• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

Arkadaşim melin tebrik ediyorum,
inşallah rabbim bebeğini sağlikli olarak kollarina almayida nasip eder ,
canim sen gebe olduğunu ne zaman öğrendin belirti varmiydi adet tarihini geçtikten sonra mi öğrendin ,

canım saolasın amin cnm inş darısı da başına olsuna.s.

Ben gebeliğimi bir an önce öğrenmek istedim çünkü pıhtılaşma için erkenden önlem almak istedim.İğnelerime bir an önce başlıyayım diye düşündüm.
Zaten şüpheleniyordum .Başım dönüyordu ve sık sık tuvalete çıkıyordum..Ve adet günümü bile beklemeden (2 gün öncesinde)test yaptım ve pozitif çıktı:nazar::nazar::nazar:Hemen dr umu aradım o da bir an önce iğnelere başlamamız gerekiyor dedi.muayeneyi sonra yaparız dedi.İğnelerime başladım bu hafta ve cumartesi inş keseyi görmek için gideceğim...

teşekkürler bende bugün alacağım inşallah benimde mide bulantım var birde göğüslerde biraz hassasiyet inşallah bende güzel bir sonuç alırım teşekkürler

teşekkürler bende bugün alacağım inşallah benimde mide bulantım var birde göğüslerde biraz hassasiyet inşallah bende güzel bir sonuç alırım teşekkürler

hade cnm inşşşşşşşşşşşşşşşş hamişsindir dua ediyorum sanaaaaaaaaaa

adet tarihin geçti mi bu arada

Canım saolasın...(AMİNN) Sen de epey yol katetmişsin iğnelerden kurtuluyorsun:1rolleyes:az kalmış.İnş sağlıkla bebişine de kavuşursunkaydirigubbakcemile3

Ben şeyi merak ettim.Clexane ile fragmin iğneleri arasında ne fark var acaba???Dozajı ayarlamak için mi farklı iğneler kullanıyoruz acaba????yani fragmin 0.4 değil de neden clexane 0.4???
Benim hem faktörV hemde mtfhr heterozigot bana dr um 0.2 lik fragmin verdi.Sen sadece mtfhr heterozigotsun sanrım clexane 0. 4 kullanıyorsunfisfisfisfisfisfis

tatlım ben ilk baslarken clexane 0,4 le basladım.sonra bu iğne piyasada bulunamadı tüm türkiye genelinde.doktorum onun yerine fraxiparin 0,4 lüğe basladı.şimdi clexane tekrar sürülmüş piyasaya.gecen yazdırdığımda fraxparinin rapor tarihi bitmediği için clexane yazdırdım.bende ikisi içinde cıkmıs rtapor var.ücretsiz alım için.
clexane ın bileşiminde sodyum var
fraxiparinde calsiyum.ama bunlar önemli deilmiş.önemli olan her iki iğneninde kan sulanırı özellik tasıyan heparin iğneleri olmasıymıs.yani bi nevi isim(marka)önemli olan heparin iğneleri olmalarıa.s.

melin mrb idrar testi yaptım çift çizgi çıktı ama biraz silik
yarın doktora gitcem
olursa seninle aynı dönmeme geliyor gebeliğimiz inşallah tahmini 4 haftalık benimki
sen bebe aspirini kullanıyorrmuydun bende alsammı bugün

ŞEN arkadaşım senin kullandığın b vitaminini sordum doktoruma oda bana tavsiye etmedi sen neden dolayı kullanıyorsun bu vitamini,bebek nasıl umarım herşey yolunda gider Allah bebeklerimizede bizlerede sağlıkl sıhat versin

Son düzenleme:
slm hanımlar nasılsınız?
uzun zaman size yazamadım çünki bulantılarım vardı, hiç kesilmeyecekler sanmıştım ki çok şükür hafifledi hatta eski kötü günlerime göre geçti diyebilirim.nerdeyse hergün hastanedeydim serumlarla falan idare ettim.dünya varmış.bebişim 4 aylık oldu teyzeleri.darısı hayırlısıyla dileyenlerin başına.iyi gecelera.s.

merhaba AYS_BAH;çok geçmiş olsun o dönemlerde bende çok sıkıntı yaşadım çok zor oluyor gerçekten.Allah bi daha yaşatmaz inşallah...

Arkadaşlar ben faktörV ve mtfhr heterozigotum.
4+4 günlükte hamişimm:nazar:
Bursa da oturuyorum ve (güvenilecek bir dr diye tavsiye edilen) Osman Develioğluna gitmek istiyordum ve erkenden tedbirimi almak amacıyla dün dr uma gittim.
0.2 lik Fragmin,Folic plus ve progeston verdi.Muayene için cumartesi gününe randevu verdi.Ama İğnelere bir an önce başlamamız gerek dedi.Bende hemen eve gelince iğnelerime başladım.
Fragminin dozunu soruğumda faktör V in heterozigot olarak görünmesi normal doz alman için yeterli dedi.Mtfhr önemli değil dedi.
Bi de progestanı vajinal yoldan almamı söledi.Daha etkili oluyormuş ve yan etkileri aza iniyormuş bölece.Biraz zor oluyor açıkçası.
Bu şekilde progestan kullanan var mı aranızda???
Dr umun verdiği doz normal mi acaba? Benimle aynı durumda olup iğne kullanan arkadaşlar hangi doz da kullanıyorsunuz acaba ??
Bu defa üzülmek istemiyorum.Allah hepimize yardım etsin inş..

merha MELİN;hayırlısı olsun hamişliğin canım.çok sevindim.Allah sağlıklı ve hayırlı sonuçlara ulaşmamızı bidaha aynı üzüntüleri yaşamamamızı nasip eder inşallah..

yarın doktora gitcem
olursa seninle aynı dönmeme geliyor gebeliğimiz inşallah tahmini 4 haftalık benimki

merhaba EFtELYASU;benimde silik çizgi çıkmıştı.inşallah doğrudur.hayırlı olsun diyeyim şimdiden.Allah gönlüne versin canım...

selam hanımlar ne güzel haberler var ya hamişler iyi yeni hamişlerde geliyor inşallah.RABBİM hepimizin gönlüne göre versin.
iyi dilekleriniz için teşekkür ederim.
kendinize çok iyi bakın görüşmek üzere.
hayırlı ramazanlar.
a.s.:1hug:

tatlım ben ilk baslarken clexane 0,4 le basladım.sonra bu iğne piyasada bulunamadı tüm türkiye genelinde.doktorum onun yerine fraxiparin 0,4 lüğe basladı.şimdi clexane tekrar sürülmüş piyasaya.gecen yazdırdığımda fraxparinin rapor tarihi bitmediği için clexane yazdırdım.bende ikisi içinde cıkmıs rtapor var.ücretsiz alım için.
clexane ın bileşiminde sodyum var
fraxiparinde calsiyum.ama bunlar önemli deilmiş.önemli olan her iki iğneninde kan sulanırı özellik tasıyan heparin iğneleri olmasıymıs.yani bi nevi isim(marka)önemli olan heparin iğneleri olmalarıa.s.

celencim mrb nasılsın sen ve bebegin? 2 ayrı raporum var demişsin, clexan raporun varken baska raporda veriyorlarmı aynı hastalıga? bende clexan 04 kullanıyorum ama 04 bulmak zor burda 02 var piyasada. eger 2 rapor veriyorlarsa bende fragmin raporu cıkarim kendime :sm_cool:

celencim mrb nasılsın sen ve bebegin? 2 ayrı raporum var demişsin, clexan raporun varken baska raporda veriyorlarmı aynı hastalıga? bende clexan 04 kullanıyorum ama 04 bulmak zor burda 02 var piyasada. eger 2 rapor veriyorlarsa bende fragmin raporu cıkarim kendime :sm_cool:
lalcim cok saol ben ve bebiş iiyiz.artık 1 ayımız kaldı inşallah.allahım sanada isteyen herkesede bu mucizeyi tez zmanda yasatsın :Saruboceq:
tatlım bi ara dedim ya piyasada clexane yoktu.doktorum fraxiparin için bi rapor cıkarttı.hatta bu ckınca clexaneın raporu iptal olmustur die düşündüm ben.eczacıma sorduméhayır iptal olmaz hepsi gecerli "dedi.ama şööle bişi var biri calsiyum biri sodyum içerikli.yanlıs hatırlamıyorsam 2 ayrı raporun cıkmasında bunların etkisi olmustu..ama doktoruna bi sor.clexane bitmeden bi daha yazdıramıyordum.şimdi iri btmeden diğerini yazdırdım.gitgelden kurtuldum.

sevgili celen 35,gebelikte oluşan şeker için nasıl bir diet uyguladınız,paylaşırsanız sevinirim.öpüyorum.

canım diyetisyenim heseyden önce sabah-ööle -aksam olmak üzere 20ser dk yürüyüş verdi.öölen cıkamadım ben sıcak die.aksam ve sabah 45 dk yürüyüşler yapıorum.herseyim saatli.yürüyüşlerim kahvaltım ara öğünüm ana öğünlerim hatta içtiğim süt bile.
sabah yürüyüşü__06:45-07:30
sabah kahvaltısı__08:00-08:30
süt___09:30
kuşluk__10:30-11:00 arası 2 meyve(15 tane iri üzüm +1 şeftali)veya(1 taze incir+1 armut) gibi
öğle__13:30-14:30 ızgara köfte veya kırmızı et veya tavuk veya balık(bunların büyüklükleri 2 köfte boyunda 1 tabak sebze yemeği
2 yemek kasığı bulgur plv(makarna veya pirinç plv ı yemek istersen sadece 2 catal al dedi)
1 su bardağı yoğurt(yağsız)
yağsız salat ve 2 ince dilim ekmek verdi.
ikindi___15:30 5 erik veya 1/6 muz buda bir lokum büyüklüğüne eşmiş.ısırıp bırakıcan yani:bbo:
akşam 19:00 öölenki yazdığımın aynısı.20:30 da süt içiyorum.cünkü gece 11de kan ilacım var etkileşim olmasın die.9 gbi tekrar meyve yiyorum.aslında cok yiyorum bakınca.ama düzenliş ve saatli olunca kilo alımım müthiş şekilde yavasladı.
ha birde her cikolata yediğinde zehir yediğini düşün dedi:1shok: maalesef yasaklıların en basındaaaasenağlama

selam arkadaslar hepinize ben birseyi cok merak ettim dusuk yapmadan once karninizda uyusma karincalanma ozellikle sabahlari oldumu ayrica gernesme isteginiz hic oldumu uykudan uyaninca ya ben dusuklerimde boyle oldum yeni farkettim ve simdi hamisligi bekliyorum ama uc gundur ve ozellikle bu sabah hic uyuyamadim ayni seyleri siddetli bir bicimde uykudan uyandiracak sekilde hissediyorum ama adetime daha iki hafta var benim gibi olan varsa bana yardimci olabilirmi kendimi cok kotu hissediyorum desteginize ihtiyacim var arkadaslar artik kendimi paranoyak gibi hissediyorum birde sunu ogrenmek istiyom bilginiz varsa kanda gebelik testi yaptirsam cikarmi daha iki haftam var ayrica ben sadece folik asit kullaniyom doktorum bana baska birsey vermedi sadece folik asitle gebelige baslayan varmi cok merak ediyorum simdiden tesekkurler hepinizi optum

yarın doktora gitcem

Hade cnm inş hamişsindirr..
Senin kan pıhtılaşma sorunun mu var cnm? Eğer öyleyse hamiş olma ihtimalin de varmış dr a gideceğini söylemişsin sana daha net bilgiler verecektir.Ama eğer değilsen (ve kan pıhtılaşma sorunun varsa ..) hergün birer tane folic asit ve babyprin almaya başla hamişliğe kadar devam et ok

Back