merhaba papatyasüreyyacım, hayır canım hep istirahatte değilim, ben 5+1 de hafif lekelenme yaşamıştım biliyorsun(allah hepimizi korusun,tekrar yaşatmasın inşallah), aynı gün doktorum sadece iki gün kalkma demişti (zaten cumrtsi-pzara denk gelmişti)..eğer kanaman kesilirse normal yaşamına devam dedi...benim de aynı gün kesilmişti zaten, devam etmemişti kanamam, bu nedenle iki gün dinlendim ve pazartesi işe başladım, öğretmenim yarım gün çalışıyorum, bu da avantaj oldu benim için ve yarım gün evde dinleniyorum, okulda da fazla ayakta kalmamaya çalışıyorum. daha sonra doktorumla bu konuda konuştuğumda ilk dönem hafif lekelenmelerin normal olduğunu, sürekli istirahate gerek olmadığını sadece hayatımı biraz yavaşlatmam ve ani hareketlerden kaçınmam gerektiğini söyledi...ve hatta bizim gibi pıhtılaşma sorunu olanlara özellikle istirahat önerilmiyor(tabii kanama problemi yoksa), çok fazla ayakta kalmak ta doğru değil ama yarım saatte bir oturuyorsak bile kalkıp birkaç adım atmamız gerekiyor, gün içinde ayaklarımız yüksekte kalacak şekilde bir iki kez yatıp kan dolaşımımızı hareketlendirmemiz gerekiyor, uzun süre oturmamız gerekiyorsa hiç değilse ayaklarımızı oturduğumuz yerde kıpırdatmamız gerekiyor, bunlar hem kan dolaşımını hızlandırıyor hemde allah korusun ama olası emboli ve tromboz riskini azaltıyor, haa bir de kesinlikle bacak bacak üstüne atmadan oturmamız gerekiyor anında bacaklardaki kan dolaşımını azaltan bir hareketmiş bu...ben hiç rapor almadım canım, çalışıyorum yani ve bende senin gibi çok hareketliyim, umarım hiçbirimiz için istirahate gerek olmaz, sağlıkla kavuşuruz bebişlerimize....
sevgiler...