• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Karanlıklardayım

Bu kadar kötü niyetli insanın arasında kendinizi düzeltmeyi ummak ne kadar gerçekçi? Ben etrafıma hep toplarım böylelerini diyorsanız, bu da sizin yaşam tarzınızı ortaya koyar.

tekrarlıyorum yaşam tarzı değil
bana öğretildiği ve mecbur bırakıldığı hali bu.
o yüzden mevcut içinde düzeltme yapmaktan bahsettim, önce kendimdem başlayarak
bir "hayır" kelimesi dahi beni pekçok sıkıntıdan kurtarabilecek bir kelime belki ama ben kullanamıyorum.

Nasıl bir sülale öyle seçmece nemrutlar toplanmış

hiçbir fikrim yok inanın. onlar mı nemrut ben mi nemrutum.
zaman zaman bu yolla bastırıp törpülemeye mi çalışıyorlar acaba diye düşünmüyor değilim aslında ancak bir amcanın, teyzenin ya da halanın bunu neden yapacağını bilmiyorum.

Bnce sende onlarri umursama ve deger verme sana laf soyleyenlerede aninda cvni yapistir baska seylerden zevk al.aya calis ve bian once evlenmeye calis isyerinde yokmu kimse tanimsya calis allah yardimcin olsun

işte şu cevabını yapıştırma ve içini boşaltabilme olayını becerebilsem harika olacak.
yok maalesef bir aday yani olanların da derdi başka.

Herkesin etrafindaki insanlarin iyi kotu yaptığı birsuru sey var. Kotuleri bu kadar düşünürsek zaten etrafta kimseyi birakmayiz. Siz hep kotu olaylari dusunmussunuz hal boyle olunca bunlair tabi insan. Eh sizin etrafinizda da hep aksi insanlar toplnamis onun da etkisi vardir tabi ama caninizi sikmamak için bunlara takilmamaya calisin. Siz hayatınızda basariliysaniz bulunduğunuz noktadan memnunsaniz gerisi teferruat. O onu demia oburu bunu dusunmus bosverin. Her lafin cevabını kendinize güveniniz ve dik durusunuzla alt edersiniz.

belki ben hassasım doğrudur.
kimin hayatı hep mükemmel insanlarla dolu ki
sorun şu ki ben ne kendimi savunabiliyorum ne de mücadele edebiliyorum.
düşünmeyi, üzülmeyi hatta adam yerine koymayı bırakmam lazım bir an evvel hem de
dik duruş ve güven keşke becerebilsem

Canım aileni değiştiremezsin ama çevreni arkadaşlarını değiştirebilirsin. Ailende olabildiğince uzak ol uzak olunca insan daha değerli oluyor. Yanlız kal ama yanlış kişilerle arkadaşlık kurma. 1 arkadaşın olsun ama sağlam olsun. Çevreden uzaklaşabilirsen uzaklaş. Sosyal aktivitelere katıl. Meslek kursları olur el sanatları vs öyle şeyler olur. Kendine bir sosyal hayat kur ve kendine güvenin gelsin.

Canım aileni değiştiremezsin ama çevreni arkadaşlarını değiştirebilirsin. Ailende olabildiğince uzak ol uzak olunca insan daha değerli oluyor. Yanlız kal ama yanlış kişilerle arkadaşlık kurma. 1 arkadaşın olsun ama sağlam olsun. Çevreden uzaklaşabilirsen uzaklaş. Sosyal aktivitelere katıl. Meslek kursları olur el sanatları vs öyle şeyler olur. Kendine bir sosyal hayat kur ve kendine güvenin gelsin.

bugünden itibaren mesafeyi korumaya başlayacağım inşallah. bakalım ne gibi abuk sabuk laflar duyacağım.
bilindik laf "sen çok değiştin" olacak gerisini bilmiyorum.
spora filan gideyim dedim ama işten güçten fırsat olmuyor ki

sağolasın. gelirim var çok şükür. kendi başına geçinecek ev yapacak durumdayım ama iş ciddiye binice öyle olmuyor olamıyor.
mevucudn içinde düzeltme yapmam lazım
merhaba, canım konunu okudum mevcudun içinde düzeltme yapılamaz malesef çok zor ..öyle olsa eşler yıllarca dayak yemez, küçük düşmez, kavga etmezdi :/ insanlar alıstıkları duzenden vazgecmezler can cıkar huy cıkmaz hayatım.. kendıne yenı bır hayat istıyorsan ayaklarının uzerınde durup yenı bır düzen kurman gerek. eger bunu yapamam dıyorsan cok bır sansın kalmıyor. evlilik dediğin gibi hemen olabilecek birşey değil ve sakın yagmurdan kacarken doluya tutulma :( katlanmak zor bılıyorum değiştirmek daha da zor. hayatta bol şans ne diyelim hakkında hayırlısı..

Aciklamani okudum, oncelikle soyleyeyim. Alinti yapmadim cok uzun olmasin diye, ama okudum ve ona istinaden yaziyorum.
Senin kendine guvenmeyi,
Hayir diyebilmeyi,
Dik durabilmeyi,
Kendini sevip deger vermeyi,
Elalemi bosvermeyi; ki hala "sen degistin" diyecekler diye tedirginlik gosteriyorsun bircok oneriye,

ogrenmen lazim bence. Kirmak istemem, yanlis anlasilmasin. Ama 34 yasina gelmissin. Okulunu okumussun, parani kazaniyorsun, hayatini yoluna koymussun, kimseye bagimli yasamiyorsun, yasamana gerek de yok. Peki bu neyin ezikligidir yahu? Sen deger konusunda kacinci sirada geliyorsun? Senin fikirlerin mutlulugun ne kadar onemli?
Bak canim, kimse seni dusunmuyorsa sen kendini dusuneceksin. Hatta bencil ol, biraz bencillik iyidir, hele ki senin cevrene gore. Anlasilan kimsenin senin duygularini onemsedigi yok. Sen de sizlanacagina, kendini toparlaman lazim.

Ailenin 40 yillik zihniyetini degistiremeyecegine gore kendini degistir. Oncelikle o ortamdan cik bence de. Hayatini baska bir yerde kendi basina da kurabilirsin. Ama korkuyor musun, cesaret mi edemiyorsun, hala izin almaktan, ailen tarafindan yargilanmaktan bahsediyorsun. Sen bunlari dusunecek yaslari gecmissin. 18 yasinda evden kacmiyorsun, sen yetiskin bir bireysin, ona gore davranmalisin artik. Ailenle nasil konusursun, nasil tavrini koyarsin, ikna yoluna mi gidersin, yoksa isyan yoluna mi sen dusun. Ama artik agirligini koyma zamanin gelmis o ailede. Lafim meclisten disari, alinma, ama esek olursan sirtina binen cok olur demisler, aynen oyle. Herseye he diyen, herkesten korkan biri gibi gorunuyorsun burdan bakinca. Kim nereye cekerse oraya, kim ne derse onu yapmaya... Senin ceyregin etmeyen insanlarda bile ne ozguven var. Sende altyapi da var ama niye boylesin anlamadim. Daha fazla hayatini heba etmeden kendini toparla bence. Bunun ilerisi de var. Yarin birgun evlenirsin, saniyor musun ki kocan, kocanin ailesi kendi ailenden hallice davranir? Bu ozelligini farkeden herkes uzerine gelir, hayat boyu ayni derdi yasarsin. Bence bir an once kendine gelmelisin.

evlatlık olmadığımı biliyorum.
ancak bu ısnırı neden bu kadar keskin çizdiniz?
bu tavırlara maruz kalmak benim kötü kalpli bir insan olduğum anlamına mı geliyor?
mükemmel bir kalbim var demiyorum ama kötü kalplilik derseniz orada durmak lazım.
kötü kalplilik beraberinde, kıskançlığı, kavgacılığı, ihaneti ve çok yüksek bir egoyu getirir ki bunlar bende olsa şu an bu konuyu açacak kadar biriktirmiş olmazdım içimde.

Kötü kalplilik bir örnek sadece. Anlamama yardım et o halde. Yani ilk mesajını defalarca okudum. Anlattıkların gerçekse bile öylesine abartılı geldi ki.hayatın adeta köle isaura+külkedisinin kombosu şeklinde. Kusura bakma ama yani anlamıyorum bir insana tüm ailesi ve akrabaları bu denli kötü ve aşağılayıcı olur mu?durup dururken?hem anne tarafın hem baba tarafın yengeler dahil,bunları geçtim arkadaşların ve sevgililerin bile.annen baban dahil sana söyledikleri laflar,yaptıkları hareketler yenilir yutulur cinsten değil.kuzeninin kocası bile sana laf söylüyor?yani senin kusurun ne? Ben çok vericiyim içime atıyorum la falan olacak şey değil.yani sen ne anlatırsan burda ona göre de senden taraf olunuyor doğal olarak. Ben de anlamıyorum birisine durup dururken tüm dünyanın bu denli karşı olmasını.belki biraz da kendini anlatırsan benim de kusurum bu,ben de şunu yaptım hatalıydım falan daha iyi anlaşılır ne dersin?

kesinlikle katılıyorum. ben öyle yapıyorum kendimi yalnız hissediyorum fakat istesem çok arkadaşım olurdu ama yalandan arkadaşlıklar olmasın daha iyi.aynı şey evlilik içinde geçerli insanlar hep birilerini kullanıp ne koparırımın derdinde.zaten çalışıyorsunuz fazla boş zamanınız kalmaz. akşamları eve gidince sıkılırsınız ama buna da zamanla alışırsınız.mesela ben şöyle düşündümki eğer ayrı eve çıkarsam kendime köpek alıp ona bakarım. onlar sizi karşılık beklemeden seviyorlar. :KK65:

Kötü kalplilik bir örnek sadece. Anlamama yardım et o halde. Yani ilk mesajını defalarca okudum. Anlattıkların gerçekse bile öylesine abartılı geldi ki.hayatın adeta köle isaura+külkedisinin kombosu şeklinde. Kusura bakma ama yani anlamıyorum bir insana tüm ailesi ve akrabaları bu denli kötü ve aşağılayıcı olur mu?durup dururken?hem anne tarafın hem baba tarafın yengeler dahil,bunları geçtim arkadaşların ve sevgililerin bile.annen baban dahil sana söyledikleri laflar,yaptıkları hareketler yenilir yutulur cinsten değil.kuzeninin kocası bile sana laf söylüyor?yani senin kusurun ne? Ben çok vericiyim içime atıyorum la falan olacak şey değil.yani sen ne anlatırsan burda ona göre de senden taraf olunuyor doğal olarak. Ben de anlamıyorum birisine durup dururken tüm dünyanın bu denli karşı olmasını.belki biraz da kendini anlatırsan benim de kusurum bu,ben de şunu yaptım hatalıydım falan daha iyi anlaşılır ne dersin?
.
bence siz yanlış düşünüyorsunuz. çünkü zaten şöyle bir insanlara baktığımda çoğunluğu unfortunate_angel in anlattığı gibi. insanlarda çoğu zaman kendilerinden daha iyisinin yakınlarında olmasından hoşlanmazlar. işte akrabasının kitaplarını yırtması.yada eniştesi için uyarılması vs. benim anladığım unfortunate_angel aile yapısından kaynaklı pasif kalmış kendini koruyamamış. öyle görmüş çünkü . bu doğru değil tabiyki bizler insanız Allah bizlere bir can vermiş kendimize eziyet etmemeliyiz ama insan bu yaşına kadar aynı aile içinde yaşıyor hep aynı şeyler dışarıda diğer aileler nasıl bilmiyorken bence bu durumun anormalliğini farketmesi uzun sürebilir. bu durumun faturasını bu arkadaşa çıkarmınızı yanlış buldum.

merhaba, canım konunu okudum mevcudun içinde düzeltme yapılamaz malesef çok zor ..öyle olsa eşler yıllarca dayak yemez, küçük düşmez, kavga etmezdi :/ insanlar alıstıkları duzenden vazgecmezler can cıkar huy cıkmaz hayatım.. kendıne yenı bır hayat istıyorsan ayaklarının uzerınde durup yenı bır düzen kurman gerek. eger bunu yapamam dıyorsan cok bır sansın kalmıyor. evlilik dediğin gibi hemen olabilecek birşey değil ve sakın yagmurdan kacarken doluya tutulma :KK43: katlanmak zor bılıyorum değiştirmek daha da zor. hayatta bol şans ne diyelim hakkında hayırlısı..

Allah korusun sırf değişimi gerçekleştirmek için bir evlilik yapmayı asla istemem.
bir yerden mücadeleyi artık kendim için vermeye başlamam lazım zor olacak hem de çok
amin çok teşekkür ederim

Aciklamani okudum, oncelikle soyleyeyim. Alinti yapmadim cok uzun olmasin diye, ama okudum ve ona istinaden yaziyorum.
Senin kendine guvenmeyi,
Hayir diyebilmeyi,
Dik durabilmeyi,
Kendini sevip deger vermeyi,
Elalemi bosvermeyi; ki hala "sen degistin" diyecekler diye tedirginlik gosteriyorsun bircok oneriye,

ogrenmen lazim bence. Kirmak istemem, yanlis anlasilmasin. Ama 34 yasina gelmissin. Okulunu okumussun, parani kazaniyorsun, hayatini yoluna koymussun, kimseye bagimli yasamiyorsun, yasamana gerek de yok. Peki bu neyin ezikligidir yahu? Sen deger konusunda kacinci sirada geliyorsun? Senin fikirlerin mutlulugun ne kadar onemli?
Bak canim, kimse seni dusunmuyorsa sen kendini dusuneceksin. Hatta bencil ol, biraz bencillik iyidir, hele ki senin cevrene gore. Anlasilan kimsenin senin duygularini onemsedigi yok. Sen de sizlanacagina, kendini toparlaman lazim.

Ailenin 40 yillik zihniyetini degistiremeyecegine gore kendini degistir. Oncelikle o ortamdan cik bence de. Hayatini baska bir yerde kendi basina da kurabilirsin. Ama korkuyor musun, cesaret mi edemiyorsun, hala izin almaktan, ailen tarafindan yargilanmaktan bahsediyorsun. Sen bunlari dusunecek yaslari gecmissin. 18 yasinda evden kacmiyorsun, sen yetiskin bir bireysin, ona gore davranmalisin artik. Ailenle nasil konusursun, nasil tavrini koyarsin, ikna yoluna mi gidersin, yoksa isyan yoluna mi sen dusun. Ama artik agirligini koyma zamanin gelmis o ailede. Lafim meclisten disari, alinma, ama esek olursan sirtina binen cok olur demisler, aynen oyle. Herseye he diyen, herkesten korkan biri gibi gorunuyorsun burdan bakinca. Kim nereye cekerse oraya, kim ne derse onu yapmaya... Senin ceyregin etmeyen insanlarda bile ne ozguven var. Sende altyapi da var ama niye boylesin anlamadim. Daha fazla hayatini heba etmeden kendini toparla bence. Bunun ilerisi de var. Yarin birgun evlenirsin, saniyor musun ki kocan, kocanin ailesi kendi ailenden hallice davranir? Bu ozelligini farkeden herkes uzerine gelir, hayat boyu ayni derdi yasarsin. Bence bir an once kendine gelmelisin.

ben de düşünüyorum bunu.
ben bu huyla bu tavırla evlensem dahi yine aynı şey olacak eşim ve eşimin ailesi vs (evlilik şansım olursa tabi)
kendime çok kıymet vermiyorum hatta düşündükçe hiç kıymet vermiyorum.
başkalarına odaklı başkaları için yaşadığım bir hayatım oldu şimdiye kadar ama artık gırtlağıma kadar dayandı
ya bazı şeyleri öğreneceğim ya da bu hayatı tamamen başkalarının kontrolüne bırakacağım.
mücadele edecek gücü bulmam lazım değişikliğe önce kendimden başlamam lazım
ezikliğin daha doğrusu özgüvensizliğin hikayesi uzun bayağı
çok teşekkür ederim tüm cümleler için

siz kafanızda ne olması gerektiğine dair bir fikir üretin ben o yönde açıklama yapayım isterseniz
daha uzun da anlatabilirim ne yaptım ne söylendi vs diye ama cidden çok detay olur
mesela küçük bir örnek;
ben üniversiteyi kazandıktan bir kaç yıl sonra kuzenim nişanlandı. olağan sorudur ya sorulur "enişte ne iş yapar" diye
kuzenime de sordular ve verilen cevap aynen şöyle "unfortunate'nin kazandığı bölümü kazanmış ama beğenmemiş okumaya tenezzül etmem demiş gidip işletme okumuş, işletme mezunu şimdi"
aradan zaman geçtikten sonra bir duyarız nişanlısı lise mezunu (ki beni zerre ilgilendirmez mezuniyeti ya da mesleği)

bir örnek daha vereyim;
işsiz olduğum dönemde en sık şu lafı duydum "sen iş beğenmiyorsun, bak bizim arkadaş apartmanda kalorifer yakmak için işe girdi sonra yükseldi" kapıcılık yapmak ayıp değil (ki ailemin durumu da kötü değil)

bir başka örnek daha;
1. yenge hamile ben evini temizliyorum, yenge doğum yaptı ben O'nun yanındayım.
2. yenge hamile ben bunları yapamayacağımı fakültede yoğun olduğumu söyledim
babam bana "parçalarım seni, eşek gibi gideceksin 1. ye ne yapıldıysa 2. ye de aynısını yapacaksın" dedi ve gönderdi

işe girince orta sınıf bir araç aldım kuzenimden gelen yorum "alt sınıf araba neyine yetmiyordu senin, çok yüksekten uçuyorsun, ...... marka çok oldu sana bence"

haydi bakalım ve bununla alakalı 10larca örnek sayarım
ben ne yapmış olabilirim bu sözleri duymak için

.
bence siz yanlış düşünüyorsunuz. çünkü zaten şöyle bir insanlara baktığımda çoğunluğu unfortunate_angel in anlattığı gibi. insanlarda çoğu zaman kendilerinden daha iyisinin yakınlarında olmasından hoşlanmazlar. işte akrabasının kitaplarını yırtması.yada eniştesi için uyarılması vs. benim anladığım unfortunate_angel aile yapısından kaynaklı pasif kalmış kendini koruyamamış. öyle görmüş çünkü . bu doğru değil tabiyki bizler insanız Allah bizlere bir can vermiş kendimize eziyet etmemeliyiz ama insan bu yaşına kadar aynı aile içinde yaşıyor hep aynı şeyler dışarıda diğer aileler nasıl bilmiyorken bence bu durumun anormalliğini farketmesi uzun sürebilir. bu durumun faturasını bu arkadaşa çıkarmınızı yanlış buldum.

Desteğinize teşekkürler
sanırım bu şekilde yorum yapan arkadaş durumun toplumsal ya da sosyal normlardan yola çıkarak değerlendiriyor.
norm biri sana bir şey yaptıysa bu daima etkiye tepki mekanizmasıdır ve öyle süregider hali ama benim yaşadığım bu durum norma uymuyor

siz kafanızda ne olması gerektiğine dair bir fikir üretin ben o yönde açıklama yapayım isterseniz
daha uzun da anlatabilirim ne yaptım ne söylendi vs diye ama cidden çok detay olur
mesela küçük bir örnek;
ben üniversiteyi kazandıktan bir kaç yıl sonra kuzenim nişanlandı. olağan sorudur ya sorulur "enişte ne iş yapar" diye
kuzenime de sordular ve verilen cevap aynen şöyle "unfortunate'nin kazandığı bölümü kazanmış ama beğenmemiş okumaya tenezzül etmem demiş gidip işletme okumuş, işletme mezunu şimdi"
aradan zaman geçtikten sonra bir duyarız nişanlısı lise mezunu (ki beni zerre ilgilendirmez mezuniyeti ya da mesleği)

bir örnek daha vereyim;
işsiz olduğum dönemde en sık şu lafı duydum "sen iş beğenmiyorsun, bak bizim arkadaş apartmanda kalorifer yakmak için işe girdi sonra yükseldi" kapıcılık yapmak ayıp değil (ki ailemin durumu da kötü değil)

bir başka örnek daha;
1. yenge hamile ben evini temizliyorum, yenge doğum yaptı ben O'nun yanındayım.
2. yenge hamile ben bunları yapamayacağımı fakültede yoğun olduğumu söyledim
babam bana "parçalarım seni, eşek gibi gideceksin 1. ye ne yapıldıysa 2. ye de aynısını yapacaksın" dedi ve gönderdi

işe girince orta sınıf bir araç aldım kuzenimden gelen yorum "alt sınıf araba neyine yetmiyordu senin, çok yüksekten uçuyorsun, ...... marka çok oldu sana bence"

haydi bakalım ve bununla alakalı 10larca örnek sayarım
ben ne yapmış olabilirim bu sözleri duymak için
SENİN DE ETRAFIN KÖPEKBALIKLARIYLA DOLUYMUŞ
HAKİKATEN ZOR

Saglikliysan belli bi maddi gelirin varsa kücük bi yerde minik bi daire tut.. Sevimli esyalarla döse ve yeni bi hayata basla herkezi herseyi affet.. Sahsen ben yapmayi cok istedim ama maddi gúcüm yoktu

Canım şu anda bir gelirin varsa çek git kendine yeni bir hayat kur onlar birbirlerine yesinler...
Yerinde olsam başka güzel bir yere giderim sıfırdn başlarım madem ailen çevren böyle neden katlanasın neden görmek isteyesin yeni çevren yeni dostların olablr iyi insanlar var azda olsa.Allaha bol bol dua et sana huzuru mutluluğu versin.geçmişide silemezsin ama üzerini örtmeye çalş düşünmeyerek:(

Back