Popüler Konu Karatay Diyeti Deneyimlerimiz - Canan Karatay

afiyet şeker olsun ben de akşama mercimek yemeğiyle salata yiyeceğim..
Taze meyve tüketmiyor musun hiç günde 1 de olsa ?

Sen mi yazmıştın bugün mercimek yemeğini?
ben de oradan gördüm de aklıma geldi.

Her gün değil de arada bir canım isteyince tüketiyorum meyveyi.
Ama genelde yanında yoğurtla öğün olarak.

bugünkü menüm:

1.öğün:1 haşlanmış yumurta,2 salatalık,avuç içi kadar peynir,7 zeytin,omega 3

2.öğün:1 avuç tuzsuz yerfıstığı,yarım muz(kahvaltıda 1 yumurta yemenin cezasını çektim,öğleyin bunları yemek zorunda kaldım acıkınca)

3.öğün:1 kase mercimek çorbası,2 kaşık zeytinyağlı enginar,salata

spor:45 dk yürüyüş
sıvı:1,5 lt su,birazdan yeşil çay

Kızlaaar kaçamaksız devam ediyorum
Akşam yemeğim yeşil mercimekten çorba (yeşil mercimek kırmızı-yeşil biber, sarmısak, domates pişirip robottan geçirdim, üstüne tereyağı nane baharat karışımı)
Fırında hamsiii :KK56:
yanında da kefir içtim:KK68:
şimdi de çay içicem ama tatlı isteğim tavan yaptı :KK60::KK60:

ha bu arada 1 saat yürüyüş yaptım :KK66:
artık her bahaneyle evden çıkıp yürürüyorum çarşı pazar sadece işe giderken araba kullanıyorum çünkü okul uzak ve topuklu ayakkabı giyiyorum :KK49:

menü bildirimimi yapayımmm geç olmadann her an sızabilirim çünküüü çokkk yorulldummm çokkkkk:KK58::KK58:

1. öğün: 2 yumurtadan soğanlı sivri biberli omlet
peynir
salatalık-domates
ceviz-kayısı
zeytin
1 tane közlenmiş kırmızı biber
çay

2. öğün

pastırmalı kuru fasulye
salata
3 çatal helvaaa:KK30::KK30::KK30:

kahvaltım

2 yum
2 kk peynir
4 zeytin
4 ceviz
Domates

kızlar 2-3 kilo kadar karadut var evde, eşim bahçesinden almış gelmiş.
çok severim bi kase yesem ne olur. sonuçta yılda bi kere oluyo :KK70:

reçel yapcam kalanını da
Meyvelerı kaynatınca trans yaga donusuyorlar.Sakıncalı vucut ıcın.

peki kuru meyvelerden hoşaf da mı yaparsak trans yağ oluşuyor
Kuru meyveyı geceden soguk suya koyun buzdolabında kalsın.Ertesı gun aynen komposto gıbı oluyor.Meyvelerın ustune sıcak su dokebılırsınız ama kaynatmak yok dıyor hoca.Kolay gelsın hepımıze :KK71:

İyi akşamlar herkeze.

sabah:

karışık peynir,2 adet yumurta,3 zeytin,domates,çay

ara: 2 salatalık

öğlen: 4 adet fırında köfte,salatalık domates,yoğurt

akşam: 4 küçük ızgara tavuk, 4 kaşık kısır, 2 küçük kurabiye, 1 lokmalık börek,2 bardak ayran (Annemin günü vardı)dayanamayıp yedim.pişmanım.:84:

yarın dahada dikkat edeceğim.siz aralarda limonlu su veya limonlu çay tüketiyor musunuz?ben tüketiyorum.kitapta bol bol tüketin GI indeksiniz düşer diyor.yanlış bir şeyler yediğinizde GI indeksi düşük besinler veya içecekler içersek O zararlı yiyeceğin GI indeksini düşürmüş olurmuşuz.

eliptik bisiklet kullanan var mı .. bu diyette yürüyüş cok önemli eliptik bisiklet yerine gecer sanırım günde kaç dakika yapmak lazım

merhaba.bende eliptik bisiklet.ilk aldığım dönemlerde kullandım.eliptik bisiklet çabuk yoruyor.5 dakika yorulmaya başlıyorsun çünkü bütün vücudun çalışıyor.bayağı kalori yakar.günde 20 dakikadan başlayıp,vücudun açıldıkça arttırmak lazım.tavsiye ederim.havalar soğudu,evinde spor daha rahat olur.:21:

Bugünkü menüm:

kahvaltı:
maydanoz-limon kürü

2 yumurta
60 gr peynir
10 zeytin
1 domates
1 salatalık
1 biber
½ ajda bardak ceviz
1 fincan kiraz saplı form çay

öğlen:
zeytinyağlı yaz türlüsü
1 kase yoğurt

akşam:
1 tatlı kaşığı keten tohumu
1 tabak z.yağlı taze fasulye
2 çatal makarnanın tadına baktım :KK59: makarnayı çok özledimmm :84:
1 kase yoğurt
1 avuç çiğdem + 3-5 ad. fıstık

sebze yediğim için mi oldu,h.sonu yaptığım kaçamaklardan mı oldu bilmiyorum ama canım çok fazla tatlı istiyor ve acıkmaya başladım.Bir de son zamanlarda regl sırasında değil de sonrasında tatlı isteğim fazlaşmaya başladı,gözüm dönüyor valla zor tutuyorum kendimi.

Bugun

1.öğün: Kahvaltım :Su,omega3 balık yagı takvıye,bır cay bardagını dolduracak kadar cevız kırdım(omega3 ıcerır,B vıtamınlerı ıcerır) ,onbes tane zeytın,bıraz domates,ıkı bıber ,bır bardak ot cayı(artık normal cayı yemeklerden 1,5 saat sonra ıcıyorum demır eksıklıgıne sebep oluyurmus ),bır cay kasıgı keten tohumu(omega3 kaynagı,bagırsakları calıstırıyor),bır cay kasıgı corek otu,2 yumurta(kılolar gıdınceye kadar sabahları 2 tane tuketıyorum ( dogal omega3 kaynagı,mutluluk hormonunu tetıklıyor),4 kahverengı kuru kaysı(posası yuksek bagırsak calıstırır),2kuru erık(antıoksıdan),bır tutam maydanoz,bır avuc beyaz peynır.ıkı dıs sarmısak.

2. Öğün(Ogle):1bardak su, ıkı yumurta kaysı kıvamında, bırkac marul yapragı,5 cevız,3kahverengı kuru kaysı. (Yemekten once aslında toktum ama hem gunluk 1000 kalorıden asagı tuketmek ıstemıyorum(kas kaybına neden olabılır(ıc organlarda yaralar fılan olusmasın)),hem de tuketımım cok kalıtelı olmayabılır dıye tok olmama ragmen yedım

Spor:10 saat agır ıs yaptım.Damarlarım acılıyor daha cok calısabılıyorum.

Onemlı not: Aksam saat 8 den sonra lahana dahı yemıyorum, meyvelerı asla bu saatten sonra tuketmıyorum.(Bu cok onemlı ) ayran ya da sut ıcıyorum.Dısardaysam bıle yemegımı yanımda tasıyorum.

Göbek eritme için krem,yağ vs.kullanan var mı ?

Ben biberiye, limon, portakal ve fındık yağlarını karıştırıp sürüyorum sonra da ya yürüyüş, ya oryantal ya da slim in 6 yapıyorum. Faydasını görüyorum valla. İyi hatırlattın bu akşam bel ve göbeğimi ölçecektim.

arkadaşlar merhaba bir sorum olacak cevaplayan olursa sevinirim dukan diyetinden karataya geçiş yapan varmı aranızda varsa eğer kilo artışı yaşadımı ben önce bir artış olur gibi düşünüyorum dukandan karataya geçecegim de eski sayfalarda belki bu konu hakkında yazmışsınızdır üzgünüm tüm sayfaları okuyamıyorum fırsat olmuyor şimdiden teşekkürler

Meyvelerı kaynatınca trans yaga donusuyorlar.Sakıncalı vucut ıcın.
reçeli ben yemem zaten, koruma dönemine geçince belki tadımlık. ama okadar dut reçel yapmazsam çürür
ben taze olarak yemeyi sormuştum

Bugünkü menüm:

kahvaltı:
maydanoz-limon kürü

2 yumurta
60 gr peynir
10 zeytin
1 domates
1 salatalık
1 biber
½ ajda bardak ceviz

öğlen:
zeytinyağlı yaz türlüsü
1 kase yoğurt

akşam:
1 kase yoğurt

sebze yediğim için mi oldu,h.sonu yaptığım kaçamaklardan mı oldu bilmiyorum ama canım çok fazla tatlı istiyor ve acıkmaya başladım.Bir de son zamanlarda regl sırasında değil de sonrasında tatlı isteğim fazlaşmaya başladı,gözüm dönüyor valla zor tutuyorum kendimi.
kaçamaklardan dolayı acıkıyosundur canım, ben de çok acıkıyorum 2 gündür, ara verdim ya diyete sıfırdan başlar gibi oldu

Akşamki menüm: Sarımsaklı yoğurtlu taze semizotu, buharda pişmiş pırasa, 5-6 çiğ fıstık ve 2 çiğ pikan cevizi. Pırasaya kıvama geldikten sonra bol limon ve çok az z.yağı ekledim.

arkadaşlar merhaba bir sorum olacak cevaplayan olursa sevinirim dukan diyetinden karataya geçiş yapan varmı aranızda varsa eğer kilo artışı yaşadımı ben önce bir artış olur gibi düşünüyorum dukandan karataya geçecegim de eski sayfalarda belki bu konu hakkında yazmışsınızdır üzgünüm tüm sayfaları okuyamıyorum fırsat olmuyor şimdiden teşekkürler

Okumadım hiç geçiş yapanı ama belki ilk günler küçük bir artış olabilir ama zaten protein ağırlıklı besleniyoruz.
O artış 1 haftada geçer diye düşünüyorum ve gramlarla olur ancak.

bugünkü menüm

Sabah: 10:30
2 yum
2 kk peynir
4 zeytin
4 ceviz
Domates

Ara: 4:00
8-10 badem
Çeyrek simit

Akşam: 19:30
3-4 karadut
1 tabak kuru fasülye
Yoğurt, domates

spor: 35 dk koşu bandı
su: 1-2 litre arası

çok acıktım bugün çook, okulda yeme imkanı da yoktu, millet börek fln yiyodu
açlıktan ölmemek için simit yedim artık:KK37::KK37:

Son düzenleme:
Bugünkü menüm:

kahvaltı:
maydanoz-limon kürü

2 yumurta
60 gr peynir
10 zeytin
1 domates
1 salatalık
1 biber
½ ajda bardak ceviz

öğlen:
zeytinyağlı yaz türlüsü
1 kase yoğurt

akşam:
1 kase yoğurt

aslında uzun süreden beri yapıyorsun inisülin direncinin kırılmış olması lazım bu durumda 1-2 gün etki etmemeli ama neden oluyor ki.
Biliyorsun ben de kaçamak falan yaptım ama bıraktığım anda acıkma da kaçamak hissi de bitti.

teşekkürler bende öyle tahmin ediyorum kitabı iyice okuyayımda ona göre başayacağım inşallah

Okumadım hiç geçiş yapanı ama belki ilk günler küçük bir artış olabilir ama zaten protein ağırlıklı besleniyoruz.
O artış 1 haftada geçer diye düşünüyorum ve gramlarla olur ancak.

X