Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

merhaba kızlar son bir iki sayfanın yorumlarını okudum. Kısaca kendi hikayemden bahsedeyim. İlk gebeliğim 6+3 kalp atışı durması ile sonlandı. Sonra kızım doğdu çok şükür. Kardeşi olsun diye niyetlendiğimizde 5+6 da, 6+3 ve son olarak boş gebelik nedeniyle kurtaj oldum. Yapılan trombofoli testinde tam 4 genim heterozigot çıktı ve son gebeliğimde kan sulandırıcı iğne de kullandım ama o da boş gebelikti. En son kromozom analizi için genetik doktoruna gittik sonuçlarımız henüz çıkmadı. Doktor eşimden spermiogram istedi ve sonucunda morfoloji %2 ve sperm sayısı 15 milyon çıktı. Araştırdığım kadarıyla morfoloji bozukluğunu düşük nedeni olarak gören doktorlar da var ki bana mantıklı da geliyor. Sperm sağlıklı olmasa döllenme olmaz diyen de var tabi bilmiyorum. Ama ben ne olursa olsun erkek faktörünün de araştırılması ve gerekli tedaviyi olması görüşündeyim. Şuan bizim için süreç devam ediyor. Benim rahimim de kalp şeklinde ama kızım 37 haftalık doğdu. Gerekirse histeroskopi de olacağım.

Merhabalar hayırlı bir sonuc aldınız mj

Kızlar faktörleri benim gibi olan var mı pai ve mthfr 1298 A>C ikisi de homozigot bir doktorum ilaçla başlar ilerleyen zamanlarda iğneye döneriz dedi diğeri hiçbir şeye gerek yok dedi 6 haftalık düşük ve bir kimyasalim var

Kızlar bu benim 3 düşüğüm olucak
Birincisi kendiliğinden düştü 6 haftalikken
İkincisi 8 haftalikken düştü 6. Haftada kanamam oldu kan uyuşmazlığı iğnesi vuruldum Protestan fitil verdi bebek 1 hafta yaşadı kalbi durdu kürtaja alindim
Üçüncüsü 8 haftaligim kese var bebek yok bundada kanamam oldu kan uyuşmazlığı ignesi vuruldum çok yoruldum artık
Genetikten homozigot mthfr c677t çıktı doktorlar takmiyo iki kadın dogumcuya gittim kan sulandirici veremeyiz dedi 12. Hafatalik olmadan
Hematoloji gittim onlarda bu düşüğe sebeb değil insanların yüzde yetmisinde var dedi kadın dogumcu gerekli görürse versin dedi
Çıldırmamak elde değil bu sorunu yaşayan var mı Allah aşkına biri akıl versin

Kızlar öncelikle d vitamininizi yüksek tutacaksınız pıhtılaşması olanlarda genelde bağışıklık da problem oluyor doktor kontrolünde bağışıklık baskılayıcı kullanmanız coraspin kullanmanız ve pıhtılaşmanıza göre iğne kullanmanız gerekiyor ayrıca anti faktör xa testiyle sulandırıcıların yetip yetmediğini kontrol edilmesi gerekiyor

Merhabalar Nisan ayında da kaybettim bende bebeğimi 33 haftalık hamileydim pıhtı atmış karnımda ölmüş öyle söyledi doktor... pıhtılaşmaya yatkınlığım varmış başından geçenler nasıl bi yol izlediniz neler kullandınız naptınız lütfen söylermisiniz...

bütün testleri yaptırıp tekrar gebelik düşünmeye başlayınca coraspin içmeye başladım, gebelik olur olmaz da iğneye başladık hap ve iğne olarak devam ettik.Hangi genlerde sıkıntı olduğuna göre doktorların görüşü tedavisi değişebiliyor. Sizin hangi genlerde sıkıntı var

MTHFR A1298C Heterozigot çıktı Lupus Antikoagülan taraması değeri 31-44 ken 45.0 çıkmış yatkınlık var dedei doktor.. başka bir doktor ecopırın verdi onu kullanıyorum şuan tekrara gebelik olunca iğnede kullanacakmışım..

peki şuan hamile misiniz yada yavrunuza kavuştunuz mu çok korkuyorum tekrar aynı olmasından

peki şuan hamile misiniz yada yavrunuza kavuştunuz mu çok korkuyorum tekrar aynı olmasından
Benim de mthfr c677t ve pai geni heterozigottu.ben 2 kayıp sonrası kavuştum ama benim kayıplarım pıhtılaşma yüzünden olmamış sağlıksız gebelik olduğu için olmuş..inşallah siz de sağlıkla kavuşursunuz umutsuz olmayın tedavisi var çok şükür

Siz nasıl tedavi oldunuz benimde mthfr c677t homozigot çıktı doktorlar bundan kaynaklı değil dediler
Benim 3 kaybım oldu

Amin inşallah canım iğne ve aspirin mi kullandınız gebelik boyunca..

Siz nasıl tedavi oldunuz benimde mthfr c677t homozigot çıktı doktorlar bundan kaynaklı değil dediler
Benim 3 kaybım oldu
Korunmayı bırakınca coraspin 100 mg içmeye başladım, gebelik olunca da hemen oksapar 0.4 başladık, kontrollerde kan akışları vs ölçülüyor zaten.3 kayıp varsa size de zaten önlem amaçlı verirler bence
Amin inşallah canım iğne ve aspirin mi kullandınız gebelik boyunca..
aspirin 32. haftadan sonra kesilmesi gerekiyor onu kesmiştik o zaman, oksapar normalde doğuma kadar kullanılıyor ama benim perinatoloğum gerek yok diyip kestirmişti 24. haftadan sonra, bebeğe giden kan akışları çok iyiydi

Sizin adınıza çok sevindim
Benim ikinci kayıpta bu bilgilerim mevcuttu ama ne aspirin nede iğne başlatıldı
Hatta doktor 12. Haftaya gelmeden baslatamam dedim zaten bebekler 12. Haftaya gelmeden kayip yasadim

Sizin adınıza çok sevindim
Benim ikinci kayıpta bu bilgilerim mevcuttu ama ne aspirin nede iğne başlatıldı
Hatta doktor 12. Haftaya gelmeden baslatamam dedim zaten bebekler 12. Haftaya gelmeden kayip yasadim
Çok üzüldüm doktor değiştirin riskli gebelik takibini iyi bilen bir doktor bulmak lazım, doktorların pıhtılaşma konusunda fikirleri çok farklı oluyor ben de birkaç doktordan görüş almıştım ilaca gerek yok demişti çoğu ama doktorum yine de verdi ben de kullanmak istiyordum zaten, insanın içi daha rahat oluyor psikoloji de çok önemli gebelikte

Nerde ikamet ediyorsunuz acaba hangi doktora gitmiştiniz o yüzden sordum çünkü araştırıyorum hangisi iyi gelecekse ona gitmeyi düşünüyorum

Merhaba, izmirde bir kadin doğum doktoru var Mustafa Melih Erkan sayfasına girip bir bakın, diyor ki kan pıhtılaşması sebebi ile çocuklarda bir sorun olmuyor gebelikte kullanmaya gerek yok. Bende de kan pıhtılaşması vardı sürekli gebeliklerimde aspirin ve oksapar kullandım (3 bebeğim de yaşamıyor maalesef kaybettim gebelikte) gerek yok kullanmaya diyor bir bakın o hocanın sayfasina

Bende kullanmak istiyorum bakalim

Gebeliklerinizde Dr prograf mı yoksa prednol mü veriyor. Çünkü genellikle pıhtılaşmanın yanında bağışıklık probleminde gelişiyor
Bana Dr prograf önerdi ama herkes prednol kullanıyor okuduğum kadarıyla
Bilgisi olanlar yazabilirse çok sevinirim kafam çok karışık çünkü..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…