Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

Gecmis olsun evladınıda sana bağışlasın canımcım. Benim de pai4g|4g homozigot mtfhrlerin ikisi de heterozigot(birleşip homozigot oluyor dedi doktor) ve faktör 5(en önemlisi) hterozigot. Mol gebelik nasıl oluyor?
canım selam, benımde mtfhr homozıgot 1298cc ve faktör 5- heterezigot 1691ga yazıyor..
senın nasıldı ?

Canım bak ben 15 senelik evliyim 15 yıldır bu işin içindeyim
35 yaşdayim edindiğim tecrübelerle bu son gebeligimde kendi kendime kararlar aldım doktorların hiçbirine güvenmiyorum özellikle özel muayenehanesi olan doktorlara profmus doçent mis beni alakadar etmez Türkiye'nin profundan ne çıkar sanki bilim adamı adam iki hazır olan makaleyi derleyip topluyo sunuyo ismi prof oluyo ve büyük cogunlugu bunu unvan ve para için yapiyo emin ol herhangi bir hastanedeki sadece Dr proftan daha bilgili olabiliyor bunu bizzat yaşadım prof diye kimseye aldanma
İkincisi benim rahim ters önceki dusuklerimde hepsine alttan baktılar kurcaladilarda kurcaladilar eve gittim lekelenme başladı. İlk bebekte 4 binlik iğne verdiler bir hafta sonra kanama başladi düştü ikincide farklı doktora gittim bana sordu ne kadarlık kullandin diye sordu şu kadarlık yok o az gelmiş sen 8 binlik kullanacaksın başladım bir hafta sonra leke geldi yine düştü üçüncü gebelikte başka doktora gittim bana sordu ne kadarlık sulandırıcı kullandin şu kadarlık yok o yetmez 12 binlik kullanacaksın dedi bak ne test verme var ne bişi akıllarına göre bana sulandırıcı verdiler 12 binlige başladım ertesi gün lekem geldi doktora dedimki acaba iğne dozu fazlamı geldi dusursemmi dedim hayır hayır kesme devam et dedi ve kanama çoğaldı gittiğimde yine alttan baktı kalbi durmuş dedi hemen kürtaj dedi dedimki Dr evde dusuremezmiyim çok yıprandım yaaaggg dusurursunde niye acı cekesin ben rahminin heryerini kaziycam temizliycem paramı sorun yaaagggf dedi aptal adam ben para sorun etsem sana özel muayenehanene gelirmiyim neyse onada eyvallah dedik ben kürtaj oldum tabi oralara girmiycem roman olur beni ameliyathanede bekletmesi usutmem falan filan ben eve gittim ağrım kanamam devam ediyor bir hafta geçti bana geçer diyip duruyo eşim dayanamadı başka doktora gitsekki rahimde parçalar olduğu gibi duruyor Dr bana düşük ilacı verdi evde anira anira dusurdum afedersin
Demem o ki sen Allah'a dayan hiçbir doktora güvenme dusuklerin büyük ihtimalle kromozom bozukluğu sebebiyle düştü
Yerinde olsam hamile kalmadan coraspin başlarım hamile olduğumu öğrendiğim an 0.4 Luk iğneye başlarim ve 8 haftalık olana kadar doktora gitmem çünkü ben öyle yaptım kendimi oynatmadim
Ha işini düzgün yapan doktorlar müstesna ama onlar çok çok az
canım selam sende pıhtılasma var mı?

benımde bır kımyasal bır dıs gebelıgım oldu ..
mthsr 1298c hemozıgot- fatkör V : Heterezgot cıktı benımkı ..
ama ne ıgne ne aspırın vermedıler ..

Kızlar merhaba aranızda
Yeniyim daha önceden de gebelik kayıplarım var genetik testlerimiz güzel çıkmıştı pıhtılaşma testi de MTHFR(A1298C) heterozigot PAI_1 (4G/5G) 4G/4G çıktı iki genimde ama doktorlar iğneyle gerek yok diyor ve daha önceki gebeliklerimde hiç kalp atışı duymadım doktora gidiyorum kalp atışı duymadan ilaç veremem diyip yolliyorlar çok çaresiz hissediyorum kendimi 4 gebelik kaybım var sadece birinde kese gördüm😔 sizce bu değerlere iğne kullanmaya gerek var mı

Homozigot sinradan edinilen oldugu için risk yaratabiliyor ben hacettepe ingilizce tıp mezunu bir doç dra gidiyorum daha önce baska dr larda 3 kaybim oldu bende de mthfr ve faktor VLeiden bozuk 0.6lik enox gunde iki tame vurdurdu yine düştü artik bi kimyasal gecirince bu dra gittim bana kan pihtilaşmasinin düşük yaptirdigina dair kanitlanmiş bir bilimsel dayanagi olmadigini ve mthfrnin bozukluk olarak sayilmadigini soyledi 80 kg olmama ragmen bana 0.4 oksapar verdi ve kimyasalin arkasina hemen gebe kaldim rabbime şükürler olsun ki 15 haftalik olduk coraspini 12. Haftada kesti benden normalde hematologlar kg başina 0.1 mg hesapliyor degil mi ona ragmen dusuk yapmiştim doktorlar iğne dozu konusunda aşiri çelişiyorlar insallah şifa bulur ve tez zamanda evladinizi kucaginiza alirsiniz Ankaradaysaniz eger dr adini soyleyebilirm
Merhaba hangi doktora gittiniz acaba

X