Kapanmak istiyorum ama ailem izin vermiyor..

allah razı olsun..
allah'ın emrine nasıl karşı çıkabiliyor bu insanlar gerçekten inanamıyorum.
dediğiniz gibi mücadele vermem lazım. allah'ın dini için elimden geleni yapıcam.
rabbım bu yolda yardımcın olsun senı ıyı anlıyorum cunku bende gıymek ıcın esımı ıkna etmek ıcın cok mucadele verdım ınsallah sende bu mucadelenı kazanırsın allah kalplerını yumusatsın yarve yardımcın olsun amınnn

rabbım bu yolda yardımcın olsun senı ıyı anlıyorum cunku bende gıymek ıcın esımı ıkna etmek ıcın cok mucadele verdım ınsallah sende bu mucadelenı kazanırsın allah kalplerını yumusatsın yarve yardımcın olsun amınnn

allah razı olsun teşekkür ederim..
inşaallah islam'ı yaşamamıza hiçbir şey engel olmaz.
allah dilediğini hidayete erdirir dilediğinin kalbini mühürler. ailem için dua ediyorum ben de..

Çarşafa girmek neyin nesi ? Atatürk kılık kıyafet kanunu yapmadımı? Kimsenin kapanmasına bısey diyemem ancak carsaf nedir yahu ? Cok daha guzel mantolar var bilekte. Onlardan giyin.

benim gönlümden geçen çarşaf giymektir çünkü peygamberimiz'in hanımları da çarşaflıydı, onları örnek almamız lazım..
ailem yani anne ve babam(kardeşim yok) mantoya bile izin vermiyor. verseler zaten önce gözlerini alıştırarak başlayacağım..

Çarşaf arap kültürünün bir kıyafetidir.
Bunu biraz tarih ve din irdeleyen herkes bilir..
Kadının aşağılanmasıdır.
:kkk:

Canım çok istiyorsan seni engelleyecek hiç bi güç yok gayette reşit olmuş birisin kimse sana karışamaz hukuken bile. Kendi kararlarını kendin verebilecek seviyeye gelmişsin. Çok dua et rabbim kalplerine yumuşaklık ve hidayet versin. Şimdilik en azından ailenin görmediği yerlerde tesettüre bürün. Rabbim gönlündeki isteği bilsin. Ondan daha büyük yardımcı yok hiçbirimize.

Çarşaf arap kültürünün bir kıyafetidir.
Bunu biraz tarih ve din irdeleyen herkes bilir..
Kadının aşağılanmasıdır.
:kkk:

Bilakis kadının avret yerlerinin açık olması ve diğer erkeklere kendini gösterip tacizlere mahrum kalması daha büyük aşağılanmadır bana göre.
Ben bir birey olarak ve her şeyden önce müslüman bir genç kız olarak kapanıp kendimi inşaallah kötü göz ve tacizlerden korumak istiyorum. çünkü OTOBÜSLERDE, SOKAKLARDA YETERİ KADAR TACİZE UĞRADIM(SÖZLÜ) bu benim için en büyük aşağılanmadır..
Fikrinize saygı duyuyorum, teşekkürler..

Canım çok istiyorsan seni engelleyecek hiç bi güç yok gayette reşit olmuş birisin kimse sana karışamaz hukuken bile. Kendi kararlarını kendin verebilecek seviyeye gelmişsin. Çok dua et rabbim kalplerine yumuşaklık ve hidayet versin. Şimdilik en azından ailenin görmediği yerlerde tesettüre bürün. Rabbim gönlündeki isteği bilsin. Ondan daha büyük yardımcı yok hiçbirimize.

allah razı olsun..
ailemin görmediği yerde kapanmayı de ben de düşündüm fakat hafta sonları okul yokken dışarı çıktığımızda açık olucam ve ailem yokken kapan ailemleyken açıl durumu beni günaha sokmaz inşaallah..

Azıcık kitap karıştırırsanız şunuda görürsünüz. Farz olan çarşaf değil ,vücut hatlarını belli etmeyen kıyafettir. Günümüzde buna en uygun çarşaf ve iç anadolunun bazı kesimlerinde kullanılan altı şalvar üstü aba olan bi kıyafettir. Bunlardaki şartta içine 8 yaşındaki bi çocuğu alıp karşıdan orda çocuk olduğu belli olmamasıdır. Azıcık tefsir karıştıran bunları görür. Tesettürü anlatan ayeti kerime ahzap sr.59.ayettir.

allah razı olsun..
ailemin görmediği yerde kapanmayı de ben de düşündüm fakat hafta sonları okul yokken dışarı çıktığımızda açık olucam ve ailem yokken kapan ailemleyken açıl durumu beni günaha sokmaz inşaallah..

Sen rabbime gayretini göster o sana kapı açacak inşaAllah... Kalbini ferah tut bol bol kuranı kerim tefsiri oku.

Amin canım. Bu bastığımız toprağın 1 metre aşağısı var bide.. Ordan sonrası sonsuz..... Rabbim pişmanlığa uğratmasın bizi.

Ailelerin evlatları üzerinde söz hakkı vardır evet bu yadsınamaz . Ama inanan bir müslüman için öncelik inandığı kitabın emirlerini elinden geldiğince uygulamaktır , yapamadıklarında da inkara düşmemektir aslolan .

Ailenizle sürtüşmenizi bir anne olarak tavsiye etmeye dilim varmaz , ılımlı olmanı önerebilirim . Bir gün güzel bir pardesü ve eşarp al , giyin . Bu şekilde emri yerine getirmiş olursun . Sonrasında da örtünün şeklini kendi isteğine göre çarşafa çevirebilirsin . Çarşafta diretmen , Allah emrini uygulamayı diretmek değil çünkü . Bu sebeple kendi gönlünün isteğinden bir süre feragat edip , pardesü giyinerek belki ailenin tepkisini daha az alabilirsin .

Ailenle konuşurken onlara fetva verir gibi de konuşma bence , sadece bu şekilde mutlu olacağını anlat .

Ve teyzem beni eğitti demişsin , bir başkasından etkilendiğin için bu şekilde düşündüğünü , aslında istemediğini düşünüyor olabilirler , kendi araştırmalarına bu isteğe sahip olduğunu anlat onlara dilin döndüğünce.

Başka da ne yapılır bilemedim ?

benim gönlümden geçen çarşaf giymektir çünkü peygamberimiz'in hanımları da çarşaflıydı, onları örnek almamız lazım..
ailem yani anne ve babam(kardeşim yok) mantoya bile izin vermiyor. verseler zaten önce gözlerini alıştırarak başlayacağım..

iyi niyetinizle sünneti aynen uygulamak istiyorsunuz. Allah gönlünüzden geçeni nasip etsin hayırlısıyla inş.
ancak tesettürün sınırları bellidir. bu sınırlara kurallara uyduktan sonra illa neden çarşaf olsun.
bence çarşaf kültürel bir giysi. bizim kültürümüzde de yok.
toplumda fazlaca dikkat çekecek kendinizi uçta hissettirecek bi kıyafet yerine çarşafın sağlayacağı bol ama mevsimine göre normal renklerde pardesü vs giyebilirsiniz.
bir anda değil de yavaş yavaş kıyafetlerinizi değiştirirseniz ailenizin tepkisini daha az çekersiniz belki.

Ailelerin evlatları üzerinde söz hakkı vardır evet bu yadsınamaz . Ama inanan bir müslüman için öncelik inandığı kitabın emirlerini elinden geldiğince uygulamaktır , yapamadıklarında da inkara düşmemektir aslolan .

Ailenizle sürtüşmenizi bir anne olarak tavsiye etmeye dilim varmaz , ılımlı olmanı önerebilirim . Bir gün güzel bir pardesü ve eşarp al , giyin . Bu şekilde emri yerine getirmiş olursun . Sonrasında da örtünün şeklini kendi isteğine göre çarşafa çevirebilirsin . Çarşafta diretmen , Allah emrini uygulamayı diretmek değil çünkü . Bu sebeple kendi gönlünün isteğinden bir süre feragat edip , pardesü giyinerek belki ailenin tepkisini daha az alabilirsin .

Ailenle konuşurken onlara fetva verir gibi de konuşma bence , sadece bu şekilde mutlu olacağını anlat .

Ve teyzem beni eğitti demişsin , bir başkasından etkilendiğin için bu şekilde düşündüğünü , aslında istemediğini düşünüyor olabilirler , kendi araştırmalarına bu isteğe sahip olduğunu anlat onlara dilin döndüğünce.

Başka da ne yapılır bilemedim ?

bilgi ve önerileriniz için teşekkür ederim.
tek örnek teyzem olduğu için ondan etkilendiğimi sanıyorlar doğru bildiniz.. fakat ben allah'ın ayetlerinden etkileniyorum.
bunu birçok kez anlattım, anlamadılar. allah onlara anlamayı nasip eder inşaallah..

dediğiniz gibi kendi başıma kapanıcam bir süre sonra onlar da görür ve kabul ederler diye düşünüyorum ama çarşaf her zaman hayalimdir vazgeçmicem inşaallah.

iyi niyetinizle sünneti aynen uygulamak istiyorsunuz. Allah gönlünüzden geçeni nasip etsin hayırlısıyla inş.
ancak tesettürün sınırları bellidir. bu sınırlara kurallara uyduktan sonra illa neden çarşaf olsun.
bence çarşaf kültürel bir giysi. bizim kültürümüzde de yok.
toplumda fazlaca dikkat çekecek kendinizi uçta hissettirecek bi kıyafet yerine çarşafın sağlayacağı bol ama mevsimine göre normal renklerde pardesü vs giyebilirsiniz.
bir anda değil de yavaş yavaş kıyafetlerinizi değiştirirseniz ailenizin tepkisini daha az çekersiniz belki.

elhamdulillah sünneti yaşamak istiyorum, beni doğru anlamışsınız.
fakat dediğiniz gibi çarşaf türkiye kültüründe olmadığı için ailem buna karşı.
ama pardesü konusunda da onay vermediler. şu an tek sorun ailemin pardesüye bile izin vermemesi.
allah nasip eder inşaallah..

allah razı olsun..

Peki birşey sormak istiyorum
Usturuplu kapalı kıyafetler turban takmadan da giyebilirsin
Bence bunh takıntı haline getirip aileni de uzme
Annem acık ama namazında niyazında diyorsun.
Tamam belki sen dar kotla degil uzun etekle uzerine uzun gomleklerle gezersin
Ve boylelıkle o çok rahatsız oldugun söylemlerden kurtulmuş olursun
Saçlarını da maşalayıp beline kadar uzatıp ruzgarlı havada ahenkle dans ettirmedikce hiç kimse üfff saça bak be diyerek laf atmaz zaten.
Neden kendini böyle ötekileştirip laf yemeye müsait bir varlık gibi gösteriyosun.
Bu laf atanın ayıbıdır.

Saçlarını da maşalayıp beline kadar uzatıp ruzgarlı havada ahenkle dans ettirmedikce hiç kimse üfff saça bak be diyerek laf atmaz zaten.
Neden kendini böyle ötekileştirip laf yemeye müsait bir varlık gibi gösteriyosun.
Bu laf atanın ayıbıdır.

Pardon ama saclarini masalayip ruzgarda dans ettirmeyen insanlarda tacize ugruyor arkasindan laf atiliyor. Illaki cekici giyinmen saclarini masalayaip suslemene gerek yok laf etmeleri icin.

Neden konu sahibinin fikrine saygi duymayip, cevreye uyum saglamasini bekliyosun. Turkiye ozgur bir ulke degilmi? Rahatsiz oldugumuz soylemlerden kurtulmak niyetiyle kiz baskalarin istegiyle fikriylemi yasamini surdursun? Laf yemege musait bir varlikta nedemek? Siz bana su goruntuyu verdiniz yaziklariniz ile; cevrenin istedigi gibi yasam surdurmeye calisan, kendi fikirlerine saygisi olmuyan bir varlik gibi gozuktun bana. Konu sahibindeki takinti degil asil cevreye uyum saglamak icin kendini yirtan insanlarda bir takinti var. Bir uye acilmak istiyorum ailem izin vermiyor diye konu acsa ozgurlukten bahsederiz, cevrenin onemini olmadigindan kendi istedigini yapmasindan bahsederiz degilmi:)) hic dogru dusunmuyosun canim hic.

canım öncelikle seni tebrik ederim.nefsini yenmendeki iradenden dolayı. çünkü biliyorumki çarşaf nefse en ağır gelen tesettürdür.ama bazen insan bir anda nefsini ayaklar altına alabilir bunuda biliyorum. önemli olan bunu devam ettirebilecek iradeye sahip olmaktır.
inandığın gibi yaşamak senin en doğal hakkın ve bu hakkına kimse karışmamalı.ama olaya anne baba gözüyle baktığımızda olaylar değişiyor. hiç bir ebeveyn evladının kötülüğünü istemez. ne yaparsa evladının iyiliğini düşündüğü için yapar.yaptığı başkalarına göre doğru değildir belki ama onlar doğru olduğuna inandıkları için yaparlar.evlatlarının zarar görmesinden korktukları için yaparlar.onun için hiçbir ebeveyn evladının uçlarda olmasını istemez. orta yolu izlemesini tercih eder.seni çarşaflı görmekten korktukları için değil, çevreden tepki görüp, yıpranmandan , yada yılıp vazgeçmenden, nefsine yenilmenden korktukları içinde yaparlar bunu.
müteassıp bir ailenin kızı çıkıp ben bundan sonra mini etekle gezmek istiyorum dese ailesinden aynı tepkiyi görür. o ailede evlatlarının hem dünya , hem ahiretinden korktukları için evlatlarını korumak isterler.ve şiddetle karşı çıkarlar. ama o evletlerı birden bire çıkıp ben mini etek giymek istiyorum demek yerine maksi eteğinin ucundan 1 santim kısaltsa! üçbeş gün sonra 1 santim daha, bir iki hafta sonra 1 santim daha derken 1 yılın sonunda bu kısaltma dizlerin üzerine çıksa o aile bunun farkına bile varamaz. çünkü gözleri alışır. alıştıra alıştıra kısalttığı için kısaldığını farkedemezler. dolayısıyla kız istediği giyim tarzını uygular ve hiç tepki çekmeden yapar bunu.
bir arkadaşım memurdu ve açıktı. eşi kapanmasını istiyordu.onun nefsine ağır geliyordu. önce giydiği kıyafetlerin boyunu az az uzatmaya başladı. sonra kısa mont, hırka gibi üstler almaya başladı üzerine. işini bıraktıktan sonra pardesü giydi. bir süre sonra açık renk pardesülerini kaldırıp koyu renklere geçti. sonra ferace giydi ve üzerine siyah örtü almaya başladı. bir gün birlikte bir yere gidiyorduk. arkadaşımda bir farklılık var gibi geldi ama ilk etapta ne olduğunu farkedemedim. sonra baktım arkadaşım çarşaf giymişti.
aa sen çarşafmı giydin dedim. evet dedi. ilk etapta farkedemedim dedim. bende dedi. nasıl yani dedim. yavaş yavaş geçtiğim için bende hiç farkedemeden geçtim hiçte zor olmadı dedi. kız kardeşide açıktı. ben nefsimi yendim dedi. bir güğnde mini eteğini çıkartıp çarşaf giydi. üç ay sonra zor geldi çıkarttı. arkadaşım hÂla çarşaflı.
bilmem anlatabildimmi.

Bu laf atanın ayıbıdır.

sorun birinin bana laf atıp atmaması değil, kapanmak istememin nedeni allah'ın emri olması.
ikinci olarak ben zaten giyinmeme dikkat eden biriyim ama tesettürlü gibi olmuyor ne yaparsak yapalım.
ailemin üzülmesi emin olun sadece kendi menfaatleri açısından, benim üzülmem ise onların sahte üzüntüsünden daha önde.
kendimi ötekileştirmiyorum asla sizin beni tam olarak anlamadığınızı düşünüyorum.
saygı duyuyorum fikrinize. teşekkür ederim.

Back