• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu KARATAY DİYETİ ile yiyerek aç kalmadan zayıflıyoruz ve hastalıklardan kurtuluyoruz...

BARFİKS (HANGING LEG RAISE, ALT KARIN KASI İÇİN)

[video=youtube_share;1QW3JqHJMy8]http://youtu.be/1QW3JqHJMy8[/video]

PLANK

[video=youtube;MwRdx4hN5h0]http://www.youtube.com/watch?v=MwRdx4hN5h0[/video]

BİSİKLET MEKİK (BICYCLE CRUNCH)

[video=youtube_share;Iwyvozckjak]http://youtu.be/Iwyvozckjak[/video]

LEPTİN HORMONUNUN SALGILANABİLMESİ İÇİN NE YAPMAK LAZIM?

Çok basit bir anlatımla, bir şeyler yediğimiz zaman pankreasımız önce 2 saat insülin hormonunu salgılıyor. Ardından 2 saat da glukagon denen hormon salgılanıyor. Yemek yememizden 4 – 5 saat geçip insülin ve glukagon salgıları tamamlandıktan sonra işte bizi zayıflatan LEPTİN hormonu salgılanmaya başlıyor. Leptin hormonu bizim depolarımızdaki yağları kullanarak vücudumuzun enerjisini sağlıyor.

Leptin hormonunun gece salgılanabilmesi için yemeğimizi en geç 19:00 – 20:00 de yiyip bitirmiş olmamız lazım. Buna göre 20:00 – 22:00 arası insülin salgılanacak, 22:00 – 00:00 arası glukagon salgılanıyor olacak ve saat 00:00 veya 01:00 den sonra da Leptin salgılanmaya başlayacak. Leptin hormonu en fazla bizim derin uykuda olduğumuz 02:00 – 05:00 saatlerde arası salgılanıyormuş.

Leptin hormonunun gündüz de salgılanmasını istiyorsak günde 2 veya 2,5 öğün yiyor olmamız öğünler arasındaki zamanı açmamız gerekiyor. Bu konuyu bir örnekle açıklamaya çalışalım. Saat 09:00 da kahvaltı yapan bir kişinin saat 11:00 ‘e kadar insülin hormonu salgılanacak. 11:00 – 13:00 arası 2 saat de glukagon hormonu çalışıyor olacak. 13:00 – 14:00 den sonra yağlarımızı yakacak leptin hormonu devreye girebilecek. Tabii ki ağzımıza 9 dan sonra hiçbir şey atmadıysak. 13:00 – 14:00 ‘den sonra yemek yemeyi açlık hissetmeden uzatabildiğimiz her sürede leptin depodaki yağlarımızı kullanarak enerjimizi sağlıyor olacak. Saat 16:00 da yemeğimizi yiyor olursak 2-3 saat leptin sayesinde yağlarımızı yakmış olacağız. Yemeği saat 17:00 gibi yiyecek olursak bu sefer de 3-4 saat depodan yemiş olacağız. İşte onun için 2 öğün sağlık demişler. Yeter ki bir önceki öğünümüzde yeterince ve doğru şeyler yemiş olun ve leptinin salgılandığı süre içinde beyniniz “bu kişi acıktı, yemek gelmiyor tasarruf moduna geç” sinyalini göndermemiş olması lazım. Acıktığınız anda hemen yemeğinizi yiyin.

Size de merhaba ablacim, umarim güzel ve saglikli bi gün olur sizin icinde:)
menü paylasiminda bulunacak misiniz? Sizden de fikir almak isteriz
Sevgiler:)
i

Canim benim,oncelikle benden de sevgiler guzelim.Tabii Karatay diyeti baglaminda ilk gunden itibaren neler yapiyorsam seve seve paylasirim.Herseyden once diyete baslamadan 7/24 yiyordum,yemek yemekten yoruluyor ama doymuyordum.Taki terazimde 91kg.mi gorene kadar.Kendi kendime dedim Canan sen icindeki boslugu yemekle dolduracanda peki o dopdolu yusyuvarlak sekli hangi zarif giyimle ! kapatabileceksin,uzerime panco atiyorum diye goruntumu leopar desenli cift kisilik yorganla mi kamufle edecektim.Benim kadar guzel giyinmeyi,estetik gorunmeyi-tamamen dogal yollarla-ayakkabimdan sac tokama kadar hos bir konbin olusturan ben,tam 5 ekim sabahi sizin gibi guclu,yurekli,istikrarli ve de inancli birdost gurubumu kalbime alarak yola ciktim.Sizleri tanidikca kendimle gurur duyuyorum ki sizler icin hissettigim olagan ustu guzel pozitif duygularinizda yanilmamisim.Aslinda ben yemege degil ,gercek ,ozunde ve sozunde has dostlara acmisim,yani sizlere can ve canim dotlarim.

i

Canim benim,oncelikle benden de sevgiler guzelim.Tabii Karatay diyeti baglaminda ilk gunden itibaren neler yapiyorsam seve seve paylasirim.Herseyden once diyete baslamadan 7/24 yiyordum,yemek yemekten yoruluyor ama doymuyordum.Taki terazimde 91kg.mi gorene kadar.Kendi kendime dedim Canan sen icindeki boslugu yemekle dolduracanda peki o dopdolu yusyuvarlak sekli hangi zarif giyimle ! kapatabileceksin,uzerime panco atiyorum diye goruntumu leopar desenli cift kisilik yorganla mi kamufle edecektim.Benim kadar guzel giyinmeyi,estetik gorunmeyi-tamamen dogal yollarla-ayakkabimdan sac tokama kadar hos bir konbin olusturan ben,tam 5 ekim sabahi sizin gibi guclu,yurekli,istikrarli ve de inancli birdost gurubumu kalbime alarak yola ciktim.Sizleri tanidikca kendimle gurur duyuyorum ki sizler icin hissettigim olagan ustu guzel pozitif duygularinizda yanilmamisim.Aslinda ben yemege degil ,gercek ,ozunde ve sozunde has dostlara acmisim,yani sizlere can ve canim dotlarim.

canan hanım kg lu halinize çok hoş benzetmeler yapmışsınız...güldürdünüz beni...
benzer yanlarımızda çokmuş, bende de tepeden tırnağa kombin oluşturma huyu var, tokam bile aynı renk değilse takmam:1:
duygularınızı çok güzel ifade ediyorsunuz,,,bundan sonra hep birlikte karatayla elele...:29:
hayırlı geceler

Simdi birde,5 ekim sabahi 91 kg.mi gordugum yetmemis gibi sag tarafimda ,safra kesesi bolgemde bir agri,nefes aldirmiyor ustelik evde yalnizim.Kizim ve esimden dolayi hastahanelerden oyle birikimim olmus ki,rabbime yalvardim,bugun bu agri ile hastaneye gitmiyelim yeminle diyete basliyorum.Allahim nasil korkmussam.Cunku agrinin sebebi son hafta ,bir insan zihninin alamiyacagi olcude yedigim pasta kacaklari.Cocuk gibi git koca koca pastalari al gel,esim gelene kadar ye,sonra utancimdan buzdolabinda sebzelerin altina yatir,ertesi gun esim evden ciksin oooh gelsin pasta ziyafeti hemde kirinti kalmamacasina,sonra aglar.Iste o gun cok sukur beni miladim oldu.Bu gun bu an itibariyle maasallah bir leblebi boyutunda dahi kacamagim olmadi binlerce sukur.

canan hanım kg lu halinize çok hoş benzetmeler yapmışsınız...güldürdünüz beni...
benzer yanlarımızda çokmuş, bende de tepeden tırnağa kombin oluşturma huyu var, tokam bile aynı renk değilse takmam:1:
duygularınızı çok güzel ifade ediyorsunGuz,,,bundan sonra hep birlikte karatayla elele...:29:
hayırlı geceler

Gul hanim,aslinda eger musade edersniz size Gulcugum,diye hitap edebilirmiyim,izninizle.Ah o aksessuar olayi basli basina bir ilgi alanim,keza ayakkabi canta ve en son sac tokalari.Duz taraninca ayri,topuz yapinca ayri ve simetrik olacak,tepeden tirnaga ya kesin renk uyumu,ya da kesin kontras yakalanacak ama abartiya ve dekolteye kacilmadan diye dusunuyorum.Birde ben giyimi kendi sahip oldugum manevi verileri baz alarak kendime bir terapi yontemi olarak benimsedim.Bir nevi alternatif destek ve moral olarak goruyorum.Biz cok eskiye dayanan ,Istanbulun hemen hemen ilk ailelerindeniz,yani rahmetli dedemler,rahmetli babacigim,dolayisiyla ben.Istanbul da dogdum,yirmialti yasina kadar Istanbul da buyudum,okudum,ebeveynlerimle ruya gibi yasanan bir hayattan sonra...Rabbimin takdiridir ve mutlak bir hayir vardir.Kimselere muhtac olmadan gecen her animiza binlerce sukurler olsun yarabbim.

DostIukIarın tükenmediği, sevgiIerin öImediği, göz yaşIarının akmadığı, güIücükIerin bitmediği en güzeI sabahIar sizIerin oIsun.

helal ekin iyi yakaladın...:46:
canım dün prensciğime sordum sanada sorayım sen ne sınavına gireceksin...

psikoloji okumak istiyorum abla ben hemde dil öğreniyorum yurtdışına gitmek istiyorum almanya mesela bisürü sınav geçmem lazım hayallerime ulaşabilmek için:18: dua edin bana nolur annem bile gitmemi istemediği için etmiyor bi dua okuyanım bile yok yani :50:
akşam 6 da 1 avuç kaju 1 parça peynir 1 bardak kefir ve 2 küçük kare bitter çikolata yedim istanbulda çok fena kar yağıyor çokk soğukk

Günaydın herkeseee....

Gül abla ben dün fermuar çekmiştim ya akşam 19:30 gibi ağzıma, fermuar açıldı yine:14::14: Ne güzel örgümü aldım elime tv ye bakıyordum, filim izleyelim dedi eşim internetten film açtı sonra git meyve getir dedi, ben de banane dedim sonra gittim getirdim 1 tepsi meyve ve içinden 1 küçük elma ve bir mandalinacık yedim geç saatte sonra eşime kızdım ben bir düzen tutturmaya çalışıyorum kendime sen her 10 dk da bir bişeyler getiriyorsun diye, o da bana ben sen yiyesin diye getirmiyorum ki ben kendim için getiriyorum diyor. Naparsın böylesini :41::41::41: O da engel olamıyor ki kendine.

Örgüyü sormuşsun. Ben 5 şişle çorap örüyorum kış günlerinin vaz geçilmezi. Örmesini de çok seviyorum çünkü hırka yelek gibi şeyler ördümü sadece akşamları örebildiğim için çok geç bitiyor, ama benim için hemen bitmeli dayanamam öyle. Geçen sene bir hırka ördüm kendime 1 yılda anca bitti ama çok güzel oldu. Çorabı elime aldım mı akşamları 1 haftada bitiyor maksimum :6: Şimdiki çorap eşime olacak tam 45 numara :1:

Simdi birde,5 ekim sabahi 91 kg.mi gordugum yetmemis gibi sag tarafimda ,safra kesesi bolgemde bir agri,nefes aldirmiyor ustelik evde yalnizim.Kizim ve esimden dolayi hastahanelerden oyle birikimim olmus ki,rabbime yalvardim,bugun bu agri ile hastaneye gitmiyelim yeminle diyete basliyorum.Allahim nasil korkmussam.Cunku agrinin sebebi son hafta ,bir insan zihninin alamiyacagi olcude yedigim pasta kacaklari.Cocuk gibi git koca koca pastalari al gel,esim gelene kadar ye,sonra utancimdan buzdolabinda sebzelerin altina yatir,ertesi gun esim evden ciksin oooh gelsin pasta ziyafeti hemde kirinti kalmamacasina,sonra aglar.Iste o gun cok sukur beni miladim oldu.Bu gun bu an itibariyle maasallah bir leblebi boyutunda dahi kacamagim olmadi binlerce sukur.

canan abla sakın safra kesende taş olmasın:53: bence mutlaka ultrason yaptır sakın ihmal etme

psikoloji okumak istiyorum abla ben hemde dil öğreniyorum yurtdışına gitmek istiyorum almanya mesela bisürü sınav geçmem lazım hayallerime ulaşabilmek için:18: dua edin bana nolur annem bile gitmemi istemediği için etmiyor bi dua okuyanım bile yok yani :50:
akşam 6 da 1 avuç kaju 1 parça peynir 1 bardak kefir ve 2 küçük kare bitter çikolata yedim istanbulda çok fena kar yağıyor çokk soğukk
Sana hayallerine ulaşman için azim diliyorum. Çünkü azmetmezsen olmaz. :20: Neden mi böyle dedim seni de kendim gibi çok azimsiz gördüğüm için :1: Baksana bitter çikolatalar tatlılar meyveler havada uçuşuyor :1::1::1: Gül abla izninle Kaania 'yi en çok kaçamak yapanların 1. si kendimi de 2. si olarak seçtim. Islah edin bizi. Prenscim bile bizden iyi gebe haliyle :1:

Sana hayallerine ulaşman için azim diliyorum. Çünkü azmetmezsen olmaz. :20: Neden mi böyle dedim seni de kendim gibi çok azimsiz gördüğüm için :1: Baksana bitter çikolatalar tatlılar meyveler havada uçuşuyor :1::1::1: Gül abla izninle Kaania 'yi en çok kaçamak yapanların 1. si kendimi de 2. si olarak seçtim. Islah edin bizi. Prenscim bile bizden iyi gebe haliyle :1:

doğru söze ne denir :1: enazından bi konuda 1. olabilmişim:52: azimsiz olduğım dosdoğru 3 yıldır çalışıyorum bitürlü veremedim şu sınavları düzenli çalışmadığım için böyle oluyor bide internet ve tv bağımlılığım var ben daha kaç foruma üyeydim kapattım hep bi burası kaldı şimdi sizden ayrılamıyorum canlarım benim yaaa:38:

Günaydın herkeseee....

Gül abla ben dün fermuar çekmiştim ya akşam 19:30 gibi ağzıma, fermuar açıldı yine:14::14: Ne güzel örgümü aldım elime tv ye bakıyordum, filim izleyelim dedi eşim internetten film açtı sonra git meyve getir dedi, ben de banane dedim sonra gittim getirdim 1 tepsi meyve ve içinden 1 küçük elma ve bir mandalinacık yedim geç saatte sonra eşime kızdım ben bir düzen tutturmaya çalışıyorum kendime sen her 10 dk da bir bişeyler getiriyorsun diye, o da bana ben sen yiyesin diye getirmiyorum ki ben kendim için getiriyorum diyor. Naparsın böylesini :41::41::41: O da engel olamıyor ki kendine.

Örgüyü sormuşsun. Ben 5 şişle çorap örüyorum kış günlerinin vaz geçilmezi. Örmesini de çok seviyorum çünkü hırka yelek gibi şeyler ördümü sadece akşamları örebildiğim için çok geç bitiyor, ama benim için hemen bitmeli dayanamam öyle. Geçen sene bir hırka ördüm kendime 1 yılda anca bitti ama çok güzel oldu. Çorabı elime aldım mı akşamları 1 haftada bitiyor maksimum :6: Şimdiki çorap eşime olacak tam 45 numara :1:

Günaydınn canımm... ah o kocalar yokmu :1: benimkininde istekleri bitmez akşam yemekten sonra :41: ne zor sınavlar veriyoruz biz böyle ya :1: bi de benim ki zorla ' hayatım bi tanecik al da ye diyor nolacak ' . :1::1::41:

Günaydınnnn....
Dün yine temizlik yaptım. Salonu temizledim, koltukları sildim kol egzersizi oldu bana :1:

Menüme gelince sabah KKK
Öğlen elma yoğurt
Akşam mantar yemeği, havuçlu turplu salata kuru soğan

sabah aç karnına ve akşam yatarken bi su bardağğına bi çay kaşığı karbonat atıp içiyorum (tadı hala çok garip nefes almadan içiyorum zorla )
2,5litre su 2kupa bitki çayı

Son düzenleme:

günaydın canan hanım
eşinizin sağlığı şimdi nasıl
karatay öncesi yaramaz çocuklar gibiymişsiniz :52: insanın canı yemek isteyince hiç kimse engelleyemiyor oğlumdan biliyorum kiloluydu yatarken yeme oğlum deyince benden gizli pijamasının içine ekmek saklayıp yatakta gizli gizli yermiş :52:

ben senin için dua okurum canım sen yeterki hayallerine kavuş

Günaydınn canımm... ah o kocalar yokmu :1: benimkininde istekleri bitmez akşam yemekten sonra :41: ne zor sınavlar veriyoruz biz böyle ya :1: bi de benim ki zorla ' hayatım bi tanecik al da ye diyor nolacak ' . :1::1::41:
Yok valla benimkinin umrunda değil benim karşımda dağları devirir uzatır bir tane almazsan ısrar etmez. Gerçekten çok kızıyorum ama artık yaa.:20::20:

Eğer safra kesesinde taş varsa, inşallah yoktur. Karbonatlı su ile kurtulanlar olmuş. Ama orada karbonat ne isimle bulunuyordu bilmiyorum. Facebookta Kemal Milar'ın sayfası var, bir göz atmanızı öneririm.

Son düzenleme:
Back