kizlaar nerelerdesiniz bugün hic kimse girmemis buraya
Mrb arkadaşlar,
şen , celen 35 , ipek nerdesiniz arkadaşlar,
şen sen en son evdeyim demiştin nasil gidiyor ev hayati , bebiş ne yapiyor
merhaba, ben yeni üyeyim, okuduklarımdan anladıgım kadarıyla çok bilgisin bu konuda. benimde bi sorum olacak: benim mthfr homozigot mutant. ama bunu tesadüfen ögrendik, yani önceki gebeliğimle bi ilgisi yoktu. 14 haftalıkken suyum geldi ama bebeğim ölmedi, 21 haftaya kadar susuz yaşadı ve normalce gelişti. sonra dogum basladı, canlı dogdu ama 5 aylık oldugu için yasamadı
bunun üzerine etiyolojik arasıtrma yapıldı ve burda ortaya cıktı. benim sorum su, mthfr homozigot olmamla suların erken acılmasının bi baglantısı varmı?
yaptıgın arastırmalarda rastladınmı veya basına böyle bişi gelen biriyle?
şen yanıtlarsanız çoook sevinirim
herkese selamlar
arkadaşlar 14 temmuzda testlerim yapılmıştı
sonuçlar 8 Ağustosta çıkacaktı
Bugün internetten baktım kromozomlarla ilgili genetikte yaptırdığım test sonuçları çıkmamış hemüz
sadece ANA ve ANCA testlerinin sonuçları çıkmış negatif yazıyordu
aranızda bu testlerden yaptıran varmı
bilgisi olan varmı
nedir ki bu testlerin türkçesi
tamam ben anladım benimki negatifte yani nedir bu
çokmu karışık sordum kafamçokkarıştı
şeniiiimm canımın içi piştinmi sıcaktaaaa.s. benmde oldu tam bacağımın arası.yürüyemiyorumçhematen dşe bi pişşik kremi buldum o rahatlattı biraz..
bebiş nasıl canım?yarın görüşten sonra yaz tamammı:1hug: bende şimdi aşağıya inicem iğne saatimiz 6/7 arası.koldan vuruluyorum 1 haftadır.ama bezeler şişlikler morluklar acısıda bi yandan mahvoldu kollarım..senn ne alemdee:çok üzgünüm:
merhaba hayat-can, ANA ve ANCA bir çeşit antikor canım...pıhtılaşma problemi olanlarda bu antikorların pozitif çıkması beklenir...tabii bunlar tek başına pıhtılaşma belirteci değiller ama pıhtılaşma olduğunu destekleyen antikorlar...başka bazı hastalıkların varlığında da vücutta bu antikorlar oluşabiliyor o nedenle aslında pıhtılaşma için bakılan trombofili paneli (faktör v leiden, protein c, protein s, mthfr vs.)adı verilen test grubunda yok bu antikorlar...ama bazı doktorlar daha ayrıntılı araştırma yaptıkları için bakıyorlar bu antikorlarada....çünkü eğer pıhtılaşma varsa veya başka bir damar hastalığı veya behçet hastalığı o zaman vücut bu antikorları üretiyor ya da devreye sokuyor diyebiliriz....benim gitttiğim doktorlardan biri istemişti bunları yapılacak tahliller arasında ve benimki (ANA) pozitifti canım...yani, bunların negatif çıkması kesin pıhtılaşma yok anlamına gelmiyor ama varlığı pıhtılaşma olabileceğine işaret ediyor, kesin var demiyor, başka bir hastalık neticesinde de oluşabilecekleri için....
ben de çok karışık anlattım di mi kafamçokkarıştı umarım anlayabilirsina.s.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?