yarın sabah cevizli muzlu süt yap kendine,hem doyurucu,hem besleyici olur...yalnız bu çok güzel fikir yahu,ben de yapsam mı yarın sabaha
yarın sabah cevizli muzlu süt yap kendine,hem doyurucu,hem besleyici olur...yalnız bu çok güzel fikir yahu,ben de yapsam mı yarın sabaha
İlk önce bir yumurta deneyeyim diyorum.
Bir yudum deneyeyim eğer yiyemezsem o zaman dediğin gibi yapayım.
Sütle muz yenilebilir gerçekten.
Çok zorlamak midemi de.
canımm sana da geçmiş olsunn. neden yiyemiyorsunn acaba?:44::44:
en kısa zamanda toparlanırsın inşallah...
hem muzu da az tüketmiş olursun o şekilde.yani 1 bardak süte bir bütün muz fazla gelir diye düşünüyorum.yarım muz yeterli olur herhalde
deneyin gari,yiyin gariben de sabah deniyim yalnız şu anda ben çok acıktım biliyor musunuz kızlar.bugün yediklerim yüzünden,insülin çok sağlam çalışmış belli ki.gerçi yine de iyi tutmuş yediklerim de uzun zamandan sonra açlık hissettim ve hoşlanmadım bu durumdan.karşımda da eşimle kızım çikolata yiyorlar,sanırım acıkmamda onunda etkisi oldu.yarın sabah olsa da kahvaltı etsem diye ilk kez düşünüyorum.famir gibi oldum ben de bu arada o nerde,görünmüyor,h.sonu diye mi acaba
doğru dürüst muz da bulunmuyor kiii cnm
bugün alayım dedim biraz yumurtadan sıkılnca alternatif olsun diyee ama baktıklarımın hepsi ithaldi ve hiç doğal durmuyorduu renkleri falan zorla sarartılmış gibii içime sinmedi almadımmm
yumurtaya devam artık...
artık herşeyi inceliyorummmm alırkennn
Kötü ya etrafında birilerinin yemesi de.
su iç su tıkasın.
hmm hafta sonu diye mi yoksa kaçamaklar yapıyor ondan mı acaba ki ? :26:
tercih meselesidir tabiki ama bu topikteki herkes bu diyetten çok memnun.
Ara öğüne ihtiyaç duyulmuyor çünkü hep tokluk hissi var.Acıkma duygumu neredeyse yitirdiğimi düşünücem.
4 saat bişey yeme demektense,sağlıklı besleniyorsan 4-5 saat acıkmazsın diyor ki doğru bizler öyleyiz.
o kadar tokluk hissi oluyor ki 3. öğünü yemek istemiyoruz
öğünler küçük değil bu arada.mesela 1.5-porsiyon iskender yiyebiliyoruz (pidelerini yemeden),tereyağlı soslu yoğurtlu olarak ya da 2 tabaj yemek yiyebiliyoruz.önemli oan doymak ama çatlarcasına değil tabi!
tatlım böyle olmaz.hastalanırsın bu şekildeyoğurt çorbası filan iç.bulgurla yap,tavuk sulu,içine tavuk parçaları at çok besleyici olur
patates nişastadır ve glisemik indeksi çok yüksek,insülin direnci başlatır.ya pardon ama kitabı tam olarak okuduğuna emin misin? :44: bu diyette kalori hesabı yapılmıyor,kaldı ki zeytinden 100 cal. alsak bile,kahvaltıdan sonra 4-5 saat acıkmayıp yemek yemediğimiz için leptin çalışıp yakıyor.tarhana çorbasından diyelimki 2 kase içtik,ne kadarcık un almış olabiliriz ki.özellikle ev tarhanası,çok unlu olmayan,bol sebzelisi,çokkk faydalı.Biz çok unlu yapmayız mesela.zararlı şeylerin yenmemesini,faydalı şeylerin de yenmesini tavsiye ediyor,o yüzden bazılarını keserken,diğerlerini doya doya veriyor.
başta da yazdığım gibi tercih melesi.tabi bu diyeti iyi anlamak ve en azından 1 ay uygulayıp bünyeyi alıştırmak gerekiyor ve sonra deneyimleri yazmak gerekiyor.Bu da benim fikrim.
hepimize diyetimize Allah kolaylık versin.
e tamam işte senin işin kolay,sen de kızını ye olsun bitsin hayatımoyy benim için de bi ısırık al
katılıyorum canım
kim kaçamak yapıyor eşim mi ? o zaten benim kadar sıkı yapmıyor.Ekmeği de tamamen kesmedi.Pilav filan da yiyor.Eşimin boyu 190 cm,kilosu 96-97.şişman değil yani ama bel çevresinde fazlalıkları var tabi.o biraz dikkat ettiği zaman hemen gidior kiloları,onun sorunu yok çok şükür
turşunun az tuzlusu yenebiliyor sanıyorum.afiyet olsun yediklerinMerhaba kızlar,
haftasonu yoğun geçti yazamadım.
Cumartesi klasik kahvaltımı yaptım halılarımı sildim çok yoruldum,öğleden sonra mangalda et ve tavuk salata doyuncaya kadar yedim.saat 5 ten sonra sadece su içtim.O saatten sonra hiçbirşey yemedim acıkmadım zaten.
bugün klasik kahvaltı yaptım 15 tane kadar çekirdek yedim. Öğleden sonra ızgarada pişmiş 2 levrek,2 kanat salata ve turşu yedim çok doydum.Saat 4 ten sonra birşey yemedim. turşu serbestmiydi kızlar?Su içtim şimdide yeşilçayımı içiyorum.2 gün et ağırlıklı beslendim. Haftaiçi sebzeye ağırlık vericem.
Yalnız kızlar diyet yapmadığım zamanlarda bile mesela ramazanda karnım daha inmiş olurdu. Bu diyette karım hiç inmiyor. Akşam 6 dan önce hafif yiyorum uyuyana kadar hiçbrşey yemek yok. Sizdede varmı böyle birşey.Tabi kilo gidiyor ama karnım neden inmiyor anlamadım.Acaba yediklerimiz bağırsaklarda daha yavaşmı sindiriliyor?
:)))))yedim canım senın ıcınde kızımı. hem kalorısıde yok:))))
Yok yok famir ..
Acaba kaçamak yapıyor da ondan mı uğramadı dedim.
Merhaba,
Yıllardır bu siteyi takip ediyorum...anlaşılacağı üzere yıllardır ideal kilomda değilim.aslında devamlı yorgun ve unutkan olduğumdan kendime tahammül edemiyordum artık ve insülin direncimden dolayı kilo da veremiyordum.böyle mutsuz mutsuz bu sayfalarda dolanırken karatay diyetini farkettim, 2 saat sonra kitabı edindim,bir çırpıda okudum.okudukça neden yorgun neden unutkan ve neden diyete karşı iradesiz olduğumu anladım.bugün karatay diyetinde 2. günüm, ilk defa bi diyette iyi gidiyorum, sanki yorgun da değilim.belki çoğu su ama 1,3 kg.da verdim.
ibu ilk mesajım, bakalım becerebilmiş miyim