Popüler Konu Karatay Diyeti Deneyimlerimiz - Canan Karatay

klasik kahvaltı +süt

ara 2 ceviz taze kırmıs öğrencilerim

öğlen mercimek yemeği
yogurt
domates
seftali
yeşil çay

aksam yogur domates mercimek yemegi belki 8-9 tane üzüm

spor +su 1.5 lt zor içiyorum çok soğuk buralar da

Neredeyse her hafta 1 kg vermişsin, oldukça sağlıklı ve yeterli bana göre. Tebrik ederim :) Cildin güzelleşmesi ve parlamasıyla ilgili daha önce de deneyimlerini yazanlar olmuştu diye hatırlıyorum. Yine okuduğum forumlardan birinde bir hanım 14 yaşından beri çektiği regl ağrılarının 1 aylık Karatay beslenmesi sonrası geçtiğini yazmış. Ne kadar olumlu gelişmeler bunlar oleeeey :)

Benimde dişeti problemim var hem kanama hem çekilme inşallah benimkide düzelir.

bugün canım istemedi diye kahvaltıda 1 tane yumurta yemiştim,ama öğlen acıktım ve 1 avuç fıstık ve yarım muz yedimbir daha canım istemesede zorla yiycem yumurtamı.bugün küstüm kendime

benimde dişeti problemim var hem kanama hem çekilme inşallah benimkide düzelir.
caanım diyetimin başka şeylerdeki hakkını yemem ama dişeti kanamalarının bizim diyetle geçebileceğini sanmıyorum.benim de böyle bir sorunum vardı,dişçide temizletme yaptım bir daha tekrarlamadı...dişlerde çok tartar birikince oluyor bu kanama tahminimce..
Bence kızlar dişçiye gidip temizletme yapın,acısız ağrısız birşey

Her yıl temizletiyorum diş taşlarımı ama genetik birşey herhalde oluyor yinede.

Bir de nasıl ulaştırabiliriz deseydin keşke kız :26:
valla bencede ama o bişey söyler diye düşündüm :26:
emegıne saglı canım

merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım.. karatay diyetini daha önce deneyip haftada 2 kilo vermişş biriyim ancak motive eksikliğinden yarın bıratım.. şimdi sizin sayenizde yeniden beşlemek istiyorum..

hoşgeldiinn

mrb 66 kiloydum 14 eylülde dıyete başladım ve kilom 61 oldu 2 hafta karatay dıyeti yaptım ve bu hafta kendımı bıraktım. sanırım motivem düştü ilk 55 sayfayı okudum burda yazılanları sonrasını okuyamadım çok güzel bılgiler vermıssınız. umarım herkes istedıgı kiloya gelir sizin motıvenıız hıç duştumu duşunce ne yapıyorsunuz yada dıyetı bırakıp tekrar başladnızmı

benimde yıllardır ağzımın içinde aft olurr,ne yaptıysam ettiysem önleymemiştim.
ne zmanki diyete başladım gitti ağzımın içindeki yaralar..
b vitamini eksikliğinden oluyo diyodu drum oysaki..
beslenme şeklinin değişmesiyle çok alakalı bence...

GEÇMİŞ OLSUN ÇOK SEVİNDİM SENİN ADINA
BEN NAÇİZANE FİKRİMİ BEYAN ETTİM..

İLGİLENENLERE BU YAZIYI KOPYALADIM :

Dişeti kanamasına, gerekli ağız bakımının yapılmaması, gebelik dönemindeki hormonal değişiklikler, bazı damar hastalıkları veya kalıtımsal nedenler yolaçabiliyor. Kanama kontrol altına alınmazsa, iltihabi bir reaksiyona yol açarak, dişi tutan kemik dokusunu eriterek, sağlam diş kayıpları yaşanıyor.Kayseri Diş Hekimleri Odası Başkanı Diş Hekimi Tülay Tacettinoğlu, halk arasında basit bir hastalık olarak bilindiği için yeterince önemsenmeyen dişeti kanamasının, ağız ve diş sağlığı açısından birçok sorunu beraberinde getiren önemli bir hastalık olduğuna dikkati çekti.

NEDENLERİ
Dişeti kanamalarının çeşitli nedenlerden kaynaklanabileceğini belirten Tacettinoğlu, şunları söyledi: “Dişeti kanaması, her şeyden önce dişeti probleminin habercisidir. Dişeti kanamasının sebebi, sağlıklı ağız bakımının yapılmaması, gebelik dönemindeki hormonal değişiklikler, bazı damar hastalıkları veya kalıtımsal sebepler olabilir. Kanama kontrol altına alınmazsa, iltihabi bir reaksiyona yol açarak, dişi tutan kemik dokusunu eritebilir. Böylece hiç çürük olmadığı halde dişte oynamalar başlayabilir. Kaybolan dokunun telafisi mümkün olmadığı için de sağlam diş kayıpları meydana gelebilir.”
Dişeti kanamasının ağrıya yol açtığını, bu nedenle kanamayı daha da artıracağı endişesiyle genelde fırçalamanın durdurulduğunu kaydeden Tacettinoğlu, kanama olsa dahi fırçalanmanın sürdürülmesi gerektiğini vurguladı.

ALINMASI GEREKEN ÖNLEMLER
Dişeti kanamasının ağız kokusunu da beraberinde getireceğini belirten Tacettinoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: “Dişeti kanaması, ihmal edilmemesi gereken bir hastalıktır. Bu hastalığın önlenmesi için kanamaya neden olan etkenlerin ortadan kaldırılması gerekmektedir. Bu etkenler diştaşı veya dokular olabilir. İltihabi reaksiyon oluşmuşsa iltihap ilaçla kurutulmalıdır. Bunların yanı sıra fırçalama ihmal edilmemelidir. Tuzlu ılık suyla gargara yapmak da faydalıdır. Ağır durumlarda ise kanamaya yol açan etkenlerin ortadan kaldırılması için diş hekimine başvurmak gerekir

BOL SAĞLIKLI GÜNLERRR

sabah kahvaltı:1yumurtadan kıymalı yumurta(çok fazla değildi)
ceviz,badem
1 tane mandalina
öğlen:közlenmiş patlıcan yoğutlaması
1 dilim karpuz
akşam:güveç,ayran

bende sabah canım ıstemedı dıye tek yumurta yemıstım oglen acıktım tabıkı.bır kabak ve bır havucu rendeleyıp az z.yagında soteleyıp sogutup sarımsaklı yogurtla karıstırdım yarım kasede mercımek corbayla yedım ama kac gundur 2 ogun yapıyodum bugun 3 ogun yapmıs olcam(((((

eliptik bisiklet kullanan var mı .. bu diyette yürüyüş cok önemli eliptik bisiklet yerine gecer sanırım günde kaç dakika yapmak lazım

Menümü yazayım ben

1. Öğün :

- 2 haşlanmış yumurta
- 2 kuru kayısı
- Biraz ceviz- badem
- Bir büyük dilim peynir

Ara :

- Şekersiz Türk Kahvesi

2. Öğün :

- 1 tabak mercimek yemeği
- 4-5 Sarma .

Sıvı :

- 1.5 litre su
- Sodalı Yeşil çay

Spor :

- Karnım da bir ağrı olduğundan yok ama az yürüdüm.

Bu arada oda arkadaşım dürüm alıp gelmiş yiyelim diye.
Ama yemiyorum.​

afiyet şeker olsun ben de akşama mercimek yemeğiyle salata yiyeceğim..
Taze meyve tüketmiyor musun hiç günde 1 de olsa ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…