Karaciğer biyopsisi yardım ;(

rosebatum

🍀Güzel günler göreceğiz Çocuklar..🍀
Kayıtlı Üye
27 Şubat 2007
3.158
4.486
Arkadaşlar merhaba ;
Uzun zamandır karaciğer değerlerim kötüydü 3 aylık kontrolün sonunda doktor biyopsi yapmayı önerdi bende kabul ettim , teşhis daha kolay olsun diye . Şimdi içimi büyük bir korku kapladı , daha önce biyopsi yaptıranlar bana yardımcı olabilirmi ?
Acıyormu ? Neler yaşanıyor ve beni neler bekliyor
İyi ya da kötü tüm yorumlarınıza ihtiyacım var arkadaşlar

Arkadaşlar merhaba ;
Uzun zamandır karaciğer değerlerim kötüydü 3 aylık kontrolün sonunda doktor biyopsi yapmayı önerdi bende kabul ettim , teşhis daha kolay olsun diye . Şimdi içimi büyük bir korku kapladı , daha önce biyopsi yaptıranlar bana yardımcı olabilirmi ?
Acıyormu ? Neler yaşanıyor ve beni neler bekliyor
İyi ya da kötü tüm yorumlarınıza ihtiyacım var arkadaşlar

Ben olmadım ama ablam böbrek, babam akciğer biyopsisi oldu. Uyuşturuyorlar zaten acı hissetmezsiniz korkmayın. Büyükçe bir iğneyle karnınızdan karaciğerinize ulaşıp minik bir parça alacaklar tahminimce. Yaklaşık 5 dakikalık bir işlem. 1-2 saat kadar yoğun bakımda gözetim altında tutarlar bu tip işlemlerden sonra. Bunlar dışında bir şey yok sanıyorum. Korkmayın, basit bir şey. Umarım bir sıkıntı çıkmaz, sonuçlar iyi gelir.

Ben oldum biyopsi hiç acımadı sadece omzum acıdı omza giden sinir kökü yüzünden ama çok iyi doktor yapmalı dikkat edin

En basit işlemlerden biri korkulacak bir şey yok. İçinizi ferah tutun, inşallah sonucu güzel çıkar.

Benim eşim oldu iki kere aynı yerden. Çok da acimadigini söylemişti.Sabah olduk akşam çıktık hastaneden.

HepiniZe öyle çok teşekkür ederim ki :KK61: insan korkuyor ama korkup belirsizliğe düşmek daha iyi , en iyisi yaptırmak deyip cesaretlendim . Perşembe sabah olacağım Allahın izni ile . Doktor uyuşturacağını söyledi , kanama riski beni de korkutuyor ama mecbur güvenip teslim edeceğim kendimi :KK61:
Tek tesellim kısa sürmesi , acı olursa da katlanmaya çalışırım:KK61:

Benim eşim oldu iki kere aynı yerden. Çok da acimadigini söylemişti.Sabah olduk akşam çıktık hastaneden.
Evet bende doktora yatacakmıyım hastanede diye sordum sabah gelip olacaksınız sonra eve gönderiyoruz dedi
Ama sizin dediğiniz gibi akşama kadar tutarlar
İnşallah bende çıkınca “ korktuğum bumuymuş” derim

Ben olmadım ama ablam böbrek, babam akciğer biyopsisi oldu. Uyuşturuyorlar zaten acı hissetmezsiniz korkmayın. Büyükçe bir iğneyle karnınızdan karaciğerinize ulaşıp minik bir parça alacaklar tahminimce. Yaklaşık 5 dakikalık bir işlem. 1-2 saat kadar yoğun bakımda gözetim altında tutarlar bu tip işlemlerden sonra. Bunlar dışında bir şey yok sanıyorum. Korkmayın, basit bir şey. Umarım bir sıkıntı çıkmaz, sonuçlar iyi gelir.
Ablanızın böbreklerde nasıl bir sorunu vardı geçmiş olsun
Çare oldı mu Biyopsi peki

Geçmiş olsun canım
Bende de böbreklerde sorun var Biyopsi istediler ben istemedim başka doktora gittim şimdi tedavi yöntemi değişti bakalım zaman ne gösterecek

Acısını, risklerini bilemem, ama çok fazla kişinin yaşadığı bir süreç, korkmayın, korksanız da yaptırmaktan sakın kaçınmayın. Erken teşhis çok önemli. Umarım hiçbirşey çıkmaz, sağlıkla alırsınız sonuçları.

Böyle durumlarda ben hep kendimden ağır hastaların yaşadıklarını, çektikleri acıları düşünerek kendi yaşayacağım süreci küçümserim gözümde. Onlar o kadar ağır süreçler yaşarken benim şu kadarcık iğnenin karnıma girmesinden korkup sızlanmam çok bencilce ve saçma derim mesela. Kendimi azarlar, cesaret toplarım :)

X