• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

sevgili şen,progestanı kim önerdi canım.öpüyorum.

merhaba arevcim, ben 5+1 iken hafif bir lekelenme yaşadım ve o gün lütfü hocayı aradım bana sadece istirahat verdi, birkaç gün lavobo dışında ayağa kalkma dedi, ama ben çok tedirgin olmuştum ve ilk bebeğimi ben kanamayla kaybetmiştim çok korktuğumdan eşim hemen progestan alıp geldi (ilk gebeliğimde kanama yaşadığımda kullanmamıştım progestanı, ikinci gebeliğimde de kanama problemim hiç olmamıştı,yani ilk defa 3. gebeliğimde kullanıyorum), ardından da iğnemi ilk kez o gün yaptırdım. bu arada internetten ve kullanan arkadaşlarımdan hemen bilgi aldık, hiçbir skıncası olmadığını, özellikle tüp bebek tedavilerinde transferden sonra rutin verildiğini hatta 3 öğün 2şer alındığını öğrendik, hemen o gün başladım ve 3 ay dolana kadar bırakmayı düşünmüyorum, çok ciddi kanamalarda vaginadan 2 şer fitil olarak uygulanıyormuş. ama benim aynı gün kanamam durdu ve çok şükür tekrarlamadı,şimdi sabh,öğle,akşam birer yutuyorum...biraz baş dönmesi yapıyor bunu önlemek için reçetesinde başdönmesi yaşayanların sabah bir akşam yatarken iki tane alabileceklerini yazıyor. günde 3 tane en düşük doz, rahim iç tabakasını güçlendiriyor.
sonra 6+1 de lütfü beye gittiğimde kalp atışlarını gördük çok şükür ve iyiki kullanmışım diyorum şimdi...
bazı hekimler ilk 5-6. haftalar pek vermiyorlar progestanı, çünkü kromozom anomalilerinde genellikle bu haftalarda kanamayla düşüyor bebekler, böyle bir durum varsa ertelememek ve kendiliğinden düşmesi için vermiyorlar.
sende hekimsin, çok hoşuna gitmiycek ama ben aynı tecrübeyi yaşayanların ve internette edindiğimiz bilgiler doğrultusunda başladım. riske etmek istemedim canım, sen de hamilelğini öğrenir öğrenmez başla bence...
sevgiler

Son düzenleme:
arevcim, uzun yazdım ama birde bu konuda iki arkadaşımla görüştüm, ikisinde de pıhtılaşma sorunu var. biri 4 düşükten sonra 5. ye heparin içeren iğnelerle sağlıkla kavuşmuş ve birkaç kez kanama yaşamış 4. aya kadar günde 3 defa kullanmış progestanı, diğer arkadaşta 7 düşükten sonra kanda pıhtılaşma çıkmış 8. bebeğine hamile 3-4 aylık şu anda, ilk haftalar 2 defa kanama yaşamış onada doktoru vermemiş progestanı ama o da benim gibi alıp başlamış ve 3 ay kullanmış sonra doktoruna söylemiş o da bırakabilirsin artık demiş bıraktıktan 4 gün sonra tekrar lekelenme yaşayınca bu defa doktoru başlatmış tekrar progestana...zaten eğer bir sorun varsa, kromozom anomalisi gibi mesela, progestanı kullansak bile düşüyormuş, kesin düşecek olanı progestan engelliyemiyormuş....
çok uzun yazdım gene ama kendimi affettirmek ve haklı çıkarmaya çalışmak için sevgili hekim arkadaşım....öpüyorum canım.

Son düzenleme:
Selam arkadaslar nihayet bende dun gittim doktora.Doktorum korkulacak birsey yok dedi.Kucuk bir problem oldugunu soyledi.Ve raporumdan ilk sayfayi koparip bana yanimda kimlik gibi tasimami istedi.Bende ne zaman istersem hamile kalabilecegimi ama gunum gecer gecmez hemen ona gitmemi soyledi .Cunku ilaclara baslanicakmis ve sonra hastanede kan kontrolu yapilacakmis.Bu arada faktor II oldugu kesinlesti.Dun cok mutlu olarak eve geldim.Umarim allah herkesin gonlune gore verir.Ama ben iki ay erteledim tabi gebeligi.Tasinma durumumuz oldugu icin.Yorulup tekrar bebegimi kaybetmek istemiyorum.Hepinizi sevgiyle opuyorum.:emir_bebek:

merhaba, herşeyin yolunda olmasına sevindim. en azından sorunun ne olduğunu ve tedavini öğrenmişsin...herşey gönlünce olsun..sevgiler

sevgili şen,fraxsiparin ni iki doz ne zamana kadar kullanacagını ve neden iki doz önerdigi için bir açıklama yaptımı canım.sevgiler

sevgili şen,fraxsiparin ni iki doz ne zamana kadar kullanacagını ve neden iki doz önerdigi için bir açıklama yaptımı canım.sevgiler

evet arevcim, doktora niçin böyle kullanacağımı sordum. şimdilik 15 gün günde 2 doz uygulamamızı istedi, 3 farklı faktörün pıhtılaşmaya sebep oluyor dedi, bu nedenle özellikle pıhtılaşmanın daha önce sorun yarattığı 6-7. (2. bebeğimin kalbinin durduğu haftalar bunlar)haftalar senin için yüksek risk taşıyor, bu nedenle riske etmiycez bu haftalar iki doz uyguluycaz dedi. 10 mayısta (8+1 oluyoruz o gün) tekrar randevu verdi, duruma göre tek doza indirecek.

Son düzenleme:
birde ben 53 kiloyum, 50 kilo ve üzerinedkilere günlük 0.4 ve üzeri doz uygulanır dedi ve gerçekten iğne reçetesindede aynen böyle yazıyor ve reçetede yine hocanın söylediği gibi yüksek riskli durumlarda 50 kilo ve üzerindekilere belli bir süre 12 saat arayla 0.3 lük doz diyor.

mrb arkadaşlan ne olur bana bilgi verin bende de kan pıhtılaşması yüzünden düşük yapıyorum genetin ve diğer testler yapıldı doktor kan pıhtılaşması olduğunu folbiol verdi ve gebe kaldıktan sonra bebek aspirini ve iğne vereceğim dedi, ancak araştırdığım kadarıyla gebelik öncesi bebek aspirini veya diyetler verildiğini duydum ben şimdi tedirgin oldum acaba başka doktorlarada mı gitsem

selaammm bendede bu kanda pıhtılasma olayı mevcut..şen tanır beniiŞeniz suan 8. hamileliğimin 4. ayındayım allaha şükür..hergün öölen 1 olmak üzere vurulduğum 0,4lük iğnelerin sayesinde (önce allah tabi) bu günleri gördük..maalesef bnm bu sorunum 8, hamileliğimde anlasışldı..aman neyse anlasıldı ya buna şükür yerimseniben

buarada minehayatcım ben gebe kalmadan 1 ay önce bebeaspişrini ve folik plus kullandım..iğnelerede bebeğin kalp atımını görmeyi beklemden basladım..sanırım şimdi bebe aspirini bitmiş.bende coraspin 100lük kullanıyorum:)

eylucum mrb bnde 2 sefer dusuk yaptım sonuc arastırıldı ve tromboz panelı testının sonuucunda heterezigot mutasyon saptandı yanı kan pıhtılasması suan artık korunmayı bırakıyorum ve hamıle kaldıgım gıbı 9 ay boyunca hergun ıgne olacakmısım bu ıgneler nasıl kendınmı vuruyorsun

sen cım bnmde kanımda pıhtılasma cıktı dun ögrendım 2 sefer dusuk yapmıştım arastırmalar sonucunda bulundu. 9 ay boyunca hergun ıgne olacakmısım bu ıgne nasıl sız kendnızmı vuruyorsunuz yoksa hastaneye gıdıpmı vuruluyor lutfen benı aydınlatın

arkadaşlar ben 3 tane düşük yaşadım.testler yapıldı kan pıhtılaşması oldugu tespit edildi şimdi hamişliği bekliyorum.benimle aynı dertten muzdarip arkadaşlar var mı?

evet canım bnmde kanımda pıhtılasma varmıs dun ögrendım hamıle kaldıgım gıbı 9 ay boynca hergun ıgne olacakmısım bu ıgne nasıl bılmıyorum hıç bır fıkrım ve blgım yok arastırıyorum bılen varsa benı aydınlatsın

merhaba arevcim, ben 5+1 iken hafif bir lekelenme yaşadım ve o gün lütfü hocayı aradım bana sadece istirahat verdi, birkaç gün lavobo dışında ayağa kalkma dedi, ama ben çok tedirgin olmuştum ve ilk bebeğimi ben kanamayla kaybetmiştim çok korktuğumdan eşim hemen progestan alıp geldi (ilk gebeliğimde kanama yaşadığımda kullanmamıştım progestanı, ikinci gebeliğimde de kanama problemim hiç olmamıştı,yani ilk defa 3. gebeliğimde kullanıyorum), ardından da iğnemi ilk kez o gün yaptırdım. bu arada internetten ve kullanan arkadaşlarımdan hemen bilgi aldık, hiçbir skıncası olmadığını, özellikle tüp bebek tedavilerinde transferden sonra rutin verildiğini hatta 3 öğün 2şer alındığını öğrendik, hemen o gün başladım ve 3 ay dolana kadar bırakmayı düşünmüyorum, çok ciddi kanamalarda vaginadan 2 şer fitil olarak uygulanıyormuş. ama benim aynı gün kanamam durdu ve çok şükür tekrarlamadı,şimdi sabh,öğle,akşam birer yutuyorum...biraz baş dönmesi yapıyor bunu önlemek için reçetesinde başdönmesi yaşayanların sabah bir akşam yatarken iki tane alabileceklerini yazıyor. günde 3 tane en düşük doz, rahim iç tabakasını güçlendiriyor.
sonra 6+1 de lütfü beye gittiğimde kalp atışlarını gördük çok şükür ve iyiki kullanmışım diyorum şimdi...
bazı hekimler ilk 5-6. haftalar pek vermiyorlar progestanı, çünkü kromozom anomalilerinde genellikle bu haftalarda kanamayla düşüyor bebekler, böyle bir durum varsa ertelememek ve kendiliğinden düşmesi için vermiyorlar.
sende hekimsin, çok hoşuna gitmiycek ama ben aynı tecrübeyi yaşayanların ve internette edindiğimiz bilgiler doğrultusunda başladım. riske etmek istemedim canım, sen de hamilelğini öğrenir öğrenmez başla bence...
sevgiler
Şencim merhaba ;

İyi olduğun haberlerini almak çok sevindirici . Ben birşey merak ediyorum. Hamile olduğunu öğrendiğinden bu yana hep istirahatte misin , yatıyor musun ? İşine devam ediyor musun , rapor mu aldın ? Hayırlısıyla hamile kalırsam bana ne tavsiye edilir acaba bilmiyorum ama , istirahat bana kabus gibi geliyor. Fazla yerinde duramayan bir insanım. Ama başa gelirse de katlanacağım tabii.

Bilgilerini ve deneyimlerini paylaştığın için teşekkürler. Gerçekten çok yol gösterici oluyor. Kendine iyi bak . Sevgiler..

Celen35 Canim Bende Folbiol Kullaniyorum Ama Gebe Kalinca Gel Hergün Iğne Vurulacaksin Dediler, Ama Benim Kafama Takildi Niye Bana Gebe Kalmadan Bebe Aspirini Kullanmami önermediler,

Celen35 Canim Bende Folbiol Kullaniyorum Ama Gebe Kalinca Gel Hergün Iğne Vurulacaksin Dediler, Ama Benim Kafama Takildi Niye Bana Gebe Kalmadan Bebe Aspirini Kullanmami önermediler,
Sevgili Minehayat ;

Gebe kalmadan önce aspirine başlatmalarının sebebi , bizim durumumuzda olanların kolay hamile kalamamaları diye biliyorum .Bir de kanı sulandırma süreci herhalde. Bana doktorum 3 ay önce başlattı. Sevgiler..

Papatyasüreyya ,
Işte Bende Neden Bana Vermediler Diyorum Kan Pihtilaşmasi Olan Herkes Gebe Kalmadan Bebe Aspirini Kullaniyormu Acaba Ben Yine Ayni Olaylari Yaşamak Istemiyorum

Back