Kanserin hayatı bitirmesi

Herkese merhaba
Hani derler ya derdim dağlardan büyük diye
Babama 1 ay önce mide kanseri teşhisi kondu ve kemoterapi süreci başladı. Hersey yolunda giderse ameliyat olacak. Kemoterapiden hep korkardım ama başka çare yokmuş
Bu arada tüm bu yaşananlar hiç beklenmedik anda mutlu mesut yaşarken gelişti. Hayat bitti. Gecemiz gündüzüm belli değil.
Benim bütün vücut sistemim çöktü. Yaşamıyorum sadece nefes alıyorum
Hata onu da yapamıyorum. Şimdi de kendime kanser tanısı koydum. Çünkü 1 haftadır mide ve bağırsaklarda tuhaflık var.Kac gündür olan mide yannasi sırtıma vurmaya başladı. Sürekli kilomu olcuyorum zayıfladım mi diye. Biraz kilom eksik çıkınca panik oldum. Doktor randevusu aldım korktuğum basima gelirse ailecek akıl hastanesine gideriz. Kanser olanlar olur. Bunları düşünüyorum.
Kendim iyi olsam babacığımı motivasyon edilemez yapamıyorum. Çevrenizde mide kanseri olup atlatan var mi, bir umut Allah'm
Dua edin nolur
benim babam da akciger zarı kanseri.
2 senedir tedavi görüyor. ameliyat oldu sonra kemoterapi görmeye başladı:KK43:
psikolojim benim de çok kötü.

Birde bu süreci yaşayan kişilere bir sorum olacak. Kemoterapi tedavisi bitince zarar goren vucut dokuları yeniden iyileşiyor değil mi

İnsan vücudu inanılmaz dayanıklı bir sistem hiç korkmayın
Rahmetli annem 56 doz kemoterapi aldı yanında da ilave bir sürü tedavi
Korkuyor insan ama sonra görüyorsunuz ki toparlanıyor
Yakın bir iş arkadaşım atlattı mide kanseri onda karaciğere metastazda vardı, önce kemoterapi aldı ardından ameliyat oldu midenin yarısından fazlası alındı, iki yıl tedavi gördü, şimdi sadece kontrollere gidiyor.
Şu anda kuzenim de kanser, 27 yaşında tiroidle başladı hikayesi tedavi oldu bitti, bir kaç yıl sonra meme kanseri teşhisi kondu yine tedavi oldu bitti. 4 yıl önce rahim kanseri teşhisi kondu tedavi oldu dinlenme süreci sonunda tekrarladı, baştan tedavi oldu, şimdi kontrol altında. Onkoloji çok ilerledi, artık annemin zamanındaki gibi değil, iyileşen hayatına devam eden çok insan var.
Reflü ve strese bağlı sindirim sorunlarım annemin hastalığından kalmadır, stres endişe insanı çok yoruyor ama güçlü olmanız lazım. Kontrollerinizi yaptırın tabi ama doktorunuzda söyleyecektir strese bağlı şikayetler olduğunu. Kendinizi düşürmeyin babanızın size çok ihtiyacı var şimdi.

Babanza şifalar diliyorum sizin yaşadığınızınsa psikolojk olduğunu düşünüyorum. Birde yanlş anlamazsanz bi şey söylemek isterim böyle bi platformda gerçekten bu hastalkla mücadele eden arkadaşlar varken evhamnzı biraz kontrol mü etseniz acaba... kansersem öldüm bittim derken gerçkten kanser olanları ,psikolojilerini biraz düşünsenz mi acaba... bu hastalkta moral çok önemli çünkü... Dilerim babanz çabucak iyileşir Rabbim tüm hastalarımıza da şifalar versin inşAllah

Öncelikle çok geçmiş olsun. En kısa sürede düzene girerseniz inşallah. Sinir ve stresin en çabuk vurduğu yer sindirim sistemi. Sizin belirtileriniz strestendir diye düşünüyorum.

Babanız için konuşursak; annesi ve babası, hatta şuan köpeği kanser olan bir birey olarak söylüyorum, böyle karamsarlığa bürünerek iyileşemezsiniz. Bu öyle 1-2 ayda iyileşecek bir hastalık değil. Daha yolun başındasınız. Yıllarca sürecek bir tedaviden bahsediyoruz. İyi günler de olacak, kötü günler de. Ama sizi savaşmaya iten, içinizdeki umut olacak. Yapabileceğiniz tek şey iyi bir doktor ve hastane bulup, tedavinizi hep en iyisi olacak diye düşünerek geçirmek. Eğer tek başınıza bunu beceremiyorsanız, psikolojik destek alın.

Mesela kemoterapiden korkmanın manası nedir. Evet çok zor, vücuda çok zarar veriyor ama tedavinin devam ettiği anlamına geliyor. Bu da umut demek. Biz öyle zamanlar yaşadık ki, kemo alamadı diye üzüldük çünkü sağlığı elvermiyordu.

Daha yolun çok başındasınız, sağlıkla atlatırsınız inşallah.

Allahım yardımcınız olsun, mücadelenizin ödülü sağlık olsun inşallah, çok çetin imtihanlar dayanma gücü versin Rabbim

Öncelikle çok çok geçmiş olsun umarım babanız en kısa sürede sağlığına kavuşur. Ben de babamı bazı hastalıkları sonucu gelişen mide kanamasından dolayı çok aniden kaybettim ve bundan sonra kendimde de sizin gibi aynı belirtileri hissetmeye başladım. Kesin hastayım diye her gün ağlıyordum doktor doktor gezip dediklerine inanmıyordum. Sizin gibi kiloma da takmıştım. İkna olsam bile başka bir hastalık buluyordum kendime. Önce doktora gidin içiniz rahatlasın ama daha sonra mutlaka bir psikolog ya da psikiyatra gidin. Yalnız değilsiniz ve yaşadığınız şeyleri yaşamış ve atlatmış biri olarak söylüyorum yaşadıklarınız çok normal.

Bitkisellere bulasmayın,
Benim abim basta kemoyu reddetti. Ozon terapi c vitamini aldı damardan. Kısa bir süre boynuna kitle sıçradı. Yine bitkisel kürler kullandı kucultmek bir yana daha da hızlı buyudu tumorler. Sonra kemoyu kabul etti ama gec oldu üç kemo dan sonra vefat etti. Babam ise en bastan beri kemoyu aldı şimdi ikinci seneyi bitirdi. Bu hastalıgın tek tedavisi kemo ve ameliyat. Tabiki iyi beslenecek o ayrı ama bitkisel kürler cok zararlı.

Bitkisellere bulasmayın,
Benim abim basta kemoyu reddetti. Ozon terapi c vitamini aldı damardan. Kısa bir süre boynuna kitle sıçradı. Yine bitkisel kürler kullandı kucultmek bir yana daha da hızlı buyudu tumorler. Sonra kemoyu kabul etti ama gec oldu üç kemo dan sonra vefat etti. Babam ise en bastan beri kemoyu aldı şimdi ikinci seneyi bitirdi. Bu hastalıgın tek tedavisi kemo ve ameliyat. Tabiki iyi beslenecek o ayrı ama bitkisel kürler cok zararlı.
Zeytinyağı incir kürü ve zerdecal kürü kemoterapiye zarar vermez sanırım
Onları kullanıyoruz
Kemoyada gidiyor

Öncelikle çok çok geçmiş olsun umarım babanız en kısa sürede sağlığına kavuşur. Ben de babamı bazı hastalıkları sonucu gelişen mide kanamasından dolayı çok aniden kaybettim ve bundan sonra kendimde de sizin gibi aynı belirtileri hissetmeye başladım. Kesin hastayım diye her gün ağlıyordum doktor doktor gezip dediklerine inanmıyordum. Sizin gibi kiloma da takmıştım. İkna olsam bile başka bir hastalık buluyordum kendime. Önce doktora gidin içiniz rahatlasın ama daha sonra mutlaka bir psikolog ya da psikiyatra gidin. Yalnız değilsiniz ve yaşadığınız şeyleri yaşamış ve atlatmış biri olarak söylüyorum yaşadıklarınız çok normal.
Çok sagolun
Şikayetimi söylesem doktor bana direk bt çekermi acaba? Orada çoğu şey belli oluyor sanirim

Babanza şifalar diliyorum sizin yaşadığınızınsa psikolojk olduğunu düşünüyorum. Birde yanlş anlamazsanz bi şey söylemek isterim böyle bi platformda gerçekten bu hastalkla mücadele eden arkadaşlar varken evhamnzı biraz kontrol mü etseniz acaba... kansersem öldüm bittim derken gerçkten kanser olanları ,psikolojilerini biraz düşünsenz mi acaba... bu hastalkta moral çok önemli çünkü... Dilerim babanz çabucak iyileşir Rabbim tüm hastalarımıza da şifalar versin inşAllah
Haklısınız
Ama elimde olmadı
Toparlanacagim

İnsan vücudu inanılmaz dayanıklı bir sistem hiç korkmayın
Rahmetli annem 56 doz kemoterapi aldı yanında da ilave bir sürü tedavi
Korkuyor insan ama sonra görüyorsunuz ki toparlanıyor
Yakın bir iş arkadaşım atlattı mide kanseri onda karaciğere metastazda vardı, önce kemoterapi aldı ardından ameliyat oldu midenin yarısından fazlası alındı, iki yıl tedavi gördü, şimdi sadece kontrollere gidiyor.
Şu anda kuzenim de kanser, 27 yaşında tiroidle başladı hikayesi tedavi oldu bitti, bir kaç yıl sonra meme kanseri teşhisi kondu yine tedavi oldu bitti. 4 yıl önce rahim kanseri teşhisi kondu tedavi oldu dinlenme süreci sonunda tekrarladı, baştan tedavi oldu, şimdi kontrol altında. Onkoloji çok ilerledi, artık annemin zamanındaki gibi değil, iyileşen hayatına devam eden çok insan var.
Reflü ve strese bağlı sindirim sorunlarım annemin hastalığından kalmadır, stres endişe insanı çok yoruyor ama güçlü olmanız lazım. Kontrollerinizi yaptırın tabi ama doktorunuzda söyleyecektir strese bağlı şikayetler olduğunu. Kendinizi düşürmeyin babanızın size çok ihtiyacı var şimdi.
İnşallah hersey güzel olacak

Eşim kanser ameliyatından yatarken karşımızda yatan dedeye yıllar önce mide kanseri teşhisi konmuş karısına çok yaşamaz hazırlıklı ol demişler. 30 yıl geçmiş üstünden. Ben eşimin ameliyattan çıkmasını beklerken bi adam yanıma gelmişti aşırı gergindim herhalde ki noldu dedi anlattım. O da mide kanseriymiş atlatmış
Herkese merhaba
Babama 1 ay önce mide kanseri teşhisi kondu ve kemoterapi süreci başladı. Hersey yolunda giderse ameliyat olacak. Kemoterapiden hep korkardım ama başka çare yokmuş
Bu arada tüm bu yaşananlar hiç beklenmedik anda mutlu mesut yaşarken gelişti. Hayat bitti. Gecemiz gündüzüm belli değil.
Hata onu da yapamıyorum. Şimdi de kendime kanser tanısı koydum. Çünkü 1 haftadır mide ve bağırsaklarda tuhaflık var.Kac gündür olan mide yannasi sırtıma vurmaya başladı. Sürekli kilomu olcuyorum zayıfladım mi diye. Biraz kilom eksik çıkınca panik oldum. Doktor randevusu aldım korktuğum basima gelirse ailecek akıl hastanesine gideriz. Kanser olanlar olur. Bunları düşünüyorum.
Kendim iyi olsam babacığımı motivasyon edilemez yapamıyorum. Çevrenizde mide kanseri olup atlatan var mi, bir umut Allah'm
Dua edin nolur
Psikolojik destek alın. Aynı yollardan geçen biri olarak söylüyorum. Yaşadıklarınız normal. Geçti geçiyor geçecek. Emin olun. Mide kanserini atlatmış sağlıklı 2 3 insan tanıyorum. Her kanser aynı değil herkeste aynı seyretmiyor. Herkes farklı yaşıyor bunu. Adı çok üzücü kabul ediyorum. Ömür boyu eli yüreğinde oluyor biraz insanın o kadar.
Ben eşim teşhis aldığında biri emzikli 2 çocuğum vardı. Yerlerde yuvarlandım. Benim için de hayat bitmiş gibiydi. Üstelik elimde 2 çocuk. Dünyanın en yalnız en çaresiz insanı benim sandım.
Geçecek lütfen biraz sabret. Herşey eski rutinine dönecek.

Herkese merhaba
Dua edin nolur
Merhaba benim dedem mide kanseri teşhisi almıştı artık eve götürün son evre 1 ay ya yaşar ya yaşamaz denmişti onun üstüne 30 yıl yaşadı. Ümidinizi kaybetmeyin olumlu düşünün olumlu olsun. Bol dua edin, çevrenizden de dua isteyin. Ben duanın gücüne enerjisine çok inanırım. Ayrıca kendinizde kanserden şüphelenmeniz bence psikolojik tabi doktora gidin ama Allahın izni ile bir şey yoktur. Stres mide ve bağırsak ağrısına neden olur.

Merhaba benim dedem mide kanseri teşhisi almıştı artık eve götürün son evre 1 ay ya yaşar ya yaşamaz denmişti onun üstüne 30 yıl yaşadı. Ümidinizi kaybetmeyin olumlu düşünün olumlu olsun. Bol dua edin, çevrenizden de dua isteyin. Ben duanın gücüne enerjisine çok inanırım. Ayrıca kendinizde kanserden şüphelenmeniz bence psikolojik tabi doktora gidin ama Allahın izni ile bir şey yoktur. Stres mide ve bağırsak ağrısına neden olur.
Çok güzel haber
Bitkisel mi kullandınız nasıl oldu
İnşallah bizim içinde güzel olur
Sizinde dualarınızı isterim
Gerçekten çok kötü bir psikoloji

Doktorunuzun onayını almadan hiçbir kür filan yapmayın lütfen. Sizin için yararlı olan kürler, kemo alan bir hastanın tedavisini çok olumsuz etkileyebilir.

Ayrıca böyle, şu kürü kullandı iyileşti, şunu içti hiçbir şeyi kalmadı gibi hikayelere de inanmayın. Şarlatanlara hele hiç inanmayın. Bunlar gerçek olsa, niye bunca insan bu çileleri çeksin. Kullanılan ilave herşey, ilaçlarla etkileşime girip tedavinizin etkisini azaltmaya sebep olabilir.

X