• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

canımın içi hoşgeldiiinnnŞeniz nasıl merak etmeyelim bitanem yaaa aklımıza kötüşeyler getirmemeye calıstık ama içimizdeki kurtta kemirdi bizibenneyaptımki neyseki sende prensesinde ii.allaha şükür.basladı mı pıtpıtlar?nekadar oldunuz?

celencim, fırçayı hakettim, ne desen haklısın ama yukarıya yazdım valla haklı sebbeplerim vardı...
bu arada bebişim iyi çok şükür teyzesi, yetişiyoruz size, 19 haftalık olduk çok şükür annemlerdeyken geçen hafta ilk defa kıpırdamaya başladı, böyle kelebek kanat çırpıntısı gibi ya da sinek ısırığı gibi minik minik hissetmeye başladım rabbim buradaki tüm arkadaşlarıma en kısa zamanda yaşatsın inşallah bu duyguyu
1 ağustosta kontrolüm var, umarım herşey yolundadır...iğnelere, haplara devam...bu arada iğne yapacak yer bulamıyoruz artık, sertleşti iyice kol ve bacaklar, biraz kanıyo sızıntı şeklinde...ama hiç dert değil bebişime iyi gelsin de razıyım herşeye
sizde 27 haftalık olmuşsunuz koca kız olmuş bebişin heee maşallah benim yeğenime umarım hep güzel haberlerini okurum sonuna dek...öpüyorum ikinizide

Ayy canım sen ıyı ol da gerısı onemlı degıl
hosgeldın bu arada gozler yollarda kaldı
nasılsın ıyımısın anlat bakem

Şeeen bı soylentı cıktı asprın gebelıge engel dıyorlar sen ne dersın coraspın kullanmısmıydın hayatım

İpek doktorum banada coraspin verdi
hemde daha tahlil sonuçlarım çıkmadığı halde
bi sakıncası olsaydı bu yöntemi bukadar doktor tercih etmesdi bence
içini ferah tut canım

TAHLİL SONUÇLARIMI HALEN BİR YORUMLAYAN ARKADAŞ ÇIKMADI.
senağlama

TEKRAR KOPYALADIM NE OLUR ARKADAŞLAR ÖZELLİKLE ŞEN VE PAPATYASÜREYYA ARKADAŞLARIM YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM,
BEN ŞU ANDA SADECE FOLBİOL KULLANIYORUM BİRDE ARADA KENDİM BEBE ASPİRİNİ İÇİYORUM DOKTOR BANA HİÇ BİR ŞEY VERMEDİ DR LÜTFİ BEY DİYET VERİYORMUŞ HERKESE Mİ VERİYORU , ÖNERİLERİ NEYDİ PAYLAŞIRSANIZ SEVİNİRİM
:teselli:
PAI-1- 5G/4G
MTHFRA1298C HETEREZİZOT MUTASYON SAPTANMIŞTIR.
ACE D/D HOMOZİGOT MUTASYON SAPTANMIŞTIR
APOE (E2,E3,E4) E3/E4

EŞİMİNKİLER
PAI-1 4G/4G
MTHFRC 677T HETEROZİGOT MUTASYON
MTHFR A1298C HETEROZİYOT
ACE1/D HETEROZİGOT
APOE E3/E3

canım, öncelikle diyet sadece "mthfr homozigot" olanlara veriliyor, sen "mthfr heterozigot" mutasyona sahip olduğundan yüksek doz folik asit yani günde 5 mg.lık folbiol yeterli geliyor tedavi için ama mthfr homozigot olanlara folik asit+metionoinden kısıtlı diyet veriliyor, çünkü homozigot olanlarda metionin içeren yiyecekler tükettiklerinde, folik asit tek başına folat mekanizmasını düzeltmeye yetmiyor, diyet yapmaları gerekiyor...bu nedenle aslında senin diyete ihtiyacın yok ama önlem olarak istersen dikkat edebilirsin...
birde diyeti öneren sinan hoca...ben şu an sadece lütfü hocaya devam ediyorum ve lütfü hoca diyet önermiyor, folbiol ve iğnelerin yeterli olacağını söylüyor ama ben homozigot olduğum için daha önce gitmiş olduğum sinan hocanın ve diyetisyenin önerisiyle önlem olarak yapmaya çalışıyorum bu diyeti....

Tamam canim ya çok sevindim
ben zaten günlük folbiol kullaniyorum ama yüksek dozu farkli mi oluyor anlamadim
eczaneden folbiol aldim günde 1 tane kullaniyorum yeterli mi yoksa değiştireyim mi birde bebek aspirinie başlayacağim . Teşekkürler

minecim, bana yapılan pıhtılaşma testi için doktorum tüm dünyada uygulanan ya da istenenleri istediğini belirtmişti adınada "trombofili paneli" demişti...bunlarda faktör v leiden, mthfr, protein c, protein s, aktive protein c vs. gibi aklıma şimdi gelenler bunlar...bunlara bakılmıştı...
seninkiler benim ve diğer arkadaşlarımınkinden biraz farklı açıkcası....bunlar içinde anladıklarımı yorumlıyım canım, mthfr heterozigot mutasyona sahipsin, bunu sadece yüksek doz folik asitle tedavi ediyorlar ama bu durumdaki arkadaşlarada iğne öneriyor doktorları mesela celen...
ACE ve APOE ye gelince bunlar pıhtı eritici enzimler, yani bunlarda sorun olduğu zamanda kanda pıhtılaşma oluyor ama ne denli etkililer bilmiyorum düşük için açıkcası, aslında düşük sebebi olarak bunlara bakıldığını hiç duymadım, genellikle koroner arter riski inme riski varmı diye kalp hastalarında bakılan değerler diye biliyorum bu ikisini...
PAİ 1 gen mutasyonu bende yok canım, o nedenle fazla bilgim yok ama bu mutasyonu taşıyan birkaç arkadaş var aramızda onlar okursa yardımcı olacaklardır sana...bu konuda tek bilgim benim bir arkadaşım pai 1 nedeniyle 18. haftasında bebeğini kaybetti, aynı doktora devam ediyoruz şu anda ve onada önerilen tedavi bizimle aynı yani, aspirin, folikasit ve iğne...yalnız seninkinde mutasyon taşıdığını belirten bişi yazmıyo acaba PAİ 1 5G/4G mutasyon belirtiyormu ki???bak ace ve mthfr de mutasyon taşıdığını açıkca yazmışlar...

sevgili minehayat, bu yakınlarda doktora gideceğini yazmışsın, bence açık açık sor doktoruna yardımcı olamıyorsa bu konuda en doğru yorumu bu sonuçlara göre hematologlar yapıyor veya genetik danışmanlık alabilirsin hastanelerin genetik bölümünden, ben öyle yapmıştım...
folbiol yüksek doz olan canım zaten, 5 mg lık günde 1 tane kullanıyorum bende...birde folik plus filan var onlar düşük doz oluyor...

minecim, bence zaten mthfr heterozigot olduğundan aslında tedavi şeklin bizlerle aynı, doktoruna güven ve gebelik öncesi aspirin folbiol gebelik oluşur oluşmazda doktorunun önereceği dozda iğne kullanırsın ve umarım bu defa herşey yolunda gider....yalnız pai için bazen kortizon veriyor hekimler pai mutasyonun var mı bunu tam öğrenmelisin...vee seni korkutmak istemiyorum ama ace geni özellikle d mutasyonu olanlar kalp krizi inme gibi durumlara çok açık oluyormuş, bu konuyla ilgili bir uzmana da danışman iyi olur diye düşünüyorum...
ayy doktor gibi konuştum di mi??yok canım valla ben kendi halinde bir öğretmenim...sadece deneyimlerimizi paylaşıyoruz kimse yanlış anlamasın lütfen...
çok fazla kafana takma panik yapma doktorunla güzelce konuş ve başkaca bir sorun yoksa başla çalışmalara, tembellik yapma:oklava:
umarım azıcık ışık olabilmişimdir sana...öpüyorum

minecim, bebeaspirini artık piyasada yok bizler onun yerine 100 lük coraspin kullanıyoruz günde 1 tane, tabii yine doktoruna danış bu konuyu..

Tamam canim zaten geçen hafta gittim doktora adet düzensizliğim vardi onun içinde gittim birda gebeliği düşünüyorum dedim , muayene etti , bir sorun yok dedi, bebe aspirini kullanabilirsin dedi, folbiola devam, birde b12 vitamini apikobal diye bir ilaç için dahiliyeye gidebilirsin dedi,

birde ipekcim, geçmiş yazılarınıza göz atmaya çalıştım...monodoks adlı antibiyotiği ilk düşükten sonra doktorum herhangi bir enfeksiyon oluşmaması için kısaca mikrop kapmamam için vermişti bana, ama eşime vermemişti...sanırım gebelik öncesi eşininde seninde farketmediğiniz ama şu an mevcut olan bir enfeksiyon filan varsa onları yoketsin diye vermiştir doktorun...

sencım dr verdı ama ben korkumdan kullanamadım ne olur ne olmaz dıye :(
asprınde bıle tereddut edıyorum kı antıbıyotık dıye kullanmadım hepsını
ınsallah bır sorun olmaz

Merhaba Arkadaslar nasilsiniz,
buraya biraz günes gönderin burda donuyoruz sadece 12 derece burasi.
Simdi türkiyede olmak vardi offf offf.
Hosgeldin sencim.
Hayirli haberlerini aldigima sevindim.
Hepimiz merak ettik seni.

Şencim hoşgeldin

Gelir gelmez soru bombardımanına tutuldun ama sabırla cevaplamaya çalışıyorsun , teşekkür ederiz..

Ben bu ay da denemelerdeyim. 1 hafta sonra belli olacak , gün sayıyorum gene , bilirsiniz işte...

İnşallah güzel haberler verebilirim. Buradan özellikle hamile arkadaşlara sesleniyorum. Dua ederseniz çok mutlu olurum..Benim gibi sabırsız bir insan için gebelik nasıl geçecek bakalım , düşünemiyorum , hayırlısı..

Herkese selamlar...

Şencim hoşgeldin

Gelir gelmez soru bombardımanına tutuldun ama sabırla cevaplamaya çalışıyorsun , teşekkür ederiz..

Ben bu ay da denemelerdeyim. 1 hafta sonra belli olacak , gün sayıyorum gene , bilirsiniz işte...

İnşallah güzel haberler verebilirim. Buradan özellikle hamile arkadaşlara sesleniyorum. Dua ederseniz çok mutlu olurum..Benim gibi sabırsız bir insan için gebelik nasıl geçecek bakalım , düşünemiyorum , hayırlısı..

Herkese selamlar...

papatyacım ınsallah senınde guzel haberlerını alırız haftaya ve sende bızım umudumuz olursun
bızde denıyoru bu ay bakalım 3 agustos adet tarıhım hayırlısı ınsallah

minecim, bebeaspirini artık piyasada yok bizler onun yerine 100 lük coraspin kullanıyoruz günde 1 tane, tabii yine doktoruna danış bu konuyu..

CANIMMMMMM hoş geldin çok mutlu oldum telaşlanmaya başlamıştım artık siz iyi olunda bebişinle bizim merakımız hemen geçer a.s.:1hug:

Şen'imize de kavuştuğumuza göre çok şükür bi sıkntımız kalmadı celenciğim aldım msn adresini canım bu arada hastaneye gittim demişsin şeker yüklemesi için bunu hiç duymamıştım canım böyle bir sorunun olduğu bilmiyordum sadace mhfr c677t heterezigot olduğunu biliyordum çok geçmiş olsun bu arada size birşey sormak istiyorum eşimin halasının kızı pıhtılaşma problemiyle iki düşük yapmış iki düşük sonrası anlaşılmış ve hergün iğne yapmış kendine ve şimdi hasret adında bir oğlu var ve maşallah çok sağlıklı ona her onbeş günde bir hastaneye gittiğinde kolundan iğne ucu kadar yer deliyorlarmış ve pıhtılaşma süresini sayıyorlarmış ona göre iğne dozu ayarlıyorlarmış böyle bir durum yaşışanınız oldu acaba

Şencim hoşgeldin

Herkese selamlar...

allahım senn ve isteyen herkesin kucağını sağlıklı bebişlerle doldursun inşallaha.s. en tez zamanda innnşallaaahh:teytey:

Şen'imize de kavuştuğumuza göre çok şükür bi sıkntımız kalmadı celenciğim aldım msn adresini canım bu arada hastaneye gittim demişsin şeker yüklemesi için bunu hiç duymamıştım canım böyle bir sorunun olduğu bilmiyordum sadace mhfr c677t heterezigot olduğunu biliyordum çok geçmiş olsun bu arada size birşey sormak istiyorum eşimin halasının kızı pıhtılaşma problemiyle iki düşük yapmış iki düşük sonrası anlaşılmış ve hergün iğne yapmış kendine ve şimdi hasret adında bir oğlu var ve maşallah çok sağlıklı ona her onbeş günde bir hastaneye gittiğinde kolundan iğne ucu kadar yer deliyorlarmış ve pıhtılaşma süresini sayıyorlarmış ona göre iğne dozu ayarlıyorlarmış böyle bir durum yaşışanınız oldu acaba

sülalcim şeker yükleme testi hamileliğin 24. haftasından 28. haftasına kadar yapılan standart bir test.ilk olarak 50mg lık yükleme yapılıyor.yüksek cıkarsa 100lük yüklüyorlar.teferruatlı bişe yani.izmirdeki doktorcum gerek yok dedi.burda gatada doktor istek yapmıs.bende hazır istemiş yaptırayım dedim.o da 50 lik yüksek cıktı.100lük istedi.onu artık izmire gidince doktorumla görüşüp yaptırıcam.
canım buarada hala kızına yapılandan bana hiç yapılmadı.hatta konusu bile gecmedi.ben 0,4 lük geldiiiimm 0,4 lük gidicem:dance:

selam arkadaşlar
sitenizi uzun süredir takip ediyorum benim faktör 5 leiden heterozigot ve mthfr homozigot durumum.
8 haftalık 2 tane düşükten sonra tespit edildi genetik trobofili panelim.coraspin 100 ve folbiol 5mg günde birer tane başladım ve hamile kaldım şu an 14 haftalık hamileyim çok şükür bebeğim çok iyi gelişiyor haftasından bile önde maşallah. önceki hamileliklerimde iyi gelişmemişlerdi.hamileliğimin tesbitinden itibaren clexan 0,2lik günde bir ,folbiol 5mgdan sabah akşam ,coraspin 100mg günde bir,elevit pronatal günde bir içiyorum.ayrıca progestan gece 2 tane vajinal yolla kullanıyorum.doktoruma çok güveniyorum bu konuda hakim her doktor öyle değil sizlerinde farkında olduğunuz gibi. özellikle sevgili- şen- seninle testlerimiz uyuşuyoruz yanılmıyorsam seninde çok tebrik ederim bebeğini.konuya hakimiyetini çok takdir ediyorum.benimle benzer durumdakiler progestan kullanıyormusunuz doktorum 32. haftaya kadar dedi bana fazla geldi bu süre pıhtılaşması olmayan arkadaşlarım 3. ayın sonuna kadar kullanmışlardı. bu konuda özellikle şen sen kullanıyormusun.folbiol günde 2 tane ne kadar kullanacakmışsın cevaplarsan sevinirim canım. hepinizin bebeğinin olması dileklerimle sevgiler arkadaşlar

Back