- 3 Ocak 2013
- 1.233
- 43
-
- Konu Sahibi melodysilk
arkadaslar bugun zehra kontrole gitmis.dr bir haftada bebrgin kilo almamis oldigunu siylemis.bir de kan akis hizini yavad girmus dr.ama bebegin hareketleri iyiymis.carsamba tekrar gitcekmis.ayni ise durum dr artik bebegi alalim diycekmis.ve zehra endiseli.duamizi bekliyor.hepimiz gonlumuzce zehraya dua edelim lutfen.saglikla sihhatle bebegini alsin kucagina.zehramizin son gunleri.duamiza ihtiyacu var.kendi giremiyor.bilgisayari gocmus.
idrar testi yaptım, çift çizgiyi gördümsevinemedim bile. hayırlısı olsun dedim sadece.
az önce zehra aradı, konuştuk. bebişi iyiymiş, yani hareketliymiş. yarın ne olacağı belli olacakmış. dua edelim zehramıza olur mu? haa bir isteğin varmı dedi zehra. var dedim)doğumda isimlerimiz okuman dedim ))listeyi yapmış, isimlerimizi yazmış. çantasına koymuş. okuyacakmış ) biz de ona dua edelim. birazdan doğumu kolaylaştıran duayı yapıştırırırm.
cnm diyet listesi yayınlaşmışsın Allah razı olsun çook makbule geçti fax çekmişlerdi ama net okunmuyordu hemen hemen aynı şeyler yazıyor meyve serbestti ya kavun ve taze meyve suları yasaklar listesinde öylemi
canim ordaki topikte duracak ama galibaa dua listesini isteyen kislar burdan devam edecekk..masalalhh betan yükselmisss hayirli olsun hamileliginnn keseni kesin görürsün carsambaaaa
eminecimmmm çooook sevindim . Allah kucağına almayı sağlklı hayırlı evlat olmasını nasip etsin. senin endişelerini anlayabiliyorum biz elimizden geleni yapıyoruz gerisi Rabbimin elinde.
zehraya da tüm kalbimle dua ediyorum Rabbim sağlıklı bir şekilde doğum yapıp kucağına almayu nasip etsin.
canım, yayınladığım şenayın yapıştırdığı liste. hacettepenin listesi. bezelye, yeşil fasulye vs yasak diyor bendeki listede. ama tolga beyin dediğine göre tüm meyve ve sebzeler serbest bizde. Şenay metionin diyeti yanında folik asit diyeti de yapıyor. o yüzden kavun vs yasak yazıyor. sen o kısmını takma. liste bu ama farklı olarak bize çavdar ekmeği serbest beyaz ekmek yasak. meyve sebze tamamen serbest canım.[/QUOT
aman cnm öyle olsun çünkü zaten az seçeneğimiz var birde onlar azalmasın dünden beri iştahım kesildi bu arada bana tam buğday ekmeği dedi çavdarda olsa farketmez herhalde bol su spor çok önemli dedi bende okula yürüyerek gelmeye karar verdim
Arkadaşımız Zehra için aşağıdaki sureleri veayeti okuyabiliriz. Herkes bir kez okusun lütfen.
1) Ayetel Kürsi okunur.
Allahü lâ ilâhe illâ hüvelhayyül kayyûm. Lâ te’huzühû sinetün ve lâ nevm. Lehû mâ fis-semâvâti vemâ filerd. Menzellezî yeşfeu indehû illâ biiznihi. ya’lemü mâ beyne eydîhim vemâhalfehüm velâ yühîtûne bişey’in min ilmihî illâ bimâ şâe vesiakürsiyyühüssemâvâti vel erd. Velâ yeûdühü hıfzuhumâ ve hüvel aliyyül azîm.
2) Felak Suresi Okunur
Kul e'ûzü birabbilfelak.Min şerri mâ halak. Ve min şerri ğasikın izâ vekab. Ve min şerrinneffâsâtifil'ukad. Ve min şerri hâsidin izâ hased.
3) NasSuresi Okunur
Kul e'ûzü birabbinnâsi.Melikinnâsi. İlâhinnâs. Min şerrilvesvâsilhannâs. Ellezî yüvesvisü fîsudûrinnâsi. Minelcinneti vennâs.
4 ) Aşağıdaki Ayet okunur
İnnerabbekümüllahüllezi halekas semavati vel erda fi sitteti eyyamin sümmestevaalel arşi yuğşil leylen nehara yatlübühu hasisev veş şemse vel kamera vennücume müsehharatim bi emrih ela lehül halku vel emr tebarakellahü rabbülalemin. (Araf 54)
Doğum, yerine göre hayatî tehlike arz eden birameliyat olabilir. Böylesine ciddî bir olay, elbette sadece mânevi dua ilegeçiştiritlemez. Önce maddi tedbirler alınır, yâni gereken ebeye, doktoragidilir, alâka ve muayenesi temin edilir, Bundan sonra sıra manevî tedbire,yâni duaya gelir.
- kolay doğum için okunacak dua
Nasıl sadece doktor kesin şifaya vasıta değilse, sadece dua da öyle kesinşifaya sebep olmaz. Zira ikisini de Rabbimiz emretmekte, hem maddî, hem demanevî tedbiri dinimiz istemektedir. Birini icra edip ötekini ihmal eden,elbette yarım iş yapmış olur. Tek kanatlı kuşun uçtuğu kadar başarı teminedilir.
Maddî tedbirden sonra alınacak manevî tedbiri, yâni okunacak duayı,
Efendimiz şöyle tavsiye buyurmuştur:
Doğum yapacak hanımın sıhhat ve kolaylıkla doğumunu yapması niyetiyle, ÖnceÂyete’l-Kürsî okunur, sonra (Felâk ve Nâs) sûreleri okunur. Bunlardan sonra daşu âyet okunur:
İnne rabbekümüllahüllezi halekas semavati vel erda fi sitteti eyyaminsümmesteva alel arşi yuğşil leylen nehara yatlübühu hasisev veş şemse velkamera ven nücume müsehharatim bi emrih ela lehül halku vel emr tebarakellahürabbül alemin. (Araf 54)
Resul-i Ekrem Efendimiz kızı Fâtıma validemizin doğumunda bu duayı okutmuş,netice sevindirici şekilde huzurlu ve sıhhatli bir doğum olarak tecellietmiştir, Mübarek nesil Hazret-i Hasan ve Hüseyin Efendilerimiz böyle dualarladünyaya gelmişlerdir. Sıhhatli bir doğum haberini alınca Allah’a şükretmek,konu komşuda bulunan yoksullara yardım etmek, münasip olan bîr cömertliktir.
iğnenin ucunu açarken iğneyi dik tut.biraz daha az damlıyor. iyi dileklerin için teşekkğrler canım. iyi haberlerle gelirsin inşallah.merhaba kızlar yarın büyük gün bakalım ultrasonda neler olucak çok merak ediyorum sabahtan hemen gidicem valla inşallah görünür bebiş inşallah sağlıklıdır bu kadar ilaç kullanıyoruz çok koruyorum bir şey olur diye iğnelere kendim vurmaya başladım hep ucunda bir damla akıtıyorum püf noktası falan var mı
çavdar ekmeği demedi mi? ben aylardır çavdar ekmeği yiyorum. tavsiye ederim, kolesterolü düşürüyormuş ve baya şeye faydası varmış çavdarım. tam buğday dedi öyle mi? o halde buğday yasak değil mi? zaten ben de kaçamak yapıyordumcanım, yayınladığım şenayın yapıştırdığı liste. hacettepenin listesi. bezelye, yeşil fasulye vs yasak diyor bendeki listede. ama tolga beyin dediğine göre tüm meyve ve sebzeler serbest bizde. Şenay metionin diyeti yanında folik asit diyeti de yapıyor. o yüzden kavun vs yasak yazıyor. sen o kısmını takma. liste bu ama farklı olarak bize çavdar ekmeği serbest beyaz ekmek yasak. meyve sebze tamamen serbest canım.[/QUOT
aman cnm öyle olsun çünkü zaten az seçeneğimiz var birde onlar azalmasın dünden beri iştahım kesildi bu arada bana tam buğday ekmeği dedi çavdarda olsa farketmez herhalde bol su spor çok önemli dedi bende okula yürüyerek gelmeye karar verdim)ben artık eskisi gibi kasmıyorum. ama diyeti ilk öğrendiğim zaman nasıl abartmıştım anlatamam. öyle de bir kilo verdimki zaten. alışırsın zamanla canım.
NICK | GERÇEK İSİM | |
elif5507 - | Elif: | |
*01as- | Aslı: | |
*ceylinn38- | Zehra: | |
*senay079- | Şenay: | 180 |
*slvy1987- | Selvi: | |
sevinc007- | Sevinç: | |
eoe- | Emine: | 190 |
serap06_06- | Serap: | 160 |
rengarenk00 - | Serpil: | 20 |
*nazka86 - | Nazife: | |
umud40- | Vildan: | 50 |
hildan - | Hilal: | |
muco509- | Emel: | |
Eylül06- | Berna: | |
Slmeng- | selma : | |
*AzraNur68- | Gül: | |
06 kelebek- | Neşe: | 50 |
*Şenayın arkadaşı- | Gülin: | 31 |
Mayd- | Aycan: | 50 |
Atis- | Senem: | |
330ml- | Sultan: | |
Adalet1990- | Tuğçe: | |
Gül_neva- | İrem: | |
Lolo- | Nihal: | |
Cbdefne- | Canan: | 5 |
Ayşe_23 | Ayşe: | |
TOPLAM | 736 | |
DUAYA BAŞLAMA | TARİHİ: | 31.05.2013 |
DUALAMA | TARİHİ: | 06.06.2013 |
iğnenin ucunu açarken iğneyi dik tut.biraz daha az damlıyor. iyi dileklerin için teşekkğrler canım. iyi haberlerle gelirsin inşallah.
ben de kepek yasak diye tam buğday yemiyorum. o kepekli olur diye. enteresan.çavdar ekmeği demedi mi? ben aylardır çavdar ekmeği yiyorum. tavsiye ederim, kolesterolü düşürüyormuş ve baya şeye faydası varmış çavdarım. tam buğday dedi öyle mi? o halde buğday yasak değil mi? zaten ben de kaçamak yapıyordum)ben artık eskisi gibi kasmıyorum. ama diyeti ilk öğrendiğim zaman nasıl abartmıştım anlatamam. öyle de bir kilo verdimki zaten. alışırsın zamanla canım.
cnm reçeteyi medicanadan giriş yaptırıp yazdırıyor sekreter yani ben medicanaya gittim normalde 186 tl olan muayene ücretini indirimli (110 yada 90 tl eşimin testide vardı hangisi hatırlayamıyorum) ödüyorsun rapor çıkardı iğneler için eczane için kod verdi gittim aldım ama her verdiğine medicanaya muayene ücreti ödersek epey para tutar homosistein için dengeye yönlendirdi Allahtan anlaşma yapmış indirimli ödedim doğumdada sgk geçerli olmadığından ne derlerse onu ödeyecez of Allahım zaten sonucum hiç iyi gelmedi homosistein 19 çıktı bu değer düşmezse hamile kalsan iğneye rağmen kaybedersin dedi hep nasıl yapılırki dediğim diyeti verdi( 2 ay bende artık diyet yapıp değerin düşmesini bekleyeceğim 2. şokuda eşimin testinde yaşadım daha önce yaptırdığımızda çok iyi sonuç çıkmışken şimdi yarıyarıya düşük çıktı hareketlilik az dedi onada hap verdi 2 ay tedavi görecek yalnız tolga hocadan çıktığımızda eşimin ilk tepkisi iyiki bulmuşsun bu doktoru oldu :))erkek doktor takıntısını yenmiş oldu böylece Rabbim hayırlısını versin artık ne diyeyim.. birde diyet konusunda makarna ve patates kızartması yiyebiliyormuyuz ben dünden beri meyve yiyorum alışana kadar aç duracam herhalde neye elimi atsam bişey çıkıyo sen ne güzel alışmışsındır artık