Belizcim , ben ilk histereskopiyi ocakta oldum. Doktorum 3 adet dönemi sonra gözlem ve gerekirse müdahale için 2. histereskopi randevusu verdi. Nisanda 2. histereskopiye girdim. 1 adet dönemi geçtikten sonra gebelik denemesine izin verdi.Merhabalar papatyasüreyya ; Öncelikle ilgin için teşekkür ederim. Ya bana histeroskopiden sonra spiral takıldı ve 2 adet döneminden sonra tekrar HSG çekip ona göre izin vereceğini söyledi hoca. Sana ne kadar korunmanı söyledi dr. un? Rahim filminin çekildiği ay korunmamız gerekir herhalde değilmi? Ya aslında bende düşüklerimin sebeinin bu olabileceğini düşünmeye başladım gerçekten. Neyse Allah hayırlısını versin inşallah hepimize. a.s.
Minehayatcım hasta dosyam şu an yanımda değil , bakıp sana yazacağım canım. Sevgiler..PAI-1- 5G/4G
MTHFRA1298C HETEREZİZOT MUTASYON SAPTANMIŞTIR.
ACE D/D HOMOZİGOT MUTASYON SAPTANMIŞTIR
APOE (E2,E3,E4) E3/E4
EŞİMİNKİLER
PAI-1 4G/4G
MTHFRC 677T HETEROZİGOT MUTASYON
MTHFR A1298C HETEROZİYOT
ACE1/D HETEROZİGOT
APOE E3/E3
mrb papatya süreyya , benim tahlil sonuçlarımla kendininkini kıyaslayabilirmisin
lütfi bey sana diyet verdi mi yada bebe aspirini folbiol yada nelere dikkate etmeni söyledi
sen en azından gebe kalmadan gitmişsin gebe kalınca gel demiş sana ben şu aralar gidemem de gebe kalırsam inşallah düşünüyorum , bazılarına diyet veriliyormuş ,ben şu anda folbiol kullanıyorum sadece 1 kez , başka bir şey yok
Belizcim , ben ilk histereskopiyi ocakta oldum. Doktorum 3 adet dönemi sonra gözlem ve gerekirse müdahale için 2. histereskopi randevusu verdi. Nisanda 2. histereskopiye girdim. 1 adet dönemi geçtikten sonra gebelik denemesine izin verdi.
Bence rahim filminden sonra gene 1 adet dönemi geçmesi iyi olur, çünkü ilaçlı sıvı enjekte ediliyor sonuçta. Rahmin o sıvıyı atması daha iyi olur diye düşünüyorum ama , doktorun ne düşünür bilemiyorum.
Yardımcı olabileceğim şeyler olursa seve seve yazarım belizcim , sevgiler..
Merhaba kızlar cumadan beri görüşemedik ne kadar çok sohbet edilmiş pazartesi tiroid için tahlile gitmiştim sintigrafi çekildi ve tekrar muayene yapıldı vee tiroid hastası olmadığım kanısına varıldı şu anda tek sorunum düşük için Mthfr C677T heterezigot oluşum yani kanımda hafi kanda pıhtılaşma olması yani Şen'in deyimiyle kötünün iyisiyim şimdilik bakalım yeni bir kriz çıkmazsa çünkü cumartsi tekrar doktora gideceğim bu arada celen35 nasılsın hamilelğin nasıl gidiyor seninle değerimiz aynı bu yüzden çok istiyorum senin sağlıkla bebeğini kucağına almanı ve tüm kalbimle diliyorum diğer herkesin bebeğine en yakın zamanda sağlıkla kavuşmasını veee mine hayatcığım sonuçlarını internetten aratıpta bilgiye ulaşabilirsin mthfra kısmını ben o şekilde baya bir bilgiye ulaştım kendi değerim hakkında seninkinide bir araştırayım faydalı bir bilgi bulursam sana dönerim canım geçmiş olsun söylemek üzücü ama aramıza hoşgeldin:)
Celencigim Allah Insallah senin ve hepimizin saglikli bebislerimize kavusturmak nasip etsin.
Insallah hamile kalirsam ben bu igneleri ve diger ilaclari mutlaka almak istiyorum, simdiye kadar alman doktorlarini dinledimde ne oldu sanki, 4 tane düsük yaptim, onlara kalsa yine bana hicbirsey vermeyecekler, kader diyorlar ya inanabiliyormusun, birde Avrupa gelismis diyorlar , bizim türk doktorlarina kurban olmuslar.
Insallah Allahin izniylede hersey yolunda giderde beni burdaki doktorlara muhtac etmez.
Benim Sadece kafama takilan sizlerin Protein S degeriniz düsük cikmis , bende ise tam tersi ,
olmasi gerekenin cok üzerinde , bunu anlayamadim. Bu Protein S tam olarak ne ? Internetten ise yarayan birsey bulamadim .
Celencigim Allah Insallah senin ve hepimizin saglikli bebislerimize kavusturmak nasip etsin.
Insallah hamile kalirsam ben bu igneleri ve diger ilaclari mutlaka almak istiyorum, simdiye kadar alman doktorlarini dinledimde ne oldu sanki, 4 tane düsük yaptim, onlara kalsa yine bana hicbirsey vermeyecekler, kader diyorlar ya inanabiliyormusun, birde Avrupa gelismis diyorlar , bizim türk doktorlarina kurban olmuslar.
Insallah Allahin izniylede hersey yolunda giderde beni burdaki doktorlara muhtac etmez.
Benim Sadece kafama takilan sizlerin Protein S degeriniz düsük cikmis , bende ise tam tersi ,
olmasi gerekenin cok üzerinde , bunu anlayamadim. Bu Protein S tam olarak ne ? Internetten ise yarayan birsey bulamadim .
şimdi benim aklımıda karıştırdın hoca ağustos ta nereye gidiyomuş hoca gelmemi söylemişti takipli hastalarındanım deseydin bana tel bunu hatırlatırsanız veririz demişti bende ilk aradğımda vermedi ama hoca söylemişti erken dönemde gel diye deyince verdi ve lütfi hocaya gitmeyi bende düşünüyorum ama eşimle konuşurken doktorlar için tam gün yasası çıkacağını hatırladık yani ya hastane yada muayenehane diyecekler lütfi beyde hastaneyi tercih ederse onunda sinan beyden farkı kalmayacak ve bu yasa 2 aya kadar yürürlüğe girecek bende çok kararsızım peki sinan hocanın asistanlarına mesai saatleri dışında ulaşılabiliyormu biliyomusun ben şehir dışındayım kötü birşey olursa ne yaparım bilmiyorum:1no2::1no2:
canım,
öncelikle benim iki tane düşüğüm oldu. birincisi 7. haftada ikinciside 9. haftada kalp atımının durması sonucu kürtajla sonlandırdılar. o zaman gazi ünv. idi doktorum. genetikte dahil birçok tahlil yaptırdı. mthfr c677t homozigot mutant sonucuma göre bana aspirin-folbiol verdi hamile kalıncada iğnelere başlayacağız dedi. ben bu sonuçlarla sinan hocaya gittim. oda ek olarak bu antikor testlerini verdi. anti periatal antikorum yüksek çıktı birde. oda bana aspirin folbiol bemiks ve delcortili önerdi. bende aynı ayın içerisinde lütfü hocaya gittim ve şu an ona devam ediyorum. oda aynı ilaçları önerdi fakat delcortilden hiç bahsetmedi bende sormayı unutmuşum aslında. fakat antikor sonucumu sormuştum önemli olmadığını söyledi. şu an ise tekrar hamile kalmak için çabalıyorum umarım başarılı olabilirim. umarım hepimiz bir an önce sağlıcakla alırız bebişlerimizi kucaklarımıza.
Marhaba arkadaşlar herkese geçmiş olsun, ben 7 aylık hamileyim bana daha evvel hiç pıhtılaşma testi yapmadılar,1 düşüğüm var.Şimdi de ya kanımda pıhtılaşma varsa diye çok endişeliyim, doktoruma sormadan bebe aspirini içiyorum hergün. Aslında yalnış yapıyorum galiba ama korkuyorum işte, kullanan çok gebe var çünkü.
Fakat bugün bir yazı okudum 32. haftadan sonra aspirin kullanımı kesilmez ise bebeğin kalbinde bir damar açıklık kalıyormuş.Bu doğrumudur? Birde aspirinin tansiyonu yükselttiği söyleniyor internette.Ben neyapmalıyım şimdi? Bu testler çok mu pahalı, ve ben bir süredir aspirin kullandığım için testler yanıltıcı çıkabilir mi?
Teşekkürler...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?