Kansere karşı çekirdek...

O zaman Türkler ’in kanser olma oranının azalması lazım. En çok tüketilen kuruyemiş.

Biz de uzak duruyoruz çok yağlı diye. Deseniz selenyum deposu diye. Demek o yüzden tiroid sorunu çıktı başımıza.:KK53:
arkadaşlar banada sağlık ocağının hemsiresi söyledi,elma mesela tek sapını atıcaz çekirdeklerini falan yersek hastalıklara karsı koruyormuş
gerçi genetik etkenlerin önüne geçilebileceğini sanmıyorum

Bir de bazıları hususi dekor olsun diye oturdukları bankın masasını doldurup kalkarlar. Oturmadan bir temizlik yaparız yazın. Buna rağmen bir de çevreci kesim var. Neredeyse elinde oklavayla parkları denetleyen bir kısmı gözlüklü teyzeler. Yere atanlara inat ellerinde biriktirip atanları her riski göze alıp da uyarırlar ya bravo diyorum.:KK70:
O teyzelere de eşimide ekle.:KK70:Pikniğe bile gitsek ormana,gelirken en ufak çöpü bile toplayıp arabaya koydurtuyor,yolda konteynere atıyoruz.

arkadaşlar banada sağlık ocağının hemsiresi söyledi,elma mesela tek sapını atıcaz çekirdeklerini falan yersek hastalıklara karsı koruyormuş

Ben de senin gibi bakıyordum hayata. Hatta Canan Karatay’la dalga geçiyordum şurada. Taaa ki gerçek anlamda onu anlayana kadar. Aslında genetik hastalıklar bizim kaderimiz değil.

Benim annemde de babamda da kolesterol ve yüksek tansiyon var tabi arkasında da kardiyovasküler sorunlar.

Benim de bu yaşıma kadar kolesterolüm ve kan yağlarım hep tavan üstüydü. Ne zaman beslenmemi değiştirim tüm hayatım normale döndü.

220 olan kolesterolüm 164 oldu 1 ay önce.

Kan yağlarım max sınır 200 ken benim299 du şimdi 110. Yediklerine dikkat edersen kanseri bile çok çok geri öteleyebilirsin. Kaderin ellerinde kısmen.

Ben de senin gibi bakıyordum hayata. Hatta Canan Karatay’la dalga geçiyordum şurada. Taaa ki gerçek anlamda onu anlayana kadar. Aslında genetik hastalıklar bizim kaderimiz değil.

Benim annemde de babamda da kolesterol ve yüksek tansiyon var tabi arkasında da kardiyovasküler sorunlar.

Benim de bu yaşıma kadar kolesterolüm ve kan yağlarım hep tavan üstüydü. Ne zaman beslenmemi değiştirim tüm hayatım normale döndü.

220 olan kolesterolüm 164 oldu 1 ay önce.

Kan yağlarım max sınır 200 ken benim299 du şimdi 110. Yediklerine dikkat edersen kanseri bile çok çok geri öteleyebilirsin. Kaderin ellerinde kısmen.

karatay sistemine göre mi besleniyorsun canım

Ama Canan Karatay elma yesenizde doğalsa ,kurtluysa yiyin diyor.Yoksa doğal olmayan elma faydadan çok zarar getirir diyor.:KK43:

karatay sistemine göre mi besleniyorsun canım

Evet hem de tam ve kesin giriş yaptım. Tüm hayatım değişti gerçekten.

Bir çok sorunum kendiliğinden çözülüyor. Hayatımda hiç beyin berraklığı yaşamamışım ben. Hep bir şeyin faydalarını okurken “beyin berraklığı yapar” gibi ibareler görürdüm. Şimdi anlıyorum ne olduğunu.

Evet hem de tam ve kesin giriş yaptım. Tüm hayatım değişti gerçekten.

Bir çok sorunum kendiliğinden çözülüyor. Hayatımda hiç beyin berraklığı yaşamamışım ben. Hep bir şeyin faydalarını okurken “beyin berraklığı yapar” gibi ibareler görürdüm. Şimdi anlıyorum ne olduğunu.

sıfır ekmek yani, peki tahıl ne kadar yiyorsun ne sıklıkla, bulgur pilavı falan, ben de bu konuyla ilgiliyim ama çabuk pes ediyorum

Ama Canan Karatay elma yesenizde doğalsa ,kurtluysa yiyin diyor.Yoksa doğal olmayan elma faydadan çok zarar getirir diyor.:KK43:

Maalesef öyle aslında. Kötünün iyisini yapmaya çalışıyorum ben de.

Ama en azından elinden geleni yapmalısın.

Kahvaltıda bile ekmek yemiyorum. Hiç aramıyorum. Tatlı krizine girmiyorum artık.

Çünkü gerçekten glikoz denen illet uyuşturucu gibi, bırakamıyorsun. Bırakınca da aramıyorsun.

Maalesef öyle aslında. Kötünün iyisini yapmaya çalışıyorum ben de.

Ama en azından elinden geleni yapmalısın.

Kahvaltıda bile ekmek yemiyorum. Hiç aramıyorum. Tatlı krizine girmiyorum artık.

Çünkü gerçekten glikoz denen illet uyuşturucu gibi, bırakamıyorsun. Bırakınca da aramıyorsun.
Tatlı krizine girmiyorum da ,çayı seviyorum,şekersiz de içemiyorum,bırakmaya çalışıyorum ,şekersiz tadının alamıyorum.Canan Hocanın babası şeker hastasıymış.Oyüzden kendisi de hiç şeker tüketmemiş .Duyunca çok şaşırmıştım.

Tatlı krizine girmiyorum da ,çayı seviyorum,şekersiz de içemiyorum,bırakmaya çalışıyorum ,şekersiz tadının alamıyorum.Canan Hocanın babası şeker hastasıymış.Oyüzden kendisi de hiç şeker tüketmemiş .Duyunca çok şaşırmıştım.

canım iki hafta dayanıp her zaman tükettiğin kadar çay tüketirsen şekersiz, inan iki haftasona şekerli çayı iğrenç bulacaksın

hiç sevmem usulsuz sevenide sevmem yiyeni hiç sevmem:mad:
hele cak cuk sakız çiğneyenden nefret ederim:mad:
tahammül sınırlarını bazen bazıları zorlar

oo canım nereden bulucaz onu senenin başında oluyor 1 ay sonra bitiyorki

sıfır ekmek yani, peki tahıl ne kadar yiyorsun ne sıklıkla, bulgur pilavı falan, ben de bu konuyla ilgiliyim ama çabuk pes ediyorum

Aslında benim hayatımı 4 ay önce falan tiroidimde 1 nodül olduğunu öğrendiğim zaman değişti. Şu an kanserli değil ama ileride olma ihtimali var. Bu ihtimale karşı bir araştırma girmiştim sağlıklı beslenme konusunda. En mantıklı gelen Canan Karatay oldu. Çok basit yapay, rafine, hazır şeyler, ekmek ve glikoz yasak. Doğal olan her şey sınırsız serbest gibi düşün. En azından ben diyet olarak yapmıyorum ama bu hayat tarzından kendiliğinden istemsiz kilo veriyorsun. Ekmek ve glikoz sıfır şu an hayatımda.

Pirinç yemeyin diyor bulgur yiyin diyor ama glutenciler de tam tersi bulgur yok pirinç var.

Ben şu ana kadar hiç pirinç pilavı yemedim ama sarma falan yedim. Hayatımdan çıkardıklarım yapaylar. Mutfağımı temizledim ve attım bir çok şey, içinde teflonlar da var..

X