sevgili cananla, iki hafta kadar önce eşimin arkadaşlarıyla buluştuk ve konuşma sırasında birinin eşi iki ay önce 18 haftalık bebeğini kaybettiğini söyledi, o da sinan beyin hastasıymış ve seninle aynı mutasyona sahip olduğu ortaya çıkmış, daha önce duyduğum bir şey değildi, merak edip sordum bizimkinden biraz farklıymış sizinki. anladığım kadarıyla anlatayım.her insanda pıhtılaşma mekanizması var, örneğin iğne yaptırdıktan hemen sonra veya küçük bir kesikten hemen sonra kanamanın bir süre sonra kesilmesini bu mekanizma sağlıyor. bizimkinde mutasyonlardan dolayı bu pıhtılaşma normal insanlara göre daha fazla çalışıyor ve hatta bazılarımız için hekimler ameliyat edilseniz kanama olmaz diyor o denli yatkınız pıhtılaşmaya...sizinkinde ise normal pıhtılaşma olduğunu ama sizin mutasyonunuz nedeniyle oluşan pıhtıyı eritemediğiniz ve aktif haldeki pıhtının tıkanmalara yol açtığını söyledi o arkadaş... yalnız o birkaç fakülte ve doktor dolaşmış diğer doktorlar geç dönem kayıpların sebebi pıhtılaşma olamaz demişler, yalnız sinan hoca sebep olarak bu pai 1 gen mutasyonunu göstermiş, birde onun suyu gelmiş aniden yani rahim ağzı yetersizliği de olabilir demişler ve hastaneye gittiğinde bebeğin kalp atışları hala varmış ama suyu bittiği için kalp atışlarının durmasını bekleyip sonlandırmışlar normal doğumla:1no2:. sen iyice bir araştır bu konuyu...bir de birşey dikkatimi çekti 11. haftaya kadar kaç kez gittin kontrole?? en son 6. haftada mı gitmiştin??
allah sabır versin ve bundan sonra iyi şeyler düşünelim iyi olsun tabii tedavini ihmal etme...umarım sinan bey randevunda güzel şeyler söyler..
sevgiler
sevgili gözek, yaşadıkların için çokk üzgünüm ama zaman herşeyin ilacı ve bak sebebin de bulunmuş, tedavinede devam edersen mutlu sona ulaşırsın inşallah, tabii allahın izniyle.
troidin falan varmı? tahlil yaptırdınmı hiç? özellikle hipotroidi ve buna bağlı haşimoto hastalarında ortaya çıkıyor söylediğin durum, bağışıklık sistemi katil antikorlar üretiyor ve embriyoyu yabancı olarak görüp yoketme çabasına giriyorlar ve bu antikorlar çok fazla üretiliyorsa vücudunda bu defa kendi organlarını bile yabancı görüp saldırıp tahrip etmeye çalışıyorlar, özellikle de troid bezine saldırıyorlar. bu antikorların sende gerçekten var olduğunu anlamak için "anti TPO ab" testi yaptırmalısın kan testi bu ancak bu yüksekse sende özellikle 34 ve üstü çıkarsa o zaman kayıplarının nedeni budur denilebilir. tabii belki de boşuna yazdım bunca şeyi, sen yaptırmışsındır belki bu testi... allah bundan sonra yüzünü güldürsün inşallah...
Mimozacım, ben de de daha öncekinde hemen kürtaj sonrası yumurtlama başlamamıştı.Ben kendimi daha öncede söylediğim gibi sıvılar yoluyla test ediyorum.Çiğ yumurta beyazı gibi bir sıvı geldiği zaman gözlemlerime göre hamile kalabiliyorum.Aspirin konusunda akşam almayı ben de deneyeyim bakalım canım.Ben de dokunmasın diye hemen kahvaltı sonrası alıyorum.Boş mideye özellikle çok zarar veriyor.Birde daha önce 50 mg aspirin alan hiç duymadım.Doktorum bana hassasiyetle 50 mg önerdi.Cuma günü betahcg yaptırıcam bu arada.Doktor 1 hafta kala yaptıralım erken başlayalım dedi.İçime doğmuyor hamile olduğum ama sonucu buradan paylaşırım.Sevgiler.
mimoza daha önce 21 haftalık bir bebek kaybın loduğunu söylemişsin sebebi ne idi ve düşüklerinde oldumu merak ettim benimde 23 haftalık bebeğim sonlandırıldı sonra öğrendim pıhtılaşma sorunum olduğunu hiç düşükte yapmadım seninkinin sebebi ne idi aceba
Tüm arkadaşlara sormak istiyorum.Acaba düşükleri genelde kaçıncı haftalarda oldu.
Tüm arkadaşlara sormak istiyorum.Acaba düşükleri genelde kaçıncı haftalarda oldu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?