kapalıların makyaj sınırı ne olmalı?

eğer kapanmadaki amaç Allah tan korkmak ve onun emirlerini yerine getirmekse ve de tesettür örtmek, güzelliği gizlemekse eğer makyajda neyin nesi oluyor . BİR TARAFTAN RAHMANİ DİĞER YARAFTAN ŞEYTANİ YÖNÜN AĞIR BASTIĞININ KANITIDIR . ATEŞLE SU YAN YANA DURMADIĞI GİBİ MAKYAJDA TESETTÜRLE BAĞDAŞMAZ

o zaman şunu sormak gerek; Arap kadınları neden siyah çarşaf altında elleri ojeli,gözleri sürmeli?

Ki onlar şeriatın bizzat yaşandığı topraklarda.Üslubunuz üzgünüm ki biraz kırıcı olmuş.Mübarek bir günde
bu tarz hassas bir konuda insanları direk yargılayacak bir şekilde eleştiri sunarak ,siz de hoş olmayan bir tutum sergilemişsiniz.
Bir şeye uymuşsunuz demek benim haddime değil burada ama konu sahibi özellikle "din" boyutunu ele almayalım diye belirtmiş üstelik.

ne zamandır foruma yazmıyodum da bu konuyu görünce yazmak istedim.

namaz, oruç, zekat gibi dinimizin farzları dururken bu ayrıntılarda boğulmak çok saçma geliyor bana. başörtülü bi kadının makyajını eleştirenler önce kendilerine "ben Allah için ne yapıyorum" diye sorsunlar. kimse dört dörtlük olamaz.

bir kadın namazını kılıyorsa, orucunu tutuyorsa, başörtü takıyorsa, dedikodu yapmıyorsa, yalan söylemiyorsa, kul hakkı yemiyorsa dinimizin nerdeyse bütün emirlerini yerine getiriyor demektir. makyaj yapmak da onun bir kusuru olsun.

bak hayatım aynı şekilde bende kapalıyım fakat sarışın değil kumaralım :)
arada bir bende makyaj yaparım abartılı olmayacak şekilde rimel ve allık cevremde ne biçim kapalı diyen yok çünkü insan önce kendini eleştirmeli boşver takma o türbanlı olmayanların bir çekememezliği bence heeee herrr açık olanda demez bunu zaten yarası olan üstüne alınır :D

her konuda olduğu gibi doğru tektir ve bence sence bana göre kavramları ile başlayan her cümle önceki cümleleri egale eder. buna göre hem makyaj yaparım hem kapalı gezerim diyene hanımlar işe dini karıştırmayın diyerek oldukça gülünç duruma düşüyorlar . bunu savunanlarda bozacının şahidi şıracı 2 + 2=4 eder. bu kadar basit.

kapanmanın dinimizdeki yeri dikkat çekmemektir,bunu bir kapalı olarak biliyor olmanız gerek.
ama siz gelip yüzünüzü canlandırmak bir nevi dikkat çekici hale getirmek istediğinizi söylüyorsunuz.
bu kapalılık değil bence.
ne kapalılar görüyorum giymiş daracık kotu kazağı yüzde bi kilo makyaj neymiş kapalıymış hadi len diyorum onlara.
kapalı olmanın anlamı başı kapatmak değil,hiçbir dikkat çekici yeri açmamak, süslememektir.
ya buna göre davranın ya da kimseyi kandırmayın,en başta kendinizi.

bak hayatım aynı şekilde bende kapalıyım fakat sarışın değil kumaralım :)
arada bir bende makyaj yaparım abartılı olmayacak şekilde rimel ve allık cevremde ne biçim kapalı diyen yok çünkü insan önce kendini eleştirmeli boşver takma o türbanlı olmayanların bir çekememezliği bence heeee herrr açık olanda demez bunu zaten yarası olan üstüne alınır :D

siz kendinizi kandırıyosunuz, insanlar size gelip ne biçim kapalısın dese ne demese ne.kapalı olmanın amacı dikkat çekmemek,süslenmemektir.dinimizde kadın sadece erkeğine süslenir,bunu bir kapalı olarak biliyosunuz dimi?niye rimel sürüp dışarı çıkıyosunuz o zaman?sizin amacınız ne?türbanlı olmayanlar sizi niye çekemesin ki,onlar zaten istediklerini giyiyolar.bence siz onları çekemiyosunuz ki böyle bişey söyleme gereği duydunuz.

başı kapalı olup makyajda yaparım bunu dine karıştırmayın lütfen demek DİYET YAPAN BİRİNİN TATLI YEMESİ VE BUNU DİYETE KARIŞTIRMAYIN DEMESİ KADAR ABSÜRBTÜR.

bedeni kapamak; var olan güzelliği örtmek ,göstermemektir

makyaj;var olan cazibeyi belirgin hale getirmek arzusudur. peki nasıl olucakta iki zıt bir arada olucak sorarım ?

Son düzenleme:
her konuda olduğu gibi doğru tektir ve bence sence bana göre kavramları ile başlayan her cümle önceki cümleleri egale eder. buna göre hem makyaj yaparım hem kapalı gezerim diyene hanımlar işe dini karıştırmayın diyerek oldukça gülünç duruma düşüyorlar . bunu savunanlarda bozacının şahidi şıracı 2 + 2=4 eder. bu kadar basit.

son sözü söylemişsin cnm ağzına sağlık

kapalı olmak demek ALLAH için avret yerlerini örtmektir..
zaten kadının en güzel yeri yüzü..eee onuda boya çık kenara olmaz..
makyajın azı çoğu tartışılmaz örtülüyse 0 makyaj..

kendisine inanmayana dahi rızık veren ALLAH nasıl olurda bizim aleyhimize bir istekte bulunabilir ki. birşeyi emrediyorsa bize olan yararındandır lakin kendine bir yararı olmadığı apaçıktır

Son düzenleme:
bence kapalılar da bakımlı olmalı ve makyaj yapmalı. kapalı diye makyaj yapmamalı diye birşey yok ki. bizim bir tanıdığımız var kapalı ve kendisine hiç bakmayan hiç geliştirmemiş köyden indim şehire tarzı bir insan. eşi de bir o kadar evlendikten sonra kendini çok geliştirmiş ve karısını da güzel alımlı görmek isteyen birisiydi. sonuç boşandılar adam da çok hoş bir kadınla evlendi. şimdi iki kadın yanyana geldiğinde eski karısı annesi gibi duruyor. boşandıktan sonra da hala değişmedi yani zihniyet aynı. konuyu biraz saptırdım ama neyse

bence kapalılar da bakımlı olmalı ve makyaj yapmalı. Kapalı diye makyaj yapmamalı diye birşey yok ki. Bizim bir tanıdığımız var kapalı ve kendisine hiç bakmayan hiç geliştirmemiş köyden indim şehire tarzı bir insan. Eşi de bir o kadar evlendikten sonra kendini çok geliştirmiş ve karısını da güzel alımlı görmek isteyen birisiydi. Sonuç boşandılar adam da çok hoş bir kadınla evlendi. şimdi iki kadın yanyana geldiğinde eski karısı annesi gibi duruyor. Boşandıktan sonra da hala değişmedi yani zihniyet aynı. Konuyu biraz saptırdım ama neyse

elbette bakımlı olmalı her kadın ancak bunu dışarda ifşa etmek adına marjinal şeyler giyip yüzüne rengi 100 metreden ışıldayan şeyler sürürek değil . O kadının kendi pasifliği evin içinde her şekilde gezmek serbest evde de aynı durum süregeliyorsa demekki bir problem var.her erkek muahhak ister kadının hoş güzel alımlı olmasını ancak evde sınırsız seçenek var. Emin olun o bayan açıkta olsa durum değişmezdi pek ve eminim boşandıktan sonra da aynıdır

bence kapalılar da bakımlı olmalı ve makyaj yapmalı. kapalı diye makyaj yapmamalı diye birşey yok ki. bizim bir tanıdığımız var kapalı ve kendisine hiç bakmayan hiç geliştirmemiş köyden indim şehire tarzı bir insan. eşi de bir o kadar evlendikten sonra kendini çok geliştirmiş ve karısını da güzel alımlı görmek isteyen birisiydi. sonuç boşandılar adam da çok hoş bir kadınla evlendi. şimdi iki kadın yanyana geldiğinde eski karısı annesi gibi duruyor. boşandıktan sonra da hala değişmedi yani zihniyet aynı. konuyu biraz saptırdım ama neyse

bakimlilikla kendini gelistirmenin ne alakasi var? Git universitelerdeki bayan profesorlere bir bak. Bizim universitedeki bayan hocalar komple biyikliydi :)

Başı açık ve makyajsız dışarı çıkmayan bir insan olarak böyle bir konuda söz hakkım olduğunu düşünmüyorum :1: ama dışarıya güzel görünmek için yapılan makyaj kapalıya da günah açığa da... bu kadar basit yani konu

Tabii ki kapali kadinin makyaj yapmasi cok sacma. Kendisiyle celisir eger makyaj yaparsa.sonucta bir kadin kenmdini kapatiyorsa makyaj yapip dikkat cekmeye guzel gorunmeye calisirsa olmaz. Nasil sadece aksam kocasina aciyorsa sacini makyaji da sadece kocasina yapmali. Disari cikarken dikkat cekmemeli. Yoksa kapanmasiinin hic bir anlami kalmaz. Gelelim asil meseleye , kadin dogasi geregi guzeldir, alimli bakimli olmak ister.neyse..........:19:

Başı açık ve makyajsız dışarı çıkmayan bir insan olarak böyle bir konuda söz hakkım olduğunu düşünmüyorum :1: ama dışarıya güzel görünmek için yapılan makyaj kapalıya da günah açığa da... bu kadar basit yani konu

insanlara guzel gorunmek istemek ozguvenli olmak ne zamandan beri gunah.kadinin dogasidir guzel olmak guzel gorunmek. Bakimli olmalidir herkes.

Back