• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kararsızım siz ne yapardınız?

ayslongrd

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
12 Mart 2025
1
0
1
29
Selam kızlar, gündeme özel bir soruyla geldim. Malum Ramazan ayındayız ve iftar davetleri oluyor, olacak. Aile içinde mesafeli olduğumuz ya da küslük yaşadığımız kişileri davet etmek konusunda nasıl hareket edilmeli, çağırmalı mı çağırmamalı mı karar veremiyorum.
Ben bir yıldır evliyim. Eşimin abisi, bu süreçte bizi yalnızca bir kez davet etti. Onda da özel bir davet değildi; uzaktan bir akraba gelmişti ve tüm aile topluca çağrılmıştı. Üstelik bu davet, akşam saatlerinde sadece mesaj yoluyla iletildi.
Çağrılmak için çağrıldık diyebilirim.
Bizim de ertesi gün için başka bir planımız olduğu için gidemedik. Sonrasında ise bizi hiç davet etmediler. Ama bizden sonra evlenen arkadaşlarını ve aile içindeki diğer akrabaları çağırdıklarını sosyal medyada paylaşımlarından gördüm.

Buna karşılık ben, onları iki kez evimde misafir ettim ve en iyi şekilde ağırladım. Ki iki davet arasında çok yakın bir zaman dilimi vardı(tüm hazırlığımı yapmış olmama rağmen tekrar onlar için baştan yapmıştım) elti hiç arayıp soran biri olmamasına rağmen o davet öncesinde daveti bilerek kendini bir şekilde davet ettirdi, geldiler.

Şimdi iftar için davet etmek istemiyorum. Çünkü hem çalışıyorum, Ramazan’da oruçluyken gerçekten çok yoruluyorum, hem de sadece kayınvalidemi, kayınpederimi ve kendi çekirdek ailemi bir kez ağırlayıp meseleyi kapatmak istiyorum. Ancak eşim, "Biz küçüğüz, ben adım atıp abimi çağıracağım" diyerek ısrar ediyor. Bu yüzden aramızda bir gerginlik oluştu ve eğer çağırmazsam bu gerilim daha da artacak gibi görünüyor.

Eltim ile aramızda başından beri büyük bir soğukluk var. Küslük gibi değil ama bir süredir neredeyse hiç konuşmuyoruz ve aynı ortamda bulunmaktan kaçınıyoruz. Bana karşı zamanında büyük haksızlıklar yaptı, arkamdan konuştuklarını da biliyorum. Kıskanç ve fesat bir karakteri var.

Beni düşündüren bir diğer konu ise kayınpederimin yakın zamanda aile içindeki küslüklere dair eşime ve bana yaptığı konuşma. Kardeşler arasında dargınlık olmasını istemediğini söyledi ama bunu söylerken konu hep bana getirildi. Asıl sorun çıkaranlar eltim ve eşimin abisi olmasına rağmen, suçlanan taraf ben oldum.

Oysa hem eltimin hem de eşimin abisinin kayınvalideme benimle ilgili konuştuklarını biliyorum. Gerçekten karpuz çekirdeğini doldurmayacak şeyleri büyütüp dert etmişler, olay haline getirmişler. Ben ise aramızda olan sorunların hiçbirini eş ailesine anlatmadım, burada kaybettim herhalde. Kayınvalidem de bu konuşmaları alıp kayınpedere taşımış olacak ki kayınpeder böyle bir konuşma yaptı.

Beni asıl rahatsız eden ise son olarak kayınvalidenin yanında bir araya geldiğimizde eltimin sergilediği tavırlar oldu. Sürekli bir rekabet, karşılaştırma ve yarıştırma havası içindeydi. Her fırsatta saçma sapan tavırlar sergiledi, bir ara laf soktu falan. Ben laf atmadığım sürece ne kaynım ne elti iletişim kurmadı. Ailecek bu şekilde oldukları belli ama kimse bu tavırlarını görmüyor.

Şimdi düşünüyorum, acaba onları çağırıp sanki hiçbir şey yokmuş gibi mi davransam? En azından aile içinde suçlamaların önünü kesmiş olurum. Çünkü maalesef bazı ailelerde sorun çıkaran kişiler hep korunup kollanır, onların hataları görülmez ama mesele sen olunca büyütülür.

Eğer davet edersem nasıl davranmalıyım? Açıkçası içimden çok samimi bir misafirperverlik gelmiyor ama yine de ortalığı germek de istemiyorum. Nasıl bir tavır takınmalıyım? Siz olsanız ne yapardınız?

Selam kızlar, gündeme özel bir soruyla geldim. Malum Ramazan ayındayız ve iftar davetleri oluyor, olacak. Aile içinde mesafeli olduğumuz ya da küslük yaşadığımız kişileri davet etmek konusunda nasıl hareket edilmeli, çağırmalı mı çağırmamalı mı karar veremiyorum.
Ben bir yıldır evliyim. Eşimin abisi, bu süreçte bizi yalnızca bir kez davet etti. Onda da özel bir davet değildi; uzaktan bir akraba gelmişti ve tüm aile topluca çağrılmıştı. Üstelik bu davet, akşam saatlerinde sadece mesaj yoluyla iletildi.
Çağrılmak için çağrıldık diyebilirim.
Bizim de ertesi gün için başka bir planımız olduğu için gidemedik. Sonrasında ise bizi hiç davet etmediler. Ama bizden sonra evlenen arkadaşlarını ve aile içindeki diğer akrabaları çağırdıklarını sosyal medyada paylaşımlarından gördüm.

Buna karşılık ben, onları iki kez evimde misafir ettim ve en iyi şekilde ağırladım. Ki iki davet arasında çok yakın bir zaman dilimi vardı(tüm hazırlığımı yapmış olmama rağmen tekrar onlar için baştan yapmıştım) elti hiç arayıp soran biri olmamasına rağmen o davet öncesinde daveti bilerek kendini bir şekilde davet ettirdi, geldiler.

Şimdi iftar için davet etmek istemiyorum. Çünkü hem çalışıyorum, Ramazan’da oruçluyken gerçekten çok yoruluyorum, hem de sadece kayınvalidemi, kayınpederimi ve kendi çekirdek ailemi bir kez ağırlayıp meseleyi kapatmak istiyorum. Ancak eşim, "Biz küçüğüz, ben adım atıp abimi çağıracağım" diyerek ısrar ediyor. Bu yüzden aramızda bir gerginlik oluştu ve eğer çağırmazsam bu gerilim daha da artacak gibi görünüyor.

Eltim ile aramızda başından beri büyük bir soğukluk var. Küslük gibi değil ama bir süredir neredeyse hiç konuşmuyoruz ve aynı ortamda bulunmaktan kaçınıyoruz. Bana karşı zamanında büyük haksızlıklar yaptı, arkamdan konuştuklarını da biliyorum. Kıskanç ve fesat bir karakteri var.

Beni düşündüren bir diğer konu ise kayınpederimin yakın zamanda aile içindeki küslüklere dair eşime ve bana yaptığı konuşma. Kardeşler arasında dargınlık olmasını istemediğini söyledi ama bunu söylerken konu hep bana getirildi. Asıl sorun çıkaranlar eltim ve eşimin abisi olmasına rağmen, suçlanan taraf ben oldum.

Oysa hem eltimin hem de eşimin abisinin kayınvalideme benimle ilgili konuştuklarını biliyorum. Gerçekten karpuz çekirdeğini doldurmayacak şeyleri büyütüp dert etmişler, olay haline getirmişler. Ben ise aramızda olan sorunların hiçbirini eş ailesine anlatmadım, burada kaybettim herhalde. Kayınvalidem de bu konuşmaları alıp kayınpedere taşımış olacak ki kayınpeder böyle bir konuşma yaptı.

Beni asıl rahatsız eden ise son olarak kayınvalidenin yanında bir araya geldiğimizde eltimin sergilediği tavırlar oldu. Sürekli bir rekabet, karşılaştırma ve yarıştırma havası içindeydi. Her fırsatta saçma sapan tavırlar sergiledi, bir ara laf soktu falan. Ben laf atmadığım sürece ne kaynım ne elti iletişim kurmadı. Ailecek bu şekilde oldukları belli ama kimse bu tavırlarını görmüyor.

Şimdi düşünüyorum, acaba onları çağırıp sanki hiçbir şey yokmuş gibi mi davransam? En azından aile içinde suçlamaların önünü kesmiş olurum. Çünkü maalesef bazı ailelerde sorun çıkaran kişiler hep korunup kollanır, onların hataları görülmez ama mesele sen olunca büyütülür.

Eğer davet edersem nasıl davranmalıyım? Açıkçası içimden çok samimi bir misafirperverlik gelmiyor ama yine de ortalığı germek de istemiyorum. Nasıl bir tavır takınmalıyım? Siz olsanız ne yapardınız?
davet ederdim

Zor bir durum eşim istiyor sen istemiyorsun

Valla ben o konuları kapattım ne elti ne sütlü kafam rahat şeytan görsün yüzlerini evim de yer merdivende dedikoduma başlarlar dı üstelik birisi de çok yakın akrabam aynı aileye gelin gittik düşman oldu ✅

Benim 7 sene mi aldı kocan ne zaman akıllanır biliyor musun abisi karısının gazıyla kocana kazık atmalı ki o zaman zira benim ki o zaman uyandı sen haklıydın canım hasstir ordan ulan 7 yılımı mahvettiler ama şimdi kafam rahat

Konunuza gelince içinizden ne geliyorsa öyle yapın

Madem eşiniz davet edicem diye tutturmuş çağırın siz de ama ben adımımı senin hatrına son kez atıyorum bundan sonra karşılık görmezsem ısrar kabul etmiyorum dersiniz. Böylece eşinizde bir daha ısrar edemez. Hatta eltinizi siz davet edin.

Eş ailesine tavirli gözükmek buyuk hata, birakin esiniz kendi bulsun kusecek sebebi.

Gereksiz yere gerginliği uzerinize cekmeyin, size acik acik kufur hakaret vb birsey yoksa magduru oynamak, vakur durmak, alttan alttan islemek lazim erkekleri baska turlu durduk yere aileci olup cikiyorlar, sanki kendi ailelerinin ne mal oldugunu bilmezler gibi...

Politik ve akilci davranin, davet edin.

Siz çağırmayalım diye diretirseniz eşinizde inada binecek daha çok kıymetlenecek abisi.

Siz çağırın kendi karakterinizden ödün vermeden ağırlayın. Emin olun o abi bir şekilde kardeşine karşı bir kazık atar ve eşinizde o zaman anlar herşeyi.

Yoksa eşler malesef sürekli aileyi koruma tarvrından yana oluyor, kendileri görmeli bazı gerçekleri.

Evlilik bir günlük mesele değil ve birşeyler nasıl başlarsa öyle ilerler.
Ben kendi ailevi ilişkilerimiz konusunda tavrımı hep önceden belirledim ve nasıl yol aldıysam çizgimden çıkmadım.
Eltim ile yıllardır görüşmüyoruz, eşim de abisi ile ancak önemli bir durum varsa iletişim içerisinde oluyor.
Çünkü sizin yaptığınız gibi ben de hep alttan aldım, bizi evlerine davet etmemelerine rağmen veya başkaları ile kurdukları samimiyeti bizimle kurmamalarına rağmen, kardeştir araya girmeyeyim yine de mesafeli olmayalım diye çabaladım.
Ama karşı taraf kıskanç ruhlu olunca ne yaptıysam da hep ters tepti.

Kayınvalide ve kayınpeder bu konuda konuşacak oldukları zamanda, ben kendi açımdan olan gördüğüm tavırları, yaşatılanları ve yapılanları bir bir anlatıp, eh şimdi sen buyur bakalım sen nasıl davranırdın? a getirdim mevzuyu.
Sonuç olarak hak vermekten başka seçenekleri olmadı.

Yıllardır da umrumda değiller.
Ne kadar ekmek o kadar köfte mantığında oldum ben hep.
Bana değer verirsen değer görürsün, bana ilgi verirsen ilgi, ama kötü davranırsan da iyilik beklemesin kimse.
İçinizden gelmiyorsa sadece birilerinin gönlü olsun diye birşeyler yapmayın, sonunda yine siz kötü olursunuz.
Bari içinizden geldiği gibi davranarak kötü olun ki başınız ağrımasın.

Size karşı açık açık yapılan bir terbiyesizlik olmadığı sürece eşiniz istiyorsa formaliteden çağırabilirsiniz.
Normal zamanda gidip gelme olmuyormuş zaten. Sizde tekrar özellikle davet etmezsiniz sonra ki süreçte.
Kp gelip bir konuşma yapmışken şu an ağırlamazsanız kabak yine sizin başınıza patlayacak gibi.
Ha tüm bunlar umurumda değil, görüşmek çağırmak istemiyorum diyorsanız (haklı olarak) eşinizle konuşabilirsiniz tekrardan sebeplerini açıklayarak.

Bence davet kısmındaki kararı eşinize bırakın. Çünkü karşıda kendini davet ettiren, planlara dahil olan bir elti var. Durum böyleyken siz tavır sergilediğinizde, kardeşlerin arasını açan kişi olarak değerlendirilebilirsiniz. Ne kadar haklı olsanız da.

Ancak, tavır sergilemeyin derken hiçbir şey olmamış gibi davranın da demek istemiyorum. Her zaman bir sınırınız, bir mesafeniz olması gerekir. Aksi halde en çok nazı geçilen kişi de siz olursunuz. Burada çok ince bir çizgi var. Bence eşiniz abisini davet etmek istiyorsa kendisi davet etsin. Siz bu kısımlarda bir muhataplık kurmayın. Geldiklerinde de eltiyle mesafeyi mutlaka tutun. Size laf atıyorsa onu hiç dinlememiş gibi davranın. Olumlu ya da olumsuz en ufak bir karşılık vermeyin. Karşınızdaki insanın kalitesi sizden düşükse, kötü niyetli davranışları size komik hissettirsin. Umursamayın. Arkadaşlık zaten kurmanızı önermem. Arkadan konuşan insanlara güven olmaz. Böyle insanlarla iyi olsanız da her zaman sıkıntı yaşarsınız. Hiç muhatap olmamak en güzeli.

Sizi davet etmemelerine de hiç takılmayın. Davet etseler de yerinizde olsam ben katılmam. Gereksiz bir gerginlik çünkü. Mutlu hissetmeyeceğiniz bir ortama dahil olmamanız en iyisi. Onlar geldiğinde ise siz her zaman asaletinizi mesafenizle gösterin. Aile onları haklı görüyorsa da görsün, zamanla herkesin gerçek yüzü bir şekilde görünür merak etmeyin. Siz kendisinizi nasıl huzurlu hissediyorsanız o şekilde devam edin.

Ben karışmam valla eşim kimi isterse çağırır 🤣eşimin tarafına kendı kendıme tavır almam ortada yanlış varsa eşim direk kestirip atar o kişiyi zaten bana bırakmaz Allah razı olsun hiç karşılaşmadık böyle dingil konularda kocişimle .
iş yapmaktan kimsenın yüzünü gördüğüm olmuyor zaten bizim davetler kalabalık olur geçen sene 250 kişi vardı erkekler bahçedeydi odalarda herkes ayrı oturdu ayrı sofralar kuruldu kim kim ne bilem 🤣 haftasonu yine 40 kişilik bi davetım var kim geliyor bilmiyorum bile 🤣 eşim amcası halası dayısı teyzesi buyuklerı arayıp çoluk çocuk davetlisiniz diyip gecıyor gelenler zaten bizi sevenler oluyor dışardan soğuk olduğum gelen olursa gözüme kestiriyorum hatır saymış gelmıs diyorum kırgınlığımı dindiriyorum .eşimin küs olmadığı kişiye de saygı gosterırım ev onunda evi ben küstüm sende küs moduna girmem çocuk gibi. benım saygım eşime karşıdaki de kendıne alınırsa miss gibi kırgınlıklar hafifliyor ama bu demek değil ki ondan sonra mıç mıç oluyorum selam aleyküm aleyküm selam nokta .

Evıme gelen ınsana surat sallamam buda altın kuralım ,ben kendıme yakışanı yaparım .sizde öyle yapın bırakın sizin insanlığınızdan olsun .

Mevzu sadece dördünüz arasında olsa çağırmayın derdim. Ama kp bile olaya dahil olduysa Ramazan da ağırlar, yeri gelince evlerine hiç davet edilmediğini, gereksiz mesafeye üzüldüğünümü filan söylerdim. Tabi ki kp ve KV ne düşündüğünü önemsiyorsanız.

Eşiniz size destek verse sıkıntı yok ama diğerlerinin gözünde sanki sıkıntı sizden kaynaklı gibi durmasın. Eşinize de bunun son olduğunu evlerine bir davet olmazsa çağırmayacağınızı söylersiniz.

Ben karışmam valla eşim kimi isterse çağırır 🤣eşimin tarafına kendı kendıme tavır almam ortada yanlış varsa eşim direk kestirip atar o kişiyi zaten bana bırakmaz Allah razı olsun hiç karşılaşmadık böyle dingil konularda kocişimle .
iş yapmaktan kimsenın yüzünü gördüğüm olmuyor zaten bizim davetler kalabalık olur geçen sene 250 kişi vardı erkekler bahçedeydi odalarda herkes ayrı oturdu ayrı sofralar kuruldu kim kim ne bilem 🤣 haftasonu yine 40 kişilik bi davetım var kim geliyor bilmiyorum bile 🤣 eşim amcası halası dayısı teyzesi buyuklerı arayıp çoluk çocuk davetlisiniz diyip gecıyor gelenler zaten bizi sevenler oluyor dışardan soğuk olduğum gelen olursa gözüme kestiriyorum hatır saymış gelmıs diyorum kırgınlığımı dindiriyorum .eşimin küs olmadığı kişiye de saygı gosterırım ev onunda evi ben küstüm sende küs moduna girmem çocuk gibi. benım saygım eşime karşıdaki de kendıne alınırsa miss gibi kırgınlıklar hafifliyor ama bu demek değil ki ondan sonra mıç mıç oluyorum selam aleyküm aleyküm selam nokta .

Ya 250 kişi mi 😮 maşallah bizde düğünler kalabalık olur 😂

Ya 250 kişi mi 😮 maşallah bizde düğünler kalabalık olur 😂
Eşim ticaretle uğraşıyor o yüzden bahçeye masa sandalye atılır esnaflar da eklenir bu davete erkekler dışarda olur 🤣 eve kapıdan biri girer tanımam bile ne bileyim hangi esnafın hanımı 🤣 düğün evi gibi oluo zaten uzun uzun sofralar gecen sene kıcımın yarısını tv unıtesı kenarına koyup iftar açmıştım 🤣 kendımı oturmaya sığdıramayıp 🤣

Eşim ticaretle uğraşıyor o yüzden bahçeye masa sandalye atılır esnaflar da eklenir bu davete erkekler dışarda olur 🤣 eve kapıdan biri girer tanımam bile ne bileyim hangi esnafın hanımı 🤣 düğün evi gibi oluo zaten uzun uzun sofralar gecen sene kıcımın yarısını tv unıtesı kenarına koyup iftar açmıştım 🤣 kendımı oturmaya sığdıramayıp 🤣

Ya Allah bereket versin hem yorucu hem eğlenceli oluyordur.

Esiniz istiyorsa esiniz cagirsin, hazirligi da esiniz yapsin o zaman. Ben cagirmak istiyorum diyip kenara cekilecek isin butun yuku size kalacaksa bu konu da bir oy hakkiniz olmasi gerektigini dusunuyorum.
Diger yandan kv ve kp ile sorun yok ise aranizda ve onlari cagiracaksaniz, mecburen abisini ve karisini da cagirmak durumunda kalacaksiniz gibi.
Soyle yapabilirsiniz mesela, aksam saatlerinde size atilan mesaj gibi mesajla olabilir.

Peki bu kadar kalabalık için yemeği siz mi hazırlıyorsunuz yoksa dışarıdan mı alıyorsunuz.

Peki bu kadar kalabalık için yemeği siz mi hazırlıyorsunuz yoksa dışarıdan mı alıyorsunuz.
yemek şirketleri var minibüs seklınde gelıyorlar masa sandalyesıne kadar getiriyorlar
Menüyü siz istiyorsunuz
Yayla çorbası
Bamya
Kavurma
Su böreği
Pilav
Tatlı
Limonata-su-ekmek -hurma
vardı bizim menüde .

kendimde büyük tencerelerle yaprak sardım salatasını yaptım meze olarak da tarator ekledim bu şekilde hallediyoruz büyük davetleri 6 senedir böyleydi .
Ama bu sene gebelik durumu olunca öyle büyük bi yükün altına giremedim hemde evi taşıdık siteye gectık bahçe kalmadı doğal olaraktan parça parça aldık . şükür bu haftasonu ki 40 kişiyide gonderınce geriye bi 50 kişi falan kalıyor onlarda artık bayrama doğru cıkarcamm aradan alışmış ınsanlar soruyor bu sene davet yokmu die 🤣🤣
Allah razı olsun bu sene eşim esnafı hava güzel olunca sadece erkekler olacak şekilde dükkanın önünde halletti gönderdi

Back
X