Kan pıhtılaşması yüzünden bebeğini kaybedenlerin sohbet ve dua paylaşımı

Iyiyim canim sen nasilsin? Olsun hakkinda hayirlisi olsun.bir dahaki aya Allah kerim.
Okulda so. 2 hafta bu ay nobetten muaf oldum.kizimla sizi okuyoruz...

İyiyim Elifcim, bu iki hafta eşim şehir dışında(( Tam yumurtlama dönemimde olmayacak... Nasip belki böyle, daha vakti var yani. Allah isteyen herkese hayırlısıyla nasip etsin inşallah.
Okulda rahatlamışsındır biraz, ne güzel canım, herşey yolunda maşallah.

sen de izin alsan da o donem de onunla gitsen olmazmisonraki ay ramazan malum.dedigin gibi her iste bur hayir vardir canim

arkadaslar bugun zehra kontrole gitmis.dr bir haftada bebrgin kilo almamis oldigunu siylemis.bir de kan akis hizini yavad girmus dr.ama bebegin hareketleri iyiymis.carsamba tekrar gitcekmis.ayni ise durum dr artik bebegi alalim diycekmis.ve zehra endiseli.duamizi bekliyor.hepimiz gonlumuzce zehraya dua edelim lutfen.saglikla sihhatle bebegini alsin kucagina.zehramizin son gunleri.duamiza ihtiyacu var.kendi giremiyor.bilgisayari gocmus.

yeni topik hepimize hayırlı olsun.benim için çok iyi oldu.diğer topiği yeni üye olduğum için takip etmek zordu.sayfa 9000e yaklaşmıştı.siz birbirinizi tanıyosunuz benide aranıza alırsanız sevinirim.kendimi yalnız hissetmem.bende kan pıhtılaşması yüzünden 4kürtaj oldum.diğer topikten baktımda bebişleri olan çok.bu bana ümit veriyo.Allah bizlerede nasip eder inşallah.elimden geldiği kadarıyla duaya katılmakta isterim.

Son düzenleme:

cnm reçeteyi medicanadan giriş yaptırıp yazdırıyor sekreter yani ben medicanaya gittim normalde 186 tl olan muayene ücretini indirimli (110 yada 90 tl eşimin testide vardı hangisi hatırlayamıyorum) ödüyorsun rapor çıkardı iğneler için eczane için kod verdi gittim aldım ama her verdiğine medicanaya muayene ücreti ödersek epey para tutar homosistein için dengeye yönlendirdi Allahtan anlaşma yapmış indirimli ödedim doğumdada sgk geçerli olmadığından ne derlerse onu ödeyecez of Allahım zaten sonucum hiç iyi gelmedi homosistein 19 çıktı bu değer düşmezse hamile kalsan iğneye rağmen kaybedersin dedi hep nasıl yapılırki dediğim diyeti verdi ( 2 ay bende artık diyet yapıp değerin düşmesini bekleyeceğim 2. şokuda eşimin testinde yaşadım daha önce yaptırdığımızda çok iyi sonuç çıkmışken şimdi yarıyarıya düşük çıktı hareketlilik az dedi onada hap verdi 2 ay tedavi görecek yalnız tolga hocadan çıktığımızda eşimin ilk tepkisi iyiki bulmuşsun bu doktoru oldu :))erkek doktor takıntısını yenmiş oldu böylece Rabbim hayırlısını versin artık ne diyeyim.. birde diyet konusunda makarna ve patates kızartması yiyebiliyormuyuz ben dünden beri meyve yiyorum alışana kadar aç duracam herhalde neye elimi atsam bişey çıkıyo sen ne güzel alışmışsındır artık

evet ben önce muayenehanesine gittim sonra ertesi gün eşimin testi için medicanaya çağırdı hemde iğnlelere rapor çıkartırız dedi ben medicanaya 200 ödedim 110 yada 90 muayene ücreti eşimin testi ile birlikte ödediğimiz için şuan hangisi hatırlamıyorum ama eve gidince bakar faturaya yazarım ama 40 olmadığına eminim ne tuttururlarsa onu alıyorlar öyleyse ben 2 ay sonra yumurta büyütme iğnesi kullanacam eş zamanlı kan sulandırıcı iğnede vurulacak muhtemelen aşılama olacak tüp bebek için erken sonraki aşama dedi sen şuan ne durumdasın

allah senın de hepımızın de yardımcısı olsun ınsallah

hoş geldin aramıza. Allah hepimize yardım etsin.duaya başlayabilirsin tabi. kaç adet okuduğunu ve gerçek adını söylersen senin de eklerim listeye.
acaba sen tolga beye hastanede takip eder misinz falan mı dedin?ben akaydaki sistemi devam ettireceğini düşünüyorum. bir kere sgk ile anlaşması olmasa sana reçete, rapor yazamazdı. anlaşması vardır. hastanede sadece tüp bebek hastalarına bakıyor, bizlere muayenehanede. tahlil için, reçete için hastaneye yönlendiriyordu, o halde bunda değişiklikler olmuştur. ben medicanayı ilk aradığımda 43 tl muayene+ usg 187 tl demişlerdi.neyse bakalım. öğrencez. evet canım homosisteinin yüksek çıkmış. diyetten başka çözüm yok. iki ay diyet vermiş. bence iki ay boyunca diyeti çok sıkı tut. beyaz unu kıs, yağlı süt, yoğurt peynir yeme, light ye, un kullanacağın şeyleri çavdar unuyla yap. diyet listesini almışsındır. sana ne dedi bilmiyorum ama bana tüm sebze ve meyveler serbest demişti. diyette kafana takılan olursa sor.ben şimdi makarna ve patates kızartmasını rahat yiyorum ama bence sen diyete yeni başladın, her yediğine dikkat et, makarnayı kısıtlı ye, kızartmayı da az ye. çünkü çok yağlı biliyorsun. özetle yağı kısıyoruz, hayvansal yağları kısıyoruz, bir de yemeklerini zeytinyağla pişir. ben sırf bu yüzden işte yemek yemiyorum. ayladır yemeğimi işe getiriyorum. ama alıştım bu düzene de.
eşinin erkek doktor takıntısını yenmesine de sevindimtolga hocayı eşlerimiz beğeniyo, nasıl oluyosa bu iş

idrar testi yaptım, çift çizgiyi gördüm sevinemedim bile. hayırlısı olsun dedim sadece.

kız maşallah ya.hemen hamile kalıyorsun hadi bakalım bence bu sefer olacak Rabbim yardımcın olsun doktora akşama gidecek misin?haberdar et beni....

Rabbim yardımcısı olsun canım, dua ederiz inşallah.

idrar testi yaptım, çift çizgiyi gördüm sevinemedim bile. hayırlısı olsun dedim sadece.

Canımmm, Rabbim sonuna kadar sağlıklı etsin inşallahhh sorunsuz, sıkıntısız bir hamileliğin olsun... Hep yüzünü güldürsün Rabbim. Hadi daha da güzel haberlerini bekliyoruz inşallah kontroller sonrası.

cnm hastanede takip et demedim aradığımda hoca nerdeyse beni oraya çağırdılar zannediyorum başka doktor üzerinden mi reçete yada rapor yazılıyor bilemedim valla ne derlerse yapıyoruz hakkımızda hayırlısı olsun diyetle için medicanadan fax bekliyorum bakalım neler yazıyor paylaşırım sanada sorarım cnm çok sağol bu arada çift çizgiyi görmüşsün hayırlı olsun Rabbim hayırlı sağlıklı kucağına almayı nasip etsin inşallah diyette yaptın öncesinden iğnede vurdun sen tedbirini aldın gerisini Allah bilir

kız maşallah ya.hemen hamile kalıyorsun hadi bakalım bence bu sefer olacak Rabbim yardımcın olsun doktora akşama gidecek misin?haberdar et beni....

canm hayırlısı olsun çok sevindim inşallah bu sefer çok iyi olur yeni bi başlangıç yaptın unut kötü şeyleri tamam mı

emınecım walla bugun aldıgım en guzel habermasallah canım allah hayırlısını nasıp etsın.ee anlat ne zaman gıdeceksın doktora

hepinize teşekkür ederim kızlar. hayırlısı olsun bakalım. darısı tüm hamile kalmak isteyenlere olsun ve Allah tamamına erdirsin.

Metionin ve Folikasitten fakir diyet
Bir günde alınması gereken yiyecek miktarları
Süt veya Yoğurt2 su bardağı
beyaz peynir veya çökelek2 kibrit kutusu
et1 köfte kadar
ekmek grubu10 ince dilim
sebze2 porsiyon (1 porsiyon 4 yemek kaşığı)
meyve6 porsiyon
zeytin9-10 adet
yağ, reçel, bal şeker serbest
*Haftada 2-3 gün 2 kbrit kutusu peynir yerine 1 adet yumurta tüketebilirsiniz.
1 köfte et yerine geçen yiyecekler
tavuk eti1 köfte kadar
kuru fasulye, mercimek5 yemek kaşığı
nohut barbunya3 yemek kaşığı
leblebi1 çay bardağı
* kuru baklagilleri haftada 1 kez tüketebilirsiniz.
1 ince dilim ekmek yerine geçen yiyecekler
ekmek (buğday)1 etimek büyüklüğünde
makarna3 yemek kaşığı
pilav3 yemek kaşığı
pirinç çorba1 kase
şehriye çorba1 kase
sebze çorba1,5 kase
patates1 küçük boy
hamburger ekmeği1/2 adet
patlamış mısır1 su bardağı
Yasaklar
önerilenden fazla süt, yoğurt, peynir, et, ekmek tüketmek
tüm yağlı tohumlar (ayçekirdeği, fındık, ceviz vs.)
beyaz peynir dışındaki peynir çeşitlelri
bezelye, soya fasulyesi (içinde soya olan bütün hazır gıdalar dahil), brokoli, yaprak pancar, kara lahana
bulgur
sakadatlar
salam, sucuk, sosis vs.
balık
sarımsak
kepekli besinler
çikolata
kestane
kavun ve taze meyve suları
örnek yemek listesi
sabah1 çay bardağı süt
2 kibrit kutusu beyaz peynir veya bir adet yumurta
9-10 adet zeytin
reçel veya bal
3 ince dilim ekmek
kuşluk1 porsiyon meyve
öğle1 köfte kadar et
4 yemek kaşığı sebze yemeği veya 1 kase salata
1 çay bardağı yoğurt
1 porsiyon meyve
3 ince dilim ekmek
ikindi1 porsiyon meyve
akşam1 kase pirinç çorbe
1 çay bardağı yoğurt
1 porsiyon meyve
2 ince dilim ekmek
4 yemek kaşığı sebze yemeği veya 1 kase salata
yatarken1 çay bardağı süt, 2 porsiyon meyve
not: 1 köfte eti bir gün yemediğinizde ikinci gün 2 köfte yerim diye bir şey yokmuş.

heyoo heyoooo burasııı cok guzelll olmusss yaa benn dogrumu okudumm emıne hamılemısnnn superrr yaa hadıı bu sefer ınsallahh, kızım masllahh neguzel hemen hamiş kalabılıyosunn allah nazarlardan korusunn,

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…