şekerli çay iştah açıyormuş canım ama doğru mesela ben 20 yaşlarıbdayken şekerli çay yanında yarım tepsi börek olsa yerdim,ama sekersiz içtiğimden beri atıştırmam azaldı tavsiye ederim yavas yavaş azalt,Kilo yapar vazgeç diyorsun yani çaktırmadan
şu an kaç kilosun?şekerli çay iştah açıyormuş canım ama doğru mesela ben 20 yaşlarıbdayken şekerli çay yanında yarım tepsi börek olsa yerdim,ama sekersiz içtiğimden beri atıştırmam azaldı tavsiye ederim yavas yavaş azalt,
ipekçim 159 boy 50 kilo 5 senedir,şu an kaç kilosun?
Benim kardeşimin eşide şekersiz içiyor ama mesela ben çayın yanında tatlı birşey yiyemem.Ama o illa yanında tatlı birşey arıyor.Baklava,kek,lokum Allah ne verdiyse.Şekersiz içenleri görüyorum geneli öyle.Çayın yanında tatlı birşeyler arıyorlar.şekerli çay iştah açıyormuş canım ama doğru mesela ben 20 yaşlarıbdayken şekerli çay yanında yarım tepsi börek olsa yerdim,ama sekersiz içtiğimden beri atıştırmam azaldı tavsiye ederim yavas yavaş azalt,
ipekçim 159 boy 50 kilo 5 senedir,
30 lu yaşlardan sonra sağlıklı beslenmeye yöneldim,bizim eve kola vs girmez sadece portakal suyu sınıfta sadece benim oğlan neskuikli süt içmiyor,diğerleri sade içemiyormuş mecburi neskuike döndü öğretmen,oğlanın içeceklerine toz şeker koymam yemiyo zaten çukulata falan alsak bile yemezşu an kaç kilosun?
elimden geleni yapıyorum ipek önerilerini yazarsan sevinirim,buguru yapıyorum ama ertesi günü yemiyorlarBaya iyiymiş canım ya maşallah.
Bir de sağlıklı beslenirsen süper olur senin için.
30 lu yaşlardan sonra sağlıklı beslenmeye yöneldim,bizim eve kola vs girmez sadece portakal suyu sınıfta sadece benim oğlan neskuikli süt içmiyor,diğerleri sade içemiyormuş mecburi neskuike döndü öğretmen,oğlanın içeceklerine toz şeker koymam yemiyo zaten çukulata falan alsak bile yemez
Beni zayıf noktadan vurdun?Çaya dayanırım ama kolaya zaafım var.Şimdi alsam akşama kalmaz.Huyumu bildiğim için almamaya gayret ediyorum.Bazen aldığımızda kalmayınca;Oğlum ,hepsini içtin mi ?diye soruyor.Oğlum senin sağlığını düşündüğüm için ,kola zararlı içmeyesin diye fedakarlık yaptım,ben içtim diyorum.
Sekerli cayi ben biraktiysam siz hayda hayda birakirsiniz. Ilk bir hafta zor oluyor. Tiksiniyorsun, icmek istemiyorsun ama sekersiz icmenin tadi baska.
Az daha ugrasirsak trend konu yapacagiz bu konuyu.
30 lu yaşlardan sonra sağlıklı beslenmeye yöneldim,bizim eve kola vs girmez sadece portakal suyu sınıfta sadece benim oğlan neskuikli süt içmiyor,diğerleri sade içemiyormuş mecburi neskuike döndü öğretmen,oğlanın içeceklerine toz şeker koymam yemiyo zaten çukulata falan alsak bile yemez
ya aslında şeker olan herşey tatsız bence, bunu şekerden uzaklaşınca anlıyorsun, şeker olan herşeye hakim tat zaten şeker, içinde farklı aromalar olması gerçeği değiştirmiyor, ve aslında acı.... ama dediğim gibi bunun ancak bir ay falan şeker yemezsen tespit edebiliyorsun çünkü şeker tat reseptörlerinide felç ediyo bence
buna koptum yeminleaynı benim fedakarlıklarım, çok çilekeş analarız
elimden geleni yapıyorum ipek önerilerini yazarsan sevinirim,buguru yapıyorum ama ertesi günü yemiyorlar
Her aksam en buyuk keyfimiz bebeleri uyutup kocayla karsilikli cit cit cekirdek citlemek. Mubarek birakilmiyor da. Sabah bi kalkiyorum dudaklar olmus Angelina
Sen de bendensin ipekBen de senin gibi bakıyordum hayata. Hatta Canan Karatay’la dalga geçiyordum şurada. Taaa ki gerçek anlamda onu anlayana kadar. Aslında genetik hastalıklar bizim kaderimiz değil.
Benim annemde de babamda da kolesterol ve yüksek tansiyon var tabi arkasında da kardiyovasküler sorunlar.
Benim de bu yaşıma kadar kolesterolüm ve kan yağlarım hep tavan üstüydü. Ne zaman beslenmemi değiştirim tüm hayatım normale döndü.
220 olan kolesterolüm 164 oldu 1 ay önce.
Kan yağlarım max sınır 200 ken benim299 du şimdi 110. Yediklerine dikkat edersen kanseri bile çok çok geri öteleyebilirsin. Kaderin ellerinde kısmen.
Bi tek onu birakamadim. Ama çekirdek zaten yasakli degil bildigimSen Karataycı değil miydin?
Yelkenler fora mı?
Tatlisiz yasaniyormus ya en cok ona sasiriyorumMaalesef öyle aslında. Kötünün iyisini yapmaya çalışıyorum ben de.
Ama en azından elinden geleni yapmalısın.
Kahvaltıda bile ekmek yemiyorum. Hiç aramıyorum. Tatlı krizine girmiyorum artık.
Çünkü gerçekten glikoz denen illet uyuşturucu gibi, bırakamıyorsun. Bırakınca da aramıyorsun.
Bi tek onu birakamadim. Ama çekirdek zaten yasakli degil bildigim