Popüler Konu KARATAY DİYETİ ile yiyerek aç kalmadan zayıflıyoruz ve hastalıklardan kurtuluyoruz...

Teşekkür ederim Gül abla. Yoğurtta mecburen bütün kullanıyordum.

Bugün keten tohumunu tekrar öğütmeyi denedim, bu sefer oldu. İlk aldığım gün yıkamıştım, iyice kurulamıştım ama yine nemli kalmış demekki. Ama bunu aldığıma pişman oldum. Gül abla senin aldığının çevirme yeri daha pratik, keşke ondan alsaydım. Bileğim ağrıdı çevirirken. Öğüten kısım seramikmiş.

ÇARŞAMBA
Sabah 5 tibet egzersizi

KAHVALTI 12:00
Fındık, badem, 1 ad. gün kurusu kayısı
Salatalık, domates, nane
Tereyağda kızartılmış sivri biber
ZEYTİN (8 ad. siyah olduğu için)
Yumurta tavada
Siyah çay

Tarçın, melisa çayı

18:00
Karalahana çorbası (2 tabak, içinde mısır ve patates var)
Bol salata (kıvırcık, taze soğan, havuç,limon, yağ)
Yoğurt, keten tohumlu
12 ad. badem

Tarçın Çayı
KARBONATLI SU
SU

canan hoca öncelikle seramiklisini tavsiye ediyor sonra da kaliteli çelik olanını benimkide çelik ama kalitelimi anlamadım gümüş havası vermişler .....evet çevirmesi kolay ama tuzda zor oluyor ben bulgur büyüklüğünde almıştım internetten...incelere sahte tuz karıştırırlar görmeden almayın yazıyordu bende güvenemedim

HErkese iyi aksamlar..
Bu gün bi halsizlik vardi uzerimde sormayin girdim ciktim yattim.iftarda eşim hazirlamis sofrayi kalktım afiyetle yedim
Gece saat 12.30 KKK 1 kupa sütlü kahveyle

Iftar: 2 tabak düğün çorbası, ispanak nihayet bitti çeyrek tabak falandi, yesil salata,
Gunkurusu+ ceviz+armut+tarçın karışımından yedim anca doydum.cok mu olmuş yediklerim.bu gün doymak bilmedim
Şimdi gözüm sekizden onceki yarim öğünde. .yarin oruç olmayacagim arkadaslarimla bulusacagim

Spor jillian1/9 ( yapmadim daha ama yazayimda buraya vazgecmeyim)
Su az ama gece boyu icecegim

Sonunda Melek programında Yavuz Dizdar'ın olduğu bölümü buldum. Anlattığı yoğurt aynen bizim evdeki gibi, hatta 10 günden önce ekşiyor ve çok güzel oluyor, küflenmiyor Yavuz Dizdar'ın söylediği gibi. Ben çocukluktan köy yoğurduna alışkındım, marketten alınan yoğurdu zaten hiç yiyemiyordum. İlk defa yediğimde, bu ne biçim yoğurt, çok tatlı demiştim. Onun için market yoğurdunu çok tüketmedim, iyiki sevmemişim. Ancak mantı, yoğurtlu yemeklerde mecburen yerdim. 2 yıldır zaten evde annem kendisi mayalıyor. Mayamız da köyden gelmiş.

afiyet olsun canım, üşütmüş olabilirsin
doymadığına göre çok değil, bazen insan doymak bilmiyor iyiki karatay yapıyoruz da doyana kadar yiyoruz gözümüz zararlı şeylerde kalmıyor... kalanlarda var tabiiii kaçamak 1.miz kaania ve 2. miz ekin06

nohuttan yapılan mayada güzel oldu... bi dahaki mayaladığımdan bir tabak buzluğa atacağım, bazen şehirdışına görevli gidince bir haftayı geçiyor gelmem gelip tekrar gidiyorum o zaman maya bulamıyorum...sağlıklı yaşıyoruzda bayanın biri buzluğa atıyorum bişey olmuyor yazmış ...denemekte fayda var

Buzlukta ne kadar çok işe yarıyor. Yine evde kekler yapılmış, mutfağın görünen yerine konulmuş.

karatay kabak

Kabak Sandal Tarifi:

KabakLArı alaca soyuyoruz.Enlemesine ortadan ikiye kesiyor ,kabakların aralarını oyuyorsunuz..

Kimisi kabakları önceden haşlıyor.. Siz daha yumuşak olsun derseniz çok az suda yada buharda haşlayabilirsiniz..

Kıyma,Rendelenmiş soğan ve baharatları bir kapta karıştırıyoruz.

3-4 adet kabak için kıyma için 250 gr kıyma 1-2 baş soğan yeterli..

İç harcımızı arzuya göre baharat ve tuz ekledikten sonra kabak oyuklarının içine dolduruyoruz.İyice doldurduktan sonra kabaklarımızı fırın tepsisine yada borcama diziyoruz.

1 yemek kaşığı salça,Biraz zeytinyağı,Tuz ve 1.5 – 2 bardak kadar suda salçayı eritip bu suyu kabakların uzerine gezdiriyor yemeğimizi fırına veriyor 45 dk kadar 180 derecede pişiriyoruz.

Arzuya göre sarımsaklı yada sarımsaksız yoığurt ile servis ediyoruz..

Buzlukta ne kadar çok işe yarıyor. Yine evde kekler yapılmış, mutfağın görünen yerine konulmuş.

sen görde atıştır diye tuzak kurmuşlar
benim kızda dün saçları açık diye kurabiye yapma cezası almış ya gece 9 da başladık 2 ölçü yapalım bol bol yesin çocuklar dedim ama mini fırın tepsiler küçük 6 tepsi oldu gece 1.5 ta sonuncu bitti, yarısını kalpli yarısını yarım ay şeklinde yapmıştı 6 şar tane aldım buzluğa attım abisiyle ablası gelince yesinler diye....her şeyi at buzluğa ...

Şimdi çocukların yerinde olmak vardı diyeceğim, azarı işiteceğim.

Şimdi çocukların yerinde olmak vardı diyeceğim, azarı işiteceğim.

neyseki herkes beğenmiş kapış kapış yemişler şimdi geldi okuldan anlatıyor , öğretmende bu zamana kadar yediklerimin en iyisiydi sana ilerde yine ceza vereyim demiş....yuh artık .....çok olduğunu görünce bide sormuş kaç tepsi yaptı annen diye...neyseki teşekkür etmiş ...

Yaparken, acaba bir tane yesemmi diye geçirdinmi içinden.

Bilemiyorum ablacim kendimde herhangi bi hastalık belirtisi hissetmiyorum ama niye böyle oldu anlamadim.yemegi yiyince gözüm açıldı:))
Evet salata ve çorba yetmedi ispanakta azdi derken çok yedim. .biraz öncede sütlü kahvemi ictim ohh misss
Ablacim kaçamak 1. Ve 2. mize ben bir şey diyemiyorum çünkü biri yeni sigarayi bırakmış ki iradesini göstermiş maşallah, diğer arkadasimda ders çalışıyor stresli:))

Tarif muhteşem tam Karatay lik çok lezzetli bi yemek..kiyma yerine minik minik doğranmış kusbasiylada guzel oluyor uzerine kaşar rendesi..yapayim bari evde kabakta var.o gün prenscim corbayi aklina düşürdü yaptim içtik afiyetle sira bunda..en guzeli yiyecekleri tadında yiyebilmek.aksamki yeşil salata bol limonlu yağlı idi.eskiden olsa yagsiz tuzsuz hiç eglenceli değil:)))

cok yogun iki günden sonra tekrar herkese merhaba, masallah bol muhabbet olmus ben yokken, okuyamadim hepsini
YEMEK TARIFLERI FELAN SÜPERSINIZ YAAA
bugünde disard islerim vardi, giremedim, ama dün kacamakli bir gün oldu benim icin, o yüzden dünkü menümü hic yazmayayim, bugün ise
Gece 4,30 da Karatay kahvaltisinin yarisini zorla yiyebildim , canim hic istemedi
Iftarda 4,30 da izgarada et ve köfte , ceri domates, roka, cok az dünden kalan mayalinin yarisi
yarinda oruc tutacagim, insallah, bu arada 1. olmusum kendimi tebrik ediyorum, kilom fazla oldugu icin ilk hafta iyi veriyorumda sonra tabiki yavasliyor
Omega 3 e gelince, digerini vermedim daha, bugün kizim okuldan sonra baska bir yere sormus, jelatinsiz omega3 varmi diye, onlarda bitkisel omega3 vermisler, yani balik yagi degil, galiba keten tohumu yagi sanirim, onuda geri yolladim,

Yaparken, acaba bir tane yesemmi diye geçirdinmi içinden.

Canım arkadaşım alemsin valla bayılıyorum senin yazdıklarına ya
Bu arada alprumus arkadaşımızdan ses çıkmıyor hiç, meraklandım. acaba yazdı da ben mi kaçırdım arada?

Bugünün menüsü
sabah kkk
Öğle elma yoğurt
Akşam 1tabak güveç , mercimek çorba kuru soğan turp.

3Litre su olacak yatana kadar. 3 Kupa bitki çayı içildi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…