Bende Karatay diyetini,saglikli yasiyoruz sitesini ve Kemal Millar in yazilarini internet uzerinden takip ediyorum ve bunyeme uygun geleni ki hepsi cok cok guzel ve tartismasiz saglikli ,tuketmeye gayret gosteriyorum,Sadece karbonatli su ve kahve biraz carpinti yapiyor,ben de her sabah ve her gece yatmadan once bir bardak ilik suya yarim limon suyu koyup iciyorum.Her sabah limonlu sudan sonra ,bir gece onceden islattigim dort kuru erik ve dort ceviz ici,bunlar vazgcilmezlerim ,yiyorum.Sonra KKK ve tam bes saat ara,aksam en gec 17.45 te rabbim ne verdiyse,ornegin;her turlu sebze zeytin yaginda az pismis ve yarim ya da yagsiz yogurt,ya da sebze yerine et veya tavuk gogsu yogurt.Ertesi sabah kahvaltiya kadar leptine calisma ortami sagliyorum.Aralarda ,simdi soguk oldugu icin yagsiz sut icine cubuk tarcin koyup kendimi Tarabya sahlebiyle kandiriyorum canlarim.
Bugün istanbulda kar var. Acelecek evden çıkmam gerekiyordu.
sabah birr kase sebze çorbası + Bir küçükyerli muz.
Öğlen: mercimek çorbası + kadın budu köfte 2 tane + salata
akşam: Balık + salata.
Bugün benim doğum günüm. Kendi doğum günümde hala veremedim kilolarımı ama mart 15 kızımın 2.yaş gününe kadar kilolarımdan kurtulmak istiyorummmmmmm
Teşekkür ederim cevap için. Peki haftada ortalama kaç kilo verilebilir. Birde kitabı almam gerekiyor biliryorum ama bebeğim var çok sık çıkamıyorum dışarı. Kaçamak yapınca ciddi fark eder mi? Bir de ekmek yeniliyor mu? Kusura bakmayın çok sordum.
Mutlu, sağlıklı ve tartıda bul eksili yaşlar diliyorum sana. Doğum günün kutlu olsun :)Bugün istanbulda kar var. Acelecek evden çıkmam gerekiyordu.
Bugün benim doğum günüm. Kendi doğum günümde hala veremedim kilolarımı ama mart 15 kızımın 2.yaş gününe kadar kilolarımdan kurtulmak istiyorummmmmmm
Can dostlarim merhabalar hepinize.Simsicacik bir gun diliyorum.Oncelikle safra kesemde tas icin endise eden herkesten cok tesekkurler ediyorum.Sirf Dr. ve hastahane prosedurlerinden usandigim icin diyete baslamam vesile oldu,cok ta iyi oldu bu vesile ile sizlere kavustum.Binlerce sukur hem sagligimi geri kazandim,hem de sizleri.Diyet oncesi aynen Gul cugumun de belirttigi gibi diz eklemlerim cok zorlaniyordu,bin sukur o da gecti diyebilirim,hem dini rituellerimizi yerine getirmek acisindan,hem saglik acisindan,hem de hem de elliuc yasinda olmama ragmen hic bir hanimin vazgecemedigi estetik goruntu kavramindan dolayi Karatay diyeti bir mucize.
Bende Karatay diyetini,saglikli yasiyoruz sitesini ve Kemal Millar in yazilarini internet uzerinden takip ediyorum ve bunyeme uygun geleni ki hepsi cok cok guzel ve tartismasiz saglikli ,tuketmeye gayret gosteriyorum,Sadece karbonatli su ve kahve biraz carpinti yapiyor,ben de her sabah ve her gece yatmadan once bir bardak ilik suya yarim limon suyu koyup iciyorum.Her sabah limonlu sudan sonra ,bir gece onceden islattigim dort kuru erik ve dort ceviz ici,bunlar vazgcilmezlerim ,yiyorum.Sonra KKK ve tam bes saat ara,aksam en gec 17.45 te rabbim ne verdiyse,ornegin;her turlu sebze zeytin yaginda az pismis ve yarim ya da yagsiz yogurt,ya da sebze yerine et veya tavuk gogsu yogurt.Ertesi sabah kahvaltiya kadar leptine calisma ortami sagliyorum.Aralarda ,simdi soguk oldugu icin yagsiz sut icine cubuk tarcin koyup kendimi Tarabya sahlebiyle kandiriyorum canlarim.
Gerçekten karatay mucize gibi size 2 ayda neler kazandırmış,
bu arada kaç kg verdiniz
Sevgili Gulcugum,en basta sizleri kazandim,odullerin en guzelleri,en degerlileri siz kiymetli can dostlarimi kazandim.Tam olarak 5 ekimdn bugune kadar; 5 ekim-91 kilo, 11 aralik-79 kiloyum,cok sukur.Birde neden az yagli yogurt diye sordunuz,aliskanlik olmus diyebiliim,yogurdumu kendim yapamiyorum,o yuzden hazir kucuk kucuk probiytik olanindan alip tuketiyorum,bir anlamda da alisveris icin disariya cikmama sebepler yaratiyorum kendimce.Her firsatta otizm sendromlu cocuklar ve genclerin yaptiklari seramik elisi calismalarini gonullu olarak satip kuruma katkida bulunmaya calisiyorum.Sehrimizde cok sevilen ve saygi duyulan (binlec sukurler olsun)bir kisi oldugum icin ,hele de hayir isi olarak gonulden yaptigim icin yer sorunum da yok.Hayatimi bu sekilde renklendirmeye gayret gosteryorum.Aynen sizin belirttiginiz gibi inanc ve sevgi herseyin basi.
doğum günümü kutlayan herkese teşekkür ederim. Bundan sonra fırsat buldukça burdayım. Beraber kilo verelim. Doğumdan sonra çok kilo aldım. ve geçen sene bir başla bir boz toplam 6kg verdim. Aralık 2de başladım. Mart 15 çok var inşallah hep beraber vereceğiz.
Kadın budu köfte işyeirnde öğlen yemeğinde çıktı dayanamadım yedim. Normalde çok kararlı oldğumdan herhalde ara öğün yemiyrodum acıkmıyordum fazla ama şimdi acıktım 2tane gün kurusu yiyeceğim.
stres yapma canım kendine dikkat etSlmlar..
Geçmişe dönüp okuyamadım,derslerden fırsat bulamıyorum...Bu haftayı çabucak atlatırım inşallah,stres yaptım :))
Herkes çok iyidir umarım..
Biz iyiyiz,herşey yolunda..
Akşam yediklerim;
3-4 kepçe Tarhana çorbası :)))) Karnıbahar,salata,turp,ayran..
Doğum gününüz kutlu olsun,sağlıklı ve huzurlu yaşlar dilerim..
Bizim işyerinde karataya uymayan bir çok yemek çıkıyor,dışardan çok yemeğe çok alışkın değilim ben de...arada bir karataya uygun dışardan yiyorum..ama hiç hoşuma gitmiyor bu durum..ben de uygun olanlardan fazla yiyorum,yanına meyve v.s. ayran akşamı zor ediyorum tabi :))
Ben dün hani seninde resmini paylaştığın metal değirmenler var ya onda çektim keten tohumunu baya da çekti yani :)kedi83
canım sen bi ara keten tohumunu çekemiyorum demiştin ya tane olarak kullanabilirsin
Salata bol miktarda hazırlanıp, içine, doğal sirke, limon, az miktarda
kristal kaya tuzu ve sızma zeytinyağı ile birlikte tane keten tohumu ilave
ederek hazırlanmalıdır.
Sık sık yemek yemek metabolizmamızı hızlandırmaz mı?
Tabii ki hızlandırır... Ancak sık sık yemek yediğimiz zaman kan şekerimiz ve
insülinimiz de sürekli olarak yükselmekte ve yüksek kalmaktadır. Kan insülin
değerlerinin normal düzeylere inmesine imkân verilmemektedir. Daha önce de
belirtmiş olduğumuz gibi, hızlı metabolizma ve yüksek kan insülin değerleri
yağların yıkılmasını değil de yağların depoya gönderilmesini sağlar. Yağların
depo edilmeleri sırasında ise birikmiş olan yağların enerji olarak kullanılmaları
mümkün değildir! Yüksek insülin hormonu ayrıca karaciğerden fazla kolesterol
yapılmasını da artırır, HDL denilen faydalı kan kolesterolünü düşürür ve kanı
yoğunlaştırarak, kanın pıhtılaşmasını kolaylaştırır.
Özetle, her yemekten sonra insülin hormonu salgılanır. Daha önce dile getirdiğimiz
gibi insülin hormonunun ikinci önemli görevi yağları depolamaktır. Uzun
süre yüksek kalan kan şekeri, bu nedenle yağ olarak depolanmaktadır.
Burada banka hesaplarımızdan bir örnek vermek istiyorum:
Sık sık yemek yiyerek, cari hesabımızı kullanıyor gibi, sürekli hazır sunulan
enerjiyi kullanıp yakıyoruz. Hatta kullanamadığımızda birikim olarak depo
ediyoruz. Aynen vadeli bir banka hesabımızda giderek fazla para biriktirmemiz
gibi, yağlarımızı da biriktirip artırıyoruz. Karatay Diyeti'nin amacı, cari hesaplarımızı
bir an önce bitirip, vadeli hesabımızı da bozup kullanılmasını sağlamaktır.
Ama insülin hormonu devrede olduğu ve devamlı olarak yüksek kaldığı
süre içinde, vadeli hesabımıza girip harcamamız imkânsızdır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?