• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Karanlıklardayım

seni öbür yeğenle kıyaslayan hala bozuntusuna
kız halaya çeker derler halacığım
napiyim sana çekmişim işte deseydin

ara ara bu dediğin bende de oluyor ama düşündüğüm zaman yine sorunu insanlarda buluyorum.başıma kötü birşey geldiğinde olayın akışını düşündüğümde hep farkediyorumki aslında Allah ın sevgili kuluymuşum Allah beni hep uyarmış hep bana yanlış yolda olduğumu göstermiş ama ben burnumun dikine gitmişim. bunu anlayınca Allah a daha çok dua ediyorum daha çk sarılıyorum böyle olunca da hep bana yardım ediyor. bak sana olanda Allah ın sevdiği kullarıyla şeytan çok uğraşırmış vesvese verirmiş . bunlara aldanma dua et bak mesela Allah ın isimlerinden "ya Musavvir " hergün düzenli 336 kez oku bunu ve hayatında düzelmesini istediğin şeyler için dua et. bak zamanla göreceksin herşey daha iyiye gidecek. hatta bana şöyle oluyor bazen bu duaları bırakırsam işlerim ters gidecekmiş hissine kapılıyorum

bunu ben de okuyayım madem :KK14:

canım seni mutsuz eden insanları ya kendinden uzaklaştır yada sende onlara aynısını yap. baktın takmıyorlar herkes kendi yoluna . amcaymış halaymış zartmış zurtmuş sana yarardan çok zarar veriyorsa aman uzak dursunlar lazım değil. bencede annen babanla oturmaya devam et seni sıkıntıya sokan diğer akrabalarını uzak tutarsan sıkıntıların azalır rahatlarsın daha sonra tekrar bu konuyu düşünüp öyle karar ver belki de onları uzaklaştırman seni rahatlatmaya yeter.

canım seni mutsuz eden insanları ya kendinden uzaklaştır yada sende onlara aynısını yap. baktın takmıyorlar herkes kendi yoluna . amcaymış halaymış zartmış zurtmuş sana yarardan çok zarar veriyorsa aman uzak dursunlar lazım değil. bencede annen babanla oturmaya devam et seni sıkıntıya sokan diğer akrabalarını uzak tutarsan sıkıntıların azalır rahatlarsın daha sonra tekrar bu konuyu düşünüp öyle karar ver belki de onları uzaklaştırman seni rahatlatmaya yeter.

şunu yapmak için bir yol bulmaya çalışacağım.
bakalım becerebilecek miyim?

şunu yapmak için bir yol bulmaya çalışacağım.
bakalım becerebilecek miyim?
becerirsin canım sana zarar vermesini istemediğin insanlar için de dua var. Yusuf Tavaslı nın dua kitabı var belki vardır sizde de yeşil kapaklı bir kitap orada çok dua var bakabilirsin Allah dua eden kullarını çok severmiş

bence o evden ayrılmalısın
doktora da yapmışsın
en kötü ünide hoca olcam bahanesiyle büyük bir ile taşın
o ortamdan kurtulursan sıkıntılarının büyük ölçüde azalacağını düşünüyorum

sağolasın. gelirim var çok şükür. kendi başına geçinecek ev yapacak durumdayım ama iş ciddiye binice öyle olmuyor olamıyor.
mevucudn içinde düzeltme yapmam lazım
Mevcudun içinde düzeltme yapmak... Bana pek imkanlı görünmedi. Arkama bile bakmazdım ben .... Canının kıymetini bilmeyenlerdensin. Seçim semin seçimin...

Bnce sende onlarri umursama ve deger verme sana laf soyleyenlerede aninda cvni yapistir baska seylerden zevk al.aya calis ve bian once evlenmeye calis isyerinde yokmu kimse tanimsya calis allah yardimcin olsun

Herkesin etrafindaki insanlarin iyi kotu yaptığı birsuru sey var. Kotuleri bu kadar düşünürsek zaten etrafta kimseyi birakmayiz. Siz hep kotu olaylari dusunmussunuz hal boyle olunca bunlair tabi insan. Eh sizin etrafinizda da hep aksi insanlar toplnamis onun da etkisi vardir tabi ama caninizi sikmamak için bunlara takilmamaya calisin. Siz hayatınızda basariliysaniz bulunduğunuz noktadan memnunsaniz gerisi teferruat. O onu demia oburu bunu dusunmus bosverin. Her lafin cevabını kendinize güveniniz ve dik durusunuzla alt edersiniz.

Bi dakika da neden bu kadar herkes sana karşı?
yani bu kadar "loser" oluşunu neye borçlusun ben anlamadım?
ya evlatlıksın ya da çok kötü kalpli biri?
hangisi?

Ustteki arkadasin sorduklari benim de aklima takildi.
Senin ailen seytan mi ki herkes sana bir kotuluk yapiyor? Universite kazanmis insanin kitaplarini yirtmak, onunden tabagi cekmek nedir yahu? Nasil bir aile bu? Niye herkes sana zevkle kotuluk yapiyor, niye yapsin? Aklimda sorular...

Birsey sormak istiyorum. O kisilerin (ailenin) sevdigi ve sevildigi insanlar, cevreleri var mi? Ayni sekilde sen aile hayatini anladim ama is hayatinda sevilen biri misin mesela? Okul arkadasliklarin nasildi? Senin kusurunu ve ailenin senin disinda gercek karakterlerini merak ettim. Bir kisinin salt iyi ya da salt kotu olduguna inanmam. Bu isin icinde baska is var. Ya sen birinin dedigi gibi ufak takilmalara karsi bile asiri hassassin, kotuluk algiliyorsun. Ya ailendekilerin seni sevmemek icin cok gecerli sebepleri var ki arkanda kimse durmuyor, herkes ayni. Konuda cok bosluklar var gibi geldi bana. Anlayamadim.

Mevcudun içinde düzeltme yapmak... Bana pek imkanlı görünmedi. Arkama bile bakmazdım ben .... Canının kıymetini bilmeyenlerdensin. Seçim semin seçimin...

doğru köpek canlıyım biraz.
asla seçmezdim bunları ancak dayatılmış seçimler olabilir bunlar
belki hayır diyememe sorunu belki de karakter zayıflığı her ikisi de söylenebilir
ama kendimi düzeltmediğim sürece gideceğim herhangi bir yerde de aynı insanları bulmam mümkün değil mi?

Ustteki arkadasin sorduklari benim de aklima takildi.
Senin ailen seytan mi ki herkes sana bir kotuluk yapiyor? Universite kazanmis insanin kitaplarini yirtmak, onunden tabagi cekmek nedir yahu? Nasil bir aile bu? Niye herkes sana zevkle kotuluk yapiyor, niye yapsin? Aklimda sorular...

Birsey sormak istiyorum. O kisilerin (ailenin) sevdigi ve sevildigi insanlar, cevreleri var mi? Ayni sekilde sen aile hayatini anladim ama is hayatinda sevilen biri misin mesela? Okul arkadasliklarin nasildi? Senin kusurunu ve ailenin senin disinda gercek karakterlerini merak ettim. Bir kisinin salt iyi ya da salt kotu olduguna inanmam. Bu isin icinde baska is var. Ya sen birinin dedigi gibi ufak takilmalara karsi bile asiri hassassin, kotuluk algiliyorsun. Ya ailendekilerin seni sevmemek icin cok gecerli sebepleri var ki arkanda kimse durmuyor, herkes ayni. Konuda cok bosluklar var gibi geldi bana. Anlayamadim.

asla bahsettiğiniz gibi değil
ailem (anne-baba ve kardeşler) elbette şeytan filan değiller. Sadece kafalarında oluşturdukları bir "kız çocuğu" şablonu var ve buna uymak bir zorunluluk. aksi yönde davranmak ise saygısızlık kabul ediliyor. yani bu şahısların kötülüğünden çok ailenin yapısından kaynaklanan bir durum.

diğer akarabalar için inanın tek bir sözüm ya da açıklamam yok. tek çıkarabildiğim sonuç annemin pasif yapısı nedeniyle benim eziliyor olduğum. sülaledeki kız çocukları arasında ünv ilk kazanan kişiydim. kistaplarımı parçalayan kuzenim defalarca denemesine rağmen kazanamadı, belki hırstır bilmiyorum.

ailem köklü ve tanınan bir aile. düşmandan çok dostları vardır yaşadığımız yerlerde.
iş hayatım gayet güzel gidiyor sorumluluğum çok fazla zaten başımı kaşıyacak vakit bulamıyorum çoğu zaman
okul ve iş arkadaşlıklarım (elbette hepsi değil) genellikle benim ciddi ciddi kullanılmaya başladığımı anlamam nedeniyle ya bitmiş ya da bitecek durumda.
kendimi asla ben çok iyi bir insanım şeklinde nitelemem, insanın doğasına aykırı.
çok fazla vericiyim ve aşırı derecede içime atma huyum var.
beni sevmemek gibi bir şey yok evlatlarıyım elbette sevecekler -geri kalan akraba eş-dost seviyor mu sevmiyor mu bilmem- ancak muazzamn bir beklenti var. sen en küçüksün, sen kızsın, sen yanımızdasın, abin mecbursun, yengen mecbursun şeklinde.
dediğim gibi özel bir olaydan bahsetsem şu şunu deyince ben de bunu dedim o yüzden bu böyle oldu şeklinde belki çok daha açıklayıcı olurdu. Ancak konu çok gerçekten.
ve eğer cidden geçerli sebepleri varsa bunu da bilmek isterdim.

Bi dakika da neden bu kadar herkes sana karşı?
yani bu kadar "loser" oluşunu neye borçlusun ben anlamadım?
ya evlatlıksın ya da çok kötü kalpli biri?
hangisi?

evlatlık olmadığımı biliyorum.
ancak bu ısnırı neden bu kadar keskin çizdiniz?
bu tavırlara maruz kalmak benim kötü kalpli bir insan olduğum anlamına mı geliyor?
mükemmel bir kalbim var demiyorum ama kötü kalplilik derseniz orada durmak lazım.
kötü kalplilik beraberinde, kıskançlığı, kavgacılığı, ihaneti ve çok yüksek bir egoyu getirir ki bunlar bende olsa şu an bu konuyu açacak kadar biriktirmiş olmazdım içimde.

doğru köpek canlıyım biraz.
asla seçmezdim bunları ancak dayatılmış seçimler olabilir bunlar
belki hayır diyememe sorunu belki de karakter zayıflığı her ikisi de söylenebilir
ama kendimi düzeltmediğim sürece gideceğim herhangi bir yerde de aynı insanları bulmam mümkün değil mi?
Bu kadar kötü niyetli insanın arasında kendinizi düzeltmeyi ummak ne kadar gerçekçi? Ben etrafıma hep toplarım böylelerini diyorsanız, bu da sizin yaşam tarzınızı ortaya koyar.

bence o evden ayrılmalısın
doktora da yapmışsın
en kötü ünide hoca olcam bahanesiyle büyük bir ile taşın
o ortamdan kurtulursan sıkıntılarının büyük ölçüde azalacağını düşünüyorum

ailemdeki insanlar işlerin nasıl yürüdüğünü biliyorlar.
yani, "aaa aniden tayinim çıktı" veya "üniversitede hoca olmaya gidiyorum (ki şartalrı sağlamak için daha bir kaç senem var)" diyerek uzaklaşmam mümkün değil.
gidersem şayet yeter artık deyip gidicem ve tayine benim başvurduğumu bilecekler.

Back