Kapalıyken açılmak

isteyen başörtüsü takmakta serbesttir ancak bu ülkedeki başörtülülerin ciddi bir saygı sorunu olduğunu görüyorum. ne zaman bu tarz bir konu olsa kendileri gibi giyinmeyeni açık saçık erkekleri ayartan, cehennemlik vs gördüklerini anlatıyorlar sürekli.

kendilerini cennette vip bilet sahibi zannedip başkasını günahkar görme huyundan vazgeçmeleri gerekliyor. örtüyü savunayım derken bilerek ya da bilmeyerek hemsinclerine en ağır hakaretleri sıralamaktan geri durmuyorlar. bu konuya herkesin dikkat etmesi lazım.

herkes dini sizin anladığınız gibi anlamak zorunda değildir.

Bence birilerine sorarak sonuca ulastırabileceğin bir konu değil bu

Tamamen senin içinin rahat olmasiyla alakalı Allah ile senin aranda dersinki Allahım ben senin rizan olarak taşımıyorum ruhuma agır geliyor ve çıkarirsın bitti başka kimseye açiklama yapmana gerek yok

Ben burdan hissediyorumki sen tesetture deger veriyorsun ve saygi duyuyorsun inşallah içinden gelerek severek takacağin zamanlar gelir

Sen çok din biliyorsun demi iki bekarın yasadığı cinselliğie zina değil diyenden ne beklenir ne , bilgini kendine sakla sende bu Kuranı neye göre yorumluyorsun bende onu anlamıyorum fetvayı bende değil sen veriyosun kendi yorumlarını katarak! Ayrıca hakaret edecek bir kelime kullanmadım herkes öyle yapıyor yorumunu yapıp çekmiyor bırakta cvbı konu sahibi versin sen değil, yarım din bilgisi diye kınustıgun için belli zaten ne kadar bilgili olduğun hadi by.

ben kuran'ı olması gerektiği gibi yorumlamaya çalışıyorum sizin gibi elalemin günahkar ilan etmiyorum. sen de biraz din bilgisi olsa kimseyi sen yargılanacaksın diye itham edemeyeceğini bilirdin.

ben kuran'ı olması gerektiği gibi yorumlamaya çalışıyorum sizin gibi elalemin günahkar ilan etmiyorum. sen de biraz din bilgisi olsa kimseyi sen yargılanacaksın diye itham edemeyeceğini bilirdin.
Ben yargılamıyorum Allahtan korkmadıktan sonra kuldan neden korkuyorsun demek istiyorum sen çok biliyon hehe:ukala:

Zorla kapanmışsan,
Allah rızası için kapanmamışsan,
Başındaki örtünün zaten ne anlamı var ?
Kusura bakma yani yanlış bişeyde söylemek istemiyorum ama Allahtan utanmayıp,korkmayıp kuldan korkman utanman çok saçma.

Zorla kapanmışsan,
Kusura bakma yani yanlış bişeyde söylemek istemiyorum ama Allahtan utanmayıp,korkmayıp kuldan korkman utanman çok saçma.
Bende aynı şeyi söylemek istedim ama hemen başka yere çekiliyor çok haklısınız

Burada ilmi konulara girmenin lüzumu yok , ki zaten yasak...
İsteyen konu ile alakalı istediği yorumu , istediği alimin konu hakkındaki bilgisini, elinin altında engin bir deniz olan internetten açar bakar . Üstelik burada Konu başörtüsü farz mı değil mi de değil ...
Konu sahibi Kardeşim, insanlar her daim konuşacak söz bulur
Misal tr’ye vize ambargosu uygulanmaya başlandığında us’deydim, çok bilmiş komşu teyze çıkıp anneme kızın orada kaldı , dönemeyecek demiş :) onlar hiç susmazlar, her daim karşısındakini yaralayacak , üzecek, üste çıkacak, bilir kişilik taslayacak bir konu bulurlar muhakkak :) çünkü hayatta bundan daha önemli bir işleri yoktur..
Mühim olan kalbin ne diyor , sen ona kulak ver ..

Zorla kapanmışsan,
Ama bir tane çok iyi fetvacı abla var bunu anlamadı işte hırsızlık mı yapmısta Allaha hesap vercekmiş açılmakta neymiş gibi bi düşüncesi var

Zorla kapanmışsan,

Allahtan korkacak ne var kadın hırsızlık mı yaptı, hak mı yedi?
din anlayışınızı gözden geçirin. çok yanlış bir tutum bu. ayrıca terbiyesizce. sen kimsin de masum birinin hiç gereği yokken Allahtan utanması gerektiğini söylersin?

Allahtan korkacak ne var kadın hırsızlık mı yaptı, hak mı yedi?
din anlayışınızı gözden geçirin. çok yanlış bir tutum bu. ayrıca terbiyesizce. sen kimsin de masum birinin hiç gereği yokken Allahtan utanması gerektiğini söylersin?
Kardeş sen hayırdır ?
Sadece hak yiyen hırsızlık yapanmı Allahtan korkar.
Hem ben Allahtan kork utan demedim ki,
Terbiyesizce derken küfür mü ettim pardon,
Haktan hukuktan bahsederken baskasının hakkına giriyorsun suan? Sadece elalem ne der diye düşünmeden önce Allah ne der diye düşünmesi onun yararına ki zaten zorla kapanmış dinde zorlama yoktur.
Avukatlıgını baska yerde yap.

Ne güzel konu açmış kadıncağız.Nerden nereye geldi... Başörtüsü farz mı, değil mi? Ne luzum var konuyu kapattırıyorsunuz. Çok öğrenmek isteyen Kuran ayetlerini ve diyanetin fetvalarını inceler. Bu konuda diyanet kanıtlarıyla beraber gerekli açıklamayı zaten yaptı.Sanki yeri burası.

Ne güzel konu açmış kadıncağız.Nerden nereye geldi... Başörtüsü farz mı, değil mi? Ne luzum var konuyu kapattırıyorsunuz. Çok öğrenmek isteyen Kuran ayetlerini ve diyanetin fetvalarını inceler. Bu konuda diyanet kanıtlarıyla beraber gerekli açıklamayı zaten yaptı.Sanki yeri burası.

diyanetin pek çok açıklaması yanlış maalesef.
doğru kaynak diyanet değil yani yoksa diyanete göre kuran'da kadının dövülmesi gerektiği de yazıyor.
bunu kabul etmemiz mümkün değil.

Kardeş sen hayırdır ?
Sadece hak yiyen hırsızlık yapanmı Allahtan korkar.
Hem ben Allahtan kork utan demedim ki,
Terbiyesizce derken küfür mü ettim pardon,
Haktan hukuktan bahsederken baskasının hakkına giriyorsun suan? Sadece elalem ne der diye düşünmeden önce Allah ne der diye düşünmesi onun yararına ki zaten zorla kapanmış dinde zorlama yoktur.
Avukatlıgını baska yerde yap.

Allah ne der diye düşünecek bir durum yok işte neden bunu söyleme gereği duydun?
her konuda bunu söylemiyorsun değil mi?
yanlışını kabul et, özür dile konu bitsin.

Konu sahibi sen beni yanlış anlama ben sana Allahtan kork sakın açılma falan anlamında yazmadım,
Aslında genel olarak hepimiz Rabbim ne der den çok elalem ne der diye düşünüyoruz.
Zaten içinden gelmedikten sonra insanın kapanmanın bi anlamı yok.
Benim başım kapalı degil ama düşünüyorum bazen kapanmayı ve kendimden emin olamadıgım için kapanmıyorum.
İnsan içinden geliyorsa hakkını verecekse kapanmalı,
Din zaten sadece başörtüsüylede olmuyor.
Hakkında hayırlısı.

Back