- 12 Nisan 2012
- 531
- 105
-
- Konu Sahibi melodysilk
Iyiyim canim sen nasilsin? Olsun hakkinda hayirlisi olsun.bir dahaki aya Allah kerim.
Okulda so. 2 hafta bu ay nobetten muaf oldum.kizimla sizi okuyoruz...
İyiyim Elifcim, bu iki hafta eşim şehir dışında(( Tam yumurtlama dönemimde olmayacak... Nasip belki böyle, daha vakti var yani. Allah isteyen herkese hayırlısıyla nasip etsin inşallah.
Okulda rahatlamışsındır biraz, ne güzel canım, herşey yolunda maşallah.
önceden akayda testler yapılıyordu. reçeteyi napcaz peki. iğneler dünyanın parası tutuyor. reçetesiz alacaz o zaman iğneyi, testler için de dengeye yönlendirdi demek.üzüldüm bu duruma. nasıl para yetişcek şimdi daha çok düşünür oldum. sgk yla bakıyorsa doğumu da sgk yla yapmaz o halde değil mi? sgk farkıyla doğum 3000 tl zaten.
Canım sen önce muayenehaneye gittin anladığım kadarıyla ve testleri mi dengede yaptırdı. Artık testleri medicanada yazmayacakmı??? Eşine yaptırdığından senden farkmı 200 TL aldılar yoksa test ücretimi bu anlamadım. Benide Tolga Hoca medicanaya çağırıyor yumurta takibini falan orda yaptı. Hatta yumurta büyütme iğnelerini orda yazdı ve ben sadece 40 TL ödedim kayıt ücreti olarak. Orda test yaptırmadım gerçi ama belki sizden istediği testin katılım ücreti yüksektir diye düşündüm. Canım ne dedi sana bilgi verirmisin??? Tüpe mi yönlendirecek bişey dedimi ya da ne zaman belli olacak merak ettim.
yeni topik hepimize hayırlı olsun.benim için çok iyi oldu.diğer topiği yeni üye olduğum için takip etmek zordu.sayfa 9000e yaklaşmıştı.siz birbirinizi tanıyosunuz benide aranıza alırsanız sevinirim.kendimi yalnız hissetmem.bende kan pıhtılaşması yüzünden 4kürtaj oldum.diğer topikten baktımda bebişleri olan çok.bu bana ümit veriyo.Allah bizlerede nasip eder inşallah.elimden geldiği kadarıyla duaya katılmakta isterim.
hoş geldin aramıza. Allah hepimize yardım etsin.duaya başlayabilirsin tabi. kaç adet okuduğunu ve gerçek adını söylersen senin de eklerim listeye.yeni topik hepimize hayırlı olsun.benim için çok iyi oldu.diğer topiği yeni üye olduğum için takip etmek zordu.sayfa 9000e yaklaşmıştı.siz birbirinizi tanıyosunuz benide aranıza alırsanız sevinirim.kendimi yalnız hissetmem.bende kan pıhtılaşması yüzünden 4kürtaj oldum.diğer topikten baktımda bebişleri olan çok.bu bana ümit veriyo.Allah bizlerede nasip eder inşallah.elimden geldiği kadarıyla duaya katılmakta isterim.
acaba sen tolga beye hastanede takip eder misinz falan mı dedin?ben akaydaki sistemi devam ettireceğini düşünüyorum. bir kere sgk ile anlaşması olmasa sana reçete, rapor yazamazdı. anlaşması vardır. hastanede sadece tüp bebek hastalarına bakıyor, bizlere muayenehanede. tahlil için, reçete için hastaneye yönlendiriyordu, o halde bunda değişiklikler olmuştur. ben medicanayı ilk aradığımda 43 tl muayene+ usg 187 tl demişlerdi.neyse bakalım. öğrencez. evet canım homosisteinin yüksek çıkmış. diyetten başka çözüm yok. iki ay diyet vermiş. bence iki ay boyunca diyeti çok sıkı tut. beyaz unu kıs, yağlı süt, yoğurt peynir yeme, light ye, un kullanacağın şeyleri çavdar unuyla yap. diyet listesini almışsındır. sana ne dedi bilmiyorum ama bana tüm sebze ve meyveler serbest demişti. diyette kafana takılan olursa sor.ben şimdi makarna ve patates kızartmasını rahat yiyorum ama bence sen diyete yeni başladın, her yediğine dikkat et, makarnayı kısıtlı ye, kızartmayı da az ye. çünkü çok yağlı biliyorsun. özetle yağı kısıyoruz, hayvansal yağları kısıyoruz, bir de yemeklerini zeytinyağla pişir. ben sırf bu yüzden işte yemek yemiyorum. ayladır yemeğimi işe getiriyorum. ama alıştım bu düzene de.cnm reçeteyi medicanadan giriş yaptırıp yazdırıyor sekreter yani ben medicanaya gittim normalde 186 tl olan muayene ücretini indirimli (110 yada 90 tl eşimin testide vardı hangisi hatırlayamıyorum) ödüyorsun rapor çıkardı iğneler için eczane için kod verdi gittim aldım ama her verdiğine medicanaya muayene ücreti ödersek epey para tutar homosistein için dengeye yönlendirdi Allahtan anlaşma yapmış indirimli ödedim doğumdada sgk geçerli olmadığından ne derlerse onu ödeyecez of Allahım zaten sonucum hiç iyi gelmedi homosistein 19 çıktı bu değer düşmezse hamile kalsan iğneye rağmen kaybedersin dedi hep nasıl yapılırki dediğim diyeti verdi( 2 ay bende artık diyet yapıp değerin düşmesini bekleyeceğim 2. şokuda eşimin testinde yaşadım daha önce yaptırdığımızda çok iyi sonuç çıkmışken şimdi yarıyarıya düşük çıktı hareketlilik az dedi onada hap verdi 2 ay tedavi görecek yalnız tolga hocadan çıktığımızda eşimin ilk tepkisi iyiki bulmuşsun bu doktoru oldu :))erkek doktor takıntısını yenmiş oldu böylece Rabbim hayırlısını versin artık ne diyeyim.. birde diyet konusunda makarna ve patates kızartması yiyebiliyormuyuz ben dünden beri meyve yiyorum alışana kadar aç duracam herhalde neye elimi atsam bişey çıkıyo sen ne güzel alışmışsındır artık
idrar testi yaptım, çift çizgiyi gördümsevinemedim bile. hayırlısı olsun dedim sadece.
arkadaslar bugun zehra kontrole gitmis.dr bir haftada bebrgin kilo almamis oldigunu siylemis.bir de kan akis hizini yavad girmus dr.ama bebegin hareketleri iyiymis.carsamba tekrar gitcekmis.ayni ise durum dr artik bebegi alalim diycekmis.ve zehra endiseli.duamizi bekliyor.hepimiz gonlumuzce zehraya dua edelim lutfen.saglikla sihhatle bebegini alsin kucagina.zehramizin son gunleri.duamiza ihtiyacu var.kendi giremiyor.bilgisayari gocmus.
idrar testi yaptım, çift çizgiyi gördümsevinemedim bile. hayırlısı olsun dedim sadece.
hoş geldin aramıza. Allah hepimize yardım etsin.duaya başlayabilirsin tabi. kaç adet okuduğunu ve gerçek adını söylersen senin de eklerim listeye.
acaba sen tolga beye hastanede takip eder misinz falan mı dedin?ben akaydaki sistemi devam ettireceğini düşünüyorum. bir kere sgk ile anlaşması olmasa sana reçete, rapor yazamazdı. anlaşması vardır. hastanede sadece tüp bebek hastalarına bakıyor, bizlere muayenehanede. tahlil için, reçete için hastaneye yönlendiriyordu, o halde bunda değişiklikler olmuştur. ben medicanayı ilk aradığımda 43 tl muayene+ usg 187 tl demişlerdi.neyse bakalım. öğrencez. evet canım homosisteinin yüksek çıkmış. diyetten başka çözüm yok. iki ay diyet vermiş. bence iki ay boyunca diyeti çok sıkı tut. beyaz unu kıs, yağlı süt, yoğurt peynir yeme, light ye, un kullanacağın şeyleri çavdar unuyla yap. diyet listesini almışsındır. sana ne dedi bilmiyorum ama bana tüm sebze ve meyveler serbest demişti. diyette kafana takılan olursa sor.ben şimdi makarna ve patates kızartmasını rahat yiyorum ama bence sen diyete yeni başladın, her yediğine dikkat et, makarnayı kısıtlı ye, kızartmayı da az ye. çünkü çok yağlı biliyorsun. özetle yağı kısıyoruz, hayvansal yağları kısıyoruz, bir de yemeklerini zeytinyağla pişir. ben sırf bu yüzden işte yemek yemiyorum. ayladır yemeğimi işe getiriyorum. ama alıştım bu düzene de.
eşinin erkek doktor takıntısını yenmesine de sevindimtolga hocayı eşlerimiz beğeniyo, nasıl oluyosa bu iş
kız maşallah ya.hemen hamile kalıyorsun hadi bakalım bence bu sefer olacak Rabbim yardımcın olsun doktora akşama gidecek misin?haberdar et beni....
Rabbim yardımcısı olsun canım, dua ederiz inşallah.
Canımmm, Rabbim sonuna kadar sağlıklı etsin inşallahhh sorunsuz, sıkıntısız bir hamileliğin olsun... Hep yüzünü güldürsün Rabbim. Hadi daha da güzel haberlerini bekliyoruz inşallah kontroller sonrası.
canm hayırlısı olsun çok sevindim inşallah bu sefer çok iyi olur yeni bi başlangıç yaptın unut kötü şeyleri tamam mı
emınecım walla bugun aldıgım en guzel habermasallah canım allah hayırlısını nasıp etsın.ee anlat ne zaman gıdeceksın doktora
cnm hastanede takip et demedim aradığımda hoca nerdeyse beni oraya çağırdılar zannediyorum başka doktor üzerinden mi reçete yada rapor yazılıyor bilemedim valla ne derlerse yapıyoruz hakkımızda hayırlısı olsun diyetle için medicanadan fax bekliyorum bakalım neler yazıyor paylaşırım sanada sorarım cnm çok sağol bu arada çift çizgiyi görmüşsün hayırlı olsun Rabbim hayırlı sağlıklı kucağına almayı nasip etsin inşallah diyette yaptın öncesinden iğnede vurdun sen tedbirini aldın gerisini Allah bilir
Metionin ve Folikasitten fakir diyet | |
Bir günde alınması gereken yiyecek miktarları | |
Süt veya Yoğurt | 2 su bardağı |
beyaz peynir veya çökelek | 2 kibrit kutusu |
et | 1 köfte kadar |
ekmek grubu | 10 ince dilim |
sebze | 2 porsiyon (1 porsiyon 4 yemek kaşığı) |
meyve | 6 porsiyon |
zeytin | 9-10 adet |
yağ, reçel, bal şeker serbest | |
*Haftada 2-3 gün 2 kbrit kutusu peynir yerine 1 adet yumurta tüketebilirsiniz. | |
1 köfte et yerine geçen yiyecekler | |
tavuk eti | 1 köfte kadar |
kuru fasulye, mercimek | 5 yemek kaşığı |
nohut barbunya | 3 yemek kaşığı |
leblebi | 1 çay bardağı |
* kuru baklagilleri haftada 1 kez tüketebilirsiniz. | |
1 ince dilim ekmek yerine geçen yiyecekler | |
ekmek (buğday) | 1 etimek büyüklüğünde |
makarna | 3 yemek kaşığı |
pilav | 3 yemek kaşığı |
pirinç çorba | 1 kase |
şehriye çorba | 1 kase |
sebze çorba | 1,5 kase |
patates | 1 küçük boy |
hamburger ekmeği | 1/2 adet |
patlamış mısır | 1 su bardağı |
Yasaklar | |
önerilenden fazla süt, yoğurt, peynir, et, ekmek tüketmek | |
tüm yağlı tohumlar (ayçekirdeği, fındık, ceviz vs.) | |
beyaz peynir dışındaki peynir çeşitlelri | |
bezelye, soya fasulyesi (içinde soya olan bütün hazır gıdalar dahil), brokoli, yaprak pancar, kara lahana | |
bulgur | |
sakadatlar | |
salam, sucuk, sosis vs. | |
balık | |
sarımsak | |
kepekli besinler | |
çikolata | |
kestane | |
kavun ve taze meyve suları | |
örnek yemek listesi | |
sabah | 1 çay bardağı süt |
2 kibrit kutusu beyaz peynir veya bir adet yumurta | |
9-10 adet zeytin | |
reçel veya bal | |
3 ince dilim ekmek | |
kuşluk | 1 porsiyon meyve |
öğle | 1 köfte kadar et |
4 yemek kaşığı sebze yemeği veya 1 kase salata | |
1 çay bardağı yoğurt | |
1 porsiyon meyve | |
3 ince dilim ekmek | |
ikindi | 1 porsiyon meyve |
akşam | 1 kase pirinç çorbe |
1 çay bardağı yoğurt | |
1 porsiyon meyve | |
2 ince dilim ekmek | |
4 yemek kaşığı sebze yemeği veya 1 kase salata | |
yatarken | 1 çay bardağı süt, 2 porsiyon meyve |
not: 1 köfte eti bir gün yemediğinizde ikinci gün 2 köfte yerim diye bir şey yokmuş. |
heyoo heyoooo burasııı cok guzelll olmusss yaa benn dogrumu okudumm emıne hamılemısnnn superrr yaa hadıı bu sefer ınsallahh, kızım masllahh neguzel hemen hamiş kalabılıyosunn allah nazarlardan korusunn,
aslı sende bu ay korunmayı bırakıcaktın ne oldu nasıl gidiyor...