• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

Sevgili mserap,
senin sonuclarin tam olarak nasil bende dedigim gibi Protein S 130 üzerinde burda 60-130 arasi olmasi lazimmis ve benimki 131 birde Protein frei var oda yüksek cikti. Yani anlayacagin benim kafam baya bir karisik cünkü burdaki arkadaslar hep Proteinlerinin düsük oldugundan bu igneleri kullandiklarini yaziyorlar ama bizede ayni igneyi tavsiye etmis doktorlar, acaba Heterozhgotie oldugumuz icinmi bu igneleri tafsiye ediyorlar. Bende türkiyeden iki tane doktora gösterdim raporlarimi ve ikiside ayni seyi söyledi yani benim bu heparin ignelerini kullanmam gerektigini.
Arkadaslar aranizda Proteini yüksek olan ve bu yüzden heparin ignesi kullanan baska birileri varmi???

Merhaba beliz79 gecmis olsun dileklerin icin cok tesekkür ederim.
Malesef burdaki tüm doktorlar ayni seyi söylüyor, yani benim bu igneye ihtiyacim olmadigini.
Onlarin dediklerine göre bende kan pihtilasmasi yokmus bu Proteinin yüksek cikmasi durumunda benim yüksek dozda folik asit almam gerekiyormus, aspirine karsi cikmiyorlar ama igneyi kabul etmiyorlar cünkü dedigim gibi raporlarima göre benim bu igneye ihtiyacim yokmus ama dedimya ayni raporlari türkiyede iki tane doktor gördü ve onlar igne kullanmam gerektigini söylüyo
sevgiler

arkadaşlar merhaba siteye az önce üye oldum.
Sizi birkaç gündür takip ediyorum.
İnternette bir şeyler araştırırken gördüm.
Ben de 2 defa düşük yaptım.Düşüklerim 7-8 haftalıkken oldu. Bebeklerin kalp atışını duyamadık. Gelişim göstermediler.
Sonra bazı testler yaptırdık.
Test sonuçları genelde iyiydi. Ancak pıhtılaşma testinde bir değer heterazigot çıktı. Doktor gebe kaldığında her gün iğne yapacaksın dedi.

Bir hafta sonra bir prof.'a gittik.
Rahim filmi çektirmem gerektiğini söyledi.
Sonra çok detaylı bir muayene yaptı.
Troid var dedi. Nodüller epey büyükmüş.
Rahmin muayenesi sırasında da bir perde olduğunu bunun için histeroskopi yapacağını o da olmazsa açık ameliyat yapacağını söyledi. sanırım rahimde de küçük bir bozukluk varmış.

Bunları öğrendiğimden beri canım çok sıkılıyor. Önce çok üzüldüm hepsi beni mi buluyor diye ama şimdi daha sakinim.

Daha beteri olabilir diyorum. Allah hepimizin şifasını verir inşallah...

Pıhtılaşma sonuçlarım:
Bilgisi olan arkadaşlar varsa lütfen okusunlar

Faktör V Leiden G1691A Mutasyonu : Mutasyon saptanmamıştır.

Prothrombin G20210A Mutasyonu : Mutasyon saptanmamıştır

Metilentetrohidrofolet Rediktoz
MTHFR C677T Polimorfizmi :Polimorfizm saptanmamıştır

MTHFR A1298C Polimorfizim : Bir alelde (heterozigot) polimorfizm saptanmıştır.

Pıhtılaşma sonuçlarım:
Bilgisi olan arkadaşlar varsa lütfen okusunlar

Faktör V Leiden G1691A Mutasyonu : Mutasyon saptanmamıştır.

Prothrombin G20210A Mutasyonu : Mutasyon saptanmamıştır

Metilentetrohidrofolet Rediktoz
MTHFR C677T Polimorfizmi :Polimorfizm saptanmamıştır

MTHFR A1298C Polimorfizim : Bir alelde (heterozigot) polimorfizm saptanmıştır.

Merhaba humbili hiç canını sıkma hepimimizn türlü türlü sorunları ama bebeklerimize kavuşmamızı engelleyecek kadar büyük olamazlar çünkü biz o problemlerden daha güçlü ve daha inatçıyız hep başaracağını düşün değerlerin benimkinden biraz farklı MTHFR C677T heterezigot senin problemin minehayatınkiyle aynı fakat bu konuda pek birşey bilmiyorum yani MTHFR A1298C konusunda doktorun kim nerde yaşıyorsun a.s.

Minehayatcım ;

Benden karşılaştırma yapmamı istemiştin. Benim pıhtılaşmaya ilişkin tetkiklerim faktör 5 , faktör 5 leiden , mtfhr , protein c , protein s , active protein s . Bunlardan MTFFR de homozigot mutasyona sahibim. Yalnız benden istenen tetkiklerle seninki pek uyuşmuyor , ortak olan bir tek MTFHR . O yüzden bir karşılaştırma yapmak mümkün değil. Sonuçlarının ne anlama geldiğini de anlamadım.O yüzden yardımcı olamadım kusura bakma...

Şu an günde bir adat coraspin yüzlük alıyorum , bir de folik asit kullanıyorum. Gebelik denemesinden 3 ay öncesinden başlattı doktorumuz.

Diyet konusunu ben Lütfü beye sormuştum. Önermediğini , canımın istediğini yiyebileceğimi söyledi. Daha önce burada yasaklı gıdaları yazdı arkadaşlar. Ben açıkçası yasaklı yiyecekleri aşırı tüketmemeye çalışacağım ama çok sıkı uygulamayı da düşünmüyorum.Şu an gebeliğe hazırlık dönemindeyim ben .Haftada bir kez balık tüketiyorum . Her gün ceviz yiyorum. Her gün diyette söylenen oranda süt içiyorum. Yoğurdu zaten çok yerim.Haftada bir iki defa baklagilerden , bir-iki kez et grubu tüketmeye çalışıyorum.Sebze yemeği yapmaya çalışıyorum. Yani çok planlı programlı değil ama mümkün olduğu kadar dikkat ediyorum. Zaten yiyeceklerin etkisi konusunda iyice kafamız karışmış durumda.Yıllardır doğru bildiğimiz şeylerin tek tek yanlış olduğu ortaya çıkıyor. Gazetelerin sağlık sayfalarına bir bakıyorsun : "Yumurta aklandı , yumurtanın kolesterolü yükseltmediği ortaya çıktı ". ya da "yıllardır kansere iyi geldiği bilinen domatesin kansere faydası olmadığı anlaşıldı " falan diye haberler çıkıyor. O yüzden bence her besin grubundan azar azar kararınca tüketirsek herhalde bir sorun olmaz diye düşünüyorum ama birden fazla faktörde pıhtılaşma bozukluğu varsa da sıkı şekilde uygulamak gerekebilir. Minecim Lütfü bey e gitmeyi düşünüyorsan , sonuçlarına göre sana birşey söyleyecektir.

Ayrıca seni biraz telaşlı gördüm . Lütfen panik yapma. Burada hep aynı durumda olan arkadaşlar hem dertleşiyoruz, hem birbirimize yol gösteriyoruz. Son zamanlarda çok güzel örneklerimiz de oldu.Forumda senin benim gibi durumdayken hamile kalıp , maşallah çok güzel devam eden arkadaşlarımız var . Haberlerini canlı canlı alıyoruz. O yüzden sorununu tespit ettin . Artık tedaviye başlamalı ve umutlu olmalısın. Kendine iyi bak kafanı karıştıran konularda yaz..Selamlar..

Son düzenleme:
Sevgili mserap,
senin sonuclarin tam olarak nasil bende dedigim gibi Protein S 130 üzerinde burda 60-130 arasi olmasi lazimmis ve benimki 131 birde Protein frei var oda yüksek cikti. Yani anlayacagin benim kafam baya bir karisik cünkü burdaki arkadaslar hep Proteinlerinin düsük oldugundan bu igneleri kullandiklarini yaziyorlar ama bizede ayni igneyi tavsiye etmis doktorlar, acaba Heterozhgotie oldugumuz icinmi bu igneleri tafsiye ediyorlar. Bende türkiyeden iki tane doktora gösterdim raporlarimi ve ikiside ayni seyi söyledi yani benim bu heparin ignelerini kullanmam gerektigini.
Arkadaslar aranizda Proteini yüksek olan ve bu yüzden heparin ignesi kullanan baska birileri varmi???

merhaba çalıkuşu benim yanlış anımsamışım benim protein c değerim yüksek çıkmış 15o den büyük sınırlarıda 70-140 mış mutasyonlarımdada negatif homozigot yazıyor sonuçlarda bunlarda problem yok ama ben 3. hamileliğimde kan sulandırıcı iğne ve aspirin kullandım ama malesef bebeğimi kaybettim hakkımızda herşeyin hayırlısı inşallah protein frei ne anlayamadım bilgi verirmisin

teşekkürler papatyasüreyya,
açıklamayların için sağol canım , telaşlı olduğum doğru gözlem doğru düzgün açıklama yapılmadı bende bu ay korunmayı bıraktım , bu seferde aynı şeyleri yaşamaktan korkuyorum telaşım o yüzden , yasaklı yiyeceklerden bahsetmişsin o yazıyı nerden bulabilirim

merhaba çalıkuşu benim yanlış anımsamışım benim protein c değerim yüksek çıkmış 15o den büyük sınırlarıda 70-140 mış mutasyonlarımdada negatif homozigot yazıyor sonuçlarda bunlarda problem yok ama ben 3. hamileliğimde kan sulandırıcı iğne ve aspirin kullandım ama malesef bebeğimi kaybettim hakkımızda herşeyin hayırlısı inşallah protein frei ne anlayamadım bilgi verirmisin

sevgili mserap,
haklisin hakkimizda hayirlisi ne ise o olsun.
Protein Frei ne anlama geldigini inan bende tam olarak bilmiyorum.
Zaten Internette de birsey bulamadim raporlarim almanca. CADIARZU
Doktorlarda insana dogru dürüst bir bilgi vermiyorlar.
Dedimya benim Protein S ve Protein Frei yüksek cikti ve burda o yüzden bana yüksek dozda folik asit verildi, ama türkiyedekiler heparin ignesi kullan dediler, ve bunu burdaki doktorlar kabul etmiyo. Benimde anlayamadigim Proteini S düsük olanada ayni igneyi vermisler acaba bu normalmi.:uhm:

teşekkürler papatyasüreyya,
açıklamayların için sağol canım , telaşlı olduğum doğru gözlem doğru düzgün açıklama yapılmadı bende bu ay korunmayı bıraktım , bu seferde aynı şeyleri yaşamaktan korkuyorum telaşım o yüzden , yasaklı yiyeceklerden bahsetmişsin o yazıyı nerden bulabilirim
Minecim , metionin diyet konusunda sanırım Şen yazmıştı. Diyetisyenden liste almıştı o. Arama motoruna metionin diyeti yazarak bulabilirsin..

Bir de minecim şu an aspirin kullanıp kullanmaman gerektiğini bir doktorunla görüş derim ben. Çünkü hemen hepimiz gebelikten önce ve gebelik sırasında aspirin kullanıyoruz. Bana 3 ay önce başlatmışlardı. Aklında bulunsun..

İnşallah bu ay ikimiz de güzel haberler alıp Lütfü bey in yolunu tutarız..Sevgiler..

Son düzenleme:
Celenciğim çok mutlu oldum canım Allahın izniyle hiçbirşey olmaz inşallah sağlıkla alırsın bebişini kucağına:nazar: bende cumartesi günü yeni bir doktora gideceğim Kayseride bölüm başkanıymış kadın doğumun, üstelik riskli gebeliklerlede ilgileniyormuş burada bulacağımın en iyisi o diye düşünüyorum ama korkuyorum ya iğne vermezse ya aspirin önermezse diye bakalım ne diyecek gerçi şuan hamile değilim beklemek isiyorum biraz daha, birde iğnelerin dozunu nasıl ayarlıyorlar onu soracaktım canım yani diyelimki çok yada az oldu bunu anlamak mümkünmü :uhm:Birde herkes heparin yada aspirinden bahsediyor onlar bizim için yeterli değilmi acaba bir bilgin varmı celenciğim birde kızlar bunu hepinize söylüyorum Rhonda Byrne'nin The Sectret adlı kitabı var düşüncelerimizi olumlu yönde eğitmeye ve bunun bizim işimize ne kadar çok yarayacağını öğretiyor hepinize okumanızı tavsiye ederim bana iki düşük sonrası ilaç gibi geldi ve kendimi iyi hissettiriyora.s.

sulalcim cok sevindim ii bir doktor bulmana.bak hersey yoluna girmeye basladı bile.canım doktorun büyük ihtimal iğne ve coraspini tavsiye edecektir sana.ve yine tahiminim aspirini gebelik öncesi iğneyide gebeliği öörendiğinde baslatacaktır.bnim doktorum iğne dozumu neye göre ayarladı bilmiyorum.ama direk 0,4 ten basladık ve öölede devam ediyoruz.ii geldi bi sorun yok cok şükür.heparin veya aspirin yeterli deilmi derken ne demek istedin anlamadım sülalcim?:uhm:

papatya süreyya ,
ne güzel diyorsun öyle inşallah kardeşim inşallah , mübaret cuma günü yüzü gözü hürmetine inşallah Allah isteyen herkese nasip etsin, başta da bizlere
ben yarın doktora gideceğim hem kafama takılanları soracağım hemde benim adetim 50 günü buluyor birde bu ay bir kaç gün kahverengi akıtnı oldu sonra bitti onu sorayım diyorum bakalım hayırlısı

Teşekkürler Sülal
Ben biraz pinpirikliyim
Her şeyi kafama takıyorum
Okuduklarıma göre heterozigotlar sadece ilaç alıyorlar.
Haftaya doktora gideceğim bir de hematoloğa gitmayi düşünüyorum
O zaman foruma tüm öğrendiklerimi yazacağım.

Denizli
M.Emin SOSYAL

Hiçbirşey için canını sıkma sen bir anne adayısın herşey geride kalıcak ve senin kucağında nur topu gibi bir bebiş kalıcak inşallan bence doktoruna sonuna kadar güven ve onun önerileri doğrultusunda yoluna devam et çok iyi bir kadın doğumcu bulmuşsun şanslısın çünkü baya ünlü bir doktor kendine ve ona güven ve tabi bol bol dua et eminim karşılıksız kalmayacaktır.

Celenciğim biraz evvel gördüm yazını kusura bakma canım:) Korkuyorum ya iğne önermezse ve sadece aspirin yada heparin verirse diye acaba yeterli gelirmi gelmezmi onu düşünüyorum sürekli. Doktorun direk önerdimi iğne, acaba bana vermezse sadece aspirin derse yeterli gelirmi kanı sulandırma konusunda onu düşünüyorum ki burdan bazı arkadaşların da iğne dozu yüksek geldiği için düşürdüğünü okudum sanırım biraz kaderci olmak lazım bu noktada yani inşallah Allah benimde bebeğim olmasını diler :)

Bu arada bebişin nasıl celen onu hissediyormusun muhteşem bir duygu olmalı Allah sana ve ona uzun ömürler versin canım hayırlı bir evlat olur inşallah senin için çok mutluyum yani sen devam ettikçe benim başaracağıma güvenim artıyor kaç aylık oldu :) Bilmediğim bir yerde bilmedğim bir anneyle özdeşleşmiş gibi hissediyorum kendimi tüm kalbimle diliyorum onu kucağına almanı :)

şenciğim
birkaç gündür yazmıyorsun inşallah bir sorun yoktur,
ben önceki mesajlarımda tahlil sonuçlarımı göndermiştim fırsat bulurda bakarsan sevinirim ,
herkese iyi tatiller diliyorum pazartesi görüşmek üzere

Celenciğim biraz evvel gördüm yazını kusura bakma canım:) Korkuyorum ya iğne önermezse ve sadece aspirin yada heparin verirse diye acaba yeterli gelirmi gelmezmi onu düşünüyorum sürekli. Doktorun direk önerdimi iğne, acaba bana vermezse sadece aspirin derse yeterli gelirmi kanı sulandırma konusunda onu düşünüyorum ki burdan bazı arkadaşların da iğne dozu yüksek geldiği için düşürdüğünü okudum sanırım biraz kaderci olmak lazım bu noktada yani inşallah Allah benimde bebeğim olmasını diler :)

hayatım benm gecen sene dokuz eylülde 4 izmir asker hastanesinde 1 özel poliklinikte 1 olmak üzere tplam 6 doktorum vardı.ve bende mthfr heterezigot bulunduğunu öörendikleri an hepsi bir ağız etmiş gibi hem babyprin hemde heparin iğneleri kullanman gerek dedi.senn doktorun sanmıyorum aksi bir karar versin.doz konusunu bilmiyorum neye göre ayarlıyor neye göre düşürüyorlar.ben artık herseyimi doktoruma bıraktım.önce allah tabi.doktorum hiç bahsetmedi iğne dozlarından.dedim ya bana tam geldi 0,4.
buarada ben ilk defa burda okudum heterezigotların sadece aspirin kullandıklarını iğneye gerek olmadığını.ben diğer 3 gebeliğimde sadece folik plus ve babyrin kullandım.sonuc hüsran.şimdi allahıma binlerce şükür bu iğneler sebebim oldu.allah bunu bulan doktorumdan binlerce kez razı olsun:nazar:

Bu arada bebişin nasıl celen onu hissediyormusun muhteşem bir duygu olmalı Allah sana ve ona uzun ömürler versin canım hayırlı bir evlat olur inşallah senin için çok mutluyum yani sen devam ettikçe benim başaracağıma güvenim artıyor kaç aylık oldu :) Bilmediğim bir yerde bilmedğim bir anneyle özdeşleşmiş gibi hissediyorum kendimi tüm kalbimle diliyorum onu kucağına almanı :)

sülalcim sen bööle yazdıkca ben hem ağlıyorum hemde eski günlerime dönüyorum.canımın içi bundan bi kaç ay öncesine kadar bende forumda bana umut ışığı olanlara yazıyordum bunları.şimdi onlar bebişlerini kucklarına aldılar bende göbüşümün içine cok şükür.kimbilir belki bi kac ay sonrada ben kucağıma alıcam sen göbüşünün içine.allahım o günleri göstersin sulalim.burdan birbirimize devredşcez inşallah umut ışıklarını.
bitanem bebeğim allaha şükür gün gectikce büyüyor.her gecen gğn ben burdayım diye hissettiriyor kendini.gercekten anlatılması zor yasanması mucize bir duygu.bazen unutuyorum hamile olduğumu :1closedeyes:sonraküüütt die bi indiirio göbeğe sarsılıyorum:nazar: allahım inşallah buı duyguları herkese yasatır.herkse hayırlısıyla sağlıklı bebişler alır kucağına..
ne mutlu ki bende bilmediğim bi yerde bilmediğim bir anne adayına umut olabiliyorum..a.s.

Back