Kan pıhtılaşması yüzünden bebeğini kaybedenlerin sohbet ve dua paylaşımı

canım ben eger basında duracaksam sırt usutu yatırıyorum.yan yatırıyorum coğunlukla.gece bir uyandıımda sağ tarafa öbür uyandığımda sola yatıryorum.çok geçmiş olsun.dikkat et canım bununla gecmiş olsun.

Elifcim merhaba canim nasil biraz toparlanabildinizmi.oyyyy mis gibi kokulu bebegini öp benim icin....

biraz toparlandım cnm.ağrılarım azaldı daha rahat yatıp kalkıyorum.kızımı öperim cnm erine

tugceye sordum.hangi duayi okuycaz dite.rahatsizmis nete giremiyormus.benden iletmemi istedi.
bu hafta felagi okuyalim dedi.

kimseden ses çıkmayınca ikisini birden okuyodum.okuduğum nas süresini haftaya da nası okuruz büyük ihtimalle ona sayarım.felağa devam ederim.bu hafta dualamayı ben yapcam Allah nasip ederse.

Bende seni merak ediyordum canım ya.. Çok sevindim hayırlı uğurlu olsun, sağlıkla devam etsin inşallah. Ben iğneye 360 lardaydı betam o zaman başlattı doktorum adetime daha vardı. Hemen başladık ultrasondada rahim kalınlaşmasını görmüştü başlayalım dedi. Sende betana göre davranabilirsin eğer geç randevu verirse doktorun. Ama sanırım hamile kaldığın söylenince daha çabuk verirler randevuyu..

Ben o olaydan hep korkarım bebeklerde. Hemen emip uyuyakaldıkları için kusma olayları çok oluyor yiğenlerimden deneyimliyim. Ben yan yatma yastıkları var ya onlardan almayı düşünüyorum fiyatıda pahalı değil sende alabilirsin 3-4 ay çok rahat kullanlıyor.. Büyümüş ağucuklar yapmayada başlamış yerim ben onu yaa... Rabbim nazarlardan saklasın inşallah.

Arkadaşlar güzel dilekleriniz ve dualarınız için çook teşekkür ederim... Çok şükür doktordan yarına randevu alabildim. Rabbim hayırlısıyla tamamına da erdirir inşallah..

Çok teşekkür ederim Serapcım.. Rabbim hepimizin hamileliklerini hayırlısıyla ve sağlıkla tamamlamayı nasip eder inşallah.. Çok şükür randevuyu hemen alabildim. Ama içimde de bir korku var. Sanırım bu hamileliğin sonuna kadar kaçınılmaz oluyor.. Bakalım inşallah doktordan da güzel şeyler duyarım da biraz rahatlarım :)

serapçım maşallah 20. haftaya gelmişsin. detaylı ultrasona girdin mi, nasıl geçti ümit hocadan başkasına detaylı usg için gitmeyi düşünüyor musun.

Amin canım inşallah.. Ama o korku hep olacak alıştır kendini:) önce keseyi görebilecekmiyiz merakı beta sonrası, sonra kalp atışı, sonra ağrılar felan olunca 3 ayı bir doldursam telaşı, her ağrıda bişi olacak korkusu... Sonra Aman zamanında vaktinde inşallah hayırla gelsin telaşı.. 3 lü tarama, 4 lü tarama derken bir bakmışsın telaş bitmemiş bebek gelmiş.. sonrada bebeğim ağlıyor telaşı kilo alıyor mu almıyor mu telaşı yaşarız inşallah sağlıkla gelsinlerde kucaklarımıza..

serapçım maşallah 20. haftaya gelmişsin. detaylı ultrasona girdin mi, nasıl geçti ümit hocadan başkasına detaylı usg için gitmeyi düşünüyor musun.

Selvicim şükürler olsun geldik canım 20 li haftalara. cuma günü detaylıya gircem inşallah. Ümit hoca bir baksın bakalım ne diyecek ama başkasına da çok gitmeyi düşünmüyorum ben aslında.. Önceden radyoloji doktoruna yönlendirirlerdi ama şimdi kadın doğumcular genelde kendileri bakıyorlar.. İnşallah bir sıkıntı olmaz da rahat rahat dönerim... Rabbim esirgesin bebişleri. Seninde ilerledi artık. Sen testleri yaptırmadın sanırım. 1 ay sonrayamı verdi son kontrolünden sonra.. Ne zaman geleceksin.

kızlar nasılsınız ya benı acayıp bir endise sardı. doğum korkusu falan degıl bu bısey olcak korkusu var felaket gun gectıkce korkum artıyo nolur dualarınızı eksık etmeyın...allah hepımızın yardımcısı olsun...

çok haklısın canım sezeryanla doğum yapan bir çok kişiden hep aynı şeyi duydum,genelde normal doğumu öneriyorlar.. normal doğum yapan kadınlarda rahim kanseri riski de azalıyormuş.ben baştann beri hep normal doğumdan korkuyordum ama zaman zaman aklıma da geliyordu cesaretimi toplasam normal doğursam diye ta ki 6.ayıma kadar. başıma tuhaf bişey geldi. eşim babası ameliyat oldugu için beni bırakıp ailesinin yanına gitmek zorunda kaldı ben de kendi annemlerde kaldım.o bir haftada benim vajinam şişti,ççok ağrılı bir şişlikti.annem strese girdim eşim gitti diye üzüntüden çıban gibi bişey çıkardın heralde dedi.hakikaten de ağrısı aynen çıban gibi çıkardıysanız bilirsiniz.esim gelince annemlerin yaşadığı şehirde 2 farklı
doktora gittik.biri bartholin bezin iltihaplanmış ama geçiyor ilaç veremem dedi.diğeri ben şşişlik falan görremiyorum ama varis olabilir mantar olabilir dedi.o şişlik haikaten de oturmadan belli olmuyor.internetten arastırdım baktım bartholin iltihaplanması, mantar,varis hiç birinin belirtilerine uymuyor benim durumum.en son kendi doktorum da önemli bişey olduğunu düşünmüyorum demez mi... halbuki çektiğim agrıyı bir ben bilirim hele de geceleri. eşimin annemin gözünde de abartıyormusum gibi bir konuma düştüm. hala duruyor o şişlik ağrı da aynı.alıştım artık napim. ama o şişlikle normal doğum yapmayı göze alamıyorum bunu da kimseyle paylaşamıyorum maalesef.

ben de bir tuhafım canım huzursuzum uykusuzum allah yardımcımız olsun

canım seni anlıyorum.o ilkinde yaşadığımız acı tecrübeden kaynaklı.bende endişe sezeryanda bebeğimin ağladığını duyana kadar bile vardı.doğdu ağladı doktor muayne ederken her şe yolunda demi diye kaç defa sordum kimbilir korkma rabbim bu sefer kucağını boş bırakmasın

geçmiş olsun cnm.hamileliğinden dolayı ilaç vermemiş olabilir doktor.inşallah enyakın zamand geçer.

serapçım 12 ekimde gidicem inşallah 19+2 olmuş olucam ben de başkasına gitmek istemiyorum. Rabbim hepimizin bebişlerini korusun . bu arada hissetmeye başladınmı ben de arada kaşınma oluyor annem de hareket ediyordur sana kaşınıyormuş gibi gelir diyor. cuma muhakkak yaz canım hayırlı haberlerini beklyoruz.
canım aklına kötü şeyler getirme. yaşadıkların yüzünden aklına geliyor bunlar. ama sen tedbirini alıyorsun için rahat olsun. bebişlerimiz Rabbimize emanet. Allahım sağ salim kucağına almayı nasip etsin canım dualrımız seninle
ben de bir tuhafım canım huzursuzum uykusuzum allah yardımcımız olsun
Allah yardımcınız olsun dualrımız sizinle. içiniizi ferah tutun herşey güzel olacak inşallah

çok normal canım şu zamanda bunları hissetmen. elifin dediği gibi doğup ağlayana ve bebeğin iyi olduğundan emin olana kadar bu stres bitmeyecek. çok az kaldı Allahın izniyle. muhakkak yapıyorsundur ama kendine bol bol ayetel kürsi oku ferahlarsın inşallah. çok sıkıntı çektin, çok şeyden taviz verdin. Allah da emeklerini boşa çıkarmaz inşallah.tabi dua ederiz canım için rahat olsun.

canım benim ilk kızım da sezeryan. her şeklikde zor oluyor sezeryan. doğumdan bir şey anlamıyorsun ama doğum sonrası çok çekiyorsun. ama şunu söyleyimki hepsini unuttum gitti...
bu yaşadıklarını anlatmamış olsaydın kesinlikle normal doğum derdim sana.senin anlattıklarına bakılırsa sezeryan senin için daha iyi olacak. madem şuan bile ağrın var alttan o ağrıyı nasıl çekeceksin.artık sezeryanlar daha kolay oluyormuş. ben genel anesteziyle olmuştum çok geç uyanmıştım ağrılarla. ama artık ağrı oldukça morfini basıyorsun kendine ve bebeğinle ilgilenebiliyormuşsun.kendini nasıl iyi hissedeceksen öyle doğum yapmalısın.
hem biliyoruzki normal doğum diye başlayıp olamayıp sezeryana dönen doğumlar da var. en önemlisi yine de dr unun tavsiyesi olacak.

Canım yazarım inşallah döndüğümde.. Rabbim hiçbirimize sıkıntı yaşatmasın inşallah bundan sonra. Sağlıklı haberlerini verelim hep.. Canım kaşınma hissi pek olmaz aslında o göbeğin büyüdüğü iç in olabilir çünkü bendede göbekte oluyor bu kaşıntı e artık göbüşler büyüyor çatlamaya karşı bir krem kullan o zaman rahatlıyor... Benim hissettiğim arada bir özellikle yemek sonrası şöyle bir kenarda pıt pıt bişi oluyor aniden.. Arada bir gelip gidiyor hemen ama bu bebeğim mi.. başka bişimi anlayamadım daha tam olarak. Ama bir an önce hissetmeyi çok istiyorum,, En azından o hareket ettikçe içim rahatlayacak inşallah..

Arkadaşlar baktım doğumdan konuşuluyo benim için çok erken ama yinede bi araştırayım dedim ama şu yazıyla karşılaştım (Kombine spinal epidural anestezinin uygulanamayacağı durumlar var. Kan sulandırıcı olarak adlandırılan pıhtılaşmayı engelleyici ilaç kullanan hastalara, kanama bozukluğu olanlara, girişim bölgesinde enfeksiyon olanlara, bel fıtığı ya da başka bir nedenle bel operasyonu geçirmiş olan hastalara spinal epidural anestezi uygulanmaz. )yani bizler cleaxan kullanıyoruz ne yani epudural sezeryan olmuyomu doğum yapan arkadaşlar genel anestezimi oldular bana normal doğumda yasak ikiz olduğu için bi şekilde doğacaklar herhalde :)))

Su an 12 haftalik hamileyim daha oncesinde 2 kaybim oldu birine bos birine mol dendi uzun ugras sonucu genetik test yapilinca pihtilasma cikti martta basladim bebe aspirini ve folikasite temmuzda hamile kalinca igneye yine diger ikisinde oldugu gibi 5+ larda lekelenmem basladi progestan kullandim memleketimdeydim evime gelemedim 10 haftaya yaklasinca dr izin verdi geldim hersey iyiydi 11. Haftada asiri kanamam oldu 1 gun hastanede yattim bebek iyiydi ama kanama alani vardi dr aspirini kesti benim icim hic rahat degil ya beslenemezse diye dun aldim bitane ve aksam yine oldu kusura bakmayin cok uzun oldu ama boyle aspirin birakip saglikli kavusan var mi bebisine ve bi arkadasin dedigi gibi appt ye onem vermiyorlar benim limitin cok az ustunde

Doktorların farklı yöntemleri var, bazıları hem asprin hem clexane kullandırıyor benim doktorum gibi kesinlikle kullanacaksın diyen grup,, birde başka arkadaşların doktorları gibi sadece iğne yeterli kesinlikle asprin kullandırmayacağım diyenler var.. Sağlıkla şükür kavuşanlar da var şu an hamile olan devam edenlerde. Doktorun kestiyse eğer sen kullanma derim ben çünkü kanama alanı bazen artabiliyor aspirinle ve bunun için kesebiliyor doktorlar. Bu konuyu detaylı doktorunla konuşup karar ver derim ben.. Çok geçmiş olsun umarım sorunsuz atlatırsın bu dönemi..

Cok tesekkur ederim cok zor bir surec Rabbim buradaki ve isteyen tum kardeslerime nasip etsin benim kardesim benden sonra 7,5 aylik hamileyken ogrendi ozamana kadar ihtiyaten aspirin kullaniyordu sonra igneye basladi saglikli normal dogum yapti herkesin bunyesi farkli Rabbim bizlerede saglikli sihhatli kucagimiza almayi nasip etsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…