• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

merhaba kızlar ben de 24 haftalıkken bu sorun yüzünden bebeğimi kaybettim. umarım bir daha böyle şeyler yaşamayız.Hamile olan tüm arkadaşlar bebeklerini sağlıkla kucaklarına alırla inş

Mrb arkadaşlar,
şen , celen 35 , ipek nerdesiniz arkadaşlar,
şen sen en son evdeyim demiştin nasil gidiyor ev hayati , bebiş ne yapiyor

Mrb arkadaşlar,
şen , celen 35 , ipek nerdesiniz arkadaşlar,
şen sen en son evdeyim demiştin nasil gidiyor ev hayati , bebiş ne yapiyor

merhaba minecim, teşekkürler herşey yolunda çok şükür, yarın kontrolüm var çokkkk heyecanlıyım, umarım minik kızım iyi ve sağlıklıdır...evde bol bol dinleniyorum ama sıcak biraz rahatsız ediyor, isilik(ter alerjisi) oldu göbüşüm...onun geçmesi için uğraşıyom...e tabii bi de gelen giden misafir oluyor tatil olunca, fazla giremiyorum buraya bu ara...
umarım hepiniz iyisinizdir...
öpüyorum canım...sevgiler....a.s.

merhaba, ben yeni üyeyim, okuduklarımdan anladıgım kadarıyla çok bilgisin bu konuda. benimde bi sorum olacak: benim mthfr homozigot mutant. ama bunu tesadüfen ögrendik, yani önceki gebeliğimle bi ilgisi yoktu. 14 haftalıkken suyum geldi ama bebeğim ölmedi, 21 haftaya kadar susuz yaşadı ve normalce gelişti. sonra dogum basladı, canlı dogdu ama 5 aylık oldugu için yasamadı :(
bunun üzerine etiyolojik arasıtrma yapıldı ve burda ortaya cıktı. benim sorum su, mthfr homozigot olmamla suların erken acılmasının bi baglantısı varmı?
yaptıgın arastırmalarda rastladınmı veya basına böyle bişi gelen biriyle?
şen yanıtlarsanız çoook sevinirim

sevgili lal82, öncelikle çok geçmiş olsun, umarım bundan sonra herşey yolunda gider...
bende de mthfr homozigot mutasyon mevcut, aslında bu konuyla ilgili okuduğum hiçbir yazıda suyun gelmesine sebep olduğuna ilişkin bir şeye rastlamadım canım ama hem benim kendi arkadaşım hem de burada birkaç arkadaş seninle aynı şeyi yaşamışlar malesef, düz mantıkla demek ki bağlantısı var diye düşünüyorum...benim arkadaşımın da 18. haftada bebeğinin kalbi attığı halde suyu geldiği için gebeliği sonlandırıldı ve sebep olarak pıhtılaşma çıktı sonuç gerçi onun araştırması henüz sonlanmadı....bir de rahim ağzı yetersizliği nedeniyle su kesesi açılabiliyor ama buradaki aynı durumu yaşayan arkadaşlaerda rahim yetersizliği yokmuş...demek ki pıhtılaşma gebeliğin ilerleyen dönemlerinde farkedilmezse su kesesinin açılmasına neden oluyor diye düşünüyorum...
ben erken gebelik dönemlerimde 7-9. haftalarda bebeğimin kalbinin durması sonucu kaybettim canım o nedenle geç dönem kayıpları hakkında fazla bilgim yok...(başka merak ettiğin birşey olursa bildiğim kadarıyla cevaplarım tabii)
umarım en kısa zamanda kesin sebep bulunurda sağlıkla bebişine kavuşursun canım...sevgiyle kal...

herkese selamlar
arkadaşlar 14 temmuzda testlerim yapılmıştı
sonuçlar 8 Ağustosta çıkacaktı
Bugün internetten baktım kromozomlarla ilgili genetikte yaptırdığım test sonuçları çıkmamış hemüz
sadece ANA ve ANCA testlerinin sonuçları çıkmış negatif yazıyordu
aranızda bu testlerden yaptıran varmı
bilgisi olan varmı
nedir ki bu testlerin türkçesi
tamam ben anladım benimki negatifte yani nedir bu
çokmu karışık sordum kafamçokkarıştı

merhaba hayat-can, ANA ve ANCA bir çeşit antikor canım...pıhtılaşma problemi olanlarda bu antikorların pozitif çıkması beklenir...tabii bunlar tek başına pıhtılaşma belirteci değiller ama pıhtılaşma olduğunu destekleyen antikorlar...başka bazı hastalıkların varlığında da vücutta bu antikorlar oluşabiliyor o nedenle aslında pıhtılaşma için bakılan trombofili paneli (faktör v leiden, protein c, protein s, mthfr vs.)adı verilen test grubunda yok bu antikorlar...ama bazı doktorlar daha ayrıntılı araştırma yaptıkları için bakıyorlar bu antikorlarada....çünkü eğer pıhtılaşma varsa veya başka bir damar hastalığı veya behçet hastalığı o zaman vücut bu antikorları üretiyor ya da devreye sokuyor diyebiliriz....benim gitttiğim doktorlardan biri istemişti bunları yapılacak tahliller arasında ve benimki (ANA) pozitifti canım...yani, bunların negatif çıkması kesin pıhtılaşma yok anlamına gelmiyor ama varlığı pıhtılaşma olabileceğine işaret ediyor, kesin var demiyor, başka bir hastalık neticesinde de oluşabilecekleri için....
ben de çok karışık anlattım di mi kafamçokkarıştı umarım anlayabilirsina.s.

şeniiiimm canımın içi piştinmi sıcaktaaaa.s. benmde oldu tam bacağımın arası.yürüyemiyorumçhematen dşe bi pişşik kremi buldum o rahatlattı biraz..
bebiş nasıl canım?yarın görüşten sonra yaz tamammı:1hug: bende şimdi aşağıya inicem iğne saatimiz 6/7 arası.koldan vuruluyorum 1 haftadır.ama bezeler şişlikler morluklar acısıda bi yandan mahvoldu kollarım..senn ne alemdee:çok üzgünüm:

şeniiiimm canımın içi piştinmi sıcaktaaaa.s. benmde oldu tam bacağımın arası.yürüyemiyorumçhematen dşe bi pişşik kremi buldum o rahatlattı biraz..
bebiş nasıl canım?yarın görüşten sonra yaz tamammı:1hug: bende şimdi aşağıya inicem iğne saatimiz 6/7 arası.koldan vuruluyorum 1 haftadır.ama bezeler şişlikler morluklar acısıda bi yandan mahvoldu kollarım..senn ne alemdee:çok üzgünüm:

celenimmmm, canım hem de nası piştim, kız evin içinde nası piştim anlamadım sürmüyom artık bebe yağı çatlak kremi filan onlar mı yaptı ne???

ben hiç bişi sürmedim, duş alıp kuruluyom sonra vantilatör karşısında bekliyom bir süre....evde öyle herşey fora dolaşıyorum valla...bacağımın arasında da var çok fena, bi de kilolu filan da değilim 55 kilocuğum, niye oldu anlamadım...neyse geçer ,nşallah...sana da çokk geçmiş olsun canım..
bebeiş iyi teyzesi pıtırdıyo bol bol:nazar:yarın inşallah yazarım burdan güzel haberlerimizi...umarım cemre kızım da iyidir, sağlığınıza duacıyız...
benim de saat 7 de iğnem canım ve aynen kollar delik deşik şiş mor felaket, bizde bu hafta başında bacaklara geçtik tekrar, onlarında daha önce yapılmış şiş yerlerine denk gelince çok zor giriyo iğne, bi de eşim diyo ki iyice sertleşti yaptığımız kısımdaki deri iğne girerken zorlanıyo diyo, boşver batır gitsin diyom bende napiiim:bbo: gün içinde büyükçe bir pamuğa kolonya döküp 3-5 dk. pansuman yap iğne yerlerinin üstüne koy bu kızarıklık ve morluğunu alıyo, bir de gece yatmadan önce çok az lasonil kremle ov dedi hemşire, bu da o tepe gibi içi pütür oluyo ya onu dağıtıyomuş, biz bir süredir yapıyoz işe yarıyo...

yaa unutmadan bişi sorcam celencim, ben bugün iğne aldım otuzar kutu alıyom her seferinde, bu sefer eczacım sadece 11 kutu bulabilmiş, gerçi merak etmeyin 3-5 güne kadar bulurum 5 depoyla birden çalışıyorum gerekirse şehir dışından bulurum dedii ama endişelendim yine de başkentte böyleyse diğer yerlerde nası diyorum...sen rahat bulabiliyo musun??

merhaba hayat-can, ANA ve ANCA bir çeşit antikor canım...pıhtılaşma problemi olanlarda bu antikorların pozitif çıkması beklenir...tabii bunlar tek başına pıhtılaşma belirteci değiller ama pıhtılaşma olduğunu destekleyen antikorlar...başka bazı hastalıkların varlığında da vücutta bu antikorlar oluşabiliyor o nedenle aslında pıhtılaşma için bakılan trombofili paneli (faktör v leiden, protein c, protein s, mthfr vs.)adı verilen test grubunda yok bu antikorlar...ama bazı doktorlar daha ayrıntılı araştırma yaptıkları için bakıyorlar bu antikorlarada....çünkü eğer pıhtılaşma varsa veya başka bir damar hastalığı veya behçet hastalığı o zaman vücut bu antikorları üretiyor ya da devreye sokuyor diyebiliriz....benim gitttiğim doktorlardan biri istemişti bunları yapılacak tahliller arasında ve benimki (ANA) pozitifti canım...yani, bunların negatif çıkması kesin pıhtılaşma yok anlamına gelmiyor ama varlığı pıhtılaşma olabileceğine işaret ediyor, kesin var demiyor, başka bir hastalık neticesinde de oluşabilecekleri için....
ben de çok karışık anlattım di mi kafamçokkarıştı umarım anlayabilirsina.s.

Teşekkür ederim Şencim
Ben anlatmak istediğini anladım sanırım
bunların pozitif çıkmasıda bir etken ama negatif olmaları pıhtılaşma yok anlamına gelmiyor
asıl pıhtılaşma sorunu trombofili paneli testleri sonucunda ortaya çıkacak dimi
Allahım çok heyecanlıyım
Şu ayın 8'i bir gelse
sonuçlar bir çıksa
Herşeyin hayırlısı bakalım

selamm papatyacım, nası gidiyo herşey yolunda mı, sıcak mı mersin? lütfü beye ne zaman geliyosun???ne çok soru sordum di mi??

hayırlısı olsun hayatcım, bize de haber ver burdan, umarım sebebin bulunur ama tedavisi çözümü olan bişidir...sebepsiz daha zor çünkü...

Back