anladin tarhanaya tam bugday unu koydum dedigim tarhananin hamuruna yani kendim yapiyorum cunki.
o zaman oldu canım ama başka şeylere koyma boşu boşuna insülin direncini bozma

İns gul abla bu sefer daha dikkatli olmaya calisicam. Belki devamliligini saglayamamam bundan kaynakli. Ama ne yazikki kizim bu aralar cok ekmek tuketiyor ben hic vermiyorum ama esim hem aliyor hem yiyor kizimda bugun ozellikle ekmek istedi olmadi gitti kendi aldi. Genelde masa ustunde ceviz kuru uzum kayisi gibi seyler birakiyorum yesin diye ama pek basarili olamafim. Birtek yumurtayi cok seviyor hamdolsun bir onu basarabildim ama ne yazikki kahvaltimiz cogunlukla sirf yumurta. Onemsemiyorum acikinca yer diyorum ama belkide hata yapiyorum. Esimle zitlasiyoruz ne yazikki cocugumun bedeni zehirleniyor. En azindan evde 80 lik cikolata bulundurayim baride arada onu yesin dimi. Veya cocuga illa cikolata alacak olan buyuklere bitter aldirayim.

Birde bugun kakaolu sut ictim tadi fena degil cikolata istegino ksiyor kizima hususi icirsem faydasi olur herhalde kakaonun.

İns gul abla bu sefer daha dikkatli olmaya calisicam. Belki devamliligini saglayamamam bundan kaynakli. Ama ne yazikki kizim bu aralar cok ekmek tuketiyor ben hic vermiyorum ama esim hem aliyor hem yiyor kizimda bugun ozellikle ekmek istedi olmadi gitti kendi aldi. Genelde masa ustunde ceviz kuru uzum kayisi gibi seyler birakiyorum yesin diye ama pek basarili olamafim. Birtek yumurtayi cok seviyor hamdolsun bir onu basarabildim ama ne yazikki kahvaltimiz cogunlukla sirf yumurta. Onemsemiyorum acikinca yer diyorum ama belkide hata yapiyorum. Esimle zitlasiyoruz ne yazikki cocugumun bedeni zehirleniyor. En azindan evde 80 lik cikolata bulundurayim baride arada onu yesin dimi. Veya cocuga illa cikolata alacak olan buyuklere bitter aldirayim.

Birde bugun kakaolu sut ictim tadi fena degil cikolata istegino ksiyor kizima hususi icirsem faydasi olur herhalde kakaonun.
evdeki farklı uygulamalar çocuğa istenileni yaptırmayı engelliyor, eşinizde ekmeği kesse ne güzel olur
sen elinden geleni yap onlarda zamanla alışacaklar ,,,
benim evdekiler ve gelenler alıştılar bana gelince ekmeksiz yiyorlar herşeyi ,,,alışkanlıklardan kopmak kolay değil onun için sen taviz vermedikçe onlarda alışacaklar karataya

Gunaydin. Nasilsiniz? Ben nispeten daha iyiyim. Soku hala atlatabilmis degilim.

Neyse, BlueDaisy BlueDaisy ile bulusmak uzere İzmit'e gidiyorum bugun. Haber vereyim dedim.

Kendinize iyi bakin. İyi Pazarlar.
merhaba canım

ayyy ne güzel çok selam söyle bluedaisy e haftalardır yok merak ediyorum neden girmiyor diye....

Teşekkür ederim durumum cidden pek iç açıcı değil ama rabbim her türlü önleme ragmen yine de verdi 3. Bebegi .. kabullendim artık şükür , sadece ilerideki zor gunleri düşünüp strese giriyorum o kadar ..
Ben mantar çorbası yapmam. .domates çorbasına koymuyorum süt, kaymak koyuyorum domatesin ekşiliği gidiyor duru oluyor biraz bol Kaşarla (eski) güzel oluyor..yeşil mercimek çorbasına az ev eriştesi de koyabiliyoruz..yogurt corbasina buğday , yarma haşlayıp koyuyoruz pirinç yerine daha lezzetli ve besleyici oluyor..ben bunları dönüşümlü yapıyorum tarhana bolca pisiyor bizde cocuklardan dolayı ya 1 kepçe aliyorum ya sık sık yaptiysam arada icmiyorum.. bazen büyük oğlum sehriye çorbası ister..onlar içer ben yemem
Mydeniz simdi yine tereddutte kaldim devit konusunda. Ben balik yagi vermiyorum henuz ilgilenip alamadim ama deviti dort gun oldu baslayali. Eczacilar genelde gerek yok diyo ama bak gene kafam karisti simdi. Sonucta karataya soruldugundada ben cocuk doktoru degilim diyor.
Ya kusura bakma kafani karistirdim..ben de net olarak arastirmadigim ve bilgim olmadigi için vermiyorum. .yoksa bildigimden değil. .sadece bebegim kucukken bingildagi hizli kapanmaya baslamisti 2 ay verme dediler sağlık ocağından.sonra duzeldi kapanma hizi 1 yasina kadar verdim..bu konuda baska bir bilgim yok

Balik yagini geçen ay saglikli yasiyoruz'un anlastigi eczaneden yari fiyatina aldim..ocean plus portakalli..içindeki epa ve dha orani onemliymis bunda epey yüksek. .gecen arkadaş almis oğluna ,karsilastirdik oranlarını neredeyse 1/4 onunki azdi..
Sağlık ocagindaki dr 'a sordum. .cocuklarda omega 3 o da önerdi kendi çocuğuna da kullanmış

X