Popüler Konu KARATAY DİYETİ ile yiyerek aç kalmadan zayıflıyoruz ve hastalıklardan kurtuluyoruz...

Haftasonu kapaklı seramik tava aldım, bu sabah yumurtamı pişirdim, çok güzel pişti. Biraz kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirdim. Güzelce kabardı ve parçalanmadı. Maalesef teflon kullanıyordum istemeye istemeye, şimdi rahatım.

güle güle kullan kedican bol bol balık yap o tavada kendine : ))

BESİNLERİN GLİSEMİK İNDEKSİNİ ETKİLEYEN FAKTÖRLER

Parçalama ve Doğrama İşlemleri: Besinleri ne kadar ufak boyuta getirirseniz glisemik indeksleri bir o kadar yükselecektir. Çünkü parçalama ve doğrama işlemleri besinlerin sindirilmesini kolaylaştırır. Sindirim kolaylaşması ise kan şekerinin daha hızlı yükselmesine neden olur. Örneğin patates haşlamasının glisemik indeksi patetes püresinden daha düşüktür.

Yavaş yeme-Yavaş sindirim: Besinler yavaş tüketildiğinde sindirim hızları da yavaşlar. Böylece kan şekeri üzerindeki etkileri daha geç ortaya çıkar. Yani hızlı yediğiniz bir ekmek ile yavaş yavaş çiğneyerek tükettiğiniz bir ekmeğin kan etkileri birbirinden farklıdır ve çiğneyerek yavaş yavaş tükettiğiniz ekmeğin glisemik indeks değeri daha düşüktür.

Posadan zengin bir beslenme tarzı: Eğer sebze, meyve, kuru baklagil ve tam tahıl ürünleri gibi posadan zengin besinlere beslenmenizde yeteri kadar yer veriyorsanız, öğünlerinizin glisemik indeksini azaltabilirsiniz. Çünkü posa tükettiğiniz besinlerin barsaktan geçiş hızını yavaşlatarak, sindirimli yavaşlatır. Böylece kan şekeri daha uzun bir zamanda daha yavaş yükselir.

Karbonhidrat, yağ ve protein dengesi: Tükettiğiniz karışım bir ana öğün yağ, protein ve karbonhidrat içeriyor ise kan şekerine olan etkisi daha geç ve daha yavaş oluşacaktır. Çünkü proteinler ve yağlar karbonhidratlara göre daha yavaş sindirilir. Bu nedenle de öğünün glisemik indeksini azaltırlar. Light ürünlerin (süt, yoğurt, peynir vs.) glisemik indeksleri normal ürünlerden daha fazla olduğundan ötürü tercih edilmemelidir.

Sirke gibi asidik soslar: Yapılan bilimsel araştırmalar sirke gibi asidik olan sosların besinlerin glisemik indeksini azalttığını göstermiştir. Sirke içinde bulunan asetik asit ile sindirimi yavaşlatır ve böylece besinlerin glisemik indeksini de düşürür.

Alıntıdır, Beslenme ve Diyet Uzmanı Nil Şahin Gürhan

Iyi haftalar olsun hepimize

Rumuz : mydenizzz
Gebelik haftam : 30
Gebeligimin başlangıç tarihi : 16.02.2014
Başlangıç kilosu : 64
Geçen hafta : 72.2
Bu hafta : 72.7
fark: +500 gr
Toplam Fark: +8.7 kg
Boy : 1.64
Spor : yürüyüş ( arada )
Hedef: 75 ile doguma gitmek

Ağlaya zirlaya, Güle oynaya 30. Haftama geldim kizlar.cok şükür bu günüme...artik en zor ve en heyecanli kısım bu bence..bu gun tetonoz aşisini da oldum..biraz ağrıdı umarım fazlalasmaz..yokuş aşağı hizla iniyoruz artık. .eksikleri tamamlama telaşı sardı beni..
Karatay sayesinde her şey çok dengeli gidiyor. .yememem gereken bir şey yedigimde midem hemen tepki veriyor..karatayla hem hafif hem sağlıklı hissediyorum kendimi

Benden haberler bu kadar ..okudum geçmişi kilo veren çıtır çerezler hepinizi Kutlarım. .darisi başıma inşallah: )))))

Super o zaman. Benimde annemin ikinci kat okdugu halde caminda demir var benim oğlanda rahat rahat cıkıyor.Ama silerken çok zor oluyor he

Reglin bitsin aldiğin kilolari bir haftada verirsin sen okullarda acıliyor zaten nerde hareket orda bereket

afiyet olsun canım

demir yaptırmakla iyi yapmışsın heran yanında olamazdın,,,,

okulunuzda hayırlı olsun allah zihin açıklığı versin

afiyet olsun canım

evet canım pazartesi
sende boy olduğu ıcın o kg yuda kaldırıyorsun:nazar:
benim 5. Kat ve balkon demirini biraz yukselttim ,pencereye de sadece açılan bölüme taktirdim.sandalye falan cekip çıkıp bakmasin diye..aslinda balkonum batı cephe olmasa cam balkon yaptiracaktim ama sıcaktan duramayiz diye böyle bir çözüm bulduk..
seraym senin ki de iyiymis 2.katta olsa icin rahat eder...
Gül ablam sağolasın allah herkesin evladina zihin açıklığı versin. .
Haftasonu kapaklı seramik tava aldım, bu sabah yumurtamı pişirdim, çok güzel pişti. Biraz kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirdim. Güzelce kabardı ve parçalanmadı. Maalesef teflon kullanıyordum istemeye istemeye, şimdi rahatım.

Güle güle kullan canim..ben de degistirecegim zamanla. .yeniydi çoğu eskisin biraz diye almamistim..ozellikle 3'lu tava istiyorum seramik..hangi marka aldin..

güle güle kullan kedican bol bol balık yap o tavada kendine : ))

Canim geçen yazmıştın ama mesaji bulamadim..jill den sonra hamile kalmak evet bana yaradı. Ayni yorumu resimleri görünce gül abla da yapti.sadece koccaman bi göbeğim var jill sayesinde..kollar bacaklar incecik. .sen de 2 . bebegi dusunuyorsun ya eminim işe yarayacaktir

benim 5. Kat ve balkon demirini biraz yukselttim ,pencereye de sadece açılan bölüme taktirdim.sandalye falan cekip çıkıp bakmasin diye..aslinda balkonum batı cephe olmasa cam balkon yaptiracaktim ama sıcaktan duramayiz diye böyle bir çözüm bulduk..
seraym senin ki de iyiymis 2.katta olsa icin rahat eder...
Gül ablam sağolasın allah herkesin evladina zihin açıklığı versin. .

Güle güle kullan canim..ben de degistirecegim zamanla. .yeniydi çoğu eskisin biraz diye almamistim..ozellikle 3'lu tava istiyorum seramik..hangi marka aldin..
Shaffermış 20 tl idi, yazısı silinmiş dedi.

Ağlaya zirlaya, Güle oynaya 30. Haftama geldim kizlar.cok şükür bu günüme...artik en zor ve en heyecanli kısım bu bence..bu gun tetonoz aşisini da oldum..biraz ağrıdı umarım fazlalasmaz..yokuş aşağı hizla iniyoruz artık. .eksikleri tamamlama telaşı sardı beni..
Karatay sayesinde her şey çok dengeli gidiyor. .yememem gereken bir şey yedigimde midem hemen tepki veriyor..karatayla hem hafif hem sağlıklı hissediyorum kendimi

Benden haberler bu kadar ..okudum geçmişi kilo veren çıtır çerezler hepinizi Kutlarım. .darisi başıma inşallah: )))))

maşallah çıtır anne çok güzel gidiyorsun: ) bence doğuma dediğin kiloda rahatlıkla gireceksin.. sağlıkla kavuşun inşallah bebişinle..

Canim geçen yazmıştın ama mesaji bulamadim..jill den sonra hamile kalmak evet bana yaradı. Ayni yorumu resimleri görünce gül abla da yapti.sadece koccaman bi göbeğim var jill sayesinde..kollar bacaklar incecik. .sen de 2 . bebegi dusunuyorsun ya eminim işe yarayacaktir

ay inşallah canım aynen dediğin gibi olmak istiyorum :)) kollar bacaklar ince sadece bir karın : ) ben oğlumda da 15 kilo aldım aslında, çünkü ilk aylar çikolatadan tatlıdan tiksindim, deli gibi acı yiyordum: ) asıl emzirme döneminde dikkat etmediğim için 5-6 kilo gidemedi, zaten öncesinden evlendikten sonra aldıklarım vardı, öylece toplamda 11 kilo fazlam olmuştu.. şimdi evlendiğim kiloya 2 kilo kaldı inşallah.. ekimde hac var, kasım aralık gibi inşallah istiyorum bebiş Rabbim kısmet ederse..

maşallah çıtır anne çok güzel gidiyorsun: ) bence doğuma dediğin kiloda rahatlıkla gireceksin.. sağlıkla kavuşun inşallah bebişinle..
Allah razı olsun canım. .aminnnnnn

ay inşallah canım aynen dediğin gibi olmak istiyorum :)) kollar bacaklar ince sadece bir karın : ) ben oğlumda da 15 kilo aldım aslında, çünkü ilk aylar çikolatadan tatlıdan tiksindim, deli gibi acı yiyordum: ) asıl emzirme döneminde dikkat etmediğim için 5-6 kilo gidemedi, zaten öncesinden evlendikten sonra aldıklarım vardı, öylece toplamda 11 kilo fazlam olmuştu.. şimdi evlendiğim kiloya 2 kilo kaldı inşallah.. ekimde hac var, kasım aralık gibi inşallah istiyorum bebiş Rabbim kısmet ederse..

Bu konuda çok benzeşiyoruz seninle..içime bi deniz daha giriyor ve bana sürekli ye ye ye diyor : ))))
Şimdi hem burasi hem de karatay var ben ikimiz adina da umutluyum emzirirken..rabbim istedigin zamanda saglikla nasip etsin kuzunu..haccinizi da simdiden allah kabul etsin

Aklima gelmişken o gün kü misafir çocuğu çok yaramazdı sanırım..ve anneside bir o kadar rahat:KK43:

Allah razı olsun canım. .aminnnnnn

Bu konuda çok benzeşiyoruz seninle..içime bi deniz daha giriyor ve bana sürekli ye ye ye diyor : ))))
Şimdi hem burasi hem de karatay var ben ikimiz adina da umutluyum emzirirken..rabbim istedigin zamanda saglikla nasip etsin kuzunu..haccinizi da simdiden allah kabul etsin

Aklima gelmişken o gün kü misafir çocuğu çok yaramazdı sanırım..ve anneside bir o kadar rahat:KK43:

aynen : )) bu sefer öyle yapmayacağız inşallah : ) az önce bizim grupta bi makarna muhabbeti döndü, kahvaltımın üzerinden 8 saat geçti ama şöyle bi düşündüm hiç canım çekmedi, çok mutlu oluyorum bu değişiklikleri görünce ben ki makarna pasta delisiydim ekmek çok sevmezdim ama kalanı benim için hakkaten bağımlılıktı..

ya sorma, çocuk heryeri batırdı benim oğlan da ona eşlik etti, çıt çıkarmadım, ağladı bağırdı, eve gidelim diye tutturdu zaten 4 saat oturdular ertesi gün iş var, kalk git demi, yok, meyve getirdim bi daha istedi, ve tuttu tabağımı düşürdü ve kırdı...o kadar sinirlendim ki mutfağa gittim 5 dk bekledim ki sinirim geçsin..bi de kızınca zor toparlayan biriyim, çok zorlandım valla sakinleşmek için : )) kadın anladı suratımdan, toplarken şaka ile dedim takımımı bozdun diye çocuğuna hitap eder gibi, hala trdenmiydi buradanmıydı onu soruyor yok dedim trden... buraya taşıyana kadar canım çıktı onları, ve hakkaten kıymetliydi, salaklık bende çocuklu aileye güzel tabak mı çıkarılır.. çocuğa versem kendime kızacam da yok annesine verdiğim tabak.. burnunun ucuyla kusura bakmayın dedi, hiç estağfurullah demedim.. yapacak bişey yok dedim sadece gayet iyi anladı tavrımı..

Maşallah ya zaman ne çabuk geçiyor daha dün gibi buraya yazdığın hamileliğini... İnşallah hayırlısıyle kcağına aldığın günleride göreceğiz... bak kıvanç prensimiz kdcaman oldu bile maşallah... topik bebişlerimiz bizim...:emir_bebek::emir_bebek::nazar::nazar::nazar: elimizde büyücekler inşallah:emir_bebek:

@GuL abla senin kilo cizelgesini kopyalamistim eksiler kalmış :KK48:

@mydeniz canim super gidiyorsun bu jillian icin gec mi kaldim ki dogumdan sonra yapsam:KK76:

@kedi canim tavan hayırlı olsun mis gibi yemekler yap afiyet olsun enerji olsun

@bluecum makarna mi dedin bizim grupta iki dk isim vardi makarna nerden cikti hemen yaa:63:

@GuL abla senin kilo cizelgesini kopyalamistim eksiler kalmış :KK48:

@mydeniz canim super gidiyorsun bu jillian icin gec mi kaldim ki dogumdan sonra yapsam:KK76:

@kedi canim tavan hayırlı olsun mis gibi yemekler yap afiyet olsun enerji olsun

@bluecum makarna mi dedin bizim grupta iki dk isim vardi makarna nerden cikti hemen yaa:63:

evet canım kızlardan biri makarnalı salata yapmış, ondan bahsetti : ) ama diyetisyen vermiş olabiler

X