Popüler Konu Karatay Diyeti Deneyimlerimiz - Canan Karatay

yarın sabah cevizli muzlu süt yap kendine,hem doyurucu,hem besleyici olur...yalnız bu çok güzel fikir yahu,ben de yapsam mı yarın sabaha :KK1:

yarın sabah cevizli muzlu süt yap kendine,hem doyurucu,hem besleyici olur...yalnız bu çok güzel fikir yahu,ben de yapsam mı yarın sabaha :KK1:

İlk önce bir yumurta deneyeyim diyorum.
Bir yudum deneyeyim eğer yiyemezsem o zaman dediğin gibi yapayım.
Sütle muz yenilebilir gerçekten.
Çok zorlamak midemi de.

doğru dürüst muz da bulunmuyor kiii cnm:KK50::KK50::KK50:
bugün alayım dedim biraz yumurtadan sıkılnca alternatif olsun diyee ama baktıklarımın hepsi ithaldi ve hiç doğal durmuyorduu renkleri falan zorla sarartılmış gibii içime sinmedi almadımmm:KK19::KK19::KK19::KK19:
yumurtaya devam artık...:KK34::KK34::KK34:
artık herşeyi inceliyorummmm alırkennn:KK52::KK52::KK52:

İlk önce bir yumurta deneyeyim diyorum.
Bir yudum deneyeyim eğer yiyemezsem o zaman dediğin gibi yapayım.
Sütle muz yenilebilir gerçekten.
Çok zorlamak midemi de.

canımm sana da geçmiş olsunn. neden yiyemiyorsunn acaba?:44::44:
en kısa zamanda toparlanırsın inşallah...

hem muzu da az tüketmiş olursun o şekilde.yani 1 bardak süte bir bütün muz fazla gelir diye düşünüyorum.yarım muz yeterli olur herhalde

deneyin gari,yiyin gari :KK1: ben de sabah deniyim :nazar: yalnız şu anda ben çok acıktım biliyor musunuz kızlar.bugün yediklerim yüzünden,insülin çok sağlam çalışmış belli ki.gerçi yine de iyi tutmuş yediklerim de uzun zamandan sonra açlık hissettim ve hoşlanmadım bu durumdan.karşımda da eşimle kızım çikolata yiyorlar,sanırım acıkmamda onunda etkisi oldu.yarın sabah olsa da kahvaltı etsem diye ilk kez düşünüyorum.famir gibi oldum ben de:KK1: bu arada o nerde,görünmüyor,h.sonu diye mi acaba

canımm sana da geçmiş olsunn. neden yiyemiyorsunn acaba?:44::44:
en kısa zamanda toparlanırsın inşallah...

Bu sıralarda biraz sıkıntılar vardı.
benim de mideme vurur her şey.
Şimdi her şey daha iyi de midem işte almıyor bir şey.
Ama yarın deneyeceğim tekrar.
Ve bir şeyler mutlaka yiyeceğim.

hem muzu da az tüketmiş olursun o şekilde.yani 1 bardak süte bir bütün muz fazla gelir diye düşünüyorum.yarım muz yeterli olur herhalde

deneyin gari,yiyin gari :KK1: ben de sabah deniyim :nazar: yalnız şu anda ben çok acıktım biliyor musunuz kızlar.bugün yediklerim yüzünden,insülin çok sağlam çalışmış belli ki.gerçi yine de iyi tutmuş yediklerim de uzun zamandan sonra açlık hissettim ve hoşlanmadım bu durumdan.karşımda da eşimle kızım çikolata yiyorlar,sanırım acıkmamda onunda etkisi oldu.yarın sabah olsa da kahvaltı etsem diye ilk kez düşünüyorum.famir gibi oldum ben de:KK1: bu arada o nerde,görünmüyor,h.sonu diye mi acaba

Kötü ya etrafında birilerinin yemesi de.
su iç su tıkasın. :KK1:
hmm hafta sonu diye mi yoksa kaçamaklar yapıyor ondan mı acaba ki ? :26:

doğru dürüst muz da bulunmuyor kiii cnm:KK50::KK50::KK50:
bugün alayım dedim biraz yumurtadan sıkılnca alternatif olsun diyee ama baktıklarımın hepsi ithaldi ve hiç doğal durmuyorduu renkleri falan zorla sarartılmış gibii içime sinmedi almadımmm:KK19::KK19::KK19::KK19:
yumurtaya devam artık...:KK34::KK34::KK34:
artık herşeyi inceliyorummmm alırkennn:KK52::KK52::KK52:

hayatım pazardan aldırdım eşime ben.ithal tabiki çünkü bu mevsim yerli muz olmaz.Şubat-Mart olması lazım muzun mevsiminin.yerli muz da hem küçük hem tatsızdır

Kötü ya etrafında birilerinin yemesi de.
su iç su tıkasın. :KK1:
hmm hafta sonu diye mi yoksa kaçamaklar yapıyor ondan mı acaba ki ? :26:

kim kaçamak yapıyor eşim mi ? o zaten benim kadar sıkı yapmıyor.Ekmeği de tamamen kesmedi.Pilav filan da yiyor.Eşimin boyu 190 cm,kilosu 96-97.şişman değil yani ama bel çevresinde fazlalıkları var tabi.o biraz dikkat ettiği zaman hemen gidior kiloları,onun sorunu yok çok şükür

Merhaba kızlar,
haftasonu yoğun geçti yazamadım.
Cumartesi klasik kahvaltımı yaptım halılarımı sildim çok yoruldum,öğleden sonra mangalda et ve tavuk salata doyuncaya kadar yedim.saat 5 ten sonra sadece su içtim.O saatten sonra hiçbirşey yemedim acıkmadım zaten.
bugün klasik kahvaltı yaptım 15 tane kadar çekirdek yedim. Öğleden sonra ızgarada pişmiş 2 levrek,2 kanat salata ve turşu yedim çok doydum.Saat 4 ten sonra birşey yemedim. turşu serbestmiydi kızlar?Su içtim şimdide yeşilçayımı içiyorum.2 gün et ağırlıklı beslendim. Haftaiçi sebzeye ağırlık vericem.

Yalnız kızlar diyet yapmadığım zamanlarda bile mesela ramazanda karnım daha inmiş olurdu. Bu diyette karım hiç inmiyor. Akşam 6 dan önce hafif yiyorum uyuyana kadar hiçbrşey yemek yok. Sizdede varmı böyle birşey.Tabi kilo gidiyor ama karnım neden inmiyor anlamadım.Acaba yediklerimiz bağırsaklarda daha yavaşmı sindiriliyor?

tercih meselesidir tabiki ama bu topikteki herkes bu diyetten çok memnun.
Ara öğüne ihtiyaç duyulmuyor çünkü hep tokluk hissi var.Acıkma duygumu neredeyse yitirdiğimi düşünücem.
4 saat bişey yeme demektense,sağlıklı besleniyorsan 4-5 saat acıkmazsın diyor ki doğru bizler öyleyiz.
o kadar tokluk hissi oluyor ki 3. öğünü yemek istemiyoruz
öğünler küçük değil bu arada.mesela 1.5-porsiyon iskender yiyebiliyoruz (pidelerini yemeden),tereyağlı soslu yoğurtlu olarak ya da 2 tabaj yemek yiyebiliyoruz.önemli oan doymak ama çatlarcasına değil tabi!

tatlım böyle olmaz.hastalanırsın bu şekilde :KK20: yoğurt çorbası filan iç.bulgurla yap,tavuk sulu,içine tavuk parçaları at çok besleyici olur

patates nişastadır ve glisemik indeksi çok yüksek,insülin direnci başlatır.ya pardon ama kitabı tam olarak okuduğuna emin misin? :44: bu diyette kalori hesabı yapılmıyor,kaldı ki zeytinden 100 cal. alsak bile,kahvaltıdan sonra 4-5 saat acıkmayıp yemek yemediğimiz için leptin çalışıp yakıyor.tarhana çorbasından diyelimki 2 kase içtik,ne kadarcık un almış olabiliriz ki.özellikle ev tarhanası,çok unlu olmayan,bol sebzelisi,çokkk faydalı.Biz çok unlu yapmayız mesela.zararlı şeylerin yenmemesini,faydalı şeylerin de yenmesini tavsiye ediyor,o yüzden bazılarını keserken,diğerlerini doya doya veriyor.
başta da yazdığım gibi tercih melesi.tabi bu diyeti iyi anlamak ve en azından 1 ay uygulayıp bünyeyi alıştırmak gerekiyor ve sonra deneyimleri yazmak gerekiyor.Bu da benim fikrim.
hepimize diyetimize Allah kolaylık versin.

e tamam işte senin işin kolay,sen de kızını ye olsun bitsin hayatım :KK1: oyy benim için de bi ısırık al :emir_bebek:

katılıyorum canım

:)))))yedim canım senın ıcınde kızımı. hem kalorısıde yok:))))

kim kaçamak yapıyor eşim mi ? o zaten benim kadar sıkı yapmıyor.Ekmeği de tamamen kesmedi.Pilav filan da yiyor.Eşimin boyu 190 cm,kilosu 96-97.şişman değil yani ama bel çevresinde fazlalıkları var tabi.o biraz dikkat ettiği zaman hemen gidior kiloları,onun sorunu yok çok şükür

Yok yok famir ..
Acaba kaçamak yapıyor da ondan mı uğramadı dedim.

:KK1::KK1:

Merhaba kızlar,
haftasonu yoğun geçti yazamadım.
Cumartesi klasik kahvaltımı yaptım halılarımı sildim çok yoruldum,öğleden sonra mangalda et ve tavuk salata doyuncaya kadar yedim.saat 5 ten sonra sadece su içtim.O saatten sonra hiçbirşey yemedim acıkmadım zaten.
bugün klasik kahvaltı yaptım 15 tane kadar çekirdek yedim. Öğleden sonra ızgarada pişmiş 2 levrek,2 kanat salata ve turşu yedim çok doydum.Saat 4 ten sonra birşey yemedim. turşu serbestmiydi kızlar?Su içtim şimdide yeşilçayımı içiyorum.2 gün et ağırlıklı beslendim. Haftaiçi sebzeye ağırlık vericem.

Yalnız kızlar diyet yapmadığım zamanlarda bile mesela ramazanda karnım daha inmiş olurdu. Bu diyette karım hiç inmiyor. Akşam 6 dan önce hafif yiyorum uyuyana kadar hiçbrşey yemek yok. Sizdede varmı böyle birşey.Tabi kilo gidiyor ama karnım neden inmiyor anlamadım.Acaba yediklerimiz bağırsaklarda daha yavaşmı sindiriliyor?
turşunun az tuzlusu yenebiliyor sanıyorum.afiyet olsun yediklerin
incelme ve kilo verme var ama yanlardan inceldikçe,karnım top gibi çıkıyor,bana da çok enteresan geliyor ama ben 3 günde 1 wc ye çıkıyorum ona bağlıyorum.evet göbeğim de biraz azaldı ama daha fazla azalmasını beklerdim.doğum yapmış olmama sebep buluyordum da bilemiyorum yine de
:)))))yedim canım senın ıcınde kızımı. hem kalorısıde yok:))))

ohhh :KK9:

maşaallah yazmışta yazmışsınız oku oku bitmiyor ben haftasonları çok yoğun oluyorum malum 3 çocuk veödevleri çamaşırı banyosu ütüsü birde gezmede eklenince sizlerden ayrı düşüyorum ama aklımdan hiç çıkmıyorsunuz
yarın fitnese başlıyorum birde yağ ölçümü yaptıracağım karatayla bu ilk ölçümüm olacak sonuçlarından haberdar ederim iyiiigeceler şekerler :93:

Merhaba,
Yıllardır bu siteyi takip ediyorum...anlaşılacağı üzere yıllardır ideal kilomda değilim.aslında devamlı yorgun ve unutkan olduğumdan kendime tahammül edemiyordum artık ve insülin direncimden dolayı kilo da veremiyordum.böyle mutsuz mutsuz bu sayfalarda dolanırken karatay diyetini farkettim, 2 saat sonra kitabı edindim,bir çırpıda okudum.okudukça neden yorgun neden unutkan ve neden diyete karşı iradesiz olduğumu anladım.bugün karatay diyetinde 2. günüm, ilk defa bi diyette iyi gidiyorum, sanki yorgun da değilim.belki çoğu su ama 1,3 kg.da verdim.
ibu ilk mesajım, bakalım becerebilmiş miyim:KK3:

Merhaba,
Yıllardır bu siteyi takip ediyorum...anlaşılacağı üzere yıllardır ideal kilomda değilim.aslında devamlı yorgun ve unutkan olduğumdan kendime tahammül edemiyordum artık ve insülin direncimden dolayı kilo da veremiyordum.böyle mutsuz mutsuz bu sayfalarda dolanırken karatay diyetini farkettim, 2 saat sonra kitabı edindim,bir çırpıda okudum.okudukça neden yorgun neden unutkan ve neden diyete karşı iradesiz olduğumu anladım.bugün karatay diyetinde 2. günüm, ilk defa bi diyette iyi gidiyorum, sanki yorgun da değilim.belki çoğu su ama 1,3 kg.da verdim.
ibu ilk mesajım, bakalım becerebilmiş miyim:KK3:

hoşgeldin:KK71:
doğru yerdesin, doğru diyettesin:21:
kaç kilosun, boyun kaç

geç kaldım valla bir türlü yazamadım...

SABAH:

klasik kahvaltımı yaptım yumurtamı zeytinimi peynirimi yedim ama bugün spor yapmadım vucudum spora alışkın olmadıgı için üstüste karın kaslarım çok agrıyordu form..... dergisini aldım elime okudum böyle zamanlarda bir gün vucudu dinlendirmek çok iyi olurmuş öglen zaten bir şey yemedim akşamda aylardır makarna yemeddiğim için ve bugün heryerde karşıma makarna tarifleri çıktıgı için makarna haşladım patlıcan közledim sarımsaklı yogurt ile 5 kaşık ondan yedim sonra gittim 3 kaşık dah koydum bu sefer dedim saçmalama kedniem gittim döktüm kendime ceza verdim yarın sabah ilk işim nivea body ile dinamik sabahları yapacagım sonrada artık leslie ye başlayacagım 7 den sonra sadece lipton form çayımı içtim şimdide yatacagım :))) herkese kolay gelsinnn

Merhaba Hanımlar,

Bir süredir misafir olarak deneyimlerinizi takip ediyorum. Arada atlamalar da yaparak yaklaşık 350 sayfa okumuşumdur. Açıkcası diğer kilo verme sayfalarından daha cazip bulmamın en büyük nedeni, işlenmiş gıdalara karşı uzun zamandır bilinçli mesafem ve bunu destekleyen Sayın Canan Hoca. Bu noktadan hareketle Karatay beslenmesinin ayrıntılarını nette araştırmaya ve sizlerin süreçlerinizi takip etmeye başladım, bir kaç gün sonrasında da kitabı edindim. Ne yalan söyleyeyim sabah menülerinizi okuyunca yok dedim bu kadar yemeyle olmaz bu iş ama az az sık sık yemeyle ne oldu ki bir de bunu denemeliyim dedim, ne de olsa Canan Hoca söylüyor. İlk 5 günde 900 gr kadar gitti. Sonrasında regl olduğum için tartılamadım ki hala da devam ediyor. Ayın 18 inde ikinci kez tartılacağım ve sonucu bildireceğim. Regl olmadan en az 4-5 gün önce istisnasız her ay tatlıya, çikolataya saldıran ben bu süreçte kesinlikle yemedim, kendimi tuttuğumdan değil AKLIMA BİLE GELMEDİĞİNDEN :) Ayrıca 2 saatte bir azıcık yemek yeme stresim olmadığından ve güçlü bir kahvaltı yaptığımdan çoğunlukla akşama kadar acıkmıyorum. Günlük 2.5-3 lt su ve 3-4 fincan sodalı yeşil çay içiyorum. Velhasıl kelam, kimi zaman 2 kimi zaman 3 öğün yaparak başladığım sürecime sizlerle devam edeceğim. (Bu arada yazdıklarımı okudum da sanki dilekçe yazarcasına ciddileşmişim, biraz daha devam edersem 'gereğini arz ederim' diye bitirecektim herhalde:))) İradeniz ve azminizden büyük cesaret aldım, gazamız mübarek olsun :)

Yarın sabahki kahvaltım:
2 yumurta, 1 domates, biraz taze nane, maydanoz ve roka, 5-6 yeşil zeytin, biraz beyaz peynir, çiğ olarak (fındık, yer fıstığı, badem ve ceviz), 2 kuru kayısı.

X