Çok uzun yazmışsınız atlayarak okudum ama genel olarak konuya hakimim
Öncelikle kayinvalidenizle aranızı siz bozmussunuz yemeğini yemeyerek aynı evde odadan çıkmayarak anne demeyerek en baştan aranıza uçurum girmiş çoğu anne-kayinvalide öyle hep biryerleri ağrır ve ilgi beklerler aslında kadının size direk olarak bi saygısızlığı olmamış siz baslatmissiniz gibi geldi bana
Eşinizin mesela şu etiket bakmama olayı aynısı bizdede var benim eşimde hiç bakmaz ben tutumlu olmaya çalışıyorum bazen yorucu oluyor ama sizin büyüttüğunuz kadar değil bence
Çok hassassiniz hatta aşırı hassassiniz kız çocuğunuzun olmama fikri neden bukadar korkutuyor evladın kızı erkegi olmaz siz bir anne olarak bunu daha iyı bilmeniz gerekirdi
hayir tam tersi. ilk ucurumu o koydugu icin ben tavir aldim. nisanlilikta ve dugunde ben onu yormadim bile alisverisle falan yaslidir diye. herseyin en ucuzunu aldim maddi anlamda taleplerim olmadi vs.
o da evlenene kadar gercek yuzunu saklamamis. evlendigimiz gun somurtmaya basladi. ilgi beklemesi vs asiri ucuk derecedeydi. mesela yei evliyiz her aksam o ikisi birinirine sarılırdi ben kayinvalide gibi kenarda otururdum.
esimin kiyafetlerini turlu bahaneyle odasindan cikartip vermedi esim hep gidip onun odasinda giyindi falan. hergece aglardi esim kalkip odasina giderdi. doktora goturduler surekli sirtim agriyor diyordu. doktor anti depresan vermisti psikolojik diye.
ilk bir ay anlamadım. sadece izledim. cunku ben kayimvalidemi annemden daha cok seviyordum. annem biraz daha gecimi zordur. sonra dank etti yani bu kadari normal degil. esim bana yaklaşmiyordu bile. hergun isten gelir onu operdi bana gelince terliyim derdi.
esimle disari cikinca cok mutluyduk cok samimi olurdu benle. eve gelince aninda değiştirdi. annesi surekli doldururdu onu. konusmalarina da denk geldim. o bize bilerek geldi ogul falan diye dolduruyordu.
onlar ayni düzeni devam ettirip benim hzimet etmemi ve calisip maddi anlamda destek olmami bekledi sanirim.kayinvalidem ozellille.
normalde evinde cam silen bana sofra bezi bile silkeletmeyen kadin hazirladigim kahvaltisi sofrasi tepsisini bile kaldirmam icin beni ekledi ornegin.
benim empatim genistir cok şeyi de kabullenebilirim ama kriterim iyi niyettir. onun iyi niyetli olmadigindan emin olduktan sonra da evet iyi olmadim. iliskimi de min. da tuttum.
kiz cocugum olmayacak diye dehsete kapilmiyorum elbetteki. 2. cocugu yapsam bile kiz olmayabilir farkindayim.
ama insan genis bir aileye sahip olmak istiyor. cocugunun kardesi olsun istiyor. simdi bosandigim zaman bunlar olmayacak. 2. kez evlenmeye cok kapali olmamakla birlikte pek de dusunecegimi sanmiyorum. dolayisiyla bosanmak demek cocugun kardessiz kalmasi demek ve bir kizim olmasi ihtimalinin de olmamasi demek. bu da bosanmamin korkutucu taraflarindan biri..