• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

Merhabalar Ayşecim,
Sonunda kafandaki sorulara cevap bulabildiğine çok sevindim arkadaşım. Ne kadar beklediğimizin hiçbir önemi yok aslında ,önemli olan sonuç. İnşallah operasyonun çok çabuk başarılı bir şekilde geçer ve mutlu sona ulaşırsın. Sevgiler..

ayşe cevapların için tşk ederim.... kürtajdan sonra genetik incelemeye gitmişti, onun sonuçlarının bugünlerde çıkmış olması lazım. çıktıysa hem onu almaya giderim hemde asistanlrına sorarım artık. pelvik muayene yaptığını biliyorum, daha önce iki defa gittim ona ama acaba genetik araştırma ister mi diye merak ettim. istemiyecekse, boş yere o kadar saat beklemeyim..biliyorsun ona muayene olmak için bütün günü gözden çıkarmak gerekiyor....neyse bakalım nolacak :) tekrar tşk ederim...

Merhabalar Cananla,
Bende sinan hocanın hastasıyım ,muayene yapıyor genelde ama gitmek istiyorsan durumunu söyleyebilirsin yapmaz .Benim 2.kürtajımıda o yaptırdı fakat ben sonuç göstermeye bile gitmedim 6 ay sonrasında muayeneye gittim direk Ama kürtajdan birkaç gün sonra başka bir dr da ultrasonla muayene olmuştum
. Bende de bağışıklık sistemi rahatsızlığı var Antifosfolipit antikor sendromu, seninki tam olarak nedir? Düşük öncesinde araştırmanı yine S.Hocamı yaptı ve tedavi olmuşmuydun? Şuan ilaç kullanıyormusun ?
Benim iki düşüğüm var üzerinden iki yıl geçti hala genetik araştırmamız yapılmadı sadece senin gibi düşük materyalinde yapıldı.
Düşük sonrasında kasıklarımda hatırldığım kadarıyla seninki gibi bir rahatsızlık olmamıştı Su içme konusunda da bana birşey söyleyen olmadı .
Benimde eşim askerde inşallah ayın 17 sinde geliyor. Sizide Allah kavuştursun Sevgiler..

celen35 cevapladığın için teşekkür ederim, bir sorun daha olacak sana günde 1 kez bebe aspirinimi alıyordun birde bildiğimiz bebe aspirinimi alacağım ,
birde ben adet düzensizliği yaşıyorum 45 gün de bir oluyor tedavisinde doğum kontrol hapı harici tedavi varmı bilgin varsa paylaşırsan sevinirim teşekkürler

sevgili papatyasüreyya,
canım sana gerçekten çok teşekkür ederim. beni bilgilendirdiğin ve daha önceden sorularıma cevap verdiğin için. film çekildim ve yapışıklık olduğu gözlendi. seninle bu konuda konuşmamış olsaydık ve yaşadığın tecrübeleri bilmeseydim bu kadar önemsemeyecektim bu konuyu ve boşu boşuna zaman kaybetmiş olacaktım. deneyimlerini paylaştığın için tekrardan teşekkürler. canım bende lütfü hocaya gittim ve histeroskopi ile yapışıklıklarım açılacak. birde l.hoca endomerium kalınlığımın olması gerekenden az oludğunu bununda büyük ihtimalle yapışıklıktan kaynaklandığını söyledi. sende de böyle bir sorun olmuşmuydu. birde operasyondan sonra adet kanamaların normale döndümü. iki ay sonra tekrardan film çektirdinmi. cevaplarsan çok sevinirim. bu arada umarım kısa zamanda sendende güzel haberler alırız. öpüyorum.
Ayşecim merhaba ;

Seninle aynen aynı sorunları yaşamış biri olarak tecrübelerimi aktarayım canım. Benim rahim filimimde de yapışıklık ve ilaveten rahmin üst kısmında küçük bir perde ( tıbbi adı septum galiba ) gözlendi. İlk gittiğimde benim de rahim kalınlığım fazlaydı. Bana da histereskopi yapılması gerektiğini söyledi ve Ocak ayında uyguladı Lütfü Hoca. 8 hafta sonra ( 3 adet dönemi geçtikten sonra ) tekrar histereskopiyle görmek istediğini , bir sorun görürse gene müdahale yapacağını söylemişti. 14 Nisanda tekrar histereskopiye girdim, gene ufak bir müdahale oldu. Şu an rahim oldukça iyi durumdaymış , gebelik için hazırmış.

Ayşecim histereskopiden sonra tekrar rahim filmi çektirmiyorsun . Çünkü re-histereskopi yani
1. histereskopiyi gözden geçirme ve gerekirse bu sırada düzeltme yapmak için yeniden histereskopi yapılıyor. Bu 2. histereskopide zaten herşey ayrıntılı olarak görünüyor, rahim filminde olduğundan çok daha ayrıntılı tabii ki . O yüzden filme gerek kalmıyor.

Bende histereskopiden sonra adet kanama miktarım belirgin şekilde arttı. Ancak gene de kürtajdan önce olduğu yoğunlukta değil.

Bence film çektirmekle çok isabetli bir karar verdin. Yapışıklığını düzeltmeden hamile kalsaydın , Allah korusun gene düşük yaşayabilirdin. Lütfü Bey bu durumun ( yapışık alana bebeğin yerleşmesinin ) düşük ve erken doğum sebebi olduğunu söyledi.

Histereskopiyle ilgili hiç endişelenme. Genel anestezi alıyorsun. Konforlu bir işlem . Giderken yanında rahim filmini götürmeyi unutma . Ona bakarak müdahale yapılıyor. Sormak istediğin birşey olursa her zaman yardımcı olmaya çalışırım.

Sevgiler, iyilikler diliyorum...

Merhabalar Cananla,
Bende sinan hocanın hastasıyım ,muayene yapıyor genelde ama gitmek istiyorsan durumunu söyleyebilirsin yapmaz .Benim 2.kürtajımıda o yaptırdı fakat ben sonuç göstermeye bile gitmedim 6 ay sonrasında muayeneye gittim direk Ama kürtajdan birkaç gün sonra başka bir dr da ultrasonla muayene olmuştum
. Bende de bağışıklık sistemi rahatsızlığı var Antifosfolipit antikor sendromu, seninki tam olarak nedir? Düşük öncesinde araştırmanı yine S.Hocamı yaptı ve tedavi olmuşmuydun? Şuan ilaç kullanıyormusun ?
Benim iki düşüğüm var üzerinden iki yıl geçti hala genetik araştırmamız yapılmadı sadece senin gibi düşük materyalinde yapıldı.
Düşük sonrasında kasıklarımda hatırldığım kadarıyla seninki gibi bir rahatsızlık olmamıştı Su içme konusunda da bana birşey söyleyen olmadı .
Benimde eşim askerde inşallah ayın 17 sinde geliyor. Sizide Allah kavuştursun Sevgiler..

tşk ederim beliz...ben sistemik lupus eritamatosus hastasıyım, vucüttaki antikorları (savunma hücrelerinin) vucudun kendi dokularına saldırmasına neden olan bir rahatsızlık, kısaca açıklamak gerekirse...2000den beri hacettepede tedavi gçrüyorum 6 aya bir rutin kontrollerim var. gebelik isteğim üzerine sinan hocaya yönlendirildim, o da genel muayaneden sonra istediğim zaman hamile kalabileceğimi ancak düşük riskimin çok yüksek olduğuu söyledi, bu PAI mutasyonundan dolayı. ama ben neden sadece bu mutasyona baktı merak ediyorum. benim burda arkadaşların bahsettiği mutasyon değerleriyle ilgili elimde veri yokk.......ne güzel senin eşinin gelmesine çok az kalmış.. hayırlısıyla gelir inşallah. eşim daha yeni gitti, allahtan kısa dönem... bakalım, bugün aradın hastaneyi, genetik inceleme sonucu hala çıkmamış :(

tşk ederim beliz...ben sistemik lupus eritamatosus hastasıyım, vucüttaki antikorları (savunma hücrelerinin) vucudun kendi dokularına saldırmasına neden olan bir rahatsızlık, kısaca açıklamak gerekirse...2000den beri hacettepede tedavi gçrüyorum 6 aya bir rutin kontrollerim var. gebelik isteğim üzerine sinan hocaya yönlendirildim, o da genel muayaneden sonra istediğim zaman hamile kalabileceğimi ancak düşük riskimin çok yüksek olduğuu söyledi, bu PAI mutasyonundan dolayı. ama ben neden sadece bu mutasyona baktı merak ediyorum. benim burda arkadaşların bahsettiği mutasyon değerleriyle ilgili elimde veri yokk.......ne güzel senin eşinin gelmesine çok az kalmış.. hayırlısıyla gelir inşallah. eşim daha yeni gitti, allahtan kısa dönem... bakalım, bugün aradın hastaneyi, genetik inceleme sonucu hala çıkmamış :(

Evet lupusu biliyorum ,s.hoca en son beni romataolojiye yönlendirmişti bunun için,muayene oldum testler bir kaç defa tekrarlandı en son hoca negatif olduğuna karar verdi. Sinan hoca banada düşük riskin fazla diyor. Bence biz kendimizi buna alıştırıp hamile kalmalıyız zaten . ( zorda olsa)
Arkadaşların değerleriyle alakalı bende dosyama baktım tedavimin başlamasından bir sene sonra falan istenmiş . Sanırım diğer değerlere bakılıp ( sanırım homosistein düzeyi) gerekli olduğunda isteniyor.
Evet kısa dönem olunca çok çabuk geçiyor zaman.

Son düzenleyen: Moderatör:
ayşe bende hacettepede histeroskopi yaptırdım 10 gün önce. şuanda adetliyim kanamam çok geldi.perde olduğu ve makasla kesildiği söylendi.diğer adet kanamalarım azdı.5 düşüğüm var benimde mthfr homozigottu. septumda vardı bunlar sebep oluyormuş

Ayşecim merhaba ;

Seninle aynen aynı sorunları yaşamış biri olarak tecrübelerimi aktarayım canım. Benim rahim filimimde de yapışıklık ve ilaveten rahmin üst kısmında küçük bir perde ( tıbbi adı septum galiba ) gözlendi. İlk gittiğimde benim de rahim kalınlığım fazlaydı. Bana da histereskopi yapılması gerektiğini söyledi ve Ocak ayında uyguladı Lütfü Hoca. 8 hafta sonra ( 3 adet dönemi geçtikten sonra ) tekrar histereskopiyle görmek istediğini , bir sorun görürse gene müdahale yapacağını söylemişti. 14 Nisanda tekrar histereskopiye girdim, gene ufak bir müdahale oldu. Şu an rahim oldukça iyi durumdaymış , gebelik için hazırmış.

Ayşecim histereskopiden sonra tekrar rahim filmi çektirmiyorsun . Çünkü re-histereskopi yani
1. histereskopiyi gözden geçirme ve gerekirse bu sırada düzeltme yapmak için yeniden histereskopi yapılıyor. Bu 2. histereskopide zaten herşey ayrıntılı olarak görünüyor, rahim filminde olduğundan çok daha ayrıntılı tabii ki . O yüzden filme gerek kalmıyor.

Bende histereskopiden sonra adet kanama miktarım belirgin şekilde arttı. Ancak gene de kürtajdan önce olduğu yoğunlukta değil.

Bence film çektirmekle çok isabetli bir karar verdin. Yapışıklığını düzeltmeden hamile kalsaydın , Allah korusun gene düşük yaşayabilirdin. Lütfü Bey bu durumun ( yapışık alana bebeğin yerleşmesinin ) düşük ve erken doğum sebebi olduğunu söyledi.

Histereskopiyle ilgili hiç endişelenme. Genel anestezi alıyorsun. Konforlu bir işlem . Giderken yanında rahim filmini götürmeyi unutma . Ona bakarak müdahale yapılıyor. Sormak istediğin birşey olursa her zaman yardımcı olmaya çalışırım.

Sevgiler, iyilikler diliyorum...

merhaba canım,
deneyimlerini paylaştığın için tekrardan teşekkürler. sen bu konuda beni aydınlatmamış olsaydın bu kadar dikkate alıp üstüne düşmeyecektim bu konunun. burdan yaptığım araştırma sonucunda da yapışıklıkların hamile kalmayı güçleştirdiği ve hamilelikte düşüklere sebep olduğu yazıyor. sonuçta iki tane hocaya söyledim bu sorunumu ve onlar önemsiz olduğunu söylemişti. iyiki inatla üstüne gitmişim bu konunun. umarım histeroskopi sonrası herşey yoluna girer ve bende senin gibi olumlu sonuç alabilirim. sana bir şey daha sormak istiyorum. hacettepe de operasyon için hoca farkı yatırıyormuyuz. lütfü beye sormaya çekindim. öyle bir fark varsa hazırlıklı olsam iyi olur.

ayşe bende hacettepede histeroskopi yaptırdım 10 gün önce. şuanda adetliyim kanamam çok geldi.perde olduğu ve makasla kesildiği söylendi.diğer adet kanamalarım azdı.5 düşüğüm var benimde mthfr homozigottu. septumda vardı bunlar sebep oluyormuş

slm canım,
bende senin gibi mthfr homozigotum ve iki tane düşüğüm var. mthfr için sen hangi ilaçları nasıl kullanıyorsun. histeroskopiden sonra doktorun sanada dinlenme dönemi verdimi. benim doktorum operasyondan sonra buna karar verelim şu an için birşey söylemek yanlış olur demişti.

merhaba beliz,
canım haklısın sonunda sorularıma yanıt buldum sayılır. umarım hepimiz sorularımıza doğru cevaplar bulabiliriz. sevgiler.

herkese merhaba,
nisanda kürtaj olduğumdan, sinan beyin hastası olduğumdan daha önce bahsetmiştim ayın 7sinde de randevum var...ama ben bugün regl oldum. sinan hoca kürtajdan sonraki ilk görüşmede sadece pelvik muayene mi yapıyor yoksa kan testi filan yapıyor mu? şimdi yanına gidince kızamasın bana böyle niye geldin diye? ama ben bir an önce görüşmek istiyorum kendisiyle. bana kürtajdan 1 ay sonra gel demeleri de biraz tuhaf geldi bana, internetten okuduğum kadarıyla kürtajdan bir hafta sonra ultrasona girmek gerekiyor ama bana 1 ay sonra gel dediler? sizce de bu işte bir tuhaflık var mı?
bir de kürtaj olan arkadaşlara bir şey sormak istiyorum. ben bacak bacak üstüne attığımda kasıklarımda rahatsızlık hissediyorum. sizde de oluyor muydu bu? daha öncede sormuştum amacevap veren olmadı, kürtajdan sonra bol su içmek sakıncalı mıdır, bilgisi olan mı?

merhaba canan, sinan hoca bir ay sonra dediyse vardır bir bildiği elbet...
benim iki düşüğüm var, ilki kendiliğinden düşmüştü 5 haftalıktı adet kanaması şeklinde düştü, kürtaj yapmadılar... ikinci bebeğimin kalbi durdu karnımda, kürtajla aldılar...kürtajdan sonraki 5. gün çağırdı doktor kontrole, vaginal ultrasonla parça kalıp kalmadığını kontrol etti, parça kalmadığı görülünce ilk adetin hemen bitiminde geleceksin dedi ve ilk adetten sonra vaginal ultrasonla tekrar kontrol etti, iyi toparlamış rahim kendini ve hatta yumurtlamışsın, yumurta bile var, sorun yok demişti(ankara tıpta prof.du doktorum)...hemen ardından da düşüğün nedenine yönelik testler yapıldı, yaklaşık iki ay sürdü tüm sonuçları almam...ve tüm sonuçları alana kadar gebelik yasak demişti doktorum...kürtaj sonrası tam rahim bölgemde bir hassasiyet oluşmuştu, kısa süre hafif ağrılarım oldu ama çabuk geçti, yalnız ayak ayak üstüne filan atma bir süre istersen, su olayını ilk kez duyuyorum ama şöyle söyliim, kürtajdan 1-2 saat sonra doktorumun asistanları ısrarla bana birşeyler yedirip içirmeye çalıştılar, yemek istemediğimi söylediğimde hiç değilse su iç biraz demişlerdi...sakıncası olsa öyle birşey yapmazlardı, zannetmiyorum bir sakıncası olacağını..
canım, allah bundan sonra yüzünü güldürsün inşallah, sağlıklı, hayırlı, uzun ömürlü bebişler nasip etsin hepimize inşallah...

merhaba arkadaşlar,
umarım hepiniz iyisinizdir, biz bugün itibariyle 7+4 olduk:nazar:...cumartesi kontrolümüz var, haplarımı düzenli alıyor, iğnelerimi düzenli yaptırıyorum amaaaaaaa bir türlü kuşkulardan kurtulamıyorum hele kontrol günümüz yaklaştıkça yüreğim ağzımda geziyorum inanın, hiç bu kadar zor olacağını düşünmemiştim evet kuşkusuz büyük bir mutluluk ama önceki yaşanmış olumsuz deneyimler nedeniyle bir türlü rahat değil içim...nasıl üstesinden geleceğimi de bilemiyorumsenağlamasenağlama kendimi oyalayacak birşeylerle meşgul olayım diyorum ama olmuyor olmuyor hep aklımda :1no2:
bir gün midem bulanıyor, tamam herşey yolunda diyorum, birgün ne bulantım ne ağrım hiç bişi olmuyor, acaba bişey mi oldu diyorum... pek bişey yiyemiyorum, bide diyet nedeniyle 2-3 kilo verdim....anlayacağınız oldukça zor bir süreç ve imtihan...rabbim sağlıkla kavuşmak nasip etsin inşallah hepimizi...
sizleri üzmek istemiyorum ama bugün biraz içinde bulunduğum ruh halimden bahsetmek istedim size, eşim benden de endişeli...onun yanında çok endişeli görünmek istemiyorum, bir tek sizlerle paylaşabiliyorum, hormonlarında oyunu galiba birzda bu...iyi değilim bugün...
hepinizi öpüyorum...

canımın içi seni o kadar ii anlıyorum ki..c.tesi bizimde kontrolumuz vardı ya saba 6 da uyanmıstım korkudan..ben hep derim "hadi gözzün aydın 3 ayı devirdin tehliken gecti" denilecek bir durmumuz yok bizim..haklısın endişelerinde..ama karar verdiğim bir nokta varki biz ne kadar endişelenirsek endişelenelim onlar sanırım bu sefer inatcı cıkacaklar ve hayata sımsıkı tutunacaklar..bizde korktuğumuzla kalıcaz...bundan sonra korku yok tamammı..iğnelere ve ilaçlara tam gaz devam ...ve hamileliğin tadını cıkartmayada...hiç merak etme arada bulantılarında ağrılarında gecicek..sana dinlenme müsadeleri olarak düşün..ve kendine coook ii bak tammmı :1hug:

merhaba canan, sinan hoca bir ay sonra dediyse vardır bir bildiği elbet...
benim iki düşüğüm var, ilki kendiliğinden düşmüştü 5 haftalıktı adet kanaması şeklinde düştü, kürtaj yapmadılar... ikinci bebeğimin kalbi durdu karnımda, kürtajla aldılar...kürtajdan sonraki 5. gün çağırdı doktor kontrole, vaginal ultrasonla parça kalıp kalmadığını kontrol etti, parça kalmadığı görülünce ilk adetin hemen bitiminde geleceksin dedi ve ilk adetten sonra vaginal ultrasonla tekrar kontrol etti, iyi toparlamış rahim kendini ve hatta yumurtlamışsın, yumurta bile var, sorun yok demişti(ankara tıpta prof.du doktorum)...hemen ardından da düşüğün nedenine yönelik testler yapıldı, yaklaşık iki ay sürdü tüm sonuçları almam...ve tüm sonuçları alana kadar gebelik yasak demişti doktorum...kürtaj sonrası tam rahim bölgemde bir hassasiyet oluşmuştu, kısa süre hafif ağrılarım oldu ama çabuk geçti, yalnız ayak ayak üstüne filan atma bir süre istersen, su olayını ilk kez duyuyorum ama şöyle söyliim, kürtajdan 1-2 saat sonra doktorumun asistanları ısrarla bana birşeyler yedirip içirmeye çalıştılar, yemek istemediğimi söylediğimde hiç değilse su iç biraz demişlerdi...sakıncası olsa öyle birşey yapmazlardı, zannetmiyorum bir sakıncası olacağını..
canım, allah bundan sonra yüzünü güldürsün inşallah, sağlıklı, hayırlı, uzun ömürlü bebişler nasip etsin hepimize inşallah...

şen merhaba,
çok teşekkür ederim açıklamaların için. inşallah bende de sorun çıkmaz...bu vajinal ultrason beni acayip geriyor ama :( :)...Allah hepimizin yünüzü güldürsün. burda birbirimize çok güzel haberler verceeğiz inşallah.... sende bizi habersiz bırakma olur mu? şen, burayı ŞENlendiriyorsun gerçekten :)

merhaba arkadaşlar,
umarım hepiniz iyisinizdir, biz bugün itibariyle 7+4 olduk:nazar:...cumartesi kontrolümüz var, haplarımı düzenli alıyor, iğnelerimi düzenli yaptırıyorum amaaaaaaa bir türlü kuşkulardan kurtulamıyorum hele kontrol günümüz yaklaştıkça yüreğim ağzımda geziyorum inanın, hiç bu kadar zor olacağını düşünmemiştim evet kuşkusuz büyük bir mutluluk ama önceki yaşanmış olumsuz deneyimler nedeniyle bir türlü rahat değil içim...nasıl üstesinden geleceğimi de bilemiyorumsenağlamasenağlama kendimi oyalayacak birşeylerle meşgul olayım diyorum ama olmuyor olmuyor hep aklımda :1no2:
bir gün midem bulanıyor, tamam herşey yolunda diyorum, birgün ne bulantım ne ağrım hiç bişi olmuyor, acaba bişey mi oldu diyorum... pek bişey yiyemiyorum, bide diyet nedeniyle 2-3 kilo verdim....anlayacağınız oldukça zor bir süreç ve imtihan...rabbim sağlıkla kavuşmak nasip etsin inşallah hepimizi...
sizleri üzmek istemiyorum ama bugün biraz içinde bulunduğum ruh halimden bahsetmek istedim size, eşim benden de endişeli...onun yanında çok endişeli görünmek istemiyorum, bir tek sizlerle paylaşabiliyorum, hormonlarında oyunu galiba birzda bu...iyi değilim bugün...
hepinizi öpüyorum...

aaaa ben bu mesajını okumadan yazmıştım önceki mesajımı... oldu mu şimdi hiç böyle... sen endişelenirsen bebişin huzursuz olur...yapma lütfen... endişelenmek sadece mutsuzluk yaratacak hormonlarının salınımını arttıracak.. o yüzden her şeyin iyi olacağını düşün.. hem sen endişeleniyorsun diye işler yolunda gitmeye başlamayacak ki... ben dua ediyorum hepimiz için.... aslında bende yaşamıştım senin yaşadıklarının aynısını ama dedim ya bu sonucu değiştirmiyor... o yüzden mutlu olmaya, olumsuzlukları düşünmemeye çalış lütfennn....tadını çıkar.... tadını çıkar... içinde hızla büyüyen bir bebişin var... ne güzel.... Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin... hamişsin sen tabi ki biraz duygusal olman normal...ama lütfen üzülme... sen üzülünce bizde burda üzülüyoruz.... her şey iyi olacak şen...

merhaba arkadaşım bende 2 defa düşük yapmam sonucu hiç bir neden bulunamadı ancak doktorum kan pıhtılaşmasından dolayı olabilir diye önlem olarak kan sulandırıcı iğne yemiştim hamileliğim süresince her gün göbekten alllaha şükür şuan kızım 6,5 aylık çok sağlıklı bir daha da olmadı inşş sende bebeğine kavurşursun bi an önce iyigünler

merhaba arkadaşlar,
hepinizi öpüyorum...

Şencim bu ruh halleri çok normal arkadaşım normal hamilelerde bile gelgitler olduğuna göre bizim gibi kötü tecrubeleri olanlar için bu çok normal. Ama biraz rahat olmaya çalış inşallah bu haftada bebişini görünce biraz daha rahatlarsın ..
Şencim bu arada endokrinoloji uzmanına gittinmi ?

arkadaşlar clexne iğneler kaldırılmıs bi bilginiz varmı bu konuda???

Back