Popüler Konu Karatay Diyeti Deneyimlerimiz - Canan Karatay

Umarım ciddi bir şey değildir ve yumurta değildir nedeni loxandracım.
ama öğren kesinlikle.

Ayy bilemedim ki.
Alamıyorum ağzıma bir şey.
Ne kadar zorlasam da yok yiyemiyorum deli olacağım.

ben hıc yapmadım pastırmalısını.ama kavrulmusu guzel olabılıra

sonucu bıze bıldır

Umarım ciddi bir şey değildir ve yumurta değildir nedeni loxandracım.
ama öğren kesinlikle.

Ayy bilemedim ki.
Alamıyorum ağzıma bir şey.
Ne kadar zorlasam da yok yiyemiyorum deli olacağım.

inşallah masalcım.

hiçbirsey mı yıyemıyorsun?:26:mesela bugun neler yedın?

kızlar ben hiç tavsiye etmiyorum karatay diyetini. kitabı bende var attım bi köşeye çünkü günde iki öğün yeter diyor. ara öğün yok diyor. bi şey yediğiniz zaman en az 4 saat başka bi şey yemiceksiniz diyor. ve öğünleriniz küçük olacak diyor. düşünsenize sabah 11de kahvaltı ettiniz diyeim. akşam 6da yemek yiceksiniz. ve bu iki öğün de küçük olacak. valla benim vücudum kıtlık psikolojisine giriyor böyle yapınca. saatleri sayıyodum falan. halbuki canın ne zaman isterse az az sık sık ve küçük öğünlerle yiyerek kilo vermek en mantıklısı diyorum. ha bi de diyor ki kuruyemiş serbest baklagiller serbest günde 4yumurta yiyebilirsin. yok böle bi şey. olmuyo yani bana uymadı bu karatay.

canım 8 den sonra yemek yememeliyiz ki mısır bize her zaman yasak

ya bilmiyordum,bir daha yemeyeyim ozaman.....
Bugün dışardaydım,evde yapmıştım öğlen yerim diye düşündüm...akşamda 6:30gibi yarım daha yedim....:84::84::84:

afiyet olsun canım.mısır yenmıyor maalesef

aslında kıtabı alsan daha rahat olusturursun menulerını

ama canım öğünler arasında açlık hissetmiyorsun ki...birde bu diyetle zayıflayan bir sürü arkadaşımız var..denemeden nasıl olacağını bilemeyiz..............

canım sen yanlıs yapmıssın diyetı o zaman.bir kere kitapta 2 ogun yeter demıyor,3 ogun vermıs hep ornek menulerde.

ayrıca menulerde yenenler de az değil.
bır gunluk menu su sekılde

Kahvaltı (08.00-09.00)
İki adet yumurta (Suda haşlanarak rafadan ya da kayısı kıvamında hazırlanmış. Tereyağında peynirli omlet de yapılabilir.)8-10 adet tuzu alınmış yeşil ya da siyah zeytinBir avuç içi kadar beyaz peynir,4-5 adet gün kurusu kayısıŞekersiz bitki çayı, su ya da meyve çayıBir (ince belli) çay bardağı ceviz (Ekmek yerine beyaz peynirle birlikte yenebilir. Cevizler mümkünse yeni kırılmış olmalıdır.)

Öğle yemeği (13.00-14.00)
Bir avuç içi kadar dana söğüş, bol salata ve zeytinyağlı fasulyeSalata olarak dilimlenmiş ya da rendelenmiş turp ve havuç veya mevsim salatası, doğal sirke, limon, az miktarda kristal kaya tuzu ve sızma zeytinyağı ile hazırlanmalıdır.Bir su bardağı tuzsuz ayranArzu edildiği kadar şekersiz bitki çayı ya da su

Ara öğün (şart değil) (15.00)
Yarım su bardağı kadar ceviz Şekersiz olarak sevdiğiniz herhangi bir çay ya da taze limonlu su

Akşam yemeği (18.00-19.00)
Balık, yeşil soğan, roka ve turp (Salata bol miktarda hazırlanıp, içine, doğal sirke, limon, az miktarda kristal kaya tuzu ve sızma zeytinyağı ile birlikte tane keten tohumu ilave edilerek hazırlanmalıdır.)

kısı kendı durumuna gore,acıkmadıkca once ara ogunlerı atlıyor.sonra (haftalar gectıkce)ogle ogununu kaldırabılıyor.
bu sekılde hıc zorlanmadan yapıyoruz dıyetı.

sen de bu sekilde yaparsan zorlanmazsın

inşallah masalcım.

hiçbirsey mı yıyemıyorsun?:26:mesela bugun neler yedın?

Hiç bir şey diyebilirim.
Bugün sadece çook ama çook zorlayarak.
Yoğurt yedim bir de bitki çayı içtim o kadar.
Çok sağlıksız biliyorum ama yemeye kalkarken midem bulanıyor daha.

ama kızlar bi şey dicem mısır yasak ağzına sürmiceksin. patates külliyen yasak. pirinci koklamicaksın bile. hadi mısırla pirinç neyse de potasyum deposu patates de yasak. bi şeyi ağzına sürmiceksin demek yanlış bence. bırak hevesini alsın bi parça yesin. ha bi de 10-15 tane zeytin yiyebilirsin diyor. bir zeytin ortalama 10kalori gerisini sen düşün. beyaz un tamamen yasak diyor ama verdiği örnek menulerde unlu tarifler var. tarhana çorbası unla yapılır o da var vs vs. çelişki var biraz. bir de kalori sınırlaması yok. kalori hesabı yok diyor daha doğrusu. yani bi şeyi tamamen kesiyorsa başka bi şeyi doya doya ye diyor. bana uymadı annem ya. genelleme yapmıyorum şekerler kendi deneyimimi aktardım sizlere. haa bi de diyo ki kepekli çavdarlı beyaz fark etmez ekmeğin her tülüsü yasak diyooor.

saphıracım cok tesdekkur ederım tam bı kez ısırmıstımkı cevebını okuyunca vazgectım esımle kızım yıyo kızım 11 aylık:90:

kişilerin tercihi canım, biz memnunuz.
öğünler küçük olcak demiyo doyana kadar diyor.
dünyada kalori sayarak kilo verme kalmadı, türkiye herşeyin gerisinden gider zaten.

isteyen istediği gibi beslenir ama bence kalorisi az deyip diyet bisküvi yemekten daha sağlıklı 10 zeytin yemek.
sağlıklı bi yağ, insanlık tarihi boyunca bilinmiş zeytin. hazır ürünler paket sütler, yarım yağlı ürünler kaç yıldır var ki.
kilo vermeyi bilmem ama sağlıklı beslenmek başka bişey.

patates bütün diyetlerde cıstır. günde 8-10 dilim ekmek verir diyetisyenler, bana kilo aldırıyodu nerdeyse

ne diyeti yaparsan yap, kendini tanıyan sensin, psikolojiyi yönetmek lazım.
yoksa ne görse saldırıyo insan hemen

diet ürünlere ben de karşıyım kesinlikle. ama bence karatayınki diet değil sağlıklı beslenme şekli. ekmek yemez yemez de bi gün bi dilim yersen nasıl şişersin. 8-10 dilim ekmek deil de 2 dilim ekmek. 10 zeytin değil de 5 zeytin. zeytin yağı çok sağlıklı tabiiki. velhasıl kelam dediğin gibi kendini tanıyan sensin herkesi dieti kendine :) ben karatay deneyimimi paylaştım.

tercih meselesidir tabiki ama bu topikteki herkes bu diyetten çok memnun.
Ara öğüne ihtiyaç duyulmuyor çünkü hep tokluk hissi var.Acıkma duygumu neredeyse yitirdiğimi düşünücem.
4 saat bişey yeme demektense,sağlıklı besleniyorsan 4-5 saat acıkmazsın diyor ki doğru bizler öyleyiz.
o kadar tokluk hissi oluyor ki 3. öğünü yemek istemiyoruz
öğünler küçük değil bu arada.mesela 1.5-porsiyon iskender yiyebiliyoruz (pidelerini yemeden),tereyağlı soslu yoğurtlu olarak ya da 2 tabaj yemek yiyebiliyoruz.önemli oan doymak ama çatlarcasına değil tabi!

Hiç bir şey diyebilirim.
Bugün sadece çook ama çook zorlayarak.
Yoğurt yedim bir de bitki çayı içtim o kadar.
Çok sağlıksız biliyorum ama yemeye kalkarken midem bulanıyor daha.
tatlım böyle olmaz.hastalanırsın bu şekilde yoğurt çorbası filan iç.bulgurla yap,tavuk sulu,içine tavuk parçaları at çok besleyici olur
patates nişastadır ve glisemik indeksi çok yüksek,insülin direnci başlatır.ya pardon ama kitabı tam olarak okuduğuna emin misin? :44: bu diyette kalori hesabı yapılmıyor,kaldı ki zeytinden 100 cal. alsak bile,kahvaltıdan sonra 4-5 saat acıkmayıp yemek yemediğimiz için leptin çalışıp yakıyor.tarhana çorbasından diyelimki 2 kase içtik,ne kadarcık un almış olabiliriz ki.özellikle ev tarhanası,çok unlu olmayan,bol sebzelisi,çokkk faydalı.Biz çok unlu yapmayız mesela.zararlı şeylerin yenmemesini,faydalı şeylerin de yenmesini tavsiye ediyor,o yüzden bazılarını keserken,diğerlerini doya doya veriyor.
başta da yazdığım gibi tercih melesi.tabi bu diyeti iyi anlamak ve en azından 1 ay uygulayıp bünyeyi alıştırmak gerekiyor ve sonra deneyimleri yazmak gerekiyor.Bu da benim fikrim.
hepimize diyetimize Allah kolaylık versin.
saphıracım cok tesdekkur ederım tam bı kez ısırmıstımkı cevebını okuyunca vazgectım esımle kızım yıyo kızım 11 aylık:90:
e tamam işte senin işin kolay,sen de kızını ye olsun bitsin hayatım oyy benim için de bi ısırık al

katılıyorum canım

Eğer yarın sabah kahvaltı yapmayı da başaramazsam öyle yapayım SAPHIRAcım.
En azından çorba besleyici olur.
Teşekkür ederimm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…