Kapalıyken açılmak

Böyle mutlu değilseniz açılın o zaman.Niye kendinizi mutsuz ediyorsunuz ki ? Zaten eşiniz istedi diye kapanmışsınız,o da sorun çıkarmıyorsa açılın.Etraf bir gün konuşur,iki gün konuşur üçüncü gün susar merak etmeyin.Kimse de yüzünüze ters bir şey diyemez,haddini bildirirsiniz ters bir şey söylerlerse de.

merakettim kocaniz git kendini denize at dese atacaksiniz aaa vazgectim atma dese bogulup gittiniz yani.sizin iradeniz yokmu boyle biseyi kabul eden sizsiniz hemde koca icin.kocan da sende bana hic normal gelmediniz basortude sana bayilmiyor meraketme o bez parcasini ha takmissin ha cikarmissin.dinimizde zorlama yoktur kocanda heralde aile si yuzunden istedi ondada bes kurusluk akil yokmus siz tencere kapak iyi uymussunuz ne denir

Bazı eylemler samimi olmalı ... içten gelmeli...siz zaten birileri istediği için kapanmışsınız...o sebeple bu vebalden siz sorumlu değilsiniz...

dinde zorlama yoktur, fakat bizimki gibi bazı toplumlarda; bu dayatmalar çok fazla olduğundan, insanlar yönlerini tamamen sasırıyor... şu an yaşadığım yerde İran,Iraklı Suriyeli bir çok kadınla karşılaşıyorum , hepsinin başı geleneksel biçimde kapalı ama birçok açıktan daha dikkat çekiyorlar , eleştirmek babında söylemiyorum tabii ki her insan istediğini yapmakta hürdür... fakat gördüğümde üzülüyorum çünkü yapılan eylemin esası, amacı bu değil... boş yere zahmete , kat kat giyime katlanıyorlar ...
Dünyadaki bu akıma, bizdeki yeni nesil de ayak uydurdu maalesef , Makyajı giyim tarzını geçtim de eşarp altından saçları meydanda olanları anlayamadım bir türlü , zaten basbayağı açıksın yani, ne diye onu kafana koyuyorsun?

Konuyu nerelere götürdüm dertliymişim demek ki ,
Hakkınızda hayırlısı olsunn , bir gün sizin için her güzel şeyi, gönlünüzden isteyerek yapmak nasip olur umarım :)

Selamun aleykum.Oncelikle bir iki seyi acikliga kavusturmak istiyorum bunuda sadece ALLAH rizasi icin yapiyorum kimseyle tartismak istemiyorum cevap yazmiyacagim. 1.Ortunmek basa sal baglamak degildir.Tum hatlariniz bakildiginda erkegi veya fasik bir kadini cezb etmeyecek sekilde olmalidir. Bastan ayaga kadar butun vucut icin gecerlidir. 2.Ortunmek diger ibadetler gibi farzdir.Bir insan (diyorum zira erkeginde ortusu vardir)ortusunun farz ibadet oldugunun farkina varip bu ustumdeki Allah'in emri diye bakmalidir. 3.Neden mi kapali bayan makyaj yapamaz cunku Allah ona disari cikarken ortunmesini emretmistir. 4.Ben 10 yasindayken babam zorla ortunmemi isterdi hatta doverdi.Sonucu ne oldu dahada acildim.Taaki rabbim gozumdeki perdeyi acana kadar (elhamdulillah ortuluyum ).Ben sizi ANLIYORUM belki esinizi kiramadiniz araniz bozulmasin istediniz olabilir hepimiz insaniz.INSANLAR her zaman konusur o lara kulaginizi tikayin ben acilin diyemem zira Allah ortun demis. Sadece bir kardesiniz olarak kalbinizi acin derim.Bu arada benim cevremdede acilan bayanlar oldu nemi yaptim sadece uzuldum (gercekten uzuldum)kimseyle dedikodusunu yapmadim. Uzun yazdim kusura bakmayin burasi sanal olabilir ama ben gercek yaklasmak istedim. Zira bizim mutluluk dedigimiz sey burada degil (Her seyde bir hayir her hayirda bir ser vardir)Allah'a emanet ol....

seninle ayni durumdayiz kapaliligim icimden gelmiyor sevap da oldunu sanmiyorum basortumun ..cok bi kapalilimda yok bol.tunik pantolon bone sal la geziyorum boneyi cikarsam daya mutlu olcam ama.cevreden cekiniyorum arkadaslarimdan esimin dedikoducu akrabalarindan falan
Nacizane bir sey sorabilirmiyim size namaz kilarken her zaman istekli kiliyormusunuz yada simdi kilmasam biraz sonra kilsam dediginiz olmuyormu buda iste buna benzemiyormu kendimizi biraz zorlasak namaz gibi olmazmi guzel kardesim.Bana oluyor mesela namaz kilicam biraz sonra kilarim diyorum ama namazi KOMPLE birakmiyorum...

Başörtüsü farz falan değildir nereden uyduruyorsunuz bunları ya?
namazla oruçla örtüyü nasıl bir tutarsınız?
Allahtan korkun!

islamda örtünme, kapanma emredilmez. böyle diyenler kendi mezhepsel din anlayışlarını başkalarına dayatma peşindeki kimselerdir. kuran'ın hiçbir ayetinde örtünme emredilmez. pek çok ilahiyatçı kadının da başı açıktır.

konu sahibini kendi yanlış din algınızla yanlış yönlendirmeyin.
zaten kocası yüzünden zor zamanlar yaşamış bir de siz yüklenmeyin!

hele o açık saçık diyen tipler uzak dursun. örtüyü savunacağım diye başkasına ne hakla saldırırsınız?
terbiyesizlik yapmayın.
sizi zorla kapattılar diye herkes sizin gibi mi olacak?
edebinizi bilin.
kendinize saygı bekliyorsanız siz de başkasına saygı duymayı öğrenin!

Gönlüm açıl demeye izin vermiyor.O vebali almam.Zaten ben kimim ki ALLAH emrettikten sonra akan sular durur.Zoraki olması bilmiyorum ne derece sağlıklı.Ama bazen mesela ben diyorum keşke benide kapanmaya teşvik edecek birileri çıksa.Sizin başınızı açtıran şeytan, benimde başımı kapattırmıyor.Umarım bende bir gün ALLAH rızası için kapanırım.Umarım bir gün kalbime o iman doğar.
O gun neden bugun olmasin.ALLAH'IN RIZASINI ERTELEMEMEK LAZIM .:dua:

Kızlar işin içine dini sokmadan yorum yapalım da konu sahibinin konusu kapanmasın, herkes fikrini belirtebilsin.

Bazen dikkatsizlik edip böyle şeyler yazıyoruz. Belki de bir önceki mesajımda ben de yazdım, bilmiyorum :KK48: Ama dikkat etmek lazım. Sonuçta işin içine dini karıştırmadan da cevap verilebilir bu konuya. Doğru bulmuyorum, deseniz mesela ne demek istediğinizi anlarız bir şekilde.

Kızlar işin içine dini sokmadan yorum yapalım da konu sahibinin konusu kapanmasın, herkes fikrini belirtebilsin.

Bazen dikkatsizlik edip böyle şeyler yazıyoruz. Belki de bir önceki mesajımda ben de yazdım, bilmiyorum :KK48: Ama dikkat etmek lazım. Sonuçta işin içine dini karıştırmadan da cevap verilebilir bu konuya. Doğru bulmuyorum, deseniz mesela ne demek istediğinizi anlarız bir şekilde.
Haklisiniz:super:

Şurda bile kırıcı sözler yazanlar var, düşünün siz açıldığınızda duyacaklarınızı :( arkanızdan da konuşacaklar önünüzden de... Çelik gibi sağlam bir duruşunuzun olması gerek başınızı açtığınızda... yemediği halt kalmayan bi ton insan din alimi kesilecek karşınızda hatta hadlerini aşarak imanınızı sorgulamaya bile gidebilirler... kulak asmayın bu hayat sizin hayatınız ve kimse sizin inancınızı yaşama şeklinize karışamaz. Madem islam hoşgörü dini!

O kadar yalan yanlış fetva verin sonra da aman dine girmeyelim..
bizim dinimizde kadının örtünmesi emredilmez. namaz emredilir, oruç emredilir ama örtünme diye bir emir YOKTUR!
bunun aksini iddia edenler mezhepçidir. mezhepçilikten de dünyaya bir hayır gelmediğini ortadoğuda mezhep savaşı yapanlara bakarak anlayabilirsiniz.

Emin'im kapandığında "eşi istiyor diye kapandı " diyerek bir çok kiş konuşmuştur arkandan.
İnsanların ağzı asla durmaz bunu bil. Kendin nasıl mutlu olacaksan öyle davran.
Eşinin bunu senden istemesini doğdu bulmadım ama em azından hatasını anlayıp kararı sana bırakmış. Bu güzel bir şey. Belkide mutsuzluğunu hissetti... içinden gelmiyorsa yapma, kendine daha çok değer ver

İnancınız gereği yapmayacaksanız istemiyorsanız elalemin ne dediği neyi değiştirir. Millette molla torunu olarak yaşamıyor bu hayatta.

Merhaba.. ben 3 yıldir kapaliyim. Isteyerek kapanmadim. esimin baskisiyla.. simdi bana diyorki bu konuda baski yaptigim icin pismanim. Istersen acilabilirsin. Ben dunden hazirim fakat cevremdeki dedikodularda soylenecek sozlerden korkuyorum.. napicami sasirdim. Boyle mutlu degilim ama ya acilinca sozler beni cok yipratirsa diye korkuyorum. Ne yapmaliyim sizce..?
Açıldığın için Allaha hesap vermekten değilde çevre ne der diye mi korkuyorsun!! Koca baskısıyla kapandın sonra acıldın olur k.bakma ama açılmak isteyenlerde hep aynı bahane neyse senin kararın .

Açıldığın için Allaha hesap vermekten değilde çevre ne der diye mi korkuyorsun!! Koca baskısıyla kapandın sonra acıldın olur k.bakma ama açılmak isteyenlerde hep aynı bahane neyse senin kararın .

niye hesap versin?
hırsızlık mı yaptı? hak mı yedi? insan mı öldürdü?
sen kimsin de elalemi sırf başını açtı diye yargılanacağını söyleme hakkını kendinde görüyorsun?
avatarına başı açık kadın resmi koyarken iyi ama değil mi?

niye hesap versin?
hırsızlık mı yaptı? hak mı yedi? insan mı öldürdü?
sen kimsin de elalemi sırf başını açtı diye yargılanacağını söyleme hakkını kendinde görüyorsun?
avatarına başı açık kadın resmi koyarken iyi ama değil mi?
Yorum yok yorumumu anlayan anlar , avatara acık kadın resmi koymak adı üstünde avatar ! Gece gece kendine eğlence arıyosun herhalde benim yorumum bu beğenen beğenir beğenmeyen de susar.

Yorum yok yorumumu anlayan anlar , avatara acık kadın resmi koymak adı üstünde avatar ! Gece gece kendine eğlence arıyosun herhalde benim yorumum bu beğenen beğenir beğenmeyen de susar.

kamuya açık bir yerde doğru olmadığı halde bir başkasına saldırırken iyi ama cevabını alınca anlayan anlar olur değil mi?
iyi iyi bir daha yarım din bilginle, bilip bilmeden insanlara fetva vermeye kalkmazsın.. ben de sana hakaret edeyim misal sonra yorumum bu deyip çekileyim olur mu?

Ablacım eşin istedi kapandın
Elalem ne der diye açılmaya korktun
Yalnız değilsin pekçok kadın senin durumunda mahalle baskısı, aile baskısı vb. ne sebep fark ederek ya da etmeyerek istemedikleri hayatları yaşıyorlar

Toplumun tüm baskısının kadının üstünde olmasına zaten karşıyım erkek isterse çıplak gezer kimsenin umru olmaz kadın şort giyer minibüste dayak yer

Velhasıl bu toplumun kadını ne zaman özgür olur bilinmez!

kamuya açık bir yerde doğru olmadığı halde bir başkasına saldırırken iyi ama cevabını alınca anlayan anlar olur değil mi?
iyi iyi bir daha yarım din bilginle, bilip bilmeden insanlara fetva vermeye kalkmazsın.. ben de sana hakaret edeyim misal sonra yorumum bu deyip çekileyim olur mu?
Sen çok din biliyorsun demi iki bekarın yasadığı cinselliğie zina değil diyenden ne beklenir ne , bilgini kendine sakla sende bu Kuranı neye göre yorumluyorsun bende onu anlamıyorum fetvayı bende değil sen veriyosun kendi yorumlarını katarak! Ayrıca hakaret edecek bir kelime kullanmadım herkes öyle yapıyor yorumunu yapıp çekiliyor bırakta cvbı konu sahibi versin sen değil, yarım din bilgisi diye kınustıgun için belli zaten ne kadar bilgili olduğun hadi by.

Back