karakter meselesi yardım...

Sen zaten kilo vererek özgüvenini kazanmak adına bir şeyler yapmaya başlamışsın insanlar için bir şeyler yapmadan önce karşındakini iyi analiz et

Sen zaten kilo vererek özgüvenini kazanmak adına bir şeyler yapmaya başlamışsın insanlar için bir şeyler yapmadan önce karşındakini iyi analiz et

işte bu analiz etmek...
onu nasıl yapacağım bana göre her insan iyi sonunda kötüleşiyor...
doğruyu nasıl ayırt edecem bunun için elbette bi yol vardır dimi.

müthiş bir konu
takipteyim yazamyorum ders çalışmam lazım
ara vernce gelcem!

Hayir demeyi basardigin an sevgilin de ucup gidecek, hazir ol.
Araba kullanma olayina binaen söylüyorum bunu.
Aksi olursa mesaj kutumu kirmizilandir lütfen.

daha önceki konunuzu hatırlıyorum, şu yalanı anlama mevzusu falan vardı, hala da o insanla bir yere varmayacağınızı düşünüyorum içten içe, sevgiliniz her gün yeni bir şey öğrenebileceğiniz bir insan değil bana göre. O kısmı geçelim ama "ben arabadayım, başıma bir şey gelirse seni de haberdar ederim." demeye alışın yavaştan, trafikte magandaların olduğunu siz de biliyorsunuz zaten, hepimiz biliyoruz ama trafiğe çıkmak zorunda kalmayacağınız bir dünya yok. O istemiyor veya hoşuna gitmiyor diye hiç yalan/bahane söylemek zorunda değilsiniz. Doğrunuz en detaysız doğru olsa bile söyleyin, çıksın ağzınızdan o an, ufak da olsa rahatlayın bir cümlelik durumu kurtarma cümlesinin derdini sonradan çekeceğinize. Sinirlenecek mi? sinirlensin. Araba kullandığınız ve işinizin gerektiği bir şeyi yapmak için neden hesap vermek zorunda olasınız ki, roller farklılaşıyor burada işte. Sizin bir çalışma hayatınız var, işinizden memnun değilseniz kendi istifanızı kendiniz verirsiniz, başkası yüzünden değil.

Ben çalışırken saat farklılıkları vardı mesela, zaman ayırma problem oluyordu, gidip her seferinde şirkete lanet okusam ne değişecekti ki? iki-üç kere ona göre "bahane"mi dinledikten sonra madem beğenmiyorsun bu işten çık diyecekti ama ben memnundum işimden, bazı şeyler benim de tahammül sınırlarımı zorluyordu (yapmak zorunda olmadığım şeyleri vermişlerdi bana da) yapıyordum üstüme artık yapıştığı için ama artı eksilerini bir araya getirdiğimde istifa etmemeye karar verdim, benim kararım oldu. Onun yerine iş konusunda bana pek bulaşma aklımda belgelerde hata yapma olasılığı varken sana istemeden patlayabilirim tartışmak istemiyorum ama istifa da etmeyeceğim dedim, iş dışındaki saatlerde de vaktimi rahat rahat ona ayırdım, aradan zaman geçti, şimdi kendi işiyle ilgili bir şeyler yapmak istiyor, kafam çok rahat çünkü ne zaman istersem sadece yardımcı olarak bana sen yetersin dedi. Bu ufak bir şey gibi gözükebilir dışardan bakana ama benim için önemli bir şey. O da farkında, iş yerinde bir sıkıntısı olduğu zaman, kendi derdim yerine onu dinliyorum, ne kadar zor birşey olduğunu biliyorum kendim çünkü, çalışıp dolup sıkıntı biriktiğinde anlatamayacak birinin olmama halini, o mesaiye kaldığında surat asmıyorum hemen, seni beklerken ben de bununla uğraştım falan diyorum gerçekten de öyle, başka bir şeyle uğraşmayıp onu beklesem ve kafamda neden geç geldi diye kursam tartışmalar birikecek ama ikimiz de her zaman yavaş yavaş mutsuz bir insan haline gelicez, başka birine anlatsan inanmaz :) herkes hem çalışıp hem de biriyle ilişkisini sürdürebiliyor, peki sizinki neden olmadı, kesin ikinizden biri alttan almayı bilmiyor diye ahkam kesilecek. Biliyoruz ikimiz de herhalde alttan almayı ama ikimiz de yeri geldiğinde alttan almayı yapabiliyoruz diye devam edebiliyoruz :)

Kendinize acıma halini bırakın diye ben desem de bir şey değişmeyecek ama patronun saçma sapan işlerini yaparken ne kilo, ne öz güven denklemin içinde yoktu, yapmaktan keyif almadınız ama yapabildiniz mi, yaptınız önemli olan o. Ben ne anlarım o işlerden? deyip kenara geçip oturup da kıymet kazanırdım diye düşünmeyin, o işin altından kalkabildiğiniz için kıymetiniz kendiniz için var zaten. Patron anlamasa ne olacak? Bugün de kendi başınıza aynı şekilde bir şey gelirse, kimseye muhtaç olmamak için tecrübe bunlar. Ben de iş yerinde bulaşık yıkadım diye incilerim dökülmedi. Patron beni küçük oğluna alsın diye yapmadım, maaşım da artmadı, bir-iki seferden sonra bu yemeği ben pek sevmiyorum, (gerçekten sevmiyordum) sofraya hiç oturmadan yerime gidip işe devam ettim. Bulaşık yıkamayı sadece yediğim zamanlarla sınırlandırdım, benden fazladan bir şey beklenirse, şu an bunu yapmam lazım yoksa işim yetişmeyecek dedim. Doğru mu, doğru. Yüz kızartıcı veya görev tanımının dahilinde bir şey mi ki kovacaklar? İki dakkalık bulaşığı yıkamadım diye tazminat verebiliyorlarsa versinler. İş mahkemesi diye bir şey var, gerçekten hata bulabilecekleri bir şey yapmadığınız sürece rahat olun.

Kararlarında, düşüncelerinde net olmalısın herşeyden önce.
Çizgini çiz ve ona göre davran.

Hayir demeyi basardigin an sevgilin de ucup gidecek, hazir ol.
Araba kullanma olayina binaen söylüyorum bunu.
Aksi olursa mesaj kutumu kirmizilandir lütfen.

Kararlarında, düşüncelerinde net olmalısın herşeyden önce.
Çizgini çiz ve ona göre davran.

hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. iyiki burası var.kendime acımıyorum sadece yapılanlar karşısında tutumlardan hoşnut değilim. sevgilime gelince önceki konularımı bilenleriniz var elbette artık eskisi ayrılırsam dünyanın sonu gibi düşüncelerim yok, uçup gitsin kısmetimde varsa zaten ben ne kötülük yaparsam yapayım beni asla bırakmaz, yoksa eğer ne kadar el üstünde tutsamda birgün çekip gider.. dün çok düşündüm bu gidişata bi dur demek lazım. bazı kişisel gelişim kitaplarına göz gezdirdim. bi kaç bişey öğrendim...
bi arkadaşında dediği gibi bencil olacaksın dozunda. en başta Yaradanımız bize değer veriyor ki, biz kim oluyoruz da kendimizi değersiz görme hakkına sahibiz...
bir kere geliyoruz bu dünyaya, yaşamak için tek bir şans... bunu iyi değerlendirmek lazım...
düşüncelerim dünden bugüne çok değişti, umarım bunu sabitleyebilirim:)

Kırmazsan kırılırsın,hep iyi olursan üzülen hep sen olursun.bunu hep aklında tut bence.hayır demeyi bilmek gerek.şahsen ben kaybedicek hiçbişeyim yokmuş gibi cesaretli davranırım.karşımdaki kırıldı mı kırılsın haketmiştir.arkadaşlığımız bitti mi bitsin.işimden mi oluyum kovuluyum.evim arabam doğru düzgün kıyafetim arkadaşım işim hiçbişeyim olmasın.ben hayattayım sağlıklıyım güçlüyüm herşeyin yeri dolar diye düşünürüm.yani herşeyi elde eden sensin herşey senin elinde.hiçkimseyi hiçbişeyi kahbetmekten korkma.hakedene hakettiğini vermezsen kırmak üzmek istemezsen sen üzülürsün.insanlar çok nankör çünkü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…