Kapalıyken açılmak

İçinizden gelmiyorsa zorla olmaz ki insanlar bir yadırgar,iki konuşur sonra da unutup susarlar.Baskıyla yapılan farz ne kadar yerine geçiyor orası da tartışılır..Bari siz mutlu olun kulaklarınızı da tıkayın insanlar her türlü konuşuyor zaten.

Düğünden bayrama gördüğüm bir akrabam var- kuzenimin eşi.
Kadıni bayramlarda gördüğümde öyle bir kapanır ki, evde erkek var diye tunikle gezer
Ama kadını düğünlerde gördüğümde kolsuz abiyeler giyer,sarı saçlarını yaptırır, bir ton da makyaj... En son kendi oğlunun sünnetinde göğüs dekolteli kıyafet giymişti :) ben gitmedim ama eminim ki sünnet mevludunde de kapanmıştır :)
İşin doğrusu yadirgiyoruz biraz, ama hiç de birşey demiyoruz,hakkinda konuşmuyoruz.
Bize ne?

Ben de eskiden şey diye düşünürdüm; cıkcıkcık kapalı ama daracık giyinmiş, kapali ama içkili restorantta oturuyor , kapalı ama sevgilisine sarılmış yürüyor falan
Sonradan farkettim ki ne kadar çiğ, ne kadar ataerkil bir bakış açısına sahipmişim. Bir insanın giyindiği kıyafet özgürlüğünün önüne geçmemeli. Bugün bir kadına 'basi kapalı sevgilisine sarılmış yürüyor' diyen yarın aynı kadına 'basi kapalı okumaya gelmiş onca erkeğin arasında' der (ki bunu diyen tanınmış sahsiyetler olmuştu yakın dönem)
Elestirmenin ucu bucağı yok
Türkiye'ye okumaya gelmiş Faslı bir arkadaşım var. Kız başına bişi bağlıyor ama barlardan da çıkmıyor, ojesiz gezmiyor...eskiden bu kızı da eleştirirdim ama bir mekana gitmek istiyor diye neden kendiyle bağdaştirdiği örtüyü çıkarsın?
İlla basindakini çıkarmasi mi lazım bir kapıdan geçerken? (Ki belki de sadece mekana heves etmistir-alkolsuz içecekler içiyor olabilir)
Hoş ya da değil, bana ne?
Kınamak ya da eleştirmek benim haddime mi?
Böyle düşününce hayat çok güzel geliyor
Bana ne?
Keşke herkes kendine 'bana ne?' sorusunu sorabilse...

Size gelince, evet hakkınızda ileri geri konuşabilirler. Ama aynı insanlar sizin hakkınızda konuşmaya yer arayan insanlardır zaten. Onlara uymayan herhangi birşey yaparsanız da zaten konuşacaklardir. 'elalem ne der' diye yaşanmaz

Ya şu açıl gitsin diyen insanları hiç anlamıyorum.Ya ne kadar vebale giriyorsunuz farkında değilsiniz lütfen açıl gitsin gibisinden yazmayın.İnanın ben size açılın demek istemiyorum açıklığa teşvik etmek istemiyorum çünkü bunlar şeytanın işi.Bence islamla ilgili,çok güzel kapalılıkla alakalı guzel videolar var çınaraltı hayalhanem gibi güzel sayfalar var bende onlar sayesinde kapandım iyiyi doğruyu gerçekten o zaman anladım.Ben dahi yani cok dar giyinen suslenmeden dısarıya cıkmayan insanken islamın gerceklerini yavas yavas ogreniyorum.Yani eşinizin kapan demesi bence çok güzel birşey çünkü sizin açık saçık olup dışarıdan birilerinin size bakmasını istemiyor.Bu gayet güzel birşey.Tabikide size kalmış birşey ama içinden gelmiyorsa açıl diye bir şey yok kardeşim çünkü Allah'ın emri.Allahin emrini sen istemezsen yapma diyenleri anlamıyorum ya.Sizi eleştirmiyorum ama müslüman müslümanın iyiliğini ister Müslümanlığa itmek ister kötü işlere değil.Umarım anlaşılmısımdır kusura bakmayın çok uzun yazdım.

Bugün de şeytanlık yaptık çok şükür :KK53:

Canım sen kendi isteğinle içine sinerek kapanmışsın o yüzden böyle güzel geliyor. Başkasının baskısıyla kapansaydın eğer işkence gibi gelirdi. Konu sahibi böyle mutlu değil. Mutlu olsun istiyorum ve açıl gitsin diyorum.

Siz istiyorsaniz açılın tabiki.Ama bir daha da size istemediginiz bir seyi kimse yaptiramasin.Bunu esinize net bir şekilde belli edin.suz yetiskin bir kadinsiniz.Kimsenin aklina ihtiyaciniz yok.Karisini zorla kapatan kocalar önce bir kendi kapansin zorla.Bak bakalim hoşuna gidecek mu.Yeter bu kadınların kukla muamelesi gördüğü

seninle ayni durumdayiz kapaliligim icimden gelmiyor sevap da oldunu sanmiyorum basortumun ..cok bi kapalilimda yok bol.tunik pantolon bone sal la geziyorum boneyi cikarsam daya mutlu olcam ama.cevreden cekiniyorum arkadaslarimdan esimin dedikoducu akrabalarindan falan

Annwyl yeterince şeytanlık yapamamıştı. O yüzden bir mesaj alıntılamaya karar verdi:

seninle ayni durumdayiz kapaliligim icimden gelmiyor sevap da oldunu sanmiyorum basortumun ..cok bi kapalilimda yok bol.tunik pantolon bone sal la geziyorum boneyi cikarsam daya mutlu olcam ama.cevreden cekiniyorum arkadaslarimdan esimin dedikoducu akrabalarindan falan

Açıl :KK53:

Mutluluktan önemli ne var ki? Umarım bir gün mutlu olacağın şekilde yaşama cesaretini bulursun ve istediğin gibi yaşarsın :KK200:

Esinizin kuklasi misiniz siz? Bunu dusunceginize milleti mi dusunuyosunuz? Ne demek yani eskiden boyle istedim simdi gerek yok demek, bu size zerre deger vermedigini gosterir bence. Cevreden daha ciddi sorunlariniz var bence, size saygi duymayip oyuncagi gibi goren koca gibi...
Bence de temel sorun eşin tutumu. Belki acilinca cevrenin elestrileri esini cok rahatsiz edecek ve tekrar kapanmasini talep edecek. O zaman konu sahibi ne yapacak?

Annwyl yeterince şeytanlık yapamamıştı. O yüzden bir mesaj alıntılamaya karar verdi:

Açıl :KK53:

Mutluluktan önemli ne var ki? Umarım bir gün mutlu olacağın şekilde yaşama cesaretini bulursun ve istediğin gibi yaşarsın :KK200:
valla yalan yok sadece basimi acmak okadar cok istiyorim ki zaten kapalilim da hic hakkini veremiyorum susluyum biraz gunaj bile isliyorimdur bu tarz bi kapalilikla cevrenin elestirisi de cabasi makyaja duskunum biraz ruj haric ama herkez elestiriuo kapalisin eyeliner surme rimel surme taki takma pantolin giyme cok baski var biktim acik olsam.kimse bole elestirmez ama evliyim ve kapaali halimel bile ugasan es akrabalarina sahibim onlardan cekinmiyor dehilim cunku toplulumuzda kim ne derse desin evli bir kadin kapaliyken acilinca mutlaka hakkinda dedikodular donuuor bunu da istemiyorum hic kaldiramayabilirim:(

valla yalan yok sadece basimi acmak okadar cok istiyorim ki zaten kapalilim da hic hakkini veremiyorum susluyum biraz gunaj bile isliyorimdur bu tarz bi kapalilikla cevrenin elestirisi de cabasi makyaja duskunum biraz ruj haric ama herkez elestiriuo kapalisin eyeliner surme rimel surme taki takma pantolin giyme cok baski var biktim acik olsam.kimse bole elestirmez ama evliyim ve kapaali halimel bile ugasan es akrabalarina sahibim onlardan cekinmiyor dehilim cunku toplulumuzda kim ne derse desin evli bir kadin kapaliyken acilinca mutlaka hakkinda dedikodular donuuor bunu da istemiyorum hic kaldiramayabilirim:KK43:

Canım dediğin gibi kapalı halini bile eleştiriyorlar. Ne yapsan eleştirecekler zaten. İnsanlara yaranamazsın asla :KK43:

Tesettürlü hanımlar neden makyaj yapamasın ki? İstediklerini yaparlar, kimseyi takma sen. Eşinle aranızda sorun çıkmayacaksa açılmayı da düşünebilirsin bence. Ama eşin sorun çıkaracaksa iş boşanmaya kadar gidecekse bu kadarını göze alamaman çok normal olur. Eşinden desteğin olunca kim bana karışacak diyebiliyorsun, diğer insanların yorumlarını duymazdan gelebiliyorsun. Ama adam desteklemezse işin çok zor.

Gönlüm açıl demeye izin vermiyor.O vebali almam.Zaten ben kimim ki ALLAH emrettikten sonra akan sular durur.Zoraki olması bilmiyorum ne derece sağlıklı.Ama bazen mesela ben diyorum keşke benide kapanmaya teşvik edecek birileri çıksa.Sizin başınızı açtıran şeytan, benimde başımı kapattırmıyor.Umarım bende bir gün ALLAH rızası için kapanırım.Umarım bir gün kalbime o iman doğar.

Canım dediğin gibi kapalı halini bile eleştiriyorlar. Ne yapsan eleştirecekler zaten. İnsanlara yaranamazsın asla :KK43:

Tesettürlü hanımlar neden makyaj yapamasın ki? İstediklerini yaparlar, kimseyi takma sen. Eşinle aranızda sorun çıkmayacaksa açılmayı da düşünebilirsin bence. Ama eşin sorun çıkaracaksa iş boşanmaya kadar gidecekse bu kadarını göze alamaman çok normal olur. Eşinden desteğin olunca kim bana karışacak diyebiliyorsun, diğer insanların yorumlarını duymazdan gelebiliyorsun. Ama adam desteklemezse işin çok zor.
Tesettürlüyüm bi allık sürüyorum fiyyyuuu likit mat rujlarımdan bahsetmiyorum bile :KK14: ay kime nesii

Ne guzel kapanmışşsın bırakda kapalı kall zamanla alısırsın hatta kapanmadığon günlere acırsın... kuldan utanma allahtan utan

Merhaba.. ben 3 yıldir kapaliyim. Isteyerek kapanmadim. esimin baskisiyla.. simdi bana diyorki bu konuda baski yaptigim icin pismanim. Istersen acilabilirsin. Ben dunden hazirim fakat cevremdeki dedikodularda soylenecek sozlerden korkuyorum.. napicami sasirdim. Boyle mutlu degilim ama ya acilinca sozler beni cok yipratirsa diye korkuyorum. Ne yapmaliyim sizce..?
İlla ki birilerini alet etmeye,bahane göstermeye gerek yok ki..
‘’Canım istedi’’işte bu kadar.
Konu sahibi,insanlara bu konuda mesafeyi ne kadar verdiğine bağlı.
Sizin koyduğunuz mesafe kadar konuşabilir insanlar.

Hayatı zehir etme kendine .. Mutlu ol ... Kapanmak istemiyorsan kapanma .. Millet nerden bilece senin her dışarı çıkarken mutsuz olduğunu ..

Açıldıktan sonrada kapandığın zamanlarını aricaksin yine bir bocalama olucak..Açılma alışmaya çalıs..Barış ve kabullen örtünü.

Back