sen cım bnmde kanımda pıhtılasma cıktı dun ögrendım 2 sefer dusuk yapmıştım arastırmalar sonucunda bulundu. 9 ay boyunca hergun ıgne olacakmısım bu ıgne nasıl sız kendnızmı vuruyorsunuz yoksa hastaneye gıdıpmı vuruluyor lutfen benı aydınlatın
Sevgili şencim ;merhaba papatyasüreyyacım, hayır canım hep istirahatte değilim, ben 5+1 de hafif lekelenme yaşamıştım biliyorsun(allah hepimizi korusun,tekrar yaşatmasın inşallah), aynı gün doktorum sadece iki gün kalkma demişti (zaten cumrtsi-pzara denk gelmişti)..eğer kanaman kesilirse normal yaşamına devam dedi...benim de aynı gün kesilmişti zaten, devam etmemişti kanamam, bu nedenle iki gün dinlendim ve pazartesi işe başladım, öğretmenim yarım gün çalışıyorum, bu da avantaj oldu benim için ve yarım gün evde dinleniyorum, okulda da fazla ayakta kalmamaya çalışıyorum. daha sonra doktorumla bu konuda konuştuğumda ilk dönem hafif lekelenmelerin normal olduğunu, sürekli istirahate gerek olmadığını sadece hayatımı biraz yavaşlatmam ve ani hareketlerden kaçınmam gerektiğini söyledi...ve hatta bizim gibi pıhtılaşma sorunu olanlara özellikle istirahat önerilmiyor(tabii kanama problemi yoksa), çok fazla ayakta kalmak ta doğru değil ama yarım saatte bir oturuyorsak bile kalkıp birkaç adım atmamız gerekiyor, gün içinde ayaklarımız yüksekte kalacak şekilde bir iki kez yatıp kan dolaşımımızı hareketlendirmemiz gerekiyor, uzun süre oturmamız gerekiyorsa hiç değilse ayaklarımızı oturduğumuz yerde kıpırdatmamız gerekiyor, bunlar hem kan dolaşımını hızlandırıyor hemde allah korusun ama olası emboli ve tromboz riskini azaltıyor, haa bir de kesinlikle bacak bacak üstüne atmadan oturmamız gerekiyor anında bacaklardaki kan dolaşımını azaltan bir hareketmiş bu...ben hiç rapor almadım canım, çalışıyorum yani ve bende senin gibi çok hareketliyim, umarım hiçbirimiz için istirahate gerek olmaz, sağlıkla kavuşuruz bebişlerimize....
sevgiler...
canımın içi sen tavsiye edersinde ben gelmezmiyim..b,zden baya bi varmıs yahu :) ben bu hastalığı öörendiğimde dünyada tek olduğumu sanmıstımda :)) hayatım bende göbekten vurduruyorum iğneleri.bi komsum vuruo..eli baya bi hafif..eşime yaptırdım bi kaç defa morarttı :) ama şimdi göbeği parmaklarımla sıkıstıramıyorum..gerilemeye basladı yavas yavas..koldan da kasa denk gelmesin falan dendi bana..sıkıştım kaldım
herkese merhaba,
nisanda kürtaj olduğumdan, sinan beyin hastası olduğumdan daha önce bahsetmiştim ayın 7sinde de randevum var...ama ben bugün regl oldum. sinan hoca kürtajdan sonraki ilk görüşmede sadece pelvik muayene mi yapıyor yoksa kan testi filan yapıyor mu? şimdi yanına gidince kızamasın bana böyle niye geldin diye? ama ben bir an önce görüşmek istiyorum kendisiyle. bana kürtajdan 1 ay sonra gel demeleri de biraz tuhaf geldi bana, internetten okuduğum kadarıyla kürtajdan bir hafta sonra ultrasona girmek gerekiyor ama bana 1 ay sonra gel dediler? sizce de bu işte bir tuhaflık var mı?
bir de kürtaj olan arkadaşlara bir şey sormak istiyorum. ben bacak bacak üstüne attığımda kasıklarımda rahatsızlık hissediyorum. sizde de oluyor muydu bu? daha öncede sormuştum amacevap veren olmadı, kürtajdan sonra bol su içmek sakıncalı mıdır, bilgisi olan mı?
merhaba ayşecim, merak etmeye başlamıştım senden bir haber çıkmayınca...
canım yapışıklık çıkmasına üzüldüm tabii ama sonuç itibariyle reglim çok azaldı diyordun bak sebebini öğrenmiş oldun, hem hamile kalmana da engeldi bu durum veya hamile kalsan bile sağlıklı devam etmeyebilirdi çünkü bebek büyüdükçe yapışıklıklardan dolayı yeri daralacak ve sorun yaşayabilirdin allah korusun... şüphelerin doğru çıktı, şiimdi güzelce tedavini olup daha sağlam bir zemin hazırlamış olacaksın bebişine inşallah...papatyasüreyya arkadaşımızda lütfü beyde histeroskopi olmuş 8 hafta bekleme süresinden sonra gebeliğe izin vermişti sanırım ona. okursa sana yardımcı olur bu konuda.
canım ben hocaya güveniyorum (tabii önce allaha, herşey allahın takdiri), inşallah hepimiz için herşey yolunda gider ve sağlıkla kavuşuruz bebeklerimize, benim 10 mayısta tekrar kontrolüm var, inşallah bebişim iyidir de güzel bir anneler günü armağanı olur bu bana ve siz teyzelerine...
hiç yolum uzadı diye düşünme, iyi bir hekimimiz var çok şükür, güvenilir ellerde, emin adımlarla ilerlemek en doğrusu, geç olsun güç olmasın di mi canım. fırsat buldukça gelişmelerden haberdar et olur mu? hayırlı haberlerini bekliycez. herşey gönlünce olsun.
öpüyorum.sevgiler
sevgili cananla,
canım bende s. hocaya gittim. banada yaptığı ve gidenlerin söylediğine göre hamile değilsen rutin pelvik muayenesi yapıyor. tabiki düşüğünün nedenini araştırmak içinde kan testleri verecektir. benimde iki düşüğüm var s.hoca önceden yaptırdığım testlere baktı ve kendiside ek testler verdi. bu ek testlerin içerisinde smear ve hpv taramasıda var. bunun için adetli olmaman daha iyi gibi bence. fakat randevuları çok önceden aldığımız için tam olarak ayarlayamayabiliyoruz.
canım benim iki kez düşük sonrası kürtajım oldu gazideki hocam ikisinde de kürtajlardan sonra öyle on beş gün sonra gel bakalım demedi. tabi gerekli olabilir fakat içerde parça kalması çok düşük bir ihtimal oduğu için önemsemiyorlar bence. umarım sana yardımcı olabilmişimdir canım.
ayşe cevapların için tşk ederim.... kürtajdan sonra genetik incelemeye gitmişti, onun sonuçlarının bugünlerde çıkmış olması lazım. çıktıysa hem onu almaya giderim hemde asistanlrına sorarım artık. pelvik muayene yaptığını biliyorum, daha önce iki defa gittim ona ama acaba genetik araştırma ister mi diye merak ettim. istemiyecekse, boş yere o kadar saat beklemeyim..biliyorsun ona muayene olmak için bütün günü gözden çıkarmak gerekiyor....neyse bakalım nolacak :) tekrar tşk ederim...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?