• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Karanlıklardayım

Bunları yaşıyor olmanda sıkıntı yok canım.
Sıkıntı, sana özgü bir durum olduğunu zannetmen de.
Her şey açık seçik ortada. Sana düşen tavrını belirlemek.
Sınırlarını belirleyip insanların görmesini sağlamak.
''Hayır'' diyebilmenin özgürlüğünü yaşamak.
Herkesi mutlu etmek gibi bir sorumluluğun olmadığını bilmek.
Hayatının dümene kendin oturursan, keyifli rotalar belirleyebilirsin.
Bu cümleye :KK22: takılıp kaldım en çok. :KK63:
Gözlerinin önünde dayak yesem sus diyen annem ve babam var.
Yok değil mi böyle bir durum. :KK43: Mesela demek istedin sanırım.

Dar zamanda yorumları okumadan dokundum klavyeye.
Benzer tavsiyeler varsa özür dilerim. :KK15:

34 yaşındasın. Hayata daha fazla geç kalma. Değecek insanlar için ömür feda edilir belki ama değmeyecek insanlar için asla. Mesleğin ve gelirin var. Arkana bakma, kimseyi de umursama. Bunu yapmadığın takdirde onlar hatalarını farketmemeye devam edecekler.

ne kdr sabırlısın, bunları ben yaşamış olsam herkese terör estirirdim yeminle...
bu ne yaaa, resmen eziyet ötesi bişey bu... biraz cazgır olsaydın bunlar başına gelmezdi.
cazgır ol biraz cazgır:)

Canım belli ki çok düşünceli ve iyi niyetli bir insansın ana baba hakkı kul hakkı bunlar tabi ki önemli ama birde şu açıdan bak ya senin hakların sana yazık değil mi ?
Durum gösteriyor ki sen zaten üzerine düşenin fazlasını yapmışsın ve yapmaya da devam ediyorsun ama artık buna dur demenin zamanı gelmiş ALLAH uzun ve hayırlı ömür versin fakat bir 34 sene daha yaşama garantin var mı hangimizin var o yüzden lütfen artık kendin için yaşamak yolunda adımlar atmaya çalış onun kalbi kırılmasın bunun canı sıkılmasın diyerek gençliğini herşeyden öte benliğini yok etmeye değer mi yapma bunu kendine
Kendine diyorum çünkü bu kadar yükü omuzuna almak zorunda değilken hala insanların yaptırımına boyun eğiyorsun o yüzden en büyük kötülüğü kendine sen yapıyorsun gücünün farkına var artık bu kadar patavatsız ve seviyesiz olabilen insanların hepsinden daha değerlisin bunu unutma sakın lütfen...

Tek basına bir cimhuriyet ol sende. Meyve veren ağaç taslanır. Dert etme kıskanılıyorsun... kimseye bağımlı olma ve kullandırtma kendını. Ağır ol ve kendine değer ver. Salla akraba akreptir...

hayır demeyi öğrenmelisin öncelikle
ve bazı insanlara da anlayacağı tarzdan konuşmalısın

tek başına tatile çıkmaya izin yok "elalem ne der" malum tek derdimiz.
aslında bahsetmiyorum yani hayatıma yeni giren ya da girmeye çalışan birine ailem hakıında detay vermem o kadar. talih mi dersiniz şans mı neler duydum neler. eski konularımda bahsetmiştim biraz.
İzin almayacaksın canım.
Programını belirleyip şuraya gidiyorum diyebilirsin.
Amaç gideceğin yerlerden ailenin haberi olması.
Haklarımızın teslim edilmesini beklemek yanlış olur.
Onlar bizim zaten kullanacağız sadece.

mümkün olduğu kadar uzak duruyorum zaten. bazen mecburen denk geliyoruz o zamanları da vukuatsız geçirmiyorlar zaten.
biraz takmamayı he he deyip geçmeyi becerebilsem toparlarım belki.
yıllar önce ilişkimin bitişinden sonraki 2,5 yıllık depresyon döneminde ciddi ciddi daldım psikoloji işlerine, olumlamalar, KGK ları neler neler, maalesef saman alevi gibi yanıp sönüyor hepsi. o yüzden sizin de dediğiniz gibi bir psikologla görüşme ayarlamaya çalışıyorum ya da bir yaşam koçuyla. hayat kullanım kılavuzu filan verirler belki ben bu işi beceremiyorum çok açık.
dilekleriniz çok çok teşekkürler
Goruceksin canim karsina oyle birini cikarcak ki Allah, hersey bastan baslicak diceksin ki bana hediye gibi geldi.Cunku bende yasadim inan sen de cok mutlu olcaksin.Psikoloji isini iyi dusunmussun canim.Akrabalarinin bulundugu yere gitmemeye hic yuzyuze gelmemeye calis..Hersey gonlunce olsun.Senden cok elektrik aldim ya yuzunu gormeden :-) yazdiklarindan belli cok ince ruhlu oldugun umarim hersey gonlunce olur canimm.Hayata bi kere geliyosun ve en az digerleri kadar mutluu olmayi hakediyosun.Kendi degerinin farkina var ve kendine haksizlik etme.Yasadiklarina cok uzuldum.Allah yardimcin olsun.Gelismeleri yaz mutlaka...

Ya hemen hepimizin basına gelen seyler hangimiz hakszlığa uğramadğkki. Annem kardesm ve 3 5kisi dısında akrabalarımı çıkardm hayatmdan. Sırf uzak olmak için farklı memlekete gelin gittm. Kimin lafını duydysam sildim attım. Biri de öz abimdir. Önce kendini say sev. Yamuk yapanı çiz gitsin. Kıskanılmak güzel seydır. Bir çoğu geri dönmek istedi sırf merakından. Hayatmı iyi mi kötümü merak ettikleri için. Bi kaç fotoğraf eşimin hediyeleri vs.. çocuğum... kududduklarına saldırdklarına şahit oldum.insanlarla arana mesafe koy cnm. Ve haayır demeyı öğren. Güçlü ol cnm. Kimseyi yakın bilme içini verme.

annen baban var diye gidemiyosun anlıyorum ama para kazanıyosaun 34 yaşındasın neden hala kendini ezdiriyosun ele güne. Amcaysa amcalığını, gelinse gelinliğini bilsin. Madem sana annen baban vicdan yapıyo sende onları tehdit et, 'bıktım artık bu gelinlerin lafından gdicem en sonunda' de mesela. bu şekilde bu yaşa kadar yaşamış olman bile ileri derecede sabrını gösterir, tebrik ederim..

çok teşekkür ederim. akraba- arkadaş tamam kararımı verdim KK sayesinde ama anne-baba olayı sıkıntılı biraz. içerden çözmem gerekiyor. yaşlandılar iyice vicdanım çok da rahat vermiyor bana.
vicdanını dinlersen annen baban sana rahatlık vermez..anne babalıkta bir yere kadar..

iyice göze batıyorum o zaman. ekstra eleştiri malzemesi çıkıyor.
hemen örneklendireyim,
teyzemlerle günümüz var. e haliyle özendim biraz kıyafetime teyzemden gelen yorum aynen şöyle "boşa süslenip dolaşma ersiz gelin" buyrun buradan yakın. insanda ne heves kalıyor ne de başka bir şey.
süsü püsü bıraktım zaten kaç yıldır bir gömlek bir pantolon 15 gündür filan ruhen çok yaşlanmaya başladığımı anlayınca makyaj yapmaya başladım ufak ufak. haliyle şimdi de "oooooo hayrdır ne iş" deniyor.
zaman zaman inancım noktasında da tıkanıyorum. çok atıp tuttuğum zamanlar oluyor Allah affetsin.
umudum olmasa da dilerim güzel bir yuva kurma şansım olur.
çok çok teşekkür ederim.
Ersiz gelin ne demek ya? Sen bozmadın mı teyzeni şaka ile karışık. Seninki gibi kocam olacağına kocasız kalmak iyidir deseydin bi kahkaha atıp. Yada turnayı gözünden vurcam bak görürsün deseydin gülerek. O da olmuyorsa sana ne deseydin. Kır zincirlerini arkadaşım. 34 yaşında bir bireysin sen. İzin vermezsen kimse hor göremez seni.

Bunları yaşıyor olmanda sıkıntı yok canım.
Sıkıntı, sana özgü bir durum olduğunu zannetmen de.
Her şey açık seçik ortada. Sana düşen tavrını belirlemek.
Sınırlarını belirleyip insanların görmesini sağlamak.
''Hayır'' diyebilmenin özgürlüğünü yaşamak.
Herkesi mutlu etmek gibi bir sorumluluğun olmadığını bilmek.
Hayatının dümene kendin oturursan, keyifli rotalar belirleyebilirsin.
Bu cümleye :KK22: takılıp kaldım en çok. :KK63:
Gözlerinin önünde dayak yesem sus diyen annem ve babam var.
Yok değil mi böyle bir durum. :KK43: Mesela demek istedin sanırım.

Dar zamanda yorumları okumadan dokundum klavyeye.
Benzer tavsiyeler varsa özür dilerim. :KK15:

şu cümle gerçekten çok güzel
hayır diyebilmek bir özgürlük evet
öyle bir durum var evet yaşadım 7 sene önce annem ağladı babam da kabahatinle otur dedi
dar zamanınızda bana yardımcı olmaya çalışmışsınız teşekkür ederim

34 yaşındasın. Hayata daha fazla geç kalma. Değecek insanlar için ömür feda edilir belki ama değmeyecek insanlar için asla. Mesleğin ve gelirin var. Arkana bakma, kimseyi de umursama. Bunu yapmadığın takdirde onlar hatalarını farketmemeye devam edecekler.

dediğim gibi tek artı hayatımda mesleğimin olması
laflarına laf, sözlerine söz diyebilsem bu kadar biriktirmeyeceğim içimde ama beceremiyorum.

ne kdr sabırlısın, bunları ben yaşamış olsam herkese terör estirirdim yeminle...
bu ne yaaa, resmen eziyet ötesi bişey bu... biraz cazgır olsaydın bunlar başına gelmezdi.
cazgır ol biraz cazgır:)

sabırlıyımdır ama bir noktadan sonra iş aptallığa giriyor ve ben o noktadayım.
cazgır nasıl olacağım ki?

Canım belli ki çok düşünceli ve iyi niyetli bir insansın ana baba hakkı kul hakkı bunlar tabi ki önemli ama birde şu açıdan bak ya senin hakların sana yazık değil mi ?
Durum gösteriyor ki sen zaten üzerine düşenin fazlasını yapmışsın ve yapmaya da devam ediyorsun ama artık buna dur demenin zamanı gelmiş ALLAH uzun ve hayırlı ömür versin fakat bir 34 sene daha yaşama garantin var mı hangimizin var o yüzden lütfen artık kendin için yaşamak yolunda adımlar atmaya çalış onun kalbi kırılmasın bunun canı sıkılmasın diyerek gençliğini herşeyden öte benliğini yok etmeye değer mi yapma bunu kendine
Kendine diyorum çünkü bu kadar yükü omuzuna almak zorunda değilken hala insanların yaptırımına boyun eğiyorsun o yüzden en büyük kötülüğü kendine sen yapıyorsun gücünün farkına var artık bu kadar patavatsız ve seviyesiz olabilen insanların hepsinden daha değerlisin bunu unutma sakın lütfen...

çok teşekkür ederim
ne kadar yaşayacağımı bilmiyorum bir saat sonra ölmüş de olabilirim ama farzedelim 100 yaşına kadar yaşadım hangisi kaybettiğim yıllar kadar güzel olabilir ki?
çok zaman kaybettim, çok geciktim bazı şeylere
birinin yardıma ihtiyacı varsa kim olduğu farketmez ve ben tepkisiz kalıyorsam kendimi sorgulayıp duruyorum. o muhasebeyi yapana kadar, o işi yapmak daha kolay geliyor.
ama insanlar işte başta iyilik olarak kabul ettikleri şeyi sonrasında mecburiyet olarak algılıyorlar ve ben mecburiyetlerle dopdoluyum daha fazlasına gelemiyorum.

Tek basına bir cimhuriyet ol sende. Meyve veren ağaç taslanır. Dert etme kıskanılıyorsun... kimseye bağımlı olma ve kullandırtma kendını. Ağır ol ve kendine değer ver. Salla akraba akreptir...

Allah herkesin kalbine göre versin, başka bir şey diyemiyorum ki.

Ya ilk defa birine yorum yazamıyorum dondum kaldım düşünüyorum düşünüyorum yok.keske suana kadar en azından dost dediklerim senin gibi düşünceli olsaydi.ben dicek.bisey bulamadım sana sarilmak geldi icimden nolur üzülme ya.bi.psikologa gitsene canım iyi geliyo gerçekten.

Back